Koliko je potrebno za kopanje bitcoina?

U slučaju da ste novi u kripto prostoru, možda ćete se osjećati preplavljeno bogatstvom tehničkih informacija. Srećom, slučajno ste naletjeli na našu web stranicu na kojoj objašnjavamo kripto povezane teme koje prosječni Joe i Jane mogu lako razumjeti. Prije nego što uđemo u glavnu temu objašnjavanja koliko je vremena potrebno za kopanje bitcoina, treba razumjeti postupak rudarstva kriptovaluta.

Rudarstvo kriptovaluta postupak je kojim se transakcije između korisnika provjeravaju i dodaju u javnu knjigu blockchaina. Rudarstvom možete zaraditi kriptovalutu, a da za to ne morate izravno položiti novac.

Rudarstvo kriptovaluta također je mehanizam kojim se novi kovanici uvode u bitcoin blockchain mrežu. To je decentraliziran postupak u kojem svatko s dovoljno računarske moći može riješiti kriptografski problem i tako im omogućiti da napišu sljedeći blok i budu nagrađeni s novoizgrađenim Bitcoinima.

Bitcoin je najpoznatiji i najukorijenjeni slučaj kopanja kriptografskog novca. Međutim, ne moraju se sve digitalne valute moći rudariti. Rudarstvo bitcoina ovisi o konsenzusnom protokolu koji se naziva Dokaz o radu.

Ovaj članak govori o tome koliko vremena treba za kopanje Bitcoina. Kriptografski oblici novca su budućnost; sada je idealna prilika da vidite kako rade i, utoliko kritičnije, kako vam mogu pomoći u postizanju financijske slobode.

Koliko je potrebno za kopanje bitcoina

Što je Bitcoin?

Bitcoin (BTC) je prvenstveno virtualni novac koji koristi potpuno decentraliziranu mrežu i organizaciju. Ovo je jedinstvena vrijednosna ponuda Bitcoina. Prije Bitcoina sav novac kontrolirale su ili središnje banke ili suverene države.

Progresivan je jer svojim klijentima daje kontrolu. Zapravo, Bitcoina ne bi bilo bez svojih klijenata. To je decentralizirani novac što znači da ga ne kontrolira niti vodi jedan entitet. Transparentan je jer dopušta svima u mreži da dijele informacije sa svim ostalim sudionicima.

Kad se sve uzme u obzir, mnogi pojedinci s Interneta nezakonito preuzimaju duplikate podataka poput audio datoteka i filmova, pa nas to pita što se sprječava da pojedinci dva puta pošalju isti Bitcoin ili što kripto svijet naziva dvostruko potrošiti?

Nije poput uobičajenih zapisa ili datoteka koje se mogu preuzeti s weba poput MP3-a ili JPEG-a; Bitcoin se ne može replicirati ili kopirati. Svaki put kad se izvrši transakcija (Bob pošalje Garyju Bitcoin), ona se trajno bilježi na javnoj informacijskoj infrastrukturi blockchaina.

Svaki pojedinac koji posjeduje Bitcoin može vidjeti podatke na blockchainu. To uključuje podatke poput iznosa transakcije i adrese novčanika. Svaka Bitcoin transakcija pohranjena je na blockchainu, međutim, ne prikazuje ime pošiljatelja, korisnika ili bilo kakvih prepoznatljivih podataka što čini Bitcoin sigurnim i sigurnim načinom plaćanja.

Svi sudionici blockchain mreže imaju svoj duplikat blockchaina. Svatko može nadzirati i provjeriti svaku transakciju koja se dogodi na mreži. To osigurava transparentnost, a budući da se transakcije ne mogu poništiti, čine ih nepromjenjivima.

Kriptografija je tehnika kojom se transakcija odobrava za blockchain. Ovaj okvir koristi dijelove i isječke podataka koji se nazivaju ključevi. To je numeričko jamstvo da je transakcija izvorna. Bitcoin koristi algoritme SHA-256, koji su kriptografske hash funkcije.

Kriptografsko raspršivanje osvjetljava se pregledom i provjerom brojeva dok se ne pronađe ispravno rješenje. Uglavnom, treba vam oko 10 minuta da se dođe do rješenja. To je razlog zašto Bitcoin-ovo “vrijeme blokade” iznosi 10 minuta.

Je li isplativo rudariti Bitcoin?

Rudarstvo bitcoina može biti vrlo unosan pothvat za određene ljude. Da bi se rudarska učinkovitost značajno povećala, potrebna je odgovarajuća rudarska oprema. Međutim, najučinkovitija rudarska oprema danas na tržištu, ASIC-ovi koji mogu koštati bilo gdje od nekoliko stotina dolara do oko 10.000 američkih dolara.

Na primjer, neka oprema omogućava klijentima da modificiraju postavke kako bi smanjili troškove energije, smanjujući veći dio operativnih troškova. Novi rudari trebali bi istražiti čimbenike troškova i prednosti prije nabave skupe rudarske opreme. Trebali bi biti oprezni prema potrošnji energije, kao i trenutnom tečaju Bitcoina.

Čimbenici za koje se očekuje da će napraviti ovu procjenu:

Trošak snage: kolika je vaša snaga? Imajte na umu da se stope mijenjaju ovisno o sezoni, satu dana i različitim komponentama. Ove podatke možete otkriti na računu za električnu energiju koji se procjenjuje u kWh.

Stručnost: koliko energije troši vaša oprema, procijenjeno u vatima?

Vrijeme: u kojem ćete predviđenom vremenskom periodu provesti rudarstvo?

Procijenjena cijena bitcoina: kakva je procjena bitcoina u američkim dolarima ili drugoj fiat valuti?

Ima ih nekoliko Kalkulatori profitabilnosti bitcoina na mreži, kao što je CryptoCompare, koje bi potencijalni rudari mogli koristiti za seciranje troškova / prednosti stanja bitcoin rudarstva. Ovi se kalkulatori malo razlikuju, a neki su zapanjujući od drugih.

Izvršite inspekciju nekoliko puta koristeći različite vrijednosti i za brzinu raspršivanja i za procjenu cijene Bitcoina. Uz to, promijenite stupanj problema kako biste shvatili kako to utječe na istragu. Odlučite na kojoj je razini vrijednosti rudarstvo bitcoina korisno za vas – to je vaš gubitak troškova.

Od studenog 2020. cijena bitcoina kreće se oko 17 000 USD. S obzirom na trenutnu naknadu od 6,25 BTC za svaki blok, rudari se nagrađuju oko 100 000 USD + USD za učinkovito dovršavanje hasha. Očito je kako je trošak bitcoina važan čimbenik, s obzirom na vrlo nestabilnu prirodu cijene Bitcoina, ova će se nagradna vrijednost vjerojatno uskoro promijeniti.

Da bi se suprotstavili divovima kripto rudarstva, ljudi se mogu pridružiti rudarskom fondu, skupu rudara koji surađuju i dijele nagrade. To može ubrzati i umanjiti probleme u rudarstvu, stavljajući blok nagrade na dohvat ruke. Kako su se troškovi povećavali, sve veći broj pojedinačnih rudara odlučio se zainteresirati za pridruživanje bazenima.

Iako su blok nagrade manje, kombinirana procesorska snaga podrazumijeva da rudarski bazeni imaju puno veće šanse za rješavanje kriptografskog problema i dobivanje blokovske nagrade nakon.

Koliko je potrebno za kopanje bitcoina

Koliko treba minirati 1 bitcoin na računalu?

Bitcoin (BTC) koristi algoritam konsenzusa Proof of Work (PoW) temeljen na svojoj sigurnosti. To znači da se, kao i mnoge druge kriptovalute, mreža rudara kriptovaluta koristi za otkrivanje blokova i dodavanje transakcija na čekanju kako bi ih učinili nepovratnima.

Iako za otkrivanje svakog bloka potrebno je 10 minuta, i svaki blok donosi 6.25 BTC nagradu za rudara koji ga je uspješno otkrio, važno je shvatiti da se cijela Bitcoin rudarska mreža u osnovi natječe u ovom procesu otkrivanja blokova.

To znači da će samo jedan rudar u cijeloj rudarskoj mreži zapravo uspješno otkriti blok – a budući da je potencijalno u pogonu desetke tisuća Bitcoin rudara, šanse za samostalno otkrivanje bloka prilično su male.

Iz tog razloga, velika većina Bitcoin rudara radi zajedno kao dio rudarskog bazena, kombinirajući svoju brzinu raspršivanja kako bi imali veće šanse za otkrivanje bloka. Tada, bez obzira na to koji rudar u bazenu zapravo otkrije blok, nagrade se ravnomjerno raspoređuju po bazenu.

Slijedom toga, rudar koji doprinosi 1% brzine raspršivanja bazena dobit će i 1% nagrade za blok koju prikupi.

Dijeljenje stope raspršivanja bitcoina

F2Bazen je trenutno najdominantniji bazen za rudarenje Bitcoina, s udjelom stope raspršivanja od 16,6%.

F2Pool je trenutno najveći bazen po udjelu brzine raspršivanja, što doprinosi oko 20,52 EH / s od ukupne brzine Bitcoin hash-a od 123,39 EH / s. Ovaj udio stope raspršivanja od 16,6% u osnovi znači da se ovim bazenom iskopa oko 16,6% svih novokovanih BTC-a – što odgovara 149,4 BTC-a dnevno.

Pojedinačni rudar koji doprinosi 1% brzine raspršivanja bazena (~ 205 PH / s) zaradio bi približno 1,449 BTC dnevno. To znači da bi rudaru trebalo približno 132 PH / s brzine raspršivanja da bi u prosjeku iskopao 1 BTC dnevno na trenutnoj razini težine.

Koliko je potrebno za kopanje bitcoina

Da bismo ovo postavili u perspektivu, ovo je ekvivalent 1200 rudarskih uređaja Antminer S19 Pro – trenutno jedan od najbržih ASIC rudara na tržištu. Ukupni trošak ove postavke vjerojatno bi iznosio oko 2,4 milijuna USD, pod pretpostavkom da jedinična cijena iznosi 2000 USD / dnevno.

Za one s manjim proračunom, jednom Antmineru S19 Pro trebalo bi ukupno 1.200 dana da generiraju 1 BTC nagrade u radu s rudarskim bazenom – to je ekvivalent generiranju 0.0000833 BTC / dnevno nagrade.

Da biste izračunali koliko bi vremena trebalo drugoj rudarskoj platformi da generira 1 BTC nagradu, možete jednostavno uključiti njezinu brzinu raspršivanja u sljedeću jednadžbu: 1 / (brzina raspršivanja (u PH / s)) * 0,0076. Ovaj će rezultat rezultirati brojem dana potrebnih za generiranje 1 BTC nagrade na trenutnoj razini težine.

Koliko je potrebno za kopanje bitcoina s GTX 1080?

Pod pretpostavkom brzine raspršivanja od 600 MH / s za NVIDIA GTX 1080, ovaj kalkulator kaže da će vam za 95% vjerojatnosti * da se pronađe blok trebati 871 450 680 dana ili otprilike 2,4 milijuna godina. Za 50% vjerojatnosti to je oko 550 tisuća godina. Rudari na bazenu, trebat će vam 63,7 tisuća godina da dosegnete 1 BTC.

Koliko košta kopanje 1 bitcoina?

Troškovi rudarstva 1 Bitcoina mogu se ovisiti o nekoliko elemenata. Trošak prvenstveno ovisi o vrsti rudarske opreme koja se koristi i operativnim troškovima rudarske operacije. Dolje su navedena razmatranja troškova prilikom operacija kriptokopavanja.

  1. Troškovi sile u području rudarstva
  2. Troškovi bazena
  3. Stopa raspršivanja rudarskog uređaja
  4. Raditi
  5. Nesreće i nepredviđeni hakovi

Iako se to možda neće pojaviti na ovaj način, zemlja u kojoj ste odlučili kopati može preuzeti ogroman udio u općim troškovima rudarstva. Brojne države Južne Amerike i Azije imaju niže stope iskorištavanja energije. Postali su žarišna točka za bitcoin rudare. Rudarstvo 1 Bitcoina u SAD-u koštat će vas višestruko više od troškova u Venezueli.

Rudarstvo bitcoina sliči nekom drugom pothvatu. U slučaju da razmišljate o rudarstvu, morate biti spremni sa strategijom onoga što bi vas sve moglo koštati. Ako rudarstvo trebate pretvoriti u korist, morate uzeti u obzir i amortizaciju. Ovdje morate shvatiti cjelokupni trošak koji će vam trebati za uspostavljanje rudarskog ureda i nakon toga životni vijek opreme.

Ako vaši uređaji rade danonoćno, bit će izloženi tipičnoj kilometraži. Morate utvrditi kako poboljšati svoj rudarski rad obraćajući posebnu pozornost na konkurenciju i ulažući resurse u bolju rudarsku opremu.

Do kraja dana morate izjednačiti početno ulaganje. Mnogi dobavljači uređaja daju jamstva za svoje uređaje. Rudarima će biti u najboljem interesu da pomno prate jamstvo na svoju opremu. Ponekad je bolje resurse staviti u jeftiniju opremu koja će se zamijeniti kad se pokvari.

Zaključak

Rudarstvo bitcoina pothvat je koji može imati izvrsne rezultate, ali može ići postrani. Neophodno je razmotriti sav težak posao i upornost koji će biti potrebni u rudarstvu kriptovaluta. Budući da se metež oko rudarenja BTC-a i Bitcoina proširio kroz dugoročno razdoblje, duboko je nemoguće da netko ima sposobnost osiguravanja blok-nagrada samotnim uređajem od onoga u rudarskom bazenu.

Vaša vjerojatnost stjecanja Bitcoina rudarstvom povezana je s brzinom raspršivanja i ostalim rudarskim instrumentima koje koristite. Rudarstvo danas zahtijeva tehniku, aranžiranje i ustrajnost. To je umjeren, međutim, koristan ciklus. Bitcoin je još jedan internetski novac koji svatko može započeti s rudarenjem.

Kao napomenu na rastanku, imajte na umu da postoje različiti razlozi koje možete iskopati: radi novčane koristi, radi osiguranja organizacije ili zbog samo učenja kako iskopavati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me