Najbolje knjige o blockchainu za čitanje za početnike 2021. godine

Blockchain je vremenski označen niz podataka koji se ne mogu izbrisati, a distribuira se i njima se upravlja bez središnjeg tijela.

Blockchain kao tehnologija ima zapise koji datiraju od prije nekoliko desetljeća, ali probija se u postojanje, a do izražaja je postalo moguće pojavom bitcoina, koji je pseudo osoba / grupa razvila i izgradila na ekosustavu tehnologije blockchain. ime Satoshi Nakamoto. Od tada su tehnologija blockchaina i njezine pratnje zaslužne za veliko priznanje i istraživanje.

Ovdje ćemo se usredotočiti malo na znanost i povijest blockchaina, a zatim na najbolje knjige na ploči za one kojima je želja više istražiti i proširiti svoj horizont na polju blockchain tehnologije i možda stvoriti nišu za sebe ili izgraditi na raznim nišama koje su već stvorili prethodni istraživači i usvojitelji.

Znanost o blockchainu

Prema Wikipediji, blockchain je sve veći popis zapisa koji se nazivaju blokovi, a koji su povezani kriptografijom. Svaki blok sadrži kriptografsko raspršivanje prethodnog bloka, vremensku oznaku i podatke o transakciji, što je svaki detalj koji se odnosi na takvu trenutnu transakciju ili blok povezan s prethodnim, a to je obično predstavljeno kao stablo Merkle.

Znanost o blockchainu

Upravlja se peer-to-peer mrežom, blockchain je dizajnom otporan na modificiranje svojih podataka. To je otvorena distribuirana knjiga koja može evidentirati transakcije između dviju strana učinkovito, na provjerljiv i trajan način. Znanost o blockchainu leži na svoja tri stupa, a to su; decentralizacija što znači da se kontrola nad blokovima ne kontrolira centralno, prozirnost što objašnjava da su sve transakcije i zapisi istiniti, pouzdani i točni, i nepromjenljivost, što predstavlja njegovu sposobnost trajnog pohranjivanja podataka uz njihovo brisanje, uređivanje ili gubljenje.

Kriptografija je, s druge strane, metoda zaštite informacija i komunikacija korištenjem kodova tako da ih samo oni kojima su informacije namijenjene mogu čitati i obrađivati. Blockchain se kao tehnologija temelji na kriptografiji, a to ga čini sigurnim, brzim i, što je najvažnije, pouzdanim. Prvo djelo na kriptografski osiguranom lancu blokova pripisuje se Stuartu Haberu i W. Scottu Stornetti 1991. godine.

Najbolje knjige o Blockchainu

Blockchain: Nacrt za novu ekonomiju

Problem koji imamo u prostoru tehničke spoznaje je taj što većina ljudi koji gledaju saznajući više o blockchain tehnologiji ili oni koji misle da znaju više kriptovalute ili bitcoin vide kao blockchain i obrnuto. Interpretiraju blockchain izgrađen isključivo za bilježenje samo transakcija bitcoina i drugih kriptovaluta s jednog novčanika, rudarskog bazena ili burze itd. Na drugi, ali ovdje su sve krivo shvatili!

Blockchain je stvoren da pomogne u provjeri, pohrani i zaštiti podataka! Izgrađen je kako bi se uklopio u naš svakodnevni život i njegove aktivnosti. Blockchain ekosustav, u kojem se nalaze bitcoini i druge kriptovalute, razvijen je kako bi odgovarao značajnim aspektima ljudskog života, počevši od sektora poput poljoprivrede, rudarstva, energetike, nekretnina, sporta, prijevoza, zdravstva, bankarstva, proizvodnje, financiranja trgovine, pa čak i vlade / javni sektor.

BlockChain Bluwprint za novu ekonomiju

Istina je da je blockchain izgrađen da pokriva sva područja gospodarstva, da raste i razvija se kao nacrt na kojem će se graditi i napredovati puno bolje svjetsko gospodarstvo, gdje su svi povezani podaci za svaki sektor šifrirani samo za one koji su uključeni u držao ga na sigurnom i nesmetanom. U osnovi, u jezgrovitim i neposrednim riječima, blockchain je sljedeće sve!

Ovladavanje blockchainom

Nitko nikada nije ustao hladnog jutra i postao vješt pisac, elokventan govornik / govornik ili iskusan i uspješan umjetnik ili sportaš, trebalo im je vremena i studija da savladaju svoju umjetnost i postanu profesionalci u njima. Tako je i s blockchainom, pa ako netko ikad želi svladati blockchain prostor, njegovu tehnološku stručnost, kriptografiju, kodiranje i druge osnove svojstvene blockchainu, očekuje se da će takva osoba biti spremna posvetiti vrijeme i naravno proučavati u polje blockchaina. Kasniji dio ovog članka zadržat će se na najboljim knjigama o blockchainu za proučavanje kako bi se ovladalo umjetnošću i znanošću o blockchainu..

Najbolje knjige o blockchainu za početnike

najbolje knjige o blockchainu

Trenutno su dostupne razne knjige o blockchain serijama, ali treba se potruditi da se najbolje shvati sve što se tiče blockchaina koji je potreban. Uključivat će preporučljive najbolje knjige na ploči za početnike;

 1. Blockchain Melanie Swan: Nacrt za novu ekonomiju.
 2. Knjiga Daniela Dreschera o osnovama blockchaina: netehnički uvod u 25 koraka.
 3. Blockchain e-knjiga tvrtke Cybrosys Technologies.
 4. Ovladavanje bitcoinom Andreas M. Antonopoulos.
 5. Blockchain revolucija Dona i Alexa Tapscotta.
 6. Blockchain Melanie Swan.
 7. Knjiga o Satoshiju Phila Champagnea.
 8. Blockchain od koncepta do izvršenja Debajani Mohanty.
 9. Blockchain za sve Sir Johna Hargravea. i,
 10. Osnove bitcoina i blockchaina: Uvod u kriptovalute i tehnologiju koja ih pokreće Anthony Lewis.

Svaka od ovih knjiga zasigurno će proširiti vaše znanje o blockchainu bez obzira na razini koju ste bili prije čitanja.

Najbolje knjige o razvoju blockchaina

Ta knjiga o Blockchainu

Ovdje vidimo mojih sedam najboljih preporuka o najboljim blockchain knjigama za programere koji se žele udubiti u razvoj i proširenje blockchaina. Oni uključuju;

 1. Predstavljamo Ethereum i Solidity: Temelji programiranja kriptovaluta i blockchaina za početnike, Chriss Dannen.
 2. Blockchain Science Rogera Wattena Hofera.
 3. Ta knjiga o Blockchainu: jednosatni uvod Jonathana Morleyja.
 4. Aplikacije s omogućenim blockchain-om: Razumijevanje ekosustava Blockchain i kako ga natjerati da radi za vas, David Metcalf, Max Hooper i Vikram Dhillon.
 5. Blockchain Developer: Praktični vodič za dizajniranje Elad Elton.
 6. Blockchain Developers Guide: Razvijte pametne aplikacije s Blockchain tehnologijama Brenn Hill i sur.
 7. Programiranje bitcoina: naučite kako programirati bitcoin od nule Jimmyja Songa.

Programiranje Botcoina

Ove knjige sadrže sve što je potrebno programerima koji odluče znati i doprinijeti razvoju blockchain ekosustava.

Ranije objavljene knjige o Blockchainu

Pogledajmo dobro neke najbolje izbore objavljene prošle godine za one koji žele upravo objavljene knjige koje su, naravno, aktualne, s više informacija i rezultata o blockchainu;

 1. Blockchain balon ili revolucija: sadašnjost i budućnost blockchaina i kriptovaluta Aditye Agashe, Neela Mehte i Parth Detroja.
 2. Osnove blockchaina: Vodič za izgradnju pismenosti u ekonomiji, tehnologiji i poslovanju Blockchaina, Behina Waterbury, Bill Wagner i Tom Serres.
 3. Blockchain: Sljedeće sve, Stephen P. Williams.
 4. Legal Tech, Smart Contracts i Blockchain uredili Corrales Compagnucci i drugi.
 5. Osnove bitcoina i blockchaina: netehnički uvod za početnike u tehnologiji Blockchain … Arthur T. Brooks.

Ove su knjige svježe pečene i sadrže revidirane i revidirane rezultate različitih istraživanja provedenih na blockchain tehnološkom ekosustavu, svim njegovim osnovama, pa čak i o njegovom razvoju.

Zaključak

Da biste svladali umjetnost i znanost blockchaina, prije svega morate se pripremiti za učenje o tome. Ovaj je članak objavio dobre i preporučljive knjige o blockchainu, kako o njegovom razvoju, povijesti, tako i za početnike. Uzivaj u voznji. Da biste imali pristup tim knjigama, uvijek možete provjeriti knjige s PDF pogonom ili Amazonom da biste ih dobili.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me