Ledger Nano S Review (2020): Биткойн портфейл с бюджет?

Ledger Nano S е най-популярният хардуерен портфейл за криптовалута (повече от 1,4 милиона продадени единици). Nano S е най-сигурната и достъпна опция за съхранение на криптовалути. Този преглед ще ви помогне да решите дали Ledger Nano S е подходящият хардуерен портфейл за вас, разглеждайки елементи като сигурност, дизайн, мобилност и поддържани монети. Тази година Ledger пусна нов модел, наречен Ledger Nano X.

Въпреки това, Nano S не е остарял и по наше мнение все още е силен. Все още е добър избор за случайни търговци на криптовалути, които не търгуват много алткойни, или тези, които искат да съхраняват своите криптовалути в множество устройства за сигурност. Ledger Nano S се продава на пазара за 59 щ.д..

КЛИКНЕТЕ ПО-ДО КУПЕНЕ!

Ledger Nano SLedger Nano S

Основни характеристики на Ledger Nano S

  • Най-горната част на линията за сигурност за да запазите криптовалутите си сигурни и защитени от хакери.

  • Достъпна цена- подходящ за начинаещи, които искат евтин и надежден хардуерен портфейл.

  • Уникален залагащи функции така че можете да СПЕЧЕЛИТЕ криптовалута, като същевременно ги пазите в безопасност. Научете повече за залагането тук.

Залагане и печелене

Ledger Live позволява залагане на Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) и Algorand ($ ALGO). Потребителите могат да заключат своите криптовалути и в замяна получават лихва. Тази функция разширява Ledger в повече от просто сигурно място за съхранение на вашата криптовалута, тя дори може да ви помогне да увеличите цифровите си активи.

Залагането на вашите цифрови активи може да се извърши в 3 прости стъпки. Първо, замразете активите си, като влезете в Ledger Live, като изберете съответния акаунт за актива, който искате да заложите, и кликнете върху „спечелете награди“. Ще се появи изскачащ прозорец. Там ще ви бъде позволено да изберете сумата в портфейла си, която искате да замразите. Второ, гласувайте за валидатора (ите), който ще прави блоковете във вашата мрежа и криптовалутата, спечелена от тези блокове, ще бъде преразпределена сред избирателите. И накрая, изискайте своите награди, като кликнете върху „Искане“ в съответния си акаунт. Наградите се изискват на всеки 24 часа.

Размяна

Ledger пусна функция Ledger Swap, която позволява на потребителите да обменят своите криптовалути чрез своя партньор Changelly. Как става това, вие изпращате своята криптовалута от вашето устройство на Changelly, който ще ви върне разменените криптовалути.

За да използвате тази функция, ще са ви необходими: Ledger устройство, Ledger Live, приложението за крипто, което искате да разменяте и получавате, и накрая приложението за обмен.

Кредитиране

Леджър работи с Съединение ($ COMP) да позволи на потребителите да заемат DAI, USDT и USDC чрез протокола за децентрализирано финансиране (DeFi) на Compound. Целта на това е кредиторът да спечели годишна процентна ставка.

Има многобройни предимства при използването на Ledger за кредитиране:


Контрол: Имате контрол и доказателство, че крипто, което заемате и генерира лихва, принадлежи на вас. Това е така, защото тази функция се извършва чрез Compound и когато заемате на платформата, получавате „cTokens“ в замяна. cTokens представляват доказателство за вашата собственост върху отпуснатите криптовалути и генерираните лихви. Тези cTokens се съхраняват от вас, докато не поискате обратно заетите си активи и лихви и в този случай всичко, което трябва да направите, е да изпратите cTokens обратно към интелигентния договор.

Сигурност: cTokens се съхраняват във вашите хардуерни портфейли на дневника.

Удобство: Функциите за заемане на Compound са достъпни директно чрез Ledger Live.

Заемането на крипто с помощта на Compound и Ledger Live се извършва в 3 прости стъпки. Първо, в Ledger Live’s Manager инсталирайте приложението за криптовалутата, която искате да отпуснете, и създайте акаунт. Второ, активирайте вашия акаунт, за да упълномощите интелигентния договор на Compound да взаимодейства с вашия акаунт. Накрая, изберете количеството криптовалути, които искате да отпуснете, и издайте транзакция на Compound, проверете и одобрете транзакцията на вашето устройство.

Функции за сигурност

Характеристики на защитата на Ledger Nano SLedger Nano S разполага с 2 хардуерни чипа: ST31H320 & STM32F042

Една от основните причини да купувате хардуерни портфейли на Ledger е репутацията на фирмите за сигурност. Хардуерните портфейли за криптовалути са като банкови сметки – те съдържат пълен достъп до средства и се нуждаят от сигурност на банков клас. Ledger Nano S съдържа два хардуерни чипа:

  • Сигурен елемент: ST31H320 (защитен) е независимо сертифициран CC EAL5 + и съхранява частния ключ и подписва транзакции
  • Операционна система: STM32F042 чип е отговорен за собствената операционна система BOLOS на Ledger.

Сигурните елементи са отделни хардуерни части (втори слой на защита) със собствено хранилище и ограничена функционалност, които хакерите не могат да нарушат.

Дори ако компютърът ви е хакнат или компрометиран, Книгата ще запази вашите криптовалути в безопасност. Устройства като Trezor One и Trezor Model T са избрали да няма защитени елементи и имат само един слой сигурност.

Nano X и Nano S са и единствените хардуерни портфейли за криптовалута на пазара, получили CSPN (сертификат за сигурност на първо ниво) сертифициране издаден от ANSSI (Национална агенция за сигурност на информационните системи). Схемата за сертифициране оценява множество аспекти на защитата на устройството, включително защитна стена, идентификация, удостоверяване и вграден софтуер, като го поставя през множество сценарии за атака.

Подобно на Nano X, потребителите могат също да защитят средствата си, като използват ПИН код и парола. ПИН кодът обикновено отключва вашето устройство, за да го използва. Докато можете да настроите портфейли, защитени с парола, в допълнение към основния си ПИН код.

Така че кажете, че сте заплашени да отключите устройството си, можете да им дадете ПИН кода за достъп до портфейли с по-малко средства. Междувременно по-голямата част от вашите крипто активи се съдържат в портфейли, защитени с парола.

С версия на фърмуера 1.6., сигурността на Nano S е допълнително подобрена.

  • Рандомизиран ред на цифрите и символите за въвеждане на ПИН код. Така че други хора вече не могат да познаят вашия ПИН код, като преброят колко пъти щракнете върху бутоните.
  • Чипът на операционната система на устройството ще бъде актуализиран от неговия защитен елемент. Ledger казва, че това ще увеличи сигурността на процеса на актуализация и ще подобри потребителското изживяване.
  • Добавена е трептене на екрана и частично отклонение на екрана. Тази актуализация беше Отговорът на Леджър към коментари, че хакерите могат да възстановят поверителна информация, показана на OLED екрана на устройството, като измерват консумацията на енергия. По-долу има две снимки, показващи консумацията на енергия на устройството преди и след актуализацията на фърмуера.

Преди актуализацията на фърмуераПреди актуализацията на фърмуера. Консумацията на енергия е по предсказуем модел. След актуализацията на фърмуера. Консумацията на енергия е в непредсказуем модел и дисплеят с ПИН код е обърнат.

Използвайки устройството след актуализацията, установяваме, че невъзможността да въвеждате цифри на ПИН кода по ред може да се окаже малко неудобна. Въпреки това при криптовалутите сигурността винаги е на първо място пред удобството. И с добавената частична инверсия на екрана виждаме това Ledger’s bounty програма не е просто PR каскада. Ledger всъщност разгледа подадените документи и направи подобрения в сигурността, дори когато предложеният хак беше само хипотетичен.

Рязка рана на Ledger?

През юли 2020 г. Леджър потвърдено те са претърпели нарушение на данните, при което неоторизирана трета страна е получила достъп до базата данни за електронна търговия и маркетинг на Ledger. В резултат на това бяха разкрити около 1 милиона имейл адреса. Освен това на 9 500 клиенти е била предоставена допълнителна информация, като техните собствени и фамилни имена, пощенски адрес, телефонен номер и поръчани продукти.

Леджър беше докладвал въпроса на властите и работи с него Orange Cyberdefense разследвам.

След нарушаването на данните потребителите съобщават, че получават фишинг имейли и текстове, като ги молят да изтеглят нова версия на софтуера Ledger. Ако потребителите кликнат върху връзката в имейла, те ще бъдат пренасочени към фалшива клонирана версия на сайта Ledger. След това, ако потребителите изтеглят „актуализацията“, която всъщност е злонамерен софтуер, той ще поиска от потребителите фразата за възстановяване на своята книга. След това въведената фраза за възстановяване се използва от нападателя, за да възстанови портфейла на потребителя и да изпрати криптовалутите на потребителя в портфейла на нападателя. За пълно обяснение на как работи фишинг атаката, вижте доклада от Kraken.

фишинг-имейлИмейл за фишинг, изпратен от адрес [email protected] (Кредит за изображение: Кракен)

Следователно този инцидент е по-скоро „пробив на данни“, отколкото „хак“. По-важното е, че това нарушение няма връзка или въздействие върху хардуерните портфейли на Ledger или приложението Ledger Live. Криптовалутите, съхранявани на устройствата Ledger, никога не са били изложени на риск.

Още преди актуализацията на фърмуера Nano S отбеляза пълни оценки за сигурност и отбелязваме, че хакът не засяга самото устройство Ledger, така че резултатите ни остават непроменени.

5/5 рейтинг на сигурността

Поддръжка на няколко валути

Поддържани монети на Ledger Nano SПоддържани монети на Ledger Nano S

Ledger има една от най-разнообразните поддръжки за различни криптовалути като NEO, Vechain и Monero. Със своята отворена политика за развитие от екипи по проекти, Ledger Nano S поддържа над 1100+ различни актива. Много от тези активи като Vechain или NEO не се срещат при конкуренти като Trezor Model T или KeepKey, което прави Ledger единственият хардуерен портфейл, наличен за много монети.

Една от първоначалните слабости на Nano S беше, че беше възможно да се побере само 2-3 приложения на устройството. Но НОВОТО Версия на фърмуера 1.6 пуснат на 13 ноември 2019 г., потребителите вече могат да инсталират 5-11 приложения (в зависимост от типа инсталирано приложение). Това със сигурност ще отговори на молитвите на много средни притежатели на криптовалута, които обикновено държат около 5-10 различни монети.

Ако все още се нуждаете от повече приложения, един от начините за това ограничение е да деинсталирате приложения, които не се използват, и да ги преинсталирате в бъдеще. Деинсталирането на приложения няма да изтрие монети – цялата информация за акаунта ще бъде запазена. Новоиздаденият Ledger Nano X решава този проблем, като увеличава вътрешната памет до 2 MB.

Актуализацията на фърмуера на Ledger директно адресира значителна слабост в Nano S. Въпреки че все още не може да победи Nano X по отношение на мулти валутна поддръжка, актуализацията със сигурност ще бъде достатъчно добра за вашия типичен търговец на криптовалути. Поради тази причина ние стискаме палци и повдигнахме резултата от 4/5 на 4,5 / 5 за мулти валутна подкрепа.

4.5 / 5 Поддръжка на няколко валути

Хардуерен дизайн

Екран Ledger Nano SLedger Nano S в сравнение с Nano X

Ledger Nano S има два хардуерни бутона – разположени в горната част на устройството. Тези два бутона ни позволяват достъп до менютата (задръжте и двата бутона), да правите селекции (натискате двата бутона) и дори да въвеждате фрази за възстановяване (използвайте бутони за превъртане). Установихме, че въвеждането на ПИН и фрази за възстановяване е досадно само с 2 бутона – може би сензорен екран или допълнителни бутони биха могли да помогнат.

С новата актуализация 1.6, Ledger Nano S има подобрен потребителски интерфейс на дисплея, където пълният адрес на криптовалутата се показва без превъртане. Това позволява по-лесна проверка на целевата дестинация. Nano S използва USB micro-B интерфейс за зареждане и свързване към компютъра.

3,5 / 5 за хардуерен дизайн

4/5 от лекотата на използване

Защо да използвате хардуерен портфейл

С традиционните валути вие, потребителят, сте най-важният човек. Ако някога сте загубили банковата си карта, винаги можете да отидете в банката с някаква идентификация и да поискате обратно достъп до вашата сметка.

Криптовалутите обаче не се интересуват от физическото лице, а по-скоро от частния ключ, свързан с портфейла. Частният ключ се използва за проверка на акаунта и транзакциите. Всеки, който има достъп до този ключ, може да изпраща средства и затова трябва да го пазите. Друго нещо е, че транзакциите с криптовалута не могат да бъдат обърнати.

Хардуерни портфейли може да ви предпази от тези неща. Те добавят допълнителен слой сигурност, като съхраняват частния ключ на самото устройство. Единственият начин да го хакнем би бил да имаме физически достъп до хардуерния портфейл или с резервната фраза.

Ledger Nano S си струва през 2020 г.?

Ledger Nano S е най-достъпният хардуерен портфейл само за 59 щ.д. Въпреки че е най-евтиното устройство, то има най-добрата защита със защитен елемент CC EAL5 + (сигурност от военен клас). Това устройство е чудесно за всяка криптовалута HODLer, която не притежава много различни активи.

Един лек недостатък на Nano S е, че новият фърмуер 1.2.4-5 и актуализацията на приложението Ethereum (Ethereum 1.6.0) се предлагат само на Ledger Nano X. Тези актуализации ще позволят на потребителите да извлекат публичен ключ на Ethereum 2.0 и да потвърдят че публичният ключ за теглене, използван в договора за депозит, всъщност принадлежи на това устройство.

Екипът на Ledger обаче работи по интеграция за Nano S.

Ledger поддържа поддръжката си за Nano S и показва на потребителите, че устройството все още е актуално дори и с по-новия Nano X. Следователно е ясно, че Ledger все още очаква клиентите да разгледат сериозно Nano S като устройство, което си заслужава да се получи дори през 2020 г..

Оценявани на 16 май 2019 г. от Michael Gu

Актуализирано на 23 април 2020 г. от Michael Gu относно характеристиките на залагане и актуализираното резюме на отзива

Актуализирано на 13 май 2020 от Angela Wang за най-новите отстъпки.

Актуализирано на 18 май 2020 г. от Анджела Уанг, за да отразява най-новите цени.

Актуализирано на 22 ноември 2020 г. от Анджела Уанг за най-новите функции

Ledger Nano S се продава на пазара за 59 щ.д..

КЛИКНЕТЕ ПО-ДО КУПЕНЕ!

Научете как правилно да настроите вашия Ledger Nano S с нашето ръководство.

{ "@context": "http://schema.org/", "@Тип": "Продукт", "марка": "Книга", "име": "Ledger Nano S", "изображение": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/07/Ledger-Nano-S.jpg", "описание": "Ledger Nano S е най-популярният хардуерен портфейл за криптовалута (повече от 1,4 милиона продадени единици).", "преглед": { "@Тип": "Преглед", "заглавие": "Ledger Nano S Review (2019): Все още си струва?", "име": "Ledger Nano S", "описание":"Ledger Nano S е най-популярният хардуерен портфейл за криптовалута (повече от 1,4 милиона продадени единици).", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger Nano S е най-популярният хардуерен портфейл за криптовалута (повече от 1,4 милиона продадени единици). Nano S е най-сигурната и достъпна опция за съхранение на криптовалути. Този преглед ще ви помогне да решите дали Ledger Nano S е подходящият хардуерен портфейл за вас, разглеждайки елементи като сигурност, дизайн, мобилност и поддържани монети. Тази година Ledger пусна нов модел, наречен Ledger Nano X. Nano S обаче не е остарял – вече има по-ниска цена от $ 59.", "дата Публикувано": "2019-06-30", "reviewRating": { "@Тип": "Рейтинг", "ratingValue": "4.25", "най-лоша оценка":"0", "bestRating": "5" }, "автор": { "@Тип": "Личност", "име": "Майкъл Гу" }, "издател": { "@Тип": "Организация", "име": "Boxmining", "лого": { "Тип": "ImageObject", "URL адрес": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "оферти": { "@Тип": "Оферта", "ценаВалута": "щатски долар", "цена": "59", "URL адрес":"https://shop.ledger.com/?r=428b&тракер = wnsr" }}

Спецификации на продукта (Технически спецификации)

Спецификации на продукта Ledger Nano S:

Процесори ST31H320 (защитен) + STM32F042.
Съвместимост 64-битов настолен компютър (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) с изключение на ARM процесори. Съвместим и със смартфони (iOS 9+ или Android 7+) чрез OTG кабел.

Съединител

USB micro-B
Сертифициране за сигурност CC EAL5+
Размер Размер: 56,95 мм х 17,4 мм х 9,1 мм

Тегло: 16.2g

Поддържани активи 1100+ Поддържани активи

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector