Преглед на модел Trezor T: струва ли си да се купува?

Trezor Модел TTrezor Модел T

Trezor Model T е второ поколение хардуерен портфейл за криптовалута, произведен от Satoshi Labs. Портфейлите Bitcoin и Altcoin работят с помощта на нов фърмуер, наречен TREZOR Core, което позволява по-бързо развитие на нови функции.

В този преглед ще разгледаме характеристиките на хардуерния портфейл, криптовалутите, които той поддържа, и дали си струва да купувате или не.

Ако искате да научите как да настроите и инсталирате вашия Trezor Model T, разгледайте нашето пълно ръководство за настройка тук.

Или разгледайте видео ревюто ми по-долу.

Основни характеристики на модела Trezor T

  1. Екран: Ярък цветен LCD – 240 × 240 пиксела;
  2. Свързаност: USB-C конектор за свързване към компютър или мобилен телефон;
  3. Мобилна поддръжка: Поддръжка на Android чрез Trezor Manager; и
  4. Съвместимост с външен портфейл: поддържа MyEtherWallet и няколко други.

Trezor Модел T вътре в кутиятаВътре в кутията

Функции за сигурност

Паролите на устройството се заключват индивидуално с Trezor Password Manager с помощта на цифровите ключове на потребителя. Устройството може да функционира и като хардуерен маркер на U2F, което позволява на Trezor да използва екрана и да информира потребителя за всяка заявка за удостоверяване, преди да го одобри.

Trezor създаде стандартните семена за възстановяване (BIP32 / 39/44), които позволяват на потребителите лесно да възстановят целия си портфейл с помощта на тяхното семе за възстановяване от 12 думи.

Подобно на Trezor One, Model T има функция за пропуск, така че потребителите да генерират нов портфейл. За достъп до портфейлите, защитени с парола, потребителите ще трябва да въведат вашата парола в допълнение към вашия ПИН за защита.

Така че кажете, че крадец изисква от вас да им дадете достъп до вашето устройство. Можете да им дадете своя ПИН код за достъп до портфейл с по-малко средства. Междувременно по-голямата част от вашите крипто активи се съхраняват безопасно зад портфейлите, защитени с парола.

Може ли да се хакна Trezor?

Лаборатории за сигурност на Kraken съобщи те измислиха нов начин за проникване в устройствата на Trezor в рамките на 15 минути след физическото му разполагане. Те направиха това чрез прекъсване на напрежението с помощта на устройство и разбиване на ПИН кода с помощта на персонализиран скрипт на Python, който ще разкрие семето за възстановяване. Според Kraken Security Labs атаката използва присъщи недостатъци в микроконтролера на Trezor. Така че за Trezor ще бъде трудно да поправи тази уязвимост, без да препроектира хардуера и да пусне ново устройство.

В отговор, Trezor отбеляза, че атаката не може да работи отдалечено и ако потребителите включат функцията за пропуск на устройството. Trezor също така увери потребителите, че физическият достъп е само заплаха за 6-9% от потребителите на криптовалута.

Актуализация на фърмуера на Trezor Model T 2.3.0 – поправя ли хакването на Kraken Security Labs?

В средата на април 2020 г. Trezor Model T обяви най-новия си актуализация на фърмуера до вер. 2.3.0, който включва някои актуализации на техните мерки за сигурност. Преди да отговорим дали може да разреши 15-минутния хак, създаден от Kraken Security Labs по-рано тази година (вижте раздела по-горе), нека да разгледаме какви са тези функции.

Новите актуализации включват 2 актуализации на пропуск които първо позволяват временно кеширане на парола, за да можете да превключвате между различните си портфейли, защитени с парола, когато използвате устройството. Кешът на паролната фраза е само временен, така че след като изключите устройството, нищо не се запазва. На второ място, потребителите вече ще бъдат помолени да изберат как да въведат паролата си на самото устройство, а не на вашия компютър или телефон.

Забележителни нови функции е изтрийте кода което действа като „ПИН за самоунищожение“. Когато бъде въведен или на самото устройство, или на вашия компютър или телефон, кодът за изтриване изтрива всички лични данни от вашия Trezor и нулира устройството до фабричните настройки по подразбиране. Trezor предлага потребителите да могат да пишат кода за изтриване някъде близо до вашето устройство като ПИН код, така че ако крадец се опита да отключи устройството ви, те ще накарат Trezor да се изтрие.

The Защита на SD карта функцията е предназначена да служи като допълнителна защита срещу физически атаки на Trezor Model T. Когато тази функция е активирана, произволно генерирана „тайна“ се съхранява в microSD, която се вмъква във вашия Trezor. Тази „тайна“ не съдържа информация за семената или паролата на Trezor и е напълно произволна стойност. С функцията ще трябва да поставите SD картата в Trezor, за да комбинирате „тайната“ с ПИН и да дешифрирате данните, съхранявани в Trezor. Следователно ще ви е необходима както SD картата, така и Trezor, за да я отключите и да получите достъп до вашите криптовалути. Така че можете да активирате тази функция и да държите SD картата и вашия Trezor на отделни места, ако се притеснявате от физически атаки.

От нашето проучване Trezor не е отговорил директно дали последната им актуализация на фърмуера за сигурност коригира хака, създаден от Kraken Security Labs. Както бе споменато по-рано, уязвимостта, идентифицирана от Kraken, не може да бъде разрешена, освен ако хардуерът не бъде преработен. Така че най-новите актуализации на фърмуера могат само косвено да дадат на хакерите по-труден достъп до вашето устройство, но не и да разрешат основната уязвимост. Фактът, че на Kraken са били необходими само 15 минути физически достъп до устройството, за да го хакне, и тяхното предложение, че инструментът за блъскане може да се произвежда масово за продажба на около $ 75, продължава да бъде изключително тревожен. Поради тази причина, макар да оценяваме усилията на Satoshi Lab да продължи да подобрява устройството, не можем да възстановим оценката за сигурност, дадена на Trezor преди откриването на хакерството на Kraken.

Охрана 3/5

Поддръжка на няколко валути

Trezor Model T е проектиран да обработва над хиляда криптовалути, включително популярни като Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold и др. Редовните актуализации подобряват функциите и позволяват още по-поддържани криптовалути. Едно предимство на Trezor пред останалите портфейли е, че всички валути са достъпни, без да е необходимо „инсталиране“ на отделни приложения – това опростява цялостното използване на устройството

За да проверите списък за сравнение между монети, поддържани от Trezor и Ledger, разгледайте нашата крайна таблица с поддържани монети.

Trezor Модел T поддържа 1000s криптовалути

В момента Trezor не се поддържа от децентрализирани борси като Binance DEX, IDEX или Switcheo борси.

Поддръжка на няколко валути 3/5

Поддръжка на портфейл на трета страна

Exodus Wallet предлага поддръжка на Trezor, позволяваща функции на Exchange

Портфейли на трети страни като Exodus Wallet предлага поддръжка на Trezor и позволява достъп до хардуерния портфейл в Exodus. Това означава, че потребителите ще могат да избират между различни интерфейси на портфейла и да се насладят на уникални функции, предлагани само от Exodus, като директен обмен на валути.

Хардуерен дизайн

Устройството е сравнително компактно на 2.52in x 1.54in x 0.39in (64mm x 39mm x 10mm) и тежи 16 грама.

Разполага и с LCD размер 240 х 240 пиксела.

С LCD екрана потребителите могат да редактират и конфигурират портфейла според техния вкус.

Елегантният дизайн го прави надграждане до предишния Model One. Вместо бутоните, устройството има сензорен екран за лесно използване.

Въпреки това намирам, че сензорният екран е все още малък и може да бъде труден за използване. В крайна сметка се спрях на натискането на екрана с мезинския пръст.

Trezor Model T палец за мащабПалец за мащаб

Устройството работи с широк спектър от операционни системи. По този начин потребителите няма да имат проблем да го свържат с Windows, Linux, MacOS. Те разполагат и с разширения за Chrome за тези, които искат да го използват. Потребителският интерфейс дава на потребителите възможност да променят езика и да преглеждат транзакции чрез сензорния екран.

Хардуерен дизайн 5/5

Лесно използване 4/5

Мобилност

Устройството поддържа мобилни и лаптоп устройства с Android. Понастоящем няма поддръжка за iOS.

Потребителите ще трябва да изтеглят Trezor Manager от Google Play Store, което им позволява да управляват портфейла от мобилните си телефони. Мобилното приложение може да се използва при изпращане на криптовалути, генериране на адреси и преглед на подробности за потребителски акаунт.

С устройството потребителите могат да се свързват и с други приложения на портфейла, включително Мицел, MyEtherWallet, GreenAddress, и Electrum.

Той също така поддържа интеграция с Bitstamp и Битекс борси. Така потребителите могат да влизат и да изпращат криптовалути до тези борси директно с помощта на устройството Trezor.

Заслужава ли си Trezor Model T през 2020 г.?

На официалната цена от 149 EUR това е отличен хардуерен портфейл за криптовалута.

Някои хора обаче могат да счетат цената за твърде висока, въпреки нейните функции и високо ниво на сигурност. Това е доста инвестиция, ако сте нов в криптовалутите или търгувате само с криптовалути небрежно.

Сензорният екран, неговата поддръжка на над хиляда криптовалути и неговите функции с висока сигурност са някои от причините, които могат да убедят хората да закупят този крипто хардуерен портфейл.

Присъда

Присъда на Trezor Model TTrezor Модел T

Решаването дали да закупите Trezor Model T над други налични хардуерни портфейли за криптовалута има много общо с това какви функции търсите.

Портфейлът поддържа над хиляда криптовалути. По този начин на устройството могат да се съхраняват практически половината от наличните на пазара крипто.

Интеграцията му с борси като Bitstamp, Coinmap и Bitex също го прави добър избор.

Един съществен недостатък обаче е, че устройството не поддържа IDEX или Switcheo борси. Последните открития на Kraken Security Labs относно физическите хакове на устройството също са изключително загрижени.

Клас на сигурност: 3/5

Поддръжка на няколко валути: 4/5

Хардуерен дизайн: 5/5

Лесно използване: 4/5

Краен резултат: 4/5

За да закупите вашия Trezor Model T, щракнете тук.

Спецификации на продукта Trezor Model T (Технически спецификации)

Процесори ARM Cortex-M4 процесор @ 168 MHz, вграден в STM32 F2 микроконтролер
Съвместимост 64-битов настолен компютър (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Съвместим със смартфони с Android.

Съединител

USB тип C
Сертифициране Нил
Размер Размер: 64mm x 39mm x 10mm

Тегло: 22гр

Поддържани активи 1050+ Поддържани активи

Преглед на актуализациите

Актуализирано на 30 юни 2019 г .: Списък на поддържаните монети

Актуализирано на 2 октомври 2019 г .: Актуализирана информация Децентрализирана поддръжка на Exchange

Актуализирано на 10 март 2020: Актуализирана информация за физически хакове на устройството.

Актуализирано на 14 май 2020: Актуализирана информация за последната актуализация на фърмуера ver. 2.3.0 и дали може да разреши уязвимостите, идентифицирани по-рано от Kraken Security Labs.

{ "@context": "http://schema.org/", "@Тип": "Продукт", "марка": "Трезор", "име": "Trezor Модел T", "изображение": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "описание": "Trezor Model T е второ поколение хардуерен портфейл за криптовалута, произведен от Satoshi Labs с голям сензорен екран.", "преглед": { "@Тип": "Преглед", "заглавие": "Преглед на модел Trezor T: струва ли си да се купува?", "име": "Trezor Модел T", "описание":"Trezor Model T е второ поколение хардуерен портфейл за криптовалута, произведен от Satoshi Labs с голям сензорен екран.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody": "Trezor Model T е проектиран да обработва над хиляда криптовалути, включително популярни като Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold и др. Решаването дали да закупите Trezor Model T над други налични хардуерни портфейли за криптовалута има много общо с това какви функции търсите. ", "дата Публикувано": "2019-10-02", "reviewRating": { "@Тип": "Рейтинг", "ratingValue": "4.25", "най-лоша оценка":"0", "bestRating": "5" }, "автор": { "@Тип": "Личност", "име": "Майкъл Гу" }, "издател": { "@Тип": "Организация", "име": "Boxmining", "лого": { "Тип": "ImageObject", "URL адрес": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "оферти": { "@Тип": "Оферта", "ценаВалута": "щатски долар", "цена": "159,99", "URL адрес":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me