Прогноза за цените на Dogecoin (DOGE) за 2021, 2022 и 2025

На 3 януари се навършиха 12 години от създаването на биткойн. Срещу всичко това Биткойн успя да се справи с всички обстоятелства и продължава да интригува и вдъхновява милиони. Това наистина беше време за празнуване. В същия ден Биткойн достигна рекорд от 35 000 долара за всички времена; наистина, още една причина да извадите бутилката шампанско.

Но докато мнозина празнуваха този нов рекорд, мнозина бяха изненадани да открият друг, почти неизвестен алткойн, който също достига високи нива на растеж на цените. Този altcoin е Dogecoin. През същия период цената беше изпомпала над 100%, достигайки удивителните 0,0110 долара.

Преди тази помпа малцина са чували за Dogecoin и за онези, които не са му дали сериозно внимание. Но след тази голяма, неочаквана помпа, някои започнаха да се чудят дали наистина има някакъв потенциал.

Прогноза за цената на Dogecoin

Тази статия за прогнозиране на цените на Dogecoin ще разгледа основите на Dogecoin, неговия произход и бъдещата прогноза на цените както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, за да освети читателя дали Dogecoin наистина лае правилното дърво.

Исторически анализ на цените на Dogecoin 

Цената на Dogecoin е имала доста стабилен, почти безжизнен пулс през първата половина от своята история. Според CoinMarketCap, Dogecoin започва от $ 0,000565, но след това отчита лек спад до около $ 0,0001 за първите няколко години. След това около март 2017 г. цената започна да се увеличава малко, да се срива отново, но до ноември 2017 г. тя масово се покачи до 0,01877 долара на 7 януари 2018 г..

Както се прогнозира, всеки път, когато цифровата монета достигне своя връх, Dogecoin вижда огромно изхвърляне през седмиците след рекорда си за всички времена. Въпреки това, в сравнение с първите няколко години, цената на токена DOGE беше много по-активна в резултат на пускането на бичия пазар 2017-2018. В годините след това имаше чести високи и / или ниски помпи и сметища. В резултат на тази голяма активност тя никога не достигна най-ниското си ниво от $ 0,00008547.

След това се забави малко в годините между 2019-2020. Завърши 2020 г. с цена от 0,004657 долара. Няколко дни по-късно обаче цената му започна да нараства бързо, достигайки внезапно от 0,01285 долара до 3 януари 2021 г., преди да започне да се охлажда отново.

Текуща цена, пазарна капитализация, & Подробности за доставките

По време на писането на тази статия токенът DOGE има текуща цена от $ 0,001937. Според CoinMarketCap той е класиран на 33 място в целия крипто пазар поради внезапния си скок! Не е лошо за монета мем.

Настоящата пазарна капитализация е $ 1,170,919,632 с циркулираща доставка от 127,997,773,252 DOGE токена. Той няма максимална доставка.

През последните 24 часа цената се е повишила + 4,10%, но е претърпяла спад от -11,45% през последните 7 дни.

dogecoinDogecoin (DOGE)

Ранг: 14$ 0,050953 Цена (BTC) Ƀ0,00000100 Marketcap$ 6.55 B Обем$ 1,05 B24h Промяна 0,6% Общо предлагане 0,00 DOGE

Dogecoin (DOGE) Прогнози за бъдеща прогноза на цените

Като се има предвид, че Dogecoin е създаден като лекодушна шега и ще бъде използван просто като „джобна промяна“, няма да се очаква такава монета да продължи дълго в крипто пространството. И все пак, сякаш понякога е така, крипто пазарът има тенденция да изненадва всички. Ето защо никой не очаква внезапния ценови скок на тази малка крипто и шумът, който създаде.

Като се има предвид това, като се имат предвид неговите основи, не е лесно да се проучи как ще се справи тази крипто през следващите години. За мнозина единствената причина, поради която цената се повиши, беше от шума, идващ от известни фигури, а именно туитът на Илон Мъск в Twitter.

След като вълнението отшуми, мнозина предполагат, че цената неизбежно ще се срине обратно до неизвестност. Има обаче и други характеристики, които Dogecoin притежава, които могат да му дадат шанс за бой.

Трябва обаче да се посочи също, че не всички източници споделят еднакво мнение. Wallet Investor, например, макар да мащабира Dogecoin като много бичи в краткосрочен план, няма същото ниво на оптимизъм в дългосрочен план. Точно обратното. Той прогнозира все по-негативни нива на растеж през следващите години.

Digitalcoin и Tradingbeast, от друга страна, имат много положителна перспектива за цената на DOGE токен и в двете нива на дълголетие.

Краткосрочна прогноза

AfterPriceChange
1 месец 0,01 щатски долара 51,59%
2 месеца 0,01 щ.д. 44,99%
3 месеца 0,0124 долара 36,62%
6 месеца 0,01 щ.д. 45,63%
Една година $ 0,0175 92.02%

Дългосрочна прогноза

AfterPriceChange
2022 $ 0,0175 92.02%
2023 г. 0,0182 долара 100,54%
2024 0,0251 долара 176,09%
2025 0,0264 долара 179,45%

Dogecoin Ценова прогноза 2021

През 2021 г. Digitalcoin прогнозира положително нарастване на цената, като през октомври се предполага, че има най-голямо увеличение на цените от гледна точка на процент. Средната цена за годината ще бъде около $ 0,01238.

Прогноза за цената на Dogecoin 2022

2022 г. също представлява поредната година на положителен растеж. Тук се очаква средният процент на растеж да бъде около 81,37%. Цената ще варира през годината, но се очаква да бъде между 0,0138 долара от най-ниската през юни до най-високата от 0,0177 долара през ноември.

Dogecoin Ценова прогноза 2025

И накрая, 2025 се очаква да бъде много благоприятна за всеки дож Ходлер (не печатна грешка). Тази година се очаква цената да се удвои, като средният процент на растеж е 193,64%.

Как да купя Dogecoin?

Dogecoin може да се търси и купува на няколко борси. Да назовем само няколко; MXC.com, Binance, Huobi Global, OKEx, OceanEx и Kraken. Можете да преминете към CoinMarketCap или CoinGecko за да получите пълен списък на борсите, които изброяват Dogecoin.

Ако предпочитате бърз и лесен начин да обменяте парите си за Dogecoin, винаги можете да проверите Changelly:

Dogecoin е добра инвестиция?

От външния вид на нещата, базирайки се единствено на прогнозата за цените, изглежда, че Dogecoin изглежда има добри прогнози за високи нива на растеж през следващите години. Съществуват обаче рискове от закупуването на Doge жетони.

От една страна, освен сладък мем, който е широко достъпен, шумът около него и настоящият бичи пазар, който прожектира много алткойни, за да изпита високи нива на растеж, изглежда, че нищо друго не се случва за него. Той има слаби основи.

Следователно дали това е достатъчно, за да може Dogecoin да се квалифицира като добра инвестиция, ще зависи от стратегията на инвеститора. Това означава, че инвеститорът купува Doge единствено поради оскъдната си цена, сладък мем и шум около него, за да спечели бързо, или може би заради другите му характеристики?

Какви други функции има този altcoin? Това ще разгледаме по-нататък.

Повече информация за Dogecoin

Какво е Dogecoin?

Dogecoin има завладяваща история за произхода. Да цитирам своите създател, „Dogecoin е резервната промяна, която хвърляте в буркана, когато се приберете у дома.“ За разлика от други алткойни, той е създаден чисто като дигитална монета с език. Това е децентрализирана крипто-валута с отворен код, базирана на известната 2013 година Дож мем Кабосу, ​​японски шиба ину. Неговият маркер е символът DOGE.

Създаден е, за да се преодолее негативният стереотип около криптовалутата като „тъмен“ пазар за престъпници и перачи на пари.

Първият токен на DOGE беше пуснат на 16 декември 2013 г., но първата блокирана мина беше на 6 декември.

Подобно на повечето други равнопоставени криптовалути, Dogecoin може да се използва като средство за обмен. Въпреки че се използва предимно за бакшиши (да, създателят буквално е имал предвид, че можете да използвате маркера, за да дадете бакшиш на потребителите в Reddit и Twitter, можете също да го използвате за харча за различни артикули и услуги.

Dogecoin се основава на алгоритъма за доказателство за работа както от Lluckycoin, сега мъртва крипто, така и от Litecoin. Като подобен на биткойн, Dogecoin преживява наполовина на всеки 100 000 блока. Той обаче използва технологията Scrypt. Доказателството за работа на Dogecoin се различава от Bitcoin и по други начини.

Първо, altcoin има време за блок от 1 минута, което струва около 1 цент. Второ, въпреки че първоначално се очакваше да има максимално предлагане от 100 милиарда токени, поради неправилно кодиране от Palmer, което позволява да се секат 10 000 DOGE токена на блок, след като достигне границата си от 100 милиарда, което му дава ниво на инфлация 5 милиарда DOGE жетони, сечени всяка година! Следователно той няма максимално предлагане и прави Dogecoin нерентабилно за копаене.

Въпреки това, най-интересната му характеристика и това, което вероятно е позволило на маркера да издържи теста на времето, е свързано с концепцията за сливане на добив.  Обединяване на копаене дава възможност за добив на две различни криптовалути, без да се жертва изчислителната мощност или да се правят разходи. Това позволява на по-утвърдени криптовалути да осигурят други по-малки блокчейн като Dogecoin. И кой беше тази по-утвърдена криптовалута? Никой друг освен цифровото сребро на крипто пазара, Litecoin!

Чарли Лий, основателят на Litecoin, се обърна към създателя на Dogecoin и предложи да обедини копаенето на двете криптовалути. Като се има предвид, че добивът на Dogecoin е изключително нерентабилен и има много малко миньори, той представлява сериозен риск от 51% атака. Изборът на Litecoin, за да се слее добивът му, не беше много труден.

И двамата използваха алгоритъма за копаене Scrypt, позволявайки на мрежата Dogecoin да стане много по-сигурна и децентрализирана. През август 2014 г. Dogecoin прехвърли своя алгоритъм за копаене в допълнителна доказателство за работа, което му позволи да се слее с блокчейна на Litecoin.

Поради това сливане, Dogecoin е силно свързан с Litecoin по отношение на сигурността и децентрализацията. Ако Litecoin някога е паднал или преживее атака, това ще стане и с Dogecoin.

Екипът

Dogecoin е създаден от австралийския софтуерен инженер Джаксън Палмър и американеца Били Маркус. След като прочете статия в Wired за най-добрите мемове от 2013 г., Палмър получи идеята да създаде забавна, сладка, симпатична дигитална монета, която противоречи на стигмата около криптовалутите. Като активен купувач на домейни на уебсайтове, Палмър купи домейна dogecoin.com с известното вече лого на додж и текст Comic Sans.

Били Маркус се обърна към Палмър и го убеди да направи действителна криптовалута Dogecoin. Той проектира нейния протокол, базирайки се на други криптовалути като Litecoin. Скоро той напусна проекта в началото на 2014 г. и даде целия контрол на Палмър.

Джаксън Палмър в крайна сметка напусна Dogecoin през 2015 г., след като бързо нарастващата общност на дожите беше измамена и манипулиран.  Парадоксално е, че част от неговата манипулационна стратегия беше да хвърли хиляди Dogecoins за благотворителни каузи и да спонсорира различни инициативи на общността чрез дарението на DOGE жетони. Да, същият човек, който помогна за поставянето на Dogecoin на картата, беше същият човек, който манипулира цяла общност.

Заключение 

За да обобщим, Dogecoin е онази симпатична малка криптография, която прави възможно криптографията да не е свързана само с бизнес и да подтиква към революционни смущения в обществото, а да се забавлява. Токенът има доста голяма общност от поддръжници, с някои уважавани имена като Илон Мъск, Джей Хао, главен изпълнителен директор на криптообмен OKEX, бивш изпълнителен директор на Coinbase Линда Си, дори основателят на Ethereum Виталик Бутерин. И все пак, опасявам се, че това е всичко, за което върви.

Освен че има този сладък мем, Dogecoin няма други основи, които да се конкурират с подобни потенциални крипто гиганти като Ethereum, Cardano, Polkadot, Vechain, Theta, ShareRing, Algorand и дори NEM, които или се опитват да решат истински -световни проблеми или отварят нови нови възможности и пазари.

С толкова много криптовалути, които се конкурират за внимание и институционално приемане, изглежда, че Dogecoin наистина е предназначен да бъде нищо повече от „крипто крипто“. И все пак, това може би е причината да има успешен бичи пазар през 2021 г..

Въпреки че няма някаква сериозна потенциална стойност, това не означава, че все още не може да стане печеливша. Както показа ценовата му история, той е много жив, с възможности за печалба и докато все по-известни имена и институции продължават да го използват, кой знае докъде ще доведе. Този писател обаче настоява за предпазливост.

Въпреки че съществуват възможности, базирани на основите на маркера, те са концентрирани предимно в краткосрочен план. С пристигането на повече инвеститори на дребно и институции, навлизащи на крипто пазара, повечето се концентрират върху намирането на „скрития скъпоценен камък“, който би трябвало да доведе до огромни печалби. Като се има предвид това, не изглежда така, сякаш Dogecoin ще постигне значителни печалби за всеки в дългосрочен план.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me