15 Sebab Teratas untuk Melabur dalam Cryptocurrency

Mengapa Anda Mesti Mula Melabur di Pasaran Cryptocurrency Dijelaskan Hari Ini

15 Sebab Teratas untuk Melabur dalam Cryptocurrency: Pengenalan

Adakah crypto adalah pelaburan yang baik?

Cryptocurrency dan teknologi blockchain telah menggegarkan seluruh dunia, jadi tidak menghairankan bahawa semakin banyak orang beralih kepada pelaburan crypto.

Terdapat pelbagai sebab mengapa orang melabur dalam kripto untuk memenuhi tujuan kewangan mereka.

Namun, ada yang melabur di pasaran crypto dengan alasan yang salah.

Inilah 15 sebab utama mengapa setiap pelabur harus mempunyai cryptocurrency dalam portfolio mereka.

15 Sebab untuk Melabur dalam Cryptocurrency

1. Cryptocurrencies Telah Merevolusi Dunia Kita

Sudah lebih dari satu dekad sejak pelancaran Bitcoin – crypto pertama yang pernah ada. Namun, beribu-ribu kemajuan teknologi, inovasi, dan perubahan telah berlaku dalam dunia perdagangan cryptocurrency yang dinamik.

Dengan sifat mereka yang terdesentralisasi, mata wang kripto telah mengubah sistem kewangan tradisional menjadi tidak pulih, memudahkan urus niaga di luar sempadan dengan kos yang rendah dan masa pemprosesan yang cepat.

Berita besar adalah bahawa keperluan bank pusat dikurangkan minimum, memberikan kebebasan dan kawalan yang signifikan kepada para pelabur terhadap data dan wang kewangan mereka.

Dan teka apa! Pelaburan kripto bukanlah kehendak milenium tetapi kenyataan: cryptocurrency ada di sini untuk kekal dan bernilai untuk dilaburkan. Jumlah projek crypto semakin meningkat, dan menurut data, terdapat lebih daripada 5,000 cryptos untuk dilaburkan di luar sana.

2. Cryptocurrency Ditanda oleh Kecairan Tinggi

Sekiranya anda masih tidak pasti sama ada perdagangan kripto adalah untuk anda, maka kami mempunyai alasan lain untuk melabur dalam kripto tahun ini. Dunia perdagangan cryptocurrency ditandai dengan mudah tunai tinggi, yang bermaksud membeli dan menjual kripto adalah mudah.

Sebagai contoh, mengenai Bitcoin, selalu ada permintaan tinggi untuk raja semua kripto. Data menunjukkan bahawa bilangan dompet crypto pada tahun 2020 telah meningkat kepada lebih daripada 54 juta.

Bukan hanya pelabur dan perniagaan besar yang bercita-cita tinggi yang bersedia untuk membeli dan menjual cryptocurrency. Perdagangan kripto hari ini sangat mudah dicapai.

Lagipun, perdagangan cryptocurrency bukanlah sejenis sains roket atau usaha misteri yang disediakan untuk ikan paus besar dalam industri. Anda juga boleh menjadi sebahagian daripada dunia pelaburan crypto hari ini!

3. Pelaburan Cryptocurrency boleh membawa kepada pulangan yang tinggi

Mungkin pendorong utama orang untuk melabur dalam cryptocurrency adalah kemungkinan untuk menjana keuntungan. Suka atau tidak, wang menjadikan dunia kita berputar dan merupakan salah satu sebab utama untuk melabur dalam cryptocurrency.

Walaupun perdagangan kripto agak baru, kripto boleh menghasilkan pulangan yang lebih tinggi berbanding aset lain, seperti saham. Cryptocurrency sangat tidak menentu, yang bermaksud bahawa seseorang berpotensi memperoleh pulangan tinggi dari satu perdagangan.

Pada masa yang sama, jangan lupa bahawa turun naik juga bermaksud bahawa peniaga boleh kehilangan semuanya dalam satu saat. Oleh itu, selalu pertimbangkan potensi risiko! Oleh kerana pelaburan cryptocurrency boleh menjadi sangat menuntut, salah satu langkah pertama untuk berjaya adalah merangka strategi pengurusan risiko yang berkesan untuk mengehadkan kerugian.

4. Cryptocurrency Memberi Anda Kemerdekaan & Kelenturan

sebab 4 untuk melabur cryptocurrency

Sama ada anda memutuskan untuk melabur di Ethereum atau Tezos, wang kripto anda hanya milik anda. Seperti yang dinyatakan di atas, cryptocurrency tidak bergantung pada bank yang mempunyai yuran yang terlalu tinggi hanya untuk menyimpan wang anda.

Lebih-lebih lagi, pasaran crypto dibuka 24/7, jadi anda tidak perlu risau tentang waktu buka; anda boleh memilih bila dan bagaimana anda mahu membeli dan menjual. Bukankah alasan yang cukup baik untuk melabur dalam cryptocurrency?

Betul! Semua bergantung kepada anda untuk mengatur masa dan rutin perdagangan anda. Anda boleh berniaga secara penuh atau sambilan; anda boleh berdagang cryptocurrency semasa melakukan perjalanan juga. Betapa hebatnya itu?

5. Untuk Kepelbagaian Portofolio

Mencari lebih banyak alasan untuk melabur dalam cryptocurrency? Walaupun anda bukan peminat crypto, melabur dalam cryptocurrency adalah pilihan terbaik untuk mempelbagaikan portfolio anda.

Apakah kepelbagaian portfolio? Ia secara sederhana kaedah yang baik untuk mengurangkan risiko dengan menyebarkan pelaburan anda dan meneroka pelbagai aset. Seperti kata orang, anda tidak boleh meletakkan semua telur anda dalam satu bakul, betul?!

Oleh kerana cryptocurrency biasanya tidak bergerak dengan aset, seperti bon dan saham, melabur dalam cryptocurrency adalah cara yang bijak untuk menjadikan diri anda sebagai peniaga yang berjaya dalam dunia kewangan yang dinamik dan sentiasa berubah.

6. Pilihan Syiling Tanpa Had

Walaupun tiada siapa yang menyoal Kuasa Bitcoin dalam dunia pelaburan kripto, kebenarannya ialah terdapat ribuan altcoin untuk dibeli dan dijual di luar sana. Anda mempunyai pilihan duit syiling tanpa had untuk membantu anda mempelbagaikan portfolio dan berpotensi meningkatkan kekayaan anda.

Walaupun beberapa syiling yang dinilai rendah mungkin merupakan pelaburan yang sukar, yang lain memerlukan perhatian anda dan merupakan alasan yang baik untuk melabur dalam cryptocurrency. Pakar percaya bahawa sebahagian daripada cryptos teratas ke meletup tahun depan adalah Ethereum, Ripple, Tezos, Tether, Monero, dan Bitcoin Cash.

Anda tidak perlu menghadkan pilihan anda untuk membeli dan menjual kripto. Anda juga boleh memperdagangkan pelbagai pasangan perdagangan crypto / crypto dan crypto / fiat, dengan BTC / USD, ETH / USD, dan LTC / USD adalah antara pasangan crypto hingga fiat yang paling popular untuk diperdagangkane.

7. Cryptocurrencies Masa Depan Nampak Cerah

Adakah anda memerlukan lebih banyak alasan untuk melabur dalam cryptocurrency? Inilah alasan kami No.7: Masa depan cryptocurrency nampak cerah. Walaupun kita semua tahu bahawa cryptos sangat tidak menentu, melabur dalam cryptocurrency boleh menjadi alternatif yang lebih selamat dan menjanjikan berbanding dengan aset lain.

Ambil Bitcoin, sebagai contoh. Bitcoin mempunyai sejarah yang bergerigi dan bahkan dinyatakan hilang beberapa kali. Sebagai contoh, pada tahun 2017, Bitcoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa $ 20,000, sementara pada tahun 2018, ia jatuh di bawah $ 5,000. Namun, Bitcoin telah bertahan dari naik turun – dan terus berkembang semasa wabak yang sedang berlaku (dengan harga semasa $ 15,826) – jadi pelabur cukup positif mengenai masa depannya.

Sebenarnya, ramai yang percaya bahawa melabur dalam Bitcoin pada masa ketidaktentuan kewangan adalah lebih selamat. Seperti yang dikatakan oleh pengasas bersama Snappa (syarikat perisian terkemuka di Kanada), “Adakah anda lebih suka menjimatkan wang dalam mata wang yang bekalannya meningkat setiap tahun? Atau adakah anda lebih suka menyimpan dalam mata wang yang bekalan terminalnya diprogramkan secara teratur? … Untungnya, saya percaya sekarang kita mempunyai teknologi simpanan yang jauh lebih unggul untuk kita. Teknologi itu adalah Bitcoin. “

Adakah anda mempertimbangkan untuk melabur dalam pasaran crypto?

8. Cryptocurrency Menawarkan Keselamatan dan Ketelusan

Walaupun banyak orang masih mengaitkan cryptocurrency dengan aktiviti haram dan penipuan terkenal, seperti OneCoin, melabur dalam cryptocurrency adalah usaha yang menjanjikan, dengan semakin banyak orang mempercayai dalam mata wang kripto dan bukannya mata wang fiat.

Seperti yang dikatakan oleh Satoshi Nakamoto – tokoh misteri di sebalik Bitcoin, “Masalah akar dengan mata wang konvensional adalah kepercayaan yang diperlukan untuk membuatnya berfungsi. Bank pusat mesti dipercayai untuk tidak merendahkan mata wang, tetapi sejarah mata wang fiat penuh dengan pelanggaran kepercayaan itu. Bank mesti dipercayai untuk menyimpan wang kami dan memindahkannya secara elektronik, tetapi mereka meminjamkannya dalam gelombang gelembung kredit yang hampir tidak ada dalam simpanan. ”

Selain itu, banyak cryptos berdasarkan teknologi blockchain yang dianggap hampir tidak dapat dilaksanakan. Transaksi blockchain disulitkan, ditandatangani oleh kunci peribadi dan disahkan oleh kunci awam. Pada masa yang sama, teknologi ini menawarkan tahap ketelusan yang tinggi – yang merupakan satu lagi sebab utama untuk melabur dalam cryptocurrency.

9. Teknologi Blockchain Dapat Mengubah Dunia

alasan 9 untuk melabur cryptocurrency

Mencari lebih banyak alasan untuk melabur dalam cryptocurrency? Kita tidak perlu menjadi pembangun blockchain untuk melihat potensi cryptocurrency dan blockchain di luar perdagangan crypto.

Dengan peningkatan penggunaan kontrak pintar dan aplikasi yang terdesentralisasi, teknologi blockchain dapat memberi manfaat kepada pelbagai sektor, termasuk permainan, perubatan, perniagaan, dan pengundian. Tanya saja kepada mana-mana pemain permainan mengenai inovasi hebat yang boleh dibawa oleh teknologi berasaskan blockchain ke dalam dunia permainan dan pemilikan digital!

Semasa pandemik yang sedang berlangsung, khususnya, semakin banyak orang beralih ke pembayaran blockchain dan digital untuk mengurangkan risiko wabak baru. Data menunjukkan peningkatan muat turun aplikasi crypto semasa penguncian COVID-19 pada tahun 2020. Walaupun skeptis dan pemerintah yang tegas lebih positif mengenai kripto, dengan peraturan menjadi lebih jelas.

10. Semua Orang Menjadi Crypto, Bahkan Wall Street

Dengan peningkatan minat dalam cryptocurrency di seluruh dunia, semakin banyak organisasi menggunakan crypto. Ripple, misalnya, adalah duit syiling yang mengagumkan yang digunakan oleh banyak organisasi kewangan besar. Jangan lupa tidak seperti sistem SWIFT semasa yang digunakan untuk pembayaran antarabangsa, Ripple membolehkan pengguna menghantar wang di luar sempadan dengan kos rendah dan masa pemprosesan cepat.

Percaya atau tidak, dua pertukaran kripto terkemuka di seluruh dunia, Gemini dan Coinbase, kini menjadi pelanggan perbankan JPMorgan gergasi Amerika.

Kerajaan juga menggunakan cryptocurrency dan pergi kripto. Walaupun ramai yang berusaha mengembangkan mata wang digital bank pusat mereka sendiri, yang lain (seperti Itali) telah mengiktiraf warisan Bitcoin. Minat pelaburan kripto juga meningkat di pasaran baru muncul, seperti Kenya dan Afrika Selatan.

Dan teka apa? Pedagang utama seperti Virgin Galactic dan Microsoft juga menerima pembayaran dalam Bitcoin. Adakah anda benar-benar memerlukan lebih banyak alasan untuk melabur dalam cryptocurrency?

11. Belajar Kemahiran Baru

Sama ada anda memutuskan untuk membeli Bitcoin atau memperdagangkan pasangan kripto yang berlainan, sebenarnya anda perlu melabur dalam pendidikan perdagangan yang betul untuk menguasai seni pelaburan crypto.

Walaupun anda tidak menjadi jutawan dengan melabur dalam cryptocurrency, perjalanan pembelajaran anda akan memberi kesan positif terhadap kemahiran perdagangan dan keputusan kewangan anda. Dari strategi perdagangan seharian hingga tip psikologi perdagangan, belajar mengenai pelaburan crypto lebih berharga dan bernilai.

Di samping itu, semasa berusaha meningkatkan kemahiran kewangan anda, anda juga akan dapat meningkatkan disiplin, kawalan diri emosi, dan tabiat anda. Lagipun, belajar adalah perjalanan sepanjang hayat.

12. Pelaburan Crypto Tidak Pernah Begitu Mudah

Dan alasan No.12 untuk melabur dalam cryptocurrency adalah bahawa… Tidak pernah semudah ini untuk melabur dalam cryptocurrency. Dunia yang didorong oleh teknologi hari ini membolehkan orang dari semua lapisan masyarakat untuk belajar mengenai cryptocurrency. Dari kursus dalam talian hingga perdagangan buku psikologi, seseorang dapat belajar perdagangan crypto secara percuma.

Jumlah maklumat perdagangan hari ini sangat mengagumkan. Semakin banyak laman web dan forum memberikan maklumat kripto yang berharga dan cepat mendedahkan penipuan. Seseorang dapat mencari jurulatih dengan mudah atau belajar dari yang terbaik di lapangan. Lihat sahaja beberapa raja kripto dan kisah kejayaan mereka!

Platform dan peranti pintar dalam talian menjadikan pelaburan cryptocurrency mudah; yang perlu anda buat hanyalah membuka akaun, deposit dana, dan mula berniaga.

eToro – Platform Pertukaran Cryptocurrency Terbaik Untuk Pedagang dan Pelabur

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri ini selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

13. Ambang Kemasukan Rendah

Walaupun beberapa jenis pelaburan, seperti saham dan harta tanah, memerlukan banyak modal awal untuk memulakan pelaburan, cryptocurrency mempunyai ambang kemasukan yang rendah. Bukankah itu alasan yang baik untuk melabur dalam cryptocurrency?

Berita baiknya adalah bahawa banyak platform di luar sana tidak memerlukan sejumlah besar untuk mula membeli dan menjual kripto. Awak boleh mulakan perdagangan cryptocurrency dengan hanya $ 100.

Dan tidak, tidak perlu prosedur yang rumit dan memakan masa dan kertas kerja yang membebankan.

14. Pertukaran Sangat Selamat dan Menawarkan Alat Berharga

alasan 14 untuk melabur cryptocurrency

Walaupun kita semua mengingati kisah tragis pertukaran Jepun yang terkenal. Gox, berita baiknya adalah bahawa pertukaran hari ini lebih selamat dan bahkan boleh memberi ganti rugi kepada mangsa sekiranya berlaku peretasan.

Hari ini, peniaga dapat mencari pertukaran yang boleh dipercayai yang membolehkan mereka mula membeli dan menjual aset digital; peniaga juga boleh mencari broker yang boleh dipercayai untuk menolong mereka berdagang CFD (pilihan yang bagus untuk pemula).

Alat perdagangan jauh lebih mesra pengguna daripada sebelumnya, dan laman web kripto membantu pelabur mengikuti perkembangan berita kripto dan peristiwa besar dalam industri ini. Sebab yang baik untuk melabur dalam cryptos, betul?!

15. Jangan Terlambat Melabur dalam Cryptocurrency

Sama ada anda seorang pelabur Bitcoin yang berjaya atau peminat kripto, tidak pernah terlambat untuk mula melabur dalam kripto. Walaupun ada yang percaya bahawa waktu untuk menghasilkan jutaan (seperti beberapa pengguna awal dalam industri) telah berlalu, kebenarannya ialah pelaburan crypto masih menjadi topik hangat.

Sebenarnya, cryptocurrency dan blockchain mempunyai jalan yang panjang, jadi walaupun pada tahun 2021, anda masih boleh dianggap sebagai pengguna awal. Perasaan untuk melabur dalam sesuatu yang begitu inovatif sangat luar biasa!

15 Sebab untuk Melabur dalam Cryptocurrency: Perkara Utama

  • Pasaran Cryptocurrency dibuka 24/7 dan terdapat ribuan cryptocurrency yang ada.
  • Melabur dalam kripto adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kekayaan anda, mempelbagaikan portfolio anda, dan mempelajari helah kewangan baru.
  • Penurunan pelaburan pasaran saham boleh menyebabkan kenaikan harga cryptocurrency dan emas dan oleh itu cryptos adalah pelaburan yang tepat untuk dilakukan sekiranya anda ingin mempelbagaikan portfolio anda.
  • Jangan lupa bahawa teknologi blockchain mempunyai aplikasi yang mengagumkan di luar sektor kewangan, jadi semakin banyak pemerintah mempertimbangkan untuk melabur dalam kripto untuk mengurangkan wabak semasa wabak yang berterusan.

Tidak pernah terlambat untuk melabur dalam pasaran cryptocurrency. Oleh itu, berhenti mencari lebih banyak alasan untuk memulakan perjalanan cryptocurrency anda.

Dengan eToro, anda boleh mula membeli dan menjual kripto, atau berdagang CFD, lebih daripada 90 cryptocurrency.

Melabur dalam cryptos patut dipertimbangkan.

Selamat Melabur!

Penafian: Cryptocurrency sangat tidak menentu. Modal anda berisiko

Analisis perdagangan bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi semasa atau masa depan, kerana keadaan dapat berubah dari masa ke masa. Sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan, anda harus mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan bebas.

eToro adalah platform pelbagai aset yang menawarkan pelaburan dalam stok dan cryptoasset, serta perdagangan CFD.

75% akaun pelabur runcit kehilangan wang ketika berdagang CFD dengan pembekal ini. Anda harus mempertimbangkan sama ada anda mampu mengambil risiko tinggi kehilangan wang anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me