Apakah Faedah Perdagangan Bitcoin?

Perdagangan Bitcoin membolehkan pedagang membuat spekulasi sama ada harga bitcoin akan naik atau turun, tanpa perlu mengambil alih kepemilikan bitcoin.

Dengan peningkatan populariti Bitcoin yang berterusan, semakin ramai orang berminat untuk menjual dan membeli cryptocurrency. Tetapi masih ramai yang tidak mempunyai maklumat yang tepat dan tertanya-tanya apa sebenarnya kelebihan perdagangan Bitcoin dan cryptocurrency lain?

Jadi, anggaplah anda adalah salah satu daripada banyak kumpulan peniaga kripto di luar sana. Sekiranya demikian, mungkin adalah kepentingan terbaik anda untuk mengumpulkan semua maklumat yang anda dapat ketika mendapat faedah berdagang bitcoin dan cryptocurrency sebelum memulakan secara tiba-tiba.

Lagipun, sangat penting untuk melakukan penyelidikan anda sebelum memasuki aktiviti baru atau dalam hal ini bidang kewangan, terutama ketika baru berniaga.

Mengapa Berdagang Bitcoin?

Ingin tahu bagaimana anda boleh mendapat keuntungan dengan berdagang Bitcoin? Ia boleh dilakukan dengan pelbagai cara. Untuk memastikan bahawa minat anda dapat memenuhi maklumat terbaik, kami akan menerangkan dengan berhati-hati kepada anda tentang faedah perdagangan Bitcoin.

Kelebihan Perdagangan Bitcoin merangkumi:

1. turun naik yang tinggi

2. Pasaran global 24 jam

3. Bayaran Rendah

4. Kemerdekaan

5. Pembukaan akaun lebih cepat

6. Mudah memahami pergerakan pasaran

7. Ketersediaan di mana-mana pertukaran crypto

1. Volatiliti Tinggi

Nilai simpanan yang dirasakan berbanding mata wang fiat adalah sebab utama mengapa Bitcoin mungkin berubah-ubah berbanding mata wang fiat. Bitcoin serupa dengan emas. Walaupun pelombong emas dapat terus melombong lebih banyak emas, Bitcoin diatur oleh keputusan reka bentuk pemaju mengenai teknologi terasnya untuk membatasi pengeluarannya hingga maksimum 21 juta BTC.

Ini adalah aspek penting Bitcoin, yang menggunakan turun naiknya yang tinggi untuk memikat pedagang dalam talian di seluruh dunia. Cryptocurrency ini memaparkan pergerakan yang selalunya lebih besar daripada 3% dalam satu hari. Pada masa ketika turun naik agak tinggi, pergerakan ini diketahui telah melebihi 10%.

2. Pasaran global 24 jam

Pasaran Bitcoin dan setiap pasaran cryptocurrency lain dibuka 24/7 di sebilangan besar pertukaran. Tidak seperti sistem kewangan tradisional yang hanya berfungsi pada jadual yang tetap, cryptocurrency mengusahakan idea bahawa tidak ada sekatan pada waktu penggunaannya. Ini bermaksud bahawa peniaga di seluruh dunia dapat menggunakan fakta ini untuk keuntungan mereka mengenai perdagangan Bitcoin sesuka hati mereka (selepas waktu kerja biasa, semasa cuti atau pada hujung minggu).

3. Bayaran rendah

Tidak ada yang suka membayar yuran. Bayaran rendah sebenarnya adalah kelebihan terbaik ketika berdagang Bitcoin. Bayaran yang berkaitan dengan pertukaran yang menggunakan Bitcoin jauh lebih rendah jika dibandingkan dengan sistem pertukaran tradisional. Sebagai bonus tambahan, deposit dan pengeluaran Bitcoin biasanya diselesaikan hanya dalam beberapa jam sejauh mana tahap pemprosesan, tidak kira di mana anda tinggal pada masa itu.

4. Kemerdekaan

Bitcoin berfungsi sepenuhnya dengan cara peer-to-peer. Blockchain adalah percuma dari segi kawalan kerana terdesentralisasi. Secara umum, harga Bitcoin tidak berkaitan dengan harga saham, komoditi, pasangan mata wang atau bon. Pedagang Bitcoin tidak menganggap aliran berita luaran yang memberi kesan kepada segmen pasaran lain, kerana tidak mementingkan mereka.

Jadi pada dasarnya jika anda mempunyai pengetahuan dalam perdagangan dan dapat membaca data harga pada carta dengan baik, itu cukup bagi anda untuk berdagang dan memperoleh keuntungan. Inilah sebab mengapa Bitcoin sesuai untuk perdagangan hanya berdasarkan pada tindakan tindakan harga.

5. Pembukaan akaun lebih cepat

Bitcoin disimpan dalam dompet duit syiling kerana secara teknikalnya tidak dapat disimpan di tempat lain. Jenis perisian ini terkenal dengan kemudahan penggunaan dan kebolehpercayaannya di samping mengekalkan keselamatan dan kelajuan pembukaan tahap tinggi. Sebagai contoh, membuka akaun pertukaran untuk memperdagangkan Bitcoin boleh dilakukan dengan cepat di beberapa platform seperti eToro. eToro adalah platform yang mudah digunakan di mana anda boleh memperdagangkan Bitcoin dan cryptocurrency lain.

6. Mudah memahami pergerakan pasaran

Bitcoin sukar didapati, dan harganya berdasarkan permintaan. Seperti disebutkan di atas, 21 juta bitcoin dapat beredar maksimum. Pada masa ini terdapat 18 juta bitcoin yang beredar, jadi semakin dekat dengan tanda 21 juta, semakin banyak harga Bitcoin cenderung meningkat.

Ini adalah petunjuk bahawa semakin banyak permintaan untuk Bitcoin, semakin tinggi harganya akan meningkat. Jadi pada dasarnya seperti yang dikatakan oleh banyak penganalisis crypto, harga Bitcoin hanya boleh naik. Mungkin ada turun naik di sana-sini kerana tidak stabil, tetapi ia hanya boleh meningkat dalam jangka masa panjang.

7. Bitcoin boleh didapati di mana-mana pertukaran crypto

Terdapat banyak pertukaran cryptocurrency di luar sana yang boleh anda pilih untuk berdagang Bitcoin. Oleh kerana Bitcoin adalah cryptocurrency pertama yang dikeluarkan dan yang paling terkenal, anda boleh memperdagangkannya di mana-mana pertukaran crypto. eToro adalah platform perdagangan sosial terbaik di dunia. Anda boleh memulakan perdagangan Bitcoin dengan mudah di eToro.

Sekiranya Saya Membeli Atau Memperdagangkan Bitcoin?

Sekiranya anda berminat untuk memulakan perdagangan Bitcoin, anda harus membuat kajian mengenai sama ada anda harus membeli atau berniaga, bergantung pada mana yang paling sesuai dengan keperluan anda. Sekiranya anda ingin memahami Bitcoin dengan lebih baik, berikut adalah artikel terperinci mengenai Bitcoin.

Anda mungkin berminat untuk memperdagangkan Bitcoin jika…

 • Anda menerima untuk membayar cukai ke atas keuntungan yang diperoleh.
 • Anda boleh membayar aset tersebut di muka.
 • Anda mahu memiliki Bitcoin.
 • Anda tidak terganggu dengan had pengenalan atau deposit maksimum.
 • Anda bersabar menunggu akaun pertukaran sebelum membeli Bitcoin.
 • Anda tidak menghadapi masalah dengan bayaran deposit atau pengeluaran.
 • Anda ingin mengalami kegembiraan dalam perdagangan Bitcoin.

Anda mungkin berminat untuk membeli Bitcoin jika…

 • Anda tidak keberatan membayar nilai penuh aset di muka.
 • Anda tidak keberatan membayar cukai keuntungan modal atas sebarang keuntungan.
 • Menunggu akaun pertukaran sebelum membeli atau menjual tidak menimbulkan masalah bagi anda.
 • Deposit maksimum atau had perkenalan tidak membuat anda putus asa.
 • Membayar yuran tambahan untuk deposit atau pengeluaran tidak menjadi masalah bagi anda.
 • Anda mahu menjadi sebahagian daripada komuniti Bitcoin HODLers yang besar.
 • Anda mahu memiliki mata wang digital.

eToro – Broker Terbaik untuk Berdagang Bitcoin

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri Crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko

Perkara utama

 • Bitcoin tidak diragukan lagi adalah cryptocurrency yang paling popular, dan pergerakan harganya mempunyai kesan yang berpengaruh pada seluruh pasaran crypto.
 • Oleh kerana Bitcoin dikenali sebagai bentuk mata wang yang ada dalam domain digital, ini memungkinkan sesiapa sahaja untuk menghantar dan menerimanya di mana sahaja di seluruh dunia.
 • Bitcoin mudah berubah, yang menjadikannya aset perdagangan yang baik.
 • Pasaran Bitcoin dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu.
 • Bitcoin sepenuhnya bebas dari aset kewangan tradisional, kerana ia terdesentralisasi.
 • Bitcoin mempunyai ciri kekurangan yang ada. Ini bermaksud bahawa jumlah bitcoin yang akan ada hanyalah 21 juta.
 • Memahami pasaran Bitcoin adalah mudah, kerana harganya berdasarkan permintaan.
 • Oleh kerana Bitcoin adalah cryptocurrency yang paling terkenal, setiap pertukaran crypto menyokongnya.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me