Bagaimana Tidak Mendapatkan Cryptocurrency Perdagangan Rekt

Bagaimana Tidak Mendapatkan Cryptocurrency Perdagangan Rekt

Satu perkara yang pasti dalam perdagangan cryptocurrency; anda tidak mahu mendapat rektor!

Ringkasnya, mendapatkan rekt adalah di mana anda kehilangan segalanya satu pergerakan pasaran yang pantas dan kejam. Bagi kebanyakan peniaga baru, permainan ini sudah berakhir.

Tidak ada yang kembali dari peristiwa yang mengerikan dan banyak yang akhirnya berhenti dari perdagangan cryptocurrency sama sekali.

Dalam artikel ini, kita akan melihat apa yang dimaksudkan dengan ‘rekt’ dalam dunia cryptocurrency dan bagaimana anda dapat mengelakkan perkara itu berlaku kepada anda.

Ingin belajar bagaimana memperdagangkan cryptocurrency seperti pro? Ambil kami kursus cryptocurrency!

Apa maksud ‘Rekt’?

Rekt adalah slang cryptocurrency untuk ‘hancur’. Ini berasal dari permainan tetapi sejak itu menjadi popular dalam cryptocurrency.

Istilah ini dipercayai berasal dari Inggeris Inggeris. Ini pada dasarnya bermaksud anda telah kehilangan segalanya.

Mendapatkan rekt boleh berlaku apabila peniaga kalah dengan cara yang besar dari perdagangan.

Biasanya, ini berlaku apabila peniaga membeli ke ICO atau cryptocurrency yang kemudiannya gagal atau berubah menjadi penipuan.

Dalam kebanyakan kes, hasilnya seketika; satu langkah besar dan membawa maut di mana dana peniaga dihapuskan, berakhir pada kerugian teruk yang mungkin tidak dapat mereka pulihkan.

Anda juga mungkin melihat istilah rekt yang digunakan untuk menggambarkan pasaran juga ketika cryptocurrency melonjak secara mendadak dalam harga.

Istilah lain yang mungkin juga anda dengar ialah ‘pemegang beg‘. Ini merujuk kepada seseorang yang tinggal memegang cryptocurrency yang hampir tidak mempunyai nilai.

Setelah mendapat rektor, anda juga boleh dipanggil ‘pemegang beg’ jika anda kehilangan segalanya dengan melaburkan sejumlah besar wang di ICO yang kemudian gagal.

Bagaimana Tidak Mendapatkan Cryptocurrency Perdagangan Rekt

Kaedah terbaik untuk mengelakkan daripada mendapat rekt adalah dengan elakkan perdagangan besar, sederhana dan sederhana!

Anda tidak perlu selalu mengambil kedudukan yang sangat besar ketika berdagang, sebenarnya anda jarang sekali melakukannya. Sebilangan besar peniaga yang berjaya akan memperoleh kekayaan mereka setelah siri perdagangan yang panjang setelah bertahun-tahun.

Sangat jarang bagi peniaga untuk mengumpulkan kekayaan mereka dalam satu perdagangan. Yang mengatakan, tidak jarang seorang peniaga yang tidak berpengalaman kehilangan segalanya dalam satu perdagangan yang buruk!

Sebab di sebalik ini adalah mudah; kebanyakan peniaga kripto sebenarnya tidak terlalu mengetahui mengenai cryptocurrency, itulah sebabnya mereka akhirnya mendapat rekt.

Sebilangan besar dari mereka membeli hype kerana mereka melihat berapa banyak wang yang harus dihasilkan, tanpa menyedari mereka semestinya mempunyai pengalaman dalam perdagangan.

Faktanya adalah untuk benar-benar tahu bagaimana membuat banyak cryptocurrency perdagangan wang, anda sebenarnya perlu tahu banyak tentang cara berdagang, kemahiran yang banyak diabaikan oleh peniaga crypto.

Dan kerana ini, mereka akhirnya kehilangan segalanya.

Lebih jauh dari ini, peniaga cryptocurrency yang tidak berpengalaman lebih cenderung menjadi mangsa emosi mereka. Dalam kebanyakan kes, kemarahan dan kegembiraan mereka, yang dapat menyebabkan mereka berniaga lebih banyak daripada yang seharusnya.

Pengurusan Risiko Perlu Sentiasa Didahulukan!

pengurusan risiko, perdagangan cryptocurrency

Sebelum anda mula berfikir untuk menjana semua wang yang boleh anda hasilkan, anda perlu memikirkan bagaimana anda dapat melindungi apa yang sudah anda miliki.

Anda harus banyak memikirkan perdagangan anda dan seberapa banyak anda sanggup mengambil risiko.

Yang benar adalah bahawa peniaga terbaik berdagang kurang, tidak lebih! Mereka sangat berhati-hati dan hanya memperdagangkan cryptocurrency yang mereka yakin 100% dalam situasi yang mereka yakin 100%.

Sebilangan besar dari mereka melakukan ini dengan mengikuti peraturan risiko 1%. Hanya berisiko 1% dari akaun perdagangan anda pada sebarang perdagangan.

Dengan cara ini anda tidak akan kehilangan segalanya dalam satu perdagangan dan anda akan mendapat lebih banyak peluang untuk menjana kekayaan anda.

Perkara penting lain yang harus anda lakukan ialah mempelbagaikan portfolio perdagangan anda.

Pendek kata, jangan masukkan semua telur anda ke dalam satu bakul. Berdagang pelbagai cryptocurrency dan mungkin juga melihat saham dan forex.

Sebaiknya lakukan ini kerana jika satu cryptocurrency turun harganya, anda boleh menukar yang lain. Dan jika keseluruhan pasaran cryptocurrency tergendala, anda boleh memperdagangkan aset yang berbeza.

Dengan cara ini anda boleh terus menguntungkan dan mengurangkan kerugian anda.

Sekiranya anda yakin untuk membuat perdagangan hanya memikirkan keuntungan yang boleh anda peroleh, berhenti dan menilai risikonya dan kemudian fikirkan apakah itu idea yang baik atau tidak.

Belajar Menyiasat Cryptocurrency dengan betul

bagaimana cryptocurrency berfungsi

Pengetahuan adalah kunci untuk tidak mendapat rektor sebagai peniaga cryptocurrency.

Untuk benar-benar menjadi peniaga cryptocurrency sebenar, anda harus mempunyai banyak pengetahuan tentang bagaimana cryptocurrency berfungsi. Lagipun, bagaimana anda boleh memperdagangkan sesuatu yang tidak anda fahami?

Dan anda semestinya mempunyai pengetahuan yang sangat besar mengenai semua cryptocurrency yang anda jual. Seharusnya tidak ada yang boleh berlaku yang tidak anda jangkakan.

Selanjutnya di atas, anda harus mengikuti bagaimana cryptocurrency berubah. Ingat, industri ini masih sangat muda, dan cryptocurrency masih banyak berkembang.

Tidak ada cryptocurrency yang boleh dikatakan lengkap. Malah cryptocurrency yang merancang pembangunan minimum masih mempunyai masalah yang ingin mereka atasi dan oleh itu berubah.

Nasihat utama lain adalah tidak memperdagangkan cryptocurrency hanya kerana seseorang mendorong anda untuk melakukannya.

Jangan sekali-kali mengikuti nasihat orang lain; ikuti kajian anda sendiri dan apa yang anda dapat lihat menjadi kenyataan. Fakta selalu muncul sebelum khabar angin atau mimpi.

Pergi Dengan Aliran Pasaran

Seperti yang anda mungkin tahu, pasaran cryptocurrency sangat tidak menentu. Sangat mudah untuk mendapatkan rekt dalam satu pergerakan ke bawah.

Sebilangan besar peniaga cryptocurrency pemula tidak menyedari bahawa pasaran berfungsi mengikut kitaran. Pasaran tidak akan terus naik atau terus melayang di dasar selamanya.

Ia mencapai titik tinggi, menurun, mencapai titik rendah dan kemudian meningkat. Ini berlaku pada setiap pasaran, bahkan cryptocurrency.

Ingatlah bahawa perkara tidak akan selamanya seperti itu, dan anda harus mempersiapkannya. Perkara mungkin baik sekarang, tetapi itu tidak akan kekal selamanya, dan anda harus tetap fleksibel.

Anda juga harus menjauhkan diri daripada cryptocurrency yang dinilai lebih tinggi. Itulah cryptocurrency yang sudah menjadi harga tinggi dan terus meningkat.

Mereka akhirnya akan jatuh harga dan anda akan mendapat rektor kerana anda membeli dengan harga tinggi dan ia hanya turun.

Cari cryptocurrency dengan harga yang berpatutan dan nampaknya cenderung menaik.

Ini bermaksud melakukan banyak penyelidikan mengenai cryptocurrency, bukan hanya bagaimana ia berfungsi tetapi juga bagaimana prestasi tersebut dilakukan secara sejarah dan apa yang mungkin mempengaruhi harganya.

Memahami sejarah sejarah cryptocurrency dapat membantu anda mengembangkan matlamat yang lebih realistik ketika berdagang.

Malangnya, ini kadang-kadang menjadi agak sukar kerana banyak cryptocurrency hanya ada dalam beberapa tahun, yang bermaksud terdapat jumlah data yang terhad untuk dilihat.

Perkara-perkara utama yang harus dilihat bukan hanya harga tertinggi dan terendah yang pernah dicapai tetapi juga perkara-perkara seperti jumlah dagangan, yang menunjukkan berapa banyak orang memperdagangkan aset.

Kembangkan Rasa Keenam Untuk Scamcoins dan Altcoins Berkualiti Rendah

penipuan cryptocurrency

Belajar untuk melihat penipuan pam dan pembuangan yang merupakan kaedah yang sangat biasa untuk mendapatkan rektor dalam perdagangan cryptocurrency. Majoriti daripadanya adalah ICO.

Penipuan pump and dump adalah tempat pencipta cryptocurrency mendorong orang untuk melabur dalam cryptocurrency mereka untuk menaikkan harga secara buatan dan kemudian menjual semuanya.

Biasanya, dalam situasi seperti itu, pencipta memiliki sebahagian besar cryptocurrency dan setelah ini dijual, nilai cryptocurrency langsung merosot.

Mangsa penipuan seperti ini tentunya rektor dan juga boleh disebut sebagai ‘pemegang beg’, seperti yang kami nyatakan di atas.

Dua contoh utama penipuan cryptocurrency adalah BitConnect dan OneCoin. Walau bagaimanapun, perlu disebutkan bahawa pertukaran dan perniagaan lain yang menawarkan perkhidmatan berkaitan cryptocurrency juga boleh menjadi penipuan.

Nasihat yang baik adalah untuk menjauhkan diri dari duit syiling yang tidak diketahui, dalam banyak kes, mereka tidak bernilai diperdagangkan, walaupun itu bukan penipuan. Sebagai peniaga, anda seharusnya terus ke 10 teratas.

Dan, jika anda tidak dapat mengetahui apa yang membuat cryptocurrency berbeza dari pasaran yang lain, ia mungkin tidak bernilai untuk diperdagangkan.

Tezos adalah contoh terbaik ICO yang baik untuk terlibat dalam. Begitu baik, sebenarnya, mereka mengumpulkan $ 232 juta.

Mereka menjelaskan dengan jelas apa yang ingin mereka lakukan, dan tujuan mereka dapat dicapai dengan jelas. Selanjutnya, terdapat banyak maklumat mengenai pencipta yang memberi kepercayaan kepada peniaga.

Mungkin bijak untuk menjauhkan diri dari ICO sehingga anda mempunyai banyak kemahiran dalam cryptocurrency.

Apabila anda akhirnya memulakan perdagangan ICO, jangan mempercayai unjuran harga. Penilaian yang anda buat pada cryptocurrency harus berdasarkan pada apa yang mereka lakukan dan bagaimana mereka berusaha mencapainya.

Perkara utama

Sekiranya anda ingat apa-apa dari artikel ini, jadikan ini sebagai perkara utama.

  • Rekt adalah slang cryptocurrency kerana kehilangan banyak (atau semua) wang anda dalam perdagangan cryptocurrency yang buruk. Biasanya, tiba-tiba.
  • Banyak peniaga mendapat rektor kerana mereka tidak memahami bagaimana cryptocurrency berfungsi. Atau berniaga untuk perkara itu!
  • Tingkatkan pengetahuan anda tentang cryptocurrency dan perdagangan jika anda ingin bertahan. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan daripada mendapat rekt.
  • Belajar untuk melihat penipuan dan cryptocurrency berkualiti rendah. Kaedah terbaik untuk melakukan ini adalah dengan mengikuti cryptocurrency terkenal dan memilih ICO dengan berhati-hati.

Belajar berniaga cryptocurrency dengan kursus perdagangan cryptocurrency kami

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai cryptocurrency lain dan bagaimana memperdagangkannya? Kemudian daftar ke kursus perdagangan cryptocurrency kami!

Berdagang Cryptocurrency dengan

Berdagang dengan yakin di platform perdagangan sosial terkemuka di dunia

Sertailah berjuta-juta orang yang telah menjumpai pelaburan yang lebih bijak dengan menyalin peniaga terkemuka secara automatik di etoro komuniti, atau dapatkan diri anda untuk menjana pendapatan kedua. Buka akaun langsung hari ini dan mulakan perdagangan dalam beberapa minit.

Sekiranya anda seronok membaca "Bagaimana Tidak Mendapatkan Cryptocurrency Perdagangan Rekt" sila beri seperti itu dan kongsikan kepada orang lain yang anda rasa mungkin juga menarik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me