Mengapa ETH dan XRP Akan Meletup pada tahun 2021?

Ketahui Mengapa Ethereum dan Ripple Akan Meletup pada tahun 2021

2020 adalah tahun positif bagi cryptocurrency. Ruang crypto telah berkembang dengan stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini, sejak masalah tahun 2018. Mata wang seperti Ethereum dan Ripple telah melihat kenaikan harga mereka sepanjang tahun 2020. Kedua-dua cryptocurrency telah menyaksikan minat runcit dan institusi meningkat secara mendadak sejak satu tahun yang lalu. Pelabur bersungguh-sungguh untuk kenaikan harga berterusan hingga 2021. Apa yang akan mendorong pertumbuhan mereka pada tahun 2021?

Mari kita lihat Ethereum terlebih dahulu

Mengapa Ethereum akan meletup pada tahun 2021?

Ethereum adalah salah satu cryptocurrency tertua. Ia adalah cryptocurrency kedua terbesar dari segi penguasaan pasaran dan populariti, kedua setelah Bitcoin. Platform Ethereum menggunakan kontrak pintar untuk membolehkan pengguna melakukan transaksi yang selamat sepenuhnya. Mata wang asli Ethereum, Ether, tidak dibatasi, menjadikan Ethereum jauh lebih besar daripada yang lain. Walau bagaimanapun, para pakar percaya dua faktor utama akan mendorong pertumbuhan Ethereum. Ini adalah ketibaan Ethereum 2.0 dan kewangan Desentralisasi yang akan datang.

Apa itu Ethereum 2.0? Pelancaran Ethereum 2.0 dianggap sebagai acara paling penting sejak Bitcoin. Ethereum 2.0 akan menangani isu-isu lama yang dihadapi Ethereum, khususnya, masalah dengan skalabiliti dan keselamatan.

Jadi apa itu Ethereum 2.0? Juga dikenal sebagai Serenity atau Eth2, ini akan mengatasi skalabilitas, kelajuan, dan kecekapan rangkaian Ethereum. Pengemaskinian ini juga akan membolehkan platform memproses lebih banyak transaksi, menghilangkan kekacauan pada rangkaian.

Ethereum 2.0 akan melihat Ethereum beralih dari mekanisme konsensus bukti kerja ke mekanisme konsensus bukti-kepentingan. Bukti-kepentingan akan memperlihatkan perlombongan dihentikan, meningkatkan kecekapan dan menjadikan ASIC mahal menjadi usang. Dalam sistem bukti kerja, pelombong bersaing antara satu sama lain menggunakan kuasa pengkomputeran untuk menyelesaikan masalah matematik yang kompleks dan mengesahkan transaksi. Setelah masalah diselesaikan dan transaksi disahkan, ia akan ditambahkan ke blockchain dan disimpan bersama dengan transaksi lain yang membentuk blockchain.

Penambang dihargai atas usaha mereka dalam bentuk Ether yang dihasilkan apabila transaksi ditambahkan ke blockchain. Masalah dengan pendekatan ini adalah bahawa ia memerlukan banyak tenaga dan memerlukan sejumlah besar daya pengkomputeran, yang membawa kepada penumpuan perlombongan di tangan beberapa.

Proof-of-stake berfungsi berbeza. Di tempat penambang, pengesah mempertaruhkan sebahagian daripada crypto mereka untuk mendapatkan hak untuk mengesahkan transaksi di blockchain. Pengesah mencadangkan blok berdasarkan kripto mereka dan masa yang mereka miliki. Pengesah lain perlu membuktikan bahawa mereka telah melihat blok, berikutan blok tersebut ditambahkan ke blockchain. Apabila blok ditambahkan ke blockchain, validator diberi hadiah dalam bentuk Ether.

Ethereum 2.0 juga akan melihat masalah skalabiliti Ethereum ditangani. Peningkatan menjanjikan untuk memproses hingga 100000 transaksi sesaat melalui pelaksanaan sharding.

Desentralized Finance (DeFi) juga siap untuk mendorong pertumbuhan Ethereum pada tahun 2021. DeFi membantu orang mengambil pinjaman, menyimpan wang dalam akaun, dan berdagang produk kewangan, semuanya tanpa perantara atau sebarang dokumen. Ethereum adalah platform masuk ke mana DeFi dibina. Ethereum menggunakan kontrak pintar, yang merupakan program yang dijalankan pada blockchain yang terdesentralisasi.

DeFi pada Ethereum bergantung pada skalabiliti Ethereum. Projek DeFi merangkumi sebahagian besar ekosistem Ethereum. DeFi telah melihat pertumbuhan yang luar biasa, dan pertumbuhannya saling berkaitan dengan perkembangan Ethereum.

Pertumbuhan Ethereum dan DeFi dapat mengubah cara wang digunakan. DeFi on Ethereum berpotensi untuk mengubah cara dunia kewangan berfungsi.

Baca Lagi: Ethereum VS. Ripple: Mana Yang Harus Ada Dalam Portfolio Anda?

Prospek Pertumbuhan Riak

Mengapa Ripple akan meletup pada tahun 2021?

Ripple adalah platform cryptocurrency dan mata wang. Protokol Ripple dirancang untuk membolehkan transaksi cepat dan murah. Ripple telah menjalin kerjasama dengan beberapa syarikat terbesar di dunia. Kerjasama ini sejajar dengan usaha Ripple untuk mendorong penggunaan mata wang asalnya, XRP. Sejak awal tahun ini, Ripple telah mengadakan beberapa perkongsian.

Ripple sudah menjadi platform pilihan ketika melakukan transaksi rentas sempadan. XRP boleh disebut sebagai mata wang jambatan. Ia tidak membezakan antara mata wang fiat tradisional atau cryptocurrency lain. Ini menjadikannya sangat mudah untuk menukar satu mata wang dengan yang lain.

Ripple sudah tersedia di lebih dari 40 negara dan telah menjalin hubungan dengan lebih dari 200 institusi kewangan. Ripple telah membolehkan bank menawarkan pembayaran di pasaran baru yang sebelumnya sukar dijangkau. Institusi kewangan mempunyai insentif yang cukup besar untuk bergabung dengan Ripple. Ini memberi mereka sumber pendapatan baru dengan memberi mereka akses ke pasar baru. Kos urus niaga lebih rendah dan mempunyai keperluan kecairan yang lebih sedikit.

Ripple baru-baru ini mengumumkan hubungan dengan ETH Zurich, Ryerson University, dan Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (IATM). Platform ini juga bekerjasama dengan University of Zurich untuk mewujudkan pusat penyelidikan antara disiplin pertama di dunia dalam ekosistem DeFi.

XRP juga bersedia untuk melihat pertumbuhan yang tinggi berkat aliran udara yang sangat dinanti-nantikan yang dijadualkan pada 12 Disember. Pertukaran mata wang Coinbase telah memberikan sokongannya ke udara, dengan pengguna yang memegang XRP untuk menerima token percikan dari bursa. Sebilangan besar pakar meramalkan bahawa Ripple dan XRP akan melihat pertumbuhan yang cukup besar pada tahun 2021.

eToro – Beli Ethereum and Ripple dengan Komisen 0%

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me