Panduan Pemula untuk Tunai Bitcoin dan Petua untuk Melabur di dalamnya

Bitcoin Cash (BCH) adalah rangkaian cryptocurrency dan transaksi pembayaran dalam talian. Ia didirikan pada bulan Disember 2017 sebagai hasil garpu Bitcoin yang keras, dengan tujuan untuk meningkatkan jumlah transaksi dalam jangka masa yang lebih kecil.

Tidak ada keraguan bahawa sekuriti elektronik yang terdesentralisasi, peer-to-peer adalah alat yang berguna ke arah kebebasan ekonomi, dan tidak ada pertanyaan mengenai Bitcoin Cash (BCH) yang membantu anda sampai di sana. Walau bagaimanapun, selalu penting untuk terus mengetahui dan mengetahui semua perkara yang perlu diketahui mengenai BCH.

Apakah Wang Tunai Bitcoin?

Bitcoin Cash (BCH) memegang kerangka rangkaian pembayaran tetapi juga merupakan cryptocurrency. Ini datang dari garpu keras dengan Bitcoin pada tahun 2017 untuk meningkatkan kapasiti dan kelajuan transaksi. Ia terdesentralisasi sepenuhnya, tanpa bank pusat dan tidak memerlukan campur tangan pihak ketiga.

Semasa Bitcoin Cash dikeluarkan kerana adanya garpu dengan Bitcoin, satu persoalan umum adalah apakah perbezaan antara Bitcoin Cash dan Bitcoin? Jadi, mari kita lihat.

Bitcoin Tunai VS Bitcoin:

Saiz Blok

Bitcoin, yang terkenal sebagai duit syiling pertama, mempunyai kekurangannya. Waktu proses transaksi agak perlahan, dan tujuannya dengan Bitcoin Cash adalah untuk menghilangkan ini. Salah satu sebab utama kelajuannya adalah ukuran bloknya. Terdapat had untuk ukuran setiap blok Bitcoin – 1 MB, sedangkan ketika Bitcoin Cash dibuat, ia mempunyai had 8 MB. Hari ini, ia meningkat menjadi 32 MB, menjadikannya salah satu koin pemprosesan terpantas dan membolehkan transaksi diselesaikan dengan lebih pantas.

Algoritma

Bitcoin dan Bitcoin Cash berbeza dalam algoritma mereka. Ini menunjukkan bahawa replikasi tidak lagi mungkin dilakukan di antara kedua-dua blockchain. Terdapat mekanisme keselamatan berulang dan penghapusan sekiranya Bitcoin Cash pecah pada masa akan datang. Dengan ini, diandaikan bahawa semua rantai akan wujud bersama dengan sedikit kesulitan bagi mereka yang terlibat sekiranya garpu berlaku.

Penyesuaian Kesukaran Kecemasan (EDA)

Wang tunai Bitcoin menggunakan algoritma moden yang bertujuan untuk menjamin operasi berkala rangkaian sekiranya bilangan pelombong beralih secara drastik. Ini terus memberikan kestabilan cryptocurrency lebih banyak.

Di mana Bitcoin Cash Bermula?

BCH dimulakan oleh pelombong dan pembangun Bitcoin yang sama-sama mementingkan potensi cryptocurrency dan keupayaannya untuk berjaya berkembang. Pada bulan Ogos 2017, mereka memulakan apa yang disebut sebagai garpu keras, yang secara ringkas, menghasilkan mata wang baru. Ini mewujudkan blockchain baru dan unik untuk BCH dengan spesifikasi tersendiri.

Seperti yang dinyatakan di atas, ciri Bitcoin Cash yang paling menarik adalah saiz bloknya berbanding Bitcoin, yang menarik perhatian para pelabur dari seluruh dunia. Penilaian perbandingan menunjukkan bahawa sementara blok Bitcoin mengendalikan 1.000 hingga 1.500 transaksi setiap blok, sehingga 25.000 transaksi setiap blok dapat dikendalikan oleh Bitcoin Cash.

Cryptocurrency mengalami garpu lain pada bulan November 2018, yang dengan itu mencipta Bitcoin Cash ABC dan Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision).

Sejak diperkenalkan, salah satu cabang Bitcoin yang paling popular adalah Bitcoin Cash. Seorang pelabur dan pengguna Bitcoin yang terkenal, Roger Ver adalah peminat Bitcoin, menggambarkannya sebagai ‘Bitcoin yang sebenarnya.’ Ver merupakan penyokong Bitcoin yang terkenal seawal tahun 2011, sebagai cara untuk mendorong kemerdekaan ekonomi, yang secara meluas disebut sebagai ‘Bitcoin Yesus. ‘

Skeptikal Pada Wang Tunai Bitcoin

Turun naik sentiasa berada dalam senarai kebimbangan apabila ingin melabur dalam cryptocurrency apa pun. Tidak ada jawapan pasti untuk masalah ini ketika mempertimbangkan ketidakstabilan cryptocurrency, termasuk Bitcoin Cash. Melabur dalam cryptocurrency dapat menghapuskan wang dalam masa yang singkat dan menggandakannya dalam beberapa minit.

Anda perlu memastikan bahawa anda mengambil semua langkah berjaga-jaga kerana risiko yang berkaitan dengan pelaburan BCH. Jangan menghasilkan lebih banyak wang daripada yang anda mampu untuk kehilangan dan mengikuti profesional dan peminat kripto yang boleh dipercayai setiap masa. Memandangkan potensi yang mendasari, Bitcoin Cash mungkin merupakan peluang pelaburan jangka panjang; namun, BCH tidak kekal relevan jika Bitcoin asli terus menangani semua masalahnya yang berkaitan dengan kelewatan dan kos transaksi.

Baca Lagi: Adakah Layak Melabur di BCH Pada 2021?

Mengapa Melabur Dalam Tunai Bitcoin?

Terdapat banyak sebab mengapa anda harus melabur dalam Bitcoin Cash.

1. Kelestarian dan Selamat

BCH cukup selamat dan mempunyai teknologi blockchain yang sangat dilindungi berbanding dengan cryptocurrency lain yang sangat tidak dapat diramalkan, yang mengelakkan sebarang pelanggaran data atau kehilangan dana.

2. Desentralisasi

Bitcoin Cash dibina berdasarkan rangkaian peer-to-peer yang terdesentralisasi, seperti Bitcoin dan Ethereum, yang memastikan tidak ada orang dominan yang mempunyai kekuatan dan pengaruh yang berlebihan terhadap mata wang digital.

3. Menjimatkan kos

BCH memberikan yuran transaksi yang pada dasarnya sifar. Ini menunjukkan bahawa tanpa memikirkan kos perkhidmatan yang terlalu tinggi, orang dapat mengirim dan menerima sejumlah wang.

4. Kempen berdedikasi

Oleh kerana BCH mengecualikan caj perbankan dari pengiraan, dengan menggunakan mekanisme pembayaran alternatif ini, vendor dapat memberikan harga, diskaun, dan promosi yang lebih baik.

5. Kepantasan

Bitcoin Cash menggunakan blok bersaiz lebih besar – 32 MB, di mana pelombong dapat memproses lebih banyak transaksi dengan kadar yang lebih pantas dengan cara yang boleh dipercayai dan selamat.

Jadi, apa yang boleh kita harapkan dari Bitcoin Cash pada masa akan datang? Corak penggunaan keseluruhan dengan Bitcoin Cash sebagai bentuk pembayaran dalam talian hingga kini, mencerminkan penggunaan cryptocurrency dalam industri pembayaran secara keseluruhan, yang menunjukkan bahawa ia dibatasi.

Bitcoin Cash adalah salah satu daripada empat cryptocurrency yang boleh anda beli di Paypal. Perkhidmatan pembayaran kripto seperti BitPay, Coinify, dan GoCoin juga menyokongnya. Roger Ver mengumumkan pembukaan dana ekosistem bernilai $ 200 juta pada bulan November 2019 untuk permulaan yang bertujuan untuk mencipta perisian dan teknologi di atas Bitcoin Cash.

Juga pengusaha Kim Dotcom telah mengatakan di Twitter bahawa orang harus terlibat dalam Bitcoin Cash.

Apabila kita melihat carta, kita melihat bahawa dalam beberapa bulan terakhir, harga BCH telah meningkat dengan ketara. Ia kini berjuang untuk melonjak melebihi $ 500. Ia berada di atas purata bergerak yang nampaknya lebih sempit dan lebih luas. Ia masih di bawah paras tertinggi $ 497 tahun lalu, walaupun ukuran pengumpulan dan penyampaian terus meningkat. Namun, dalam jangka pendek, harga BCH dapat mulai naik ketika bulls menargetkan $ 500 yang kuat untuk perlawanan berikutnya.

Carta Teknikal Bitcoin Cash (BCH). Sumber: Prime Investing Cube

Baca Lagi: Analisis Harga Tunai Bitcoin untuk 2021 (Kajian Dalam)

Cara Melabur Dalam Tunai Bitcoin?

Kaedah termudah untuk melabur dalam bitcoin tunai adalah melalui pertukaran aset digital, seperti eToro. Anda boleh membeli cryptocurrency lain seperti Bitcoin, Litecoin, atau Ethereum untuknya atau anda boleh menggunakan mata wang fiat tempatan anda untuk membeli wang tunai Bitcoin.

Sekiranya anda ingin melabur dalam Bitcoin Cash, perlu diketahui bahawa Bitcoin Cash adalah mata wang digital. Bukannya anda membeli saham BCH dan menerima dividen; anda menukar mata wang fiat anda dengan cryptocurrency Bitcoin Cash. Tujuannya adalah untuk meningkatkan nilai Bitcoin Cash, dalam hal ini anda akan menukar duit syiling kembali ke dolar (dari seseorang yang ingin menukar).

Jadi di mana kita bermula? Anda boleh melabur dalam Bitcoin Cash dengan pertukaran crypto. eToro adalah tempat terbaik untuk membeli Bitcoin Cash. eToro menawarkan platform yang murah dan mesra untuk meningkatkan pengalaman crypto anda.

Sedia melabur dalam Tunai Bitcoin BCH?

Petua Sebelum Melabur Dalam Wang Tunai Bitcoin

1. Jaga keselamatan BCH anda dengan dompet digital

Pada dasarnya, dompet digital adalah peranti perkakasan kecil di mana individu menyimpan cryptocurrency mereka. Bagi mereka yang berhasrat membawa sejumlah wang yang lebih besar, adalah idea yang bijak untuk mendapatkan dompet untuk disimpan. Setiap dompet akan mempunyai kunci peribadi yang hanya dapat anda akses, yang menjamin keselamatannya. eToro telah melancarkan dompetnya yang asli eToroX di mana anda boleh menyimpan syiling anda dengan selamat.

2. Jangan terlalu jauh ke taman permainan

Selalu sihat untuk diingat bahawa anda tidak boleh membelanjakan lebih dari apa yang anda mampu kehilangan, terutama ketika ingin melabur dalam Bitcoin Cash. Walaupun harga boleh meningkat dan nilai BCH anda dapat meningkat, dalam beberapa minit nilai itu dapat jatuh secara tiba-tiba dan dapat meninggalkan anda dalam kedudukan yang tidak diingini secara kewangan. Semua cryptos terkenal dengan turun naik secara tiba-tiba, jadi simpan dana kecemasan anda di tempat yang sepatutnya, dan apabila waktunya tepat, melabur dengan bijak.

3. Berfikir jangka panjang

Kecuali jika anda merancang untuk melakukan perdagangan hari, adalah lebih baik jika anda melihat BCH anda untuk jangka masa panjang. Ia berisiko lebih rendah dan membolehkan anda menunggu kenaikan nilai yang tinggi. Dengan ramalan positif yang diberikan untuk Bitcoin Cash, mungkin ada kesabaran untuk memperoleh beberapa ganjaran yang lebih tinggi.

4. Ikuti perkembangan terkini

Salah satu amalan penting untuk pelaburan kripto adalah memerhatikan trend dan tanda. Tanda akan memberitahu anda bahawa mungkin ini adalah masa yang tepat untuk bersiap sedia untuk melabur. Trend pasaran akan membantu mengenal pasti bagaimana prestasi BCH dari masa ke masa dan dalam masa terdekat. Namun, ada baiknya juga untuk mengingat faktor luaran.

Terdapat petunjuk tertentu yang turut mempengaruhi harga BCH. Covid-19 boleh digunakan sebagai contoh yang baik di sini. Walaupun pada awalnya, pasaran crypto dibendung pada bulan Mac 2020, dunia menyaksikan kemasyhurannya meningkat kerana banyak yang takut akan risiko inflasi sebagai akibatnya.

5. Mengambil kira aspek perundangan

Kini terdapat kerangka undang-undang mengenai pelaburan dalam cryptocurrency di AS. Mereka berada di bawah keuntungan modal dan sekiranya anda mendapat keuntungan daripada menukar BCH anda, ada undang-undang cukai yang berlaku. Keuntungan modal juga bergantung pada berapa lama anda memegang aset tersebut, jadi jangan lupa menyimpan rekod BCH anda untuk mengatasi sebarang masalah di masa hadapan.

Salah satu pilihan cryptocurrency terbaru yang terbuka untuk pengguna adalah Bitcoin Cash. Walaupun masih segar, ia masih sepenuhnya berdasarkan Bitcoin, namun menjadi terkenal, kerana lama-kelamaan tiba-tiba menjadi mudah dijangkau – jadi terus ingatlah ini ketika ingin melabur. Ketahui bahawa terdapat tahap risiko yang wajar jika anda berfikir untuk melabur dalam Bitcoin Cash. Apabila harganya naik, satu-satunya cara untuk memanfaatkannya adalah menjualnya.

Mula Melabur Dalam Bitcoin Tunai Dengan eToro

Sekiranya anda ingin mula melabur dalam wang tunai Bitcoin, eToro adalah tempat terbaik untuk melakukannya. eToro adalah platform yang mesra pengguna dan murah yang memberikan pengalaman yang sangat baik untuk pelabur crypto.

eToro – Broker Terbaik untuk Membeli Bitcoin Cash BCH

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam industri crypto selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Perkara utama

  • Bitcoin Cash ditubuhkan pada bulan Disember 2017 sebagai hasil garpu Bitcoin yang sukar.
  • Perbezaan terbesar antara Bitcoin dan Bitcoin Cash adalah ukuran blok.
  • Blok Bitcoin dapat menangani 1,000 hingga 1,500 transaksi setiap blok, berbanding 25,000 transaksi setiap blok untuk Bitcoin Cash.
  • Bitcoin Cash dibina berdasarkan rangkaian peer-to-peer yang terdesentralisasi, seperti Bitcoin dan Ethereum.
  • Harga BCH boleh mulai naik ketika bulls menargetkan $ 500 yang kuat untuk perlawanan seterusnya.
  • Roger Ver mengumumkan pembukaan dana ekosistem bernilai $ 200 juta pada bulan November 2019 untuk permulaan yang bertujuan untuk mencipta perisian dan teknologi di atas Bitcoin Cash.
  • Dompet digital sangat penting untuk penyimpanan BCH anda dengan selamat.
  • Buat rancangan dan pertimbangkan liabiliti cukai semasa melabur dalam Bitcoin Cash.

Sekiranya anda berfikir untuk melabur dalam Bitcoin Cash, ingat, terdapat risiko yang sangat tinggi.

Adakah anda merancang untuk membeli atau menjual Bitcoin Cash?

Cara Membeli Tunai Bitcoin – Panduan Permulaan

Apa Yang Akan Memacu Harga Tunai Bitcoin Pada 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me