Ramalan Harga Ripple: Berapa Banyak Nilai XRP Pada 2021 Dan Selebihnya?

Adakah Ripple XRP akan naik atau terhempas? Baca Ramalan Harga Ripple XRP kami 2021 – 2025

Mengenai ramalan Ripple? Atau adakah anda telah berjuang untuk menjawab soalan ‘adakah Ripple merupakan pelaburan yang baik?’ Baca terus. Ketahui ramalan ramalan Harga Ripple XRP teratas untuk tahun 2021 dan seterusnya dan ketahui berapa nilai Ripple yang bernilai.

Dengan pasaran cryptocurrency berubah hampir setiap hari, apa seterusnya untuk harga Ripple XRP? Pada masa penulisan, aset yang pernah digagalkan itu mempunyai harga $ 0,4371 dan permodalan pasaran $ 19.8B. Ini terdengar positif apabila kita membandingkannya dengan harganya pada bulan Oktober. Ketika pertama kali kami berkongsi senarai ramalan harga Ripple menjelang akhir tahun 2020, harga XRP adalah $ 0.2261998 dan had pasarannya adalah $ 11,8B. Walau bagaimanapun, walaupun kedua-dua nombor ini telah meningkat, Ripple cepat ketinggalan daripada pesaingnya.

Hari ini, Ripple XRP adalah cryptocurrency ketujuh terbesar di dunia – kedudukan terendah dalam beberapa tahun. Aset tersebut telah menjadi crypto keempat terbesar di dunia sejak stablecoin Tether mengalahkannya ke tempat ketiga, jadi kemerosotan baru-baru ini sangat mengecewakan para pelabur.

Dengan kenaikan harga sahamnya masih kuat (sekurang-kurangnya untuk beberapa cryptocurrency), ramai yang tertanya-tanya sama ada Ripple akan pulih atau terus ketinggalan.

Dalam artikel ini, kami telah mengumpulkan beberapa ramalan yang dikemas kini untuk harga Ripple XRP. Kami melihat prospek jangka pendek dan jangka panjang untuk aset ini, cuba menjawab soalan ‘adakah Ripple akan naik?’. Teruskan membaca untuk mengetahui apa yang dipercayai oleh pakar kripto teratas untuk harga XRP pada 2021-2025.

Ripple XRP adalah salah satu cryptocurrency utama di dunia – dan salah satu yang paling menarik. Tidak seperti Bitcoin, Ethereum, dan nama besar lain, ia tidak memasarkan desentralisasi. Sebaliknya, crypto berkait rapat dengan sejumlah bank, firma pelaburan, dan perniagaan di seluruh dunia.

Ini mungkin kelihatan tidak produktif apabila banyak peniaga percaya bahawa titik penjualan terbesar cryptocurrency adalah kebebasannya dari syarikat luar. Walau bagaimanapun, pakar kripto semakin mendakwa bahawa ia boleh menjadi faktor utama di belakang Kejayaan Ripple. Walaupun dunia cryptocurrency sangat sukar untuk diramalkan, ada yang percaya bahawa kedudukan pasaran Ripple XRP yang unik bermaksud dapat melepaskan diri dari beberapa pergolakan yang berpotensi menggegarkan industri dalam beberapa tahun akan datang.

Adakah anda tertanya-tanya ‘adakah Ripple merupakan pelaburan yang baik pada tahun 2021?’ Atau hanya ingin mengikuti trend cryptocurrency, baca terus untuk mengetahui beberapa ramalan harga Ripple utama untuk tahun 2021 dan seterusnya.

Sekiranya anda ingin membeli Ripple XRP dengan cepat dan mudah, dengan 0% Komisen, periksa Pertukaran eToro!

Apa itu Ripple XRP?

Untuk memahami setiap ramalan harga Ripple, sangat penting untuk memahami dengan tepat apa Ripple XRP dan mengapa ia berbeza dengan kebanyakan crypto lain di pasaran.

Ripple pertama kali dilancarkan pada tahun 2012 dan, sama seperti Ethereum, namanya biasa digunakan untuk menggambarkan platform pembayaran dan mata wang asli. Platformnya sebenarnya dipanggil RippleNet, sementara crypto-nya adalah Ripple XRP. (Di bursa, ia sering disenaraikan sebagai XRP).

Sebilangan besar altcoin yang telah memasuki pasaran dirancang untuk menyelesaikan beberapa masalah yang dipercayai oleh pengasas mereka akhirnya dapat membatasi kejayaan Bitcoin, yang disebut raja cryptocurrency. Banyak, seperti Tunai Bitcoin, telah memberi tumpuan kepada kekurangan skalabiliti Bitcoin. Walau bagaimanapun, Ripple bertujuan untuk menentukan ciri lain dari crypto: desentralisasi.

Daripada menawarkan cara kepada peniaga dan pelabur untuk melakukan transaksi dalam talian tanpa perlu melalui badan kewangan terpusat (yang mungkin lambat, berpotensi tidak selamat, dan mahal), Ripple dirancang untuk memudahkan badan kewangan terpusat yang sama pembayaran sendiri. Pembayaran rentas sempadan boleh menjadi lebih perlahan, dengan bayaran transaksi yang jauh lebih tinggi daripada pembayaran domestik – dan perniagaan global dapat melakukan ratusan transaksi ini setiap hari.

Untuk mengelakkan bayaran transaksi yang tinggi dan kadar pertukaran yang tidak menguntungkan, Ripple membolehkan syarikat menghantar dan menerima pembayaran dalam Ripple XRP. Ini menyediakan mata wang global yang melewati beberapa masalah yang dapat menimpa keduanya mata wang fiat dan cryptos yang benar-benar terdesentralisasi.

Beberapa bank dan perniagaan yang kini menyokong Ripple termasuk:

 • Santander
 • Bank Paksi
 • Crédit Agricole
 • UBS
 • Royal Bank of Canada
 • Westpac
 • American Express
 • Pertukaran Asing Antarabangsa

Adakah persembahan Ripple baru-baru ini membuat anda bingung? Anda berada di tempat yang betul. Kami telah mengumpulkan beberapa ramalan harga Ripple teratas untuk 2021-2025, membantu anda menjawab soalan ‘adakah XRP adalah pelaburan yang baik?’

Ramalan Harga Riak Jangka Pendek

Ramalan harga Ripple XRP untuk tahun 2021

Apakah ramalan pakar crypto untuk Ripple XRP pada tahun 2021?

Ketika pertama kali kami berkongsi senarai ramalan harga Ripple pada Oktober 2020, ramalan untuk tahun 2021 sangat meningkat. Dari penganalisis Robert Art hingga Brad Garlinghouse (Ketua Pegawai Eksekutif Ripple), semua pandangan yang kami kongsi percaya bahawa XRP telah memasuki tahun yang memecahkan rekod.

Tidak mengejutkan, tidak satu pun dari mereka yang meramalkan skala bull bull di seluruh pasaran, yang menyebabkan Ripple tertinggal di belakang pesaing seperti Cardano dan Duit Syiling Binance walaupun harganya melambung tinggi. Jadi, bagaimana perbandingan ramalan dari platform crypto teratas?

Ramalan harga Ripple XRP jangka pendek pertama kami berasal dari Digital Coin Price. Seperti yang dapat kita lihat dari grafik di bawah ini, Digital Coin Price percaya bahawa Ripple akan meningkat dari satu kekuatan ke satu kekuatan – walaupun terdapat tempoh turun naik sepanjang tahun.

Untuk enam bulan pertama tahun ini, platform analisis pelaburan percaya bahawa kita akan melihat harga Ripple mengalami serangkaian puncak dan palung sebelum naik pada bulan Ogos 2021. Mulai saat ini, harga akan meningkat dengan lebih stabil, meningkat dari $ 0.6224337 hingga $ 0.709158 pada akhir Disember. Ini tidak akan menjadi aset yang tinggi setiap tahun – yang akan berlaku lebih awal, dengan harga XRP memuncak pada $ 0.726403 pada bulan Mac.

Menurut pengiraan Digital Coin Price, harga terendah yang akan diraih oleh Ripple pada tahun 2021 adalah $ 0,574406. Ini sudah jauh lebih tinggi daripada harga semasa pada $ 0.4371, yang menunjukkan bahawa ramalannya sudah sedikit ketinggalan zaman.

Dengan pasaran berubah begitu pesat, banyak platform terpaksa menyesuaikan ramalan mereka dalam waktu yang sangat singkat untuk mengikuti. Itu tidak bermaksud kita harus memperlekehkan ramalan Harga Koin Digital yang lain, tetapi ia boleh menunjukkan bahawa ia terlalu optimis dalam anggarannya.

Namun, bukan satu-satunya platform yang percaya bahawa Ripple masih mempunyai ruang untuk berkembang. Menurut analisis penganalisis Shyna di Trading View, harga XRP dapat ditetapkan untuk menembusi tahap rintangan $ 0.5.

carta harga riak

Dalam artikel yang diterbitkan oleh Inside Bitcoins, penganalisis perdagangan, Azeez Mustapha mendakwa bahawa jika Ripple berjaya mencecah $ 0.5 dalam beberapa bulan ke depan, kami dapat menjangkakan trend kenaikan aset akan berterusan.

Dengan XRP-USD secara konsisten memperoleh lebih dari 4% dalam satu siri tempoh 24 jam, pertumbuhannya telah menyebabkan banyak pelabur berminat untuk mendapatkan lebih banyak. Tetapi Mustapha menekankan bahawa, pada tahap ini, kenaikan harga masih boleh berlaku. Seperti banyak penganalisis, dia tidak menolak kemungkinan penyesuaian menurun – terutamanya jika Ripple gagal menembusi titik rintangannya $ 0,5 dalam 21 hari purata bergerak.

Malangnya, platform Long Forecast jelas menyokong teori penurunan harga. Menurut perhitungannya, harga Ripple XRP akan turun ke tahap sebelum 2021, menunjukkan bahawa bull bull berjalan dengan baik dan benar-benar dalam perjalanan keluar.

Ramalan Harga XRP untuk 2021

Bulan Terbuka Rendah-Tinggi Tutup
Mac $ 0.42 $ 0.27- $ 0.47 $ 0.38
Apr. $ 0.38 $ 0.31- $ 0.46 $ 0.33
Mungkin $ 0.33 $ 0.27- $ 0.33 $ 0.29
Jun $ 0.29 $ 0.29- $ 0.36 $ 0.34
Jul $ 0.34 $ 0.27- $ 0.34 $ 0.29
Ogos $ 0.29 $ 0.29- $ 0.36 $ 0.34
Sep $ 0.34 $ 0.32- $ 0.36 $ 0.34
Okt. $ 0.34 $ 0.27- $ 0.34 $ 0.29
Nov $ 0.29 $ 0.29- $ 0.34 $ 0.32
Dis $ 0.32 $ 0.32- $ 0.40 $ 0.37

Long Ramalan telah meramalkan rendah tahunan $ 0.27 dan tinggi tahunan $ 0.47. Ini pada mulanya kelihatan seperti berita baik, memandangkan harga semasa Ripple adalah $ 0.4371 – tetapi platform menjangka kedua dan rendah tahunan akan berlaku pada awal tahun ini. Dengan Ripple maksimal pada akhir bulan Mac, satu-satunya jalan keluar dari sana, dan crypto tidak akan mencecah $ 0,40 lagi sehingga akhir tahun ini.

Ini menunjukkan bahawa aset Ripple akan membuat kemajuan yang sangat sedikit sepanjang tahun 2021. Walaupun semua harga dalam jadual adalah peningkatan pada nilai Ripple sepanjang tahun 2020, mereka masih agak mengecewakan, terutama ketika kita membandingkannya dengan ramalan dari Digital Harga Syiling.

Sebilangan pelabur tidak percaya bahawa trend menurun adalah sesuatu yang perlu dibimbangkan. Penganalisis terkenal ‘Ronin’ dari TradingView percaya bahawa harga Ripple XRP ketika ini mengikuti corak gelombang, yang bermaksud apabila harga mencecah $ 0.21, ia akan mula surut.

carta harga riak / usd

Terdapat petunjuk lebih lanjut bahawa Ripple XRP mungkin berada pada tahun 2021 yang lebih makmur. Pada akhir Ogos 2020, pasangan Ripple, Rangkaian Flare, mengumumkan bahawa ia merancang untuk membina jambatan dua arah tanpa kepercayaan dengan Ethereum.

Ini akan membolehkan aplikasi berdasarkan platform Ethereum mengakses lejar XRP, begitu juga sebaliknya. Dengan mengintegrasikan Ethereum’s kontrak pintar dengan Ripple, Flare Network akan dapat meningkatkan fungsi crypto – yang berpotensi meningkatkan permintaan untuk XRP.

Penganalisis Robert Art juga lebih optimis mengenai pandangan jangka pendek Ripple. Oleh kerana Art agak pro-XRP, beberapa pelabur percaya ramalannya lebih bullish daripada yang dibenarkan memandangkan bukti baru-baru ini.

Walau bagaimanapun, yang lain percaya bahawa memegang kedudukan jangka panjang pada cryptocurrency seperti Ripple adalah pendekatan yang paling masuk akal – bagaimanapun, jika pelabur Bitcoin terawal mengabaikan penipu dan berpegang teguh pada senjata mereka, mereka akan melihat pulangan yang mengejutkan. Perkara yang sama berlaku untuk XRP?

Tidak menghairankan, CEO Ripple Brad Garlinghouse tentu berfikir begitu. Kembali pada tahun 2018, dia menggesa mana-mana pelabur Ripple untuk berfikir dari bulan dan tahun, berbanding hari dan minggu, ketika mengharapkan keuntungan dari pelaburan mereka.

Brad telah menunjukkan kenaikan pasaran crypto baru-baru ini dengan mengatakan bahawa ‘minat pelabur institusi melambung tinggi’. Lebih-lebih lagi, Dia juga menggambarkan Bitcoin (BTC) sebagai lindung nilai berguna terhadap inflasi. Mengenai Ripple XRP, Garlinghouse, sekali lagi, menyebut bahawa XRP penting dan berguna untuk penyelesaian pembayaran.

Menurut Robert Art, harga Ripple XRP suatu hari akan mencapai $ 200. Baru-baru ini di Twitter, dia membuat ramalan bahawa “XRP akan memberikan pulangan yang lebih baik daripada Bitcoin. Kenapa? Bitcoin mempunyai 16 kali ganda modal yang dilaburkan di dalamnya. Memindahkan $ 8 bilion ke $ 80 bilion jauh lebih mudah daripada memindahkan $ 140 bilion ke $ 1.4 trilion. “

Begitu juga, Crypto Coin Society telah meramalkan bahawa harga XRP akan mencapai $ 0.95 sebelum akhir tahun 2021, mewakili kenaikan sekitar 325% pada harga semasa. CoinLiker.com juga optimis terhadap prospek Ripple XRP pada tahun 2021. Ia meramalkan bahawa harganya akan mencecah $ 0.64 dalam empat bulan akan datang.

Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli Ripple XRP?

Apa Yang Akan Terjadi dengan Harga Ripple (XRP) Pada 2021?

Perbezaan antara ramalan menjadikannya sukar untuk menjawab soalan ‘apa yang akan terjadi pada harga Ripple XRP pada tahun 2021?’ Dengan pasti. Walaupun Digital Coin Price menjangkakan akan menyaksikan XRP mencapai tahap tinggi baru $ 0.7, Long Forecast berpendapat bahawa aset tersebut akan turun kembali ke $ 0.27.

Fakta bahawa Digital Coin Price telah sedikit menunjukkan bahawa pelabur harus berhati-hati, terutamanya kerana Azeez Mustapha percaya harga berpotensi jatuh jika aset tersebut tidak menembusi titik rintangan $ 0.5.

Adakah harga Ripple akan naik pada tahun 2021?

Menurut Digital Coin Price, harga XRP akan naik pada tahun 2021, meningkat ke paras tinggi $ 0.5-0.7.

Ramalan harga tambahan untuk XRP pada tahun 2021 merangkumi:

 • Dagangan Binatang: $ 0,72
 • Previsioni Bitcoin: $ 1.156056
 • Pelabur Wallet: $ 0.5

Ramalan Harga Riak Jangka Panjang: 2022-2025

Apakah ramalan pakar crypto untuk Ripple XRP pada tahun 2022 dan seterusnya?

Sekiranya anda tertanya-tanya ‘sekiranya saya melabur dalam Ripple XRP’, ramalan cryptocurrency jangka pendek tidak begitu pasti. Tetapi menjelang tahun 2022 dan seterusnya, apa yang dapat kita jangkakan dalam jangka panjang?

Sekarang kita telah melihat apa yang dipercayai oleh beberapa platform analisis crypto teratas untuk harga Ripple XRP pada tahun 2021, mari kita lihat menjelang tahun 2022-2025. Adakah ramalan jangka panjang akan membantu pelabur menentukan ramalan jangka pendek mana yang paling mungkin?

Setelah meramalkan kenaikan lebih dari $ 0.7 untuk tahun 2021, platform Digital Coin Price telah memberikan ramalan berikut untuk tahun 2022, 2023, 2024, dan 2025:

carta ramalan harga riak

Sekiranya ramalan ini betul, kami dapat melihat harga Ripple berikut dalam beberapa tahun akan datang:

 • 2022: $ 0,75
 • 2023: $ 0.86
 • 2024: $ 1.08
 • 2025: $ 1.37
 • 2026: $ 1,55
 • 2027: $ 1.34
 • 2028: $ 2.03

Sebenarnya, Digital Coin Price berpendapat harga Ripple akan menjadi $ 0.7 pada 2021, meningkat kepada $ 0.75 pada akhir 2022, $ 0.86 pada akhir 2023, $ 1.08 pada akhir 2024, dan $ 1.40 yang mengagumkan pada akhir 2025.

Sekiranya anda tertanya-tanya ‘adakah Ripple XRP akan mencecah $ 1 ?. Harga Syiling Digital menjangkakan aset akan mencapai tonggak $ 1 pada tahun 2024, dengan harga terus meningkat hingga 2028.

Sebenarnya, platform ini percaya harga Ripple hampir dua kali ganda antara tahun 2024 dan 2028. Walaupun kemajuan ini tidak akan membawa aset melebihi harga tertinggi sepanjang masa (ATH) melebihi $ 3 pada tahun 2018, ia masih menunjukkan janji yang signifikan – dan jauh lebih optimis daripada beberapa ramalan suram di pasaran.

Salah satu ramalan suram ini berasal dari Ramalan Panjang. Sama seperti jangkaannya untuk tahun 2021, ramalannya untuk tahun 2022-2025 tidak mungkin menjadi berita gembira bagi para pelabur. Platform ini yakin harga Ripple XRP akan terus turun pada tahun-tahun mendatang, menjunam ke bawah $ 0.2 pada 2023 dan bahkan di bawah $ 0.1 pada tahun 2024. Untuk tahun 2022, 2023, dan 2024, ia disenaraikan terendah dan tertinggi tahunan berikut:

 • 2022: tinggi tahunan = $ 0.39, rendah tahunan = $ 0.19
 • 2023: tinggi tahunan = $ 0.26, rendah tahunan = $ 0.10
 • 2024: tinggi tahunan = $ 0.11, rendah tahunan = $ 0.06

Ini menunjukkan tren penurunan harga yang kuat dari masa ke masa, dengan harga Ripple XRP turun ke harga terendah sejak 2017.

Syukurlah, platform Changelly mempunyai pandangan yang lebih optimis.

Menurut ramalannya, Ripple akan melambung antara $ 0,5 dan $ 1 pada tahun 2022, meningkat menjadi $ 3,84 pada tahun 2023, $ 4,20 pada tahun 2024, dan, $ 5,10 pada tahun 2025.

Namun, ia mengakui bahawa ini adalah senario kes terbaik, yang mengakui bahawa kenyataannya mungkin tidak begitu terang.

Crypto Coin Society berpegang teguh pada pandangan optimisnya, dengan mendakwa bahawa mereka menjangkakan harga XRP boleh mencecah $ 2.50 pada suatu ketika pada tahun 2022 – kenaikan yang besar sebanyak 854%. Terdapat beberapa faktor yang berpotensi mendorong tahap perubahan ini. Oleh kerana pemerintah berada di bawah tekanan yang tinggi untuk mengatur industri cryptocurrency, Ripple berada di tempat yang lebih baik daripada kebanyakan crypto konvensional untuk mengatasi setiap tindakan pengawalseliaan.

Menurut penganalisis CryptoWhale: “Satu-satunya projek di seluruh pasar yang mendorong Peraturan Crypto adalah XRP. Mereka tahu bahawa setelah peraturan ini ditambahkan, peraturan ini akan memusnahkan hampir semua altcoin lain, dan membuat permintaan XRP meroket. ”

CryptoWhale percaya bahawa jika kerajaan UK atau AS mencapai kata sepakat mengenai peraturan cryptocurrency, permintaan Ripple akan meroket. Kerana Ripple telah “diam-diam bekerjasama dengan agensi kerajaan untuk memastikan kepatuhan” selama bertahun-tahun, kemungkinan besar akan digigit oleh peraturan baru atau langkah-langkah percukaian yang dapat membuat pelabur lari dari kripto yang lebih konvensional.

Faktor lain yang berpotensi menandakan kenaikan harga 2022-2025 adalah yang menyebabkan pasaran kripto meningkat pada bulan Mac tahun lalu – coronavirus. ZyCrypto telah memproyeksikan bahawa pandemi sebaliknya boleh menyebabkan harga Ripple XRP melonjak, kerana ini memudahkan transaksi jauh jauh lebih mudah daripada banyak penyedia pembayaran tradisional. Walaupun ini masih dugaan pada tahap ini, dapatkah kita melihat ramalan harga Ripple XRP yang lebih optimis dalam lima tahun akan datang?

Nampaknya ini boleh berlaku. Platform WalletInvestor menawarkan salah satu ramalan Ripple XRP yang paling lemah untuk jangka pendek, dengan mengatakan bahawa ia bukan pelaburan satu tahun yang baik kerana harganya boleh jatuh ke $ 0.24.

Namun, sebagai pelaburan jangka panjang, ia memproyeksikan bahawa Ripple dapat menunjukkan prestasi yang lebih baik. Menurut ramalannya, nilai token Ripple XRP boleh meningkat menjadi $ 0.76 menjelang akhir tahun 2021, meningkat menjadi $ 0.98 pada tahun 2022, dan mencapai harga rata-rata $ 2.32 menjelang 2025.

Cryptoground telah memberikan unjuran serupa. Dengan menggunakan algoritma pembelajaran mendalam dalamannya untuk menganalisis prestasi masa lalu Ripple XRP, sistemnya telah meramalkan harga berikut menjelang 2025:

carta ramalan harga xrp

Sebenarnya, Cryptoground berpendapat harga Ripple akan menjadi $ 0.6 pada 2021, hingga $ 1.18 pada akhir 2022, $ 1.56 pada akhir 2023, $ 1.78 pada akhir 2024, dan $ 2.10 yang mengagumkan pada akhir 2025.

Adakah Harga Ripple (XRP) Naik Pada 2022-2025?

Selepas potensi keuntungan pada tahun 2021, 2022 dapat membuktikan tahun yang tidak menentu. Walaupun Harga Koin Digital dan Changelly optimis terhadap potensi Ripple, meramalkan bahawa ia masing-masing bernilai $ 0.5-1 dan $ 0.754248,

Juri keluar. Dengan banyak perbezaan dalam ramalan di atas, kami telah mengumpulkan beberapa ramalan harga Ripple XRP tambahan untuk 2022-2025:

mari kita lihat beberapa ramalan pakar Ripple XRP dalam beberapa tahun akan datang:

2022

 • Crypto Coin Society: $ 2.5
 • CryptoWhale: $ 3.2
 • WalletInvestor: $ 1.45

2023

 • Dagangan Binatang: $ 0.7
 • Coingape: $ 10

2024

 • Coingape: $ 15
 • Pelabur Dompet: $ 1.247 (maksimum)

2025

 • Cryptoground: $ 1.9
 • Coinpedia: $ 6.20
 • Prime XBT: $ 6
 • Pelaburan Tempat: $ 20
 • Berita Ripple Coin: $ 70
 • Pelabur Dompet: $ 1.465 (maksimum)

Kesimpulan: Ramalan Ramalan Harga Ripple (XRP)

Angka ramalan di bawah menggariskan beberapa Potensi ramalan harga Ripple (XRP) tinggi dan rendah pada tahun 2021, 2022, 2023, 2024 dan 2025 yang ditawarkan oleh penganalisis teknikal dan pakar industri.

Tahun Tinggi Rendah
2021 $ 0.95 $ 0.25
2022 $ 2.5 $ 1.2
2023 $ 7.5 $ 3.2
2024 $ 15.3 $ 4.1
2025 $ 26 $ 5.6

Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli XRP?

beli riak

Bagaimana Harga Riak Berubah Pada Masa Lalu?

Walaupun harga Ripple tidak pernah mencapai ketinggian Bitcoin yang mencecah, yang mencecah $ 23,000 per token pada bulan Disember 2020, ia masih mengalami beberapa turun naik dramatik dalam 8 tahun sejak pertama kali dilancarkan.

Menganalisis prestasi cryptocurrency masa lalu adalah salah satu langkah yang paling penting untuk diambil sekiranya anda mencari crypto teratas untuk dilaburkan, jadi mari kita lihat bagaimana harga Ripple XRP telah berubah pada masa lalu.

Ripple XRP pertama kali disenaraikan di bursa cryptocurrency pada 4 Ogos 2013 dengan harga $ 0.01. Sejak itu hingga Disember 2019, kita dapat melihat bagaimana harga ini meningkat dengan melihat carta dari Coinlib.io:

graf harga xrp

Seperti yang dapat kita lihat dari carta, harga Ripple XRP kekal stabil sehingga tahun 2017. Tahun ini merupakan tahun rekod untuk industri cryptocurrency. Harga Bitcoin meningkat sebanyak 2,000% – tetapi ini tidak setanding dengan Ripple, yang meningkat sebanyak 36,000% yang mengejutkan! Kerosakannya yang seterusnya sangat cepat, tetapi tidak pernah lagi mencapai tahap terendah yang dialaminya dalam lima tahun pertama (belum). Sekiranya ramalan suram dari Wallet Investor dan Long Forecast betul, ini boleh diubah.

Ripple tidak biasa kerana harganya tetap tahan lama semasa kemalangan coronavirus pada bulan Mac 2020. Antara 1 Mac dan 1 April, harga aset meningkat dari $ 0,163 menjadi $ 0,215, kadar pertumbuhan yang menguatkan trend pasaran umum. Ia juga menjelang permainan ketika bull bull di seluruh industri berlaku pada akhir tahun 2020. Walaupun kebanyakan aset menyaksikan kenaikan harga pada bulan Disember, Ripple mula berkembang seawal 1 Oktober.

Antara 1 Oktober dan 1 November, XRP meningkat dari harga $ 0,242 hingga $ 0,625. Ini adalah harga tertinggi aset sejak tahun 2018. Malangnya, belum sesuai dengan ini – walaupun jika beberapa ramalan yang kami sertakan dalam artikel ini betul, ia mungkin akan berlaku tidak lama lagi.

Faktor Apa Yang Mempengaruhi Harga Ripple XRP?

Selain menganalisis harga sejarah Ripple, penting untuk mengenal pasti faktor utama yang boleh mempengaruhi harganya di masa depan. Ini akan memudahkan anda membuat ramalan anda sendiri berdasarkan trend cryptocurrency semasa dan akhirnya menemui jawapan yang tepat untuk soalan ‘sekiranya saya melabur dalam Ripple?’

Mari kita lihat faktor-faktor utama yang boleh mempengaruhi harga XRP.

Tuntutan SEC

Pada akhir Disember 2020, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) mengajukan tuntutan terhadap platform Ripple XRP, CEOnya Brad Garlinghouse, dan ketua untuk menjual sekuriti tidak berdaftar bernilai $ 1.3 bilion. Garlinghouse menyebut tuntutan itu sebagai ‘serangan terhadap crypto pada umumnya’ – dan walaupun kejadian itu belum memberi kesan yang sangat buruk terhadap harga XRP, para pelabur pasti dapat mengharapkan untuk melihat kejatuhan harga jika tuntutan itu berjaya.

Garlinghouse memberitahu CNN: "SEC pada asasnya salah kerana undang-undang dan fakta. SEC telah membenarkan XRP berfungsi sebagai mata wang selama lebih dari lapan tahun, dan kami mempersoalkan motivasi untuk membawa tindakan ini hanya beberapa hari sebelum perubahan dalam pentadbiran."

Peraturan Cryptocurrency

Permulaan peraturan cryptocurrency baru cenderung mempengaruhi harga hampir setiap crypto di pasaran. Tetapi seperti yang kami sebutkan sebelumnya dalam artikel ini, banyak pakar percaya bahwa Ripple lebih baik untuk menghadapi badai campur tangan pemerintah yang ketat. Akibatnya, sementara peraturan baru cenderung menyebabkan ketidakpastian pelabur dan dapat menurunkan harga kripto konvensional, ia dapat mengirim harga Ripple melambung tinggi.

Bekalan Dan Permintaan

Semakin tinggi permintaan untuk cryptocurrency dan semakin rendah penawarannya, semakin besar kemungkinan kita akan melihat kenaikan harga. Tidak seperti cryptos seperti Bitcoin, nilai Ripple dikawal ketat oleh syarikat induknya, Makmal Ripple. Syarikat pada masa ini memegang lebih daripada separuh daripada jumlah token Ripple untuk memastikan harga terkawal. Namun, jika Ripple Lab tiba-tiba memutuskan untuk menjualnya, ia akan membanjiri pasaran dengan token baru, yang akan memberi kesan besar pada harga.

Bot Paus

Kehadiran yang disebut bot paus di pertukaran cryptocurrency secara besar-besaran dapat memanipulasi harga token crypto. Bot paus adalah pemegang besar yang menjalankan perisian yang membuat perdagangan secara automatik, sering menggunakan sebilangan besar platform dan aset yang berbeza secara serentak. Ini menghasilkan ketidakstabilan secara artifisial, yang seterusnya mendorong harga cryptocurrency naik atau turun.

Transformasi Digital Dalam Sektor Kewangan

Transformasi digital adalah salah satu kata kunci terbesar dalam sektor kewangan hari ini. Sebenarnya, menurut statistik terkini, satu pertiga daripada semua firma perkhidmatan kewangan UK telah mengenal pasti ‘transformasi digital’ sebagai keutamaan perniagaan mereka untuk tahun-tahun akan datang.

Dengan kadar pertukaran yang tinggi dan sistem warisan menjadikan syarikat lebih sukar untuk membuat pembayaran dalam talian, lebih banyak cenderung melihat teknologi seperti Ripple. Berita bahawa Ripple akan dapat menawarkan kontrak pintar menjadikan ini lebih mungkin – dan jika lebih banyak bank mula menggunakannya, permintaan untuk XRP akan meningkat, berjaya menaikkan harganya.

Adakah anda mempertimbangkan untuk membeli XRP?

beli riak

Perkara utama

 • Saat ini merupakan cryptocurrency ke-7 terbesar di dunia, setelah jatuh dari tempat teratas ke-3 dan ke-4.
 • Tidak seperti kebanyakan cryptocurrency, Ripple XRP telah bekerjasama dengan sejumlah bank fiat besar untuk memudahkan pembayaran rentas sempadan
 • Ripple dilancarkan pada tahun 2012 dan pertama kali disenaraikan di bursa cryptocurrency pada bulan Ogos 2013 dengan harga $ 0.01
 • Santander, Royal Bank of Canada, dan Crédit Agricole hanyalah tiga bank yang menyokong Ripple XRP
 • Jumlah sebutan yang diterima Ripple XRP di Twitter turun sebanyak 16% pada suku pertama
 • Ramalan Ripple XRP yang paling optimis mendakwa bahawa ia boleh mencecah harga $ 200 dalam masa terdekat
 • Menurut pengiraan Digital Coin Price, harga terendah yang akan diraih oleh Ripple pada tahun 2021 adalah $ 0,574406. Aspek ramalannya sudah ketinggalan zaman.
 • Menurut analisis oleh penganalisis Shyna di Trading View, harga aset tersebut dapat ditetapkan untuk menembus tahap rintangan $ 0.5 hingga mencecah $ 1.
 • Long Ramalan telah meramalkan rendah tahunan $ 0.27 dan tinggi tahunan $ 0.47 untuk 2021.
 • Harga Syiling Digital menjangkakan aset akan mencapai tonggak $ 1 pada tahun 2024, dengan harga terus meningkat hingga 2028.
 • Long Forecast yakin harga Ripple XRP akan terus turun pada tahun-tahun mendatang, menjunam ke bawah $ 0.2 pada 2023 dan bahkan di bawah $ 0.1 pada tahun 2024.
 • Menurut Changelly, Ripple akan melambung antara $ 0,5 dan $ 1 pada tahun 2022, meningkat menjadi $ 3,84 pada tahun 2023.
 • Faktor yang boleh mempengaruhi harga Ripple XRP termasuk tuntutan mahkamah SEC, peraturan cryptocurrency, hubungan antara penawaran dan permintaan, bot ikan paus, dan transformasi digital dalam sektor kewangan.
 • Tahun paling meletup Ripple adalah tahun 2017, ketika harganya melambung tinggi 36,000%

Sekiranya anda mencari ramalan harga Ripple XRP untuk 2021-2025, kami harap artikel ini berguna. Pelaburan cryptocurrency sangat berisiko dan sangat penting untuk mempunyai strategi pengurusan risiko yang kuat jika anda mempertimbangkan untuk menambahkan Ripple XRP ke portfolio anda – terutamanya kerana ramalan cryptocurrency semasa sangat berbeza ketika datang ke harga XRP pada 2021-2025.

Menurut ramalan ini, dan nasihat Ketua Pegawai Eksekutif Ripple Lab, Brad Garlinghouse sendiri, nampaknya yang terbaik adalah melabur dalam Ripple XRP jika anda bersedia untuk bermain dalam permainan yang panjang. Kami mungkin tidak akan melihat kenaikan harga yang dramatik, tetapi carta menunjukkan bahawa ia mungkin merupakan pelaburan pintar bagi mereka yang senang mengambil posisi jangka panjang.

Sekiranya anda merasa terinspirasi untuk mempertimbangkan perdagangan Ripple, atau artikel ini telah memberikan beberapa pandangan tambahan mengenai pengetahuan perdagangan anda yang ada, anda mungkin gembira mengetahui bahawa etoro memberikan kemampuan untuk berdagang dengan aset Crypto dan CFD hingga 90+ cryptocurrency. Crypto Traders dapat membina portfolio yang pelbagai dengan syiling yang paling popular.

eToro – Beli Ripple dengan komisen 0%

riak perdagangan

Mendaftar untuk eToro dan mula berdagang Ripple atau menyalin pelabur XRP teratas tanpa bayaran tambahan. Tidak ada kos pengurusan atau kos tersembunyi lain yang terlibat.

broker etoro

Mata wang maya sangat tidak stabil. Modal anda berisiko.

Soalan Lazim

Bolehkah XRP mencecah $ 10?

Agar Ripple XRP mencapai nilai $ 10, bekalan yang beredar semasa ini bernilai sekitar $ 10 bilion, sementara jumlah penawaran (99,990,887,319 XRP) bernilai sekitar $ 23 bilion.

Oleh kerana bekalan Ripple yang beredar ketika ini adalah 45,312,488,850 XRP, kami masih perlu menempuh jalan sebelum ramalan ini mungkin menjadi kenyataan. Ini mungkin berita yang mengecewakan bagi sesiapa yang putus asa untuk mengetahui ‘adakah XRP akan mencapai $ 10?’ Namun, walaupun tidak mungkin berlaku dalam 5 tahun akan datang, pakar kripto tidak menolak bahawa kita dapat melihat XRP mencecah $ 10 pada tahun 2030 atau 2040 Sekiranya dolar AS jatuh susulan coronavirus, sasaran ini dapat dicapai lebih awal.

Adakah XRP pelaburan yang baik untuk tahun 2021?

Jawapan untuk ‘adalah XRP pelaburan yang baik untuk tahun 2021’ akhirnya akan bergantung pada strategi pelaburan anda. Sekiranya anda mencari duit syiling yang boleh membawa anda kemenangan cepat pada tahun 2021, Ripple XRP mungkin bukan pertaruhan terbaik anda kerana nilai duit syiling pada amnya dijangkakan akan jatuh sebelum ia mula meningkat lagi.

Namun, jika anda menambahkan XRP ke portfolio anda pada tahun 2021 dengan niat untuk memegang jawatan anda selama lima tahun ke depan, ini boleh menjadi pelaburan pintar untuk anda.

Adakah XRP akan mencapai $ 1000?

Tidak, Ripple XRP tidak akan pernah mencapai $ 1000. Ini kerana jumlah peredarannya kurang dari 100 miliar, yang bermaksud memerlukan kapitalisasi pasaran $ 100 trilion untuk mencapai harga $ 1000.

Berapa nilai XRP pada tahun 2021?

XRP mungkin mencapai $ 1,40 menjelang 2021.

Apa yang akan bernilai Ripple XRP pada 2025?

Ripple XRP mungkin bernilai melebihi $ 4.5 pada tahun 2025.

Bacaan lanjut:

Adakah Ripple adalah Pelaburan yang Baik dan Sekiranya Saya Melabur dalam Ripple?

Apa Yang Akan Memacu Harga XRP Ripple pada 2021?

10 Cryptocurrency Teratas Untuk Melabur Pada 2021

Ethereum VS. Ripple: Mana Yang Harus Ada Dalam Portfolio Anda?

Kelebihan dan Kekurangan Melabur dalam Ripple, Adakah Ia Menjadi Jutawan Pembuat?

Ripple adalah salah satu Cryptocurrency Paling Popular Di Amerika Syarikat?

10 Cryptocurrency Paling Penting Selain Bitcoin

Seperti biasa, Ramalan Harga Ripple yang dibincangkan dalam artikel ini adalah pandangan para penganalisis industri. Oleh itu, Kami sangat mengesyorkan penyelidikan dan / atau perundingan bebas dengan profesional yang berkelayakan sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me