Panduan Ekuiti Perdagangan UK 2021

Pasaran perdagangan ekuiti dikenali sebagai ‘pasaran saham’ – di mana anda berdagang saham atau saham syarikat yang diperdagangkan secara terbuka.

Seperti instrumen kewangan lain, idea perdagangan ekuiti adalah membuat spekulasi mengenai kenaikan atau kejatuhan harga saham – dengan tujuan untuk membuat keuntungan yang konsisten.

Sekiranya anda ingin memulakan perdagangan ekuiti, anda sudah sampai di tempat yang betul. Panduan ini adalah untuk anda. Kami akan menerangkan caranya perdagangan ekuiti berfungsi di UK.

Sekiranya anda ingin menyelami perdagangan ekuiti di UK, mulakan hari ini dengan eToro!

Kandungan:

Apa itu Ekuiti Perdagangan UK?

Dagangan Ekuiti Tunai UK

Cara Ekuiti Perdagangan di UK

Kelebihan Perdagangan Ekuiti UK

Risiko Perdagangan Ekuiti UK

Strategi Perdagangan Ekuiti UK

Jenis Pesanan UK Perdagangan Ekuiti

Petua untuk Perdagangan Ekuiti UK

Bagaimana Mencari Broker Ekuiti Terbaik UK tahun 2021?

Bagaimana Memulakan Perdagangan Ekuiti UK – Langkah demi langkah Panduan

Kesimpulannya

Soalan Lazim

Di bawah ini, kami akan merangkumi semua yang anda perlu ketahui mengenai Perdagangan Ekuiti di UK. Ini merangkumi strategi perdagangan ekuiti, pasaran yang disokong, kos berpotensi untuk dipertimbangkan, dan bagaimana anda dapat mencari broker dalam talian yang boleh dipercayai untuk memulakan hari ini.

Contents

Apa itu Ekuiti Perdagangan UK?

‘Ekuiti’ adalah istilah umum yang digunakan untuk merujuk kepada saham dan saham tradisional. Oleh itu, apabila anda terlibat dalam perdagangan ekuiti, anda akan membeli dan menjual saham syarikat tersenarai awam.

Konsep asas perdagangan ekuiti adalah mendapat keuntungan dari pergerakan harga saham-saham ini. Kedudukan yang anda masukkan mungkin berlangsung antara beberapa saat hingga beberapa bulan – bergantung pada strategi perdagangan ekuiti anda.

Sebagai contoh, jika seorang peniaga ekuiti di UK percaya bahawa nilai saham BP akan meningkat dalam beberapa minggu mendatang, mereka akan berusaha memanfaatkan ini dengan membuat ‘pesanan beli’.

Dalam contoh lain, jika peniaga berpendapat saham Rolls Royce dinilai terlalu tinggi, mereka akan mendapat keuntungan daripada kejatuhan harga.

Ini disebut jual beli pendek – di mana anda menjual saham pada harga yang lebih tinggi untuk membelinya semula dengan harga yang lebih rendah. Untuk memilih ini, anda hanya perlu membuat ‘pesanan jual’ di broker perdagangan ekuiti UK yang anda pilih.

Oleh itu, perdagangan ekuiti di UK membolehkan anda memperoleh keuntungan dari kedua-dua pasaran saham yang sedang naik dan turun.

Dagangan Ekuiti Tunai UK

Perdagangan ekuiti tunai adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan kedudukan jual beli yang dilakukan oleh peniaga institusi besar. Mereka membeli dan menjual saham sendiri dan juga atas nama pelanggan mereka – yang boleh menjadi pelabur individu, kepercayaan pelaburan, atau dana bersama.

Dengan cara yang berbeza – firma-firma ini bertanggungjawab untuk membuat spekulasi mengenai nilai saham masa depan. Sekiranya mereka membuat ramalan dengan betul, pelanggan mereka akan menghasilkan wang dari perdagangan. Sebagai balasannya, syarikat membuat komisen untuk membuat spekulasi ke arah yang benar.

Sebahagian besarnya, institusi kewangan besar ini membeli ekuiti berjuta-juta pound melalui satu perdagangan. Dalam beberapa kes, pelaburan sebegitu besar adalah mencukupi untuk menaikkan harga saham masing-masing.

Modal pelaburan yang diperlukan untuk perdagangan besar seperti itu datang terus dari institusi yang berkenaan. Oleh itu, memandangkan jumlah modal yang terlibat, individu tidak terlibat dalam perdagangan ekuiti tunai.

Cara Ekuiti Perdagangan di UK

Perdagangan ekuiti di UK dapat dilakukan dengan beberapa cara. Kursus yang anda jalani bergantung pada pelbagai faktor – seperti sama ada anda ingin melabur dalam stok untuk jangka panjang atau memperdagangkannya dalam jangka pendek.

Di bahagian ini, kami meneroka pelbagai instrumen kewangan yang tersedia untuk anda jual beli ekuiti dari keselesaan rumah anda.

Ekuiti Perdagangan UK dengan Membeli Saham

Cara konvensional untuk berdagang ekuiti adalah dengan membeli saham secara langsung. Maksudnya – anda akan mengambil alih stok yang anda beli. Cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan broker dalam talian yang menawarkan ekuiti pilihan anda.

Mengambil strategi jangka panjang, peniaga memegang aset mereka selama beberapa tahun. Ini memberi anda hak untuk mengumpulkan pembayaran dividen – yang boleh anda gunakan untuk membiayai usaha perdagangan yang lain.

Dengan kata lain, anda pada dasarnya akan melabur dalam ekuiti dan bukannya memperdagangkannya.

Kelemahannya adalah bahawa melabur dalam ekuiti tidak memberi anda fleksibiliti yang sama seperti yang ditunjukkan oleh perdagangan. Contohnya, anda tidak dapat memanfaatkan perdagangan anda, atau menjual saham dengan cepat tanpa meminjam wang dari broker – yang akan dikenakan biaya tambahan.

Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa faedah penting yang terdapat di samping pembelian ekuiti tradisional. Sebagai contoh, di eToro broker FCA, anda boleh melabur dalam ekuiti dengan komisen sifar peratus, dan berpegang pada aset anda tanpa perlu membayar yuran berterusan.

Apabila masa yang tepat untuk mengeluarkan pelaburan anda, anda boleh menjual ekuiti anda kembali ke eToro dengan satu klik butang. Semua ini dapat dilakukan sepenuhnya dalam talian, dan keuntungan anda akan dimasukkan terus ke dalam akaun perdagangan ekuiti UK eToro anda.

Ekuiti Perdagangan UK dengan CFD

Berbanding pelaburan, proses perdagangan ekuiti dianggap sebagai pendekatan jangka pendek. Ini kerana peniaga ekuiti profesional sering membuka kedudukan mereka hanya selama beberapa jam hingga maksimum beberapa minggu.

Dalam kes ini – peniaga akan meletakkan banyak kedudukan ekuiti sepanjang hari, dengan menyasarkan margin keuntungan rendah dalam lingkungan 1 hingga 2%.

Kadang kala, peniaga ekuiti di UK melakukan puluhan perdagangan setiap hari, lima hari seminggu. Sekiranya peniaga konsisten dalam membuat ramalan yang tepat – keuntungan kecil ini dapat menambah jumlah yang besar.

Walau bagaimanapun, semasa berdagang dalam jangka pendek, sangat penting anda menggunakan broker dalam talian yang menawarkan yuran dan komisen yang kompetitif. Sekiranya tidak, kenaikan sasaran harian di atas 1 – 2% akan cepat tertelan.

Oleh itu, sebahagian besar perdagangan ekuiti jangka pendek dilakukan dengan menggunakan CFD.

CFD (Kontrak untuk Perbezaan) adalah instrumen derivatif yang mengesan nilai aset pendasar. Mereka membolehkan anda memperdagangkan ekuiti tanpa memiliki saham. Sebaliknya, anda akan membuat spekulasi mengenai CFD yang mencerminkan harga ekuiti dunia nyata.

Contohnya,

 • Sekiranya HSBC bernilai 390p di Bursa Saham London, CFD masing-masing juga akan dinilai pada 390p.
 • Sekiranya nilai saham HSBC bergerak hingga 420p pada akhir hari, begitu juga nilai instrumen CFD.

Kelebihan perdagangan CFD ekuiti yang paling ketara ialah anda mempunyai kemungkinan untuk berjalan panjang dan pendek. Ini memberi anda peluang untuk membuat spekulasi pergerakan harga ke arah mana pun.

Berikut adalah contoh untuk menunjukkan bagaimana perdagangan ekuiti UK berfungsi semasa menggunakan CFD.

 • Katakan saham BT bernilai 140p setiap satu di LSE.
 • Anda menjangkakan saham akan turun nilainya dalam beberapa hari akan datang.
 • Oleh itu, anda membuat pesanan jual bernilai £ 5,000 dengan broker dalam talian anda.
 • Beberapa hari kemudian, saham BT jatuh sebanyak 2%.
 • Oleh itu, CFD juga mempunyai harga yang sama seperti yang dinyatakan oleh LSE di BT.
 • Anda memutuskan untuk mengumpulkan keuntungan anda dengan membuat pesanan beli.
 • Dengan kepentingan anda sebanyak £ 5,000, keuntungan 2% anda menjadikan anda keuntungan sebanyak £ 100.

Seperti yang anda lihat dari contoh di atas, CFD mencerminkan harga saham BT yang sama. Apabila harga saham BT turun – begitu juga harga CFD masing-masing.

Lebih-lebih lagi, anda juga dapat mengakses leverage ketika berdagang ekuiti melalui CFD – yang akan kami bahas dengan lebih terperinci tidak lama lagi.

Pada akhirnya, CFD menawarkan cara terbaik untuk berdagang ekuiti di UK tanpa perlu membeli saham pendasar.

Perdagangan Ekuiti UK dengan Opsyen

Opsyen ekuiti, juga dikenali sebagai ‘pilihan saham’ dianggap pendekatan yang lebih maju untuk perdagangan saham. Bagi mereka yang tidak sedar, pilihan ekuiti adalah kontrak yang memberi anda hak untuk membeli atau menjual saham pada harga dan masa yang telah ditentukan sebelumnya.

Pilihan ekuiti perdagangan memberi anda fleksibiliti tambahan serta daya beli.

Namun, ia juga memerlukan anda membayar sedikit bayaran yang disebut ‘premium’ – yang biasanya berada dalam lingkungan 5% hingga 10% dari nilai kontrak.

Biasanya, kontrak opsyen terdiri daripada 100 saham. Daripada membeli dan menjual pesanan, anda akan memilih antara Panggilan dan Put.

 • Anda membeli Opsyen Panggilan apabila anda menjangkakan harga ekuiti akan meningkat dalam masa yang telah ditentukan.
 • Anda membeli Opsyen Put sekiranya anda menjangkakan nilai ekuiti akan jatuh dalam masa yang telah ditentukan.

Perlu diingat bahawa apabila anda berdagang opsyen, anda mempunyai hak untuk membeli atau menjual saham pada tarikh dan harga awalan – tetapi anda tidak diwajibkan untuk melakukan perdagangan.

Maknanya – jika ramalan anda salah, anda hanya akan kehilangan premium dan tidak lebih dari itu.

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, pilihan ekuiti perdagangan boleh menjadi rumit bagi pedagang baru. Untuk membersihkan kabus, lihat contoh ringkas yang disenaraikan di bawah.

 • Katakan anda berpendapat bahawa nilai saham Barclays dinilai rendah pada harga semasa £ 10 per ekuiti
 • Broker dalam talian anda menawarkan kontrak opsyen 2 bulan.
 • Seperti yang anda jangkakan, harga Barclays akan meningkat sebelum kontrak opsyen tamat – anda membeli pilihan panggilan.
 • Kontrak tersebut adalah untuk 100 saham Barclays, dan pada premium £ 1 sesaham.
 • Ini bermaksud – anda perlu membayar £ 100 kepada broker untuk mengakses pasaran.
 • Sebelum pilihan tamat, harga saham Barclays masing-masing meningkat kepada £ 15.
 • Ini menunjukkan kenaikan harga setiap saham sebanyak £ 5 – oleh itu, anda boleh mengumpulkan keuntungan anda dengan menggunakan hak anda untuk menjual ekuiti.
 • Dari 100 saham anda – anda akan mendapat keuntungan sebanyak £ 50 – ditolak premium sebanyak £ 100 yang anda bayar untuk mengakses pasaran.
 • Secara keseluruhannya, ini bermakna anda memperoleh keuntungan keseluruhan sebanyak £ 400 dari perdagangan ekuiti UK.

Sebaliknya, jika harga saham Barclays tidak meningkat, anda tidak perlu menjual saham tersebut. Dalam kes ini – anda hanya akan kehilangan premium sebanyak £ 100 apabila kontrak tamat.

Seperti yang dapat anda lihat dari contoh ini – apabila pilihan perdagangan, anda hanya perlu membayar premium untuk mendapatkan akses ke pasaran. Anda tidak perlu melabur dalam stok atau mengambil alih aset tersebut.

Kelebihan Perdagangan Ekuiti UK

kelebihan perdagangan ekuiti uk

Adakah anda tertanya-tanya adakah perdagangan ekuiti adalah jalan yang tepat untuk anda memasuki pasaran saham? Sekiranya demikian, perhatikan beberapa faedah ekuiti perdagangan di UK.

Berikut adalah perkara terbaik mengenai perdagangan ekuiti:

Potensi Keuntungan Tinggi

Memang benar bahawa melabur dalam stok dapat memberi anda pulangan eksponensial dalam jangka panjang. Namun, mungkin memerlukan anda menunggu beberapa tahun untuk sampai ke sana.

Selain itu, anda juga terdedah kepada trend pasaran yang menurun dan akhirnya kehilangan sebahagian besar pelaburan anda.

Sebaliknya, dibandingkan dengan strategi jangka panjang, peniaga ekuiti dapat memperoleh keuntungan bukan hanya dari pergerakan harga naik tetapi juga dari penurunan harga, juga.

Dalam perdagangan jangka pendek, anda dapat menjana keuntungan lebih kerap dengan menyasarkan margin yang lebih kecil yang terdapat di pasaran. Setiap perdagangan yang menguntungkan akan menambahkan lebih banyak dana ke akaun perdagangan anda – yang dapat anda gunakan untuk meningkatkan daya beli pada perdagangan berikutnya.

Kemenangan berulang ini boleh menjana keuntungan yang besar dalam jangka masa panjang.

Akses ke Pasar Inggeris dan Antarabangsa

Tidak semenjak dulu, peniaga ekuiti UK hanya mempunyai akses kepada syarikat yang tersenarai di Bursa Saham London. Tetapi, terima kasih kepada broker perdagangan ekuiti dalam talian, hari ini anda boleh membeli dan menjual saham di pasaran domestik dan antarabangsa.

Contohnya, eToro platform perdagangan ekuiti yang popular memberi anda akses kepada lebih daripada 2,400 saham di 17 bursa saham.

Ini membolehkan anda terlibat dalam perdagangan ekuiti bukan sahaja di UK tetapi juga di AS, Eropah, Asia, dan seterusnya.

Jual Jualan Pendek

Seperti yang kami nyatakan di atas, penjualan pendek adalah salah satu kelebihan terbesar perdagangan ekuiti UK. Berbanding dengan pelaburan jangka panjang, anda dapat mencari peluang perdagangan tanpa mengira arah mana pasaran bergerak.

Terima kasih kepada perdagangan CFD, anda kini boleh mendapat keuntungan walaupun harga saham jatuh. Ini memungkinkan anda melindung nilai perdagangan anda sampai batas tertentu – strategi yang sangat penting untuk mengurangkan risiko.

Perdagangan Leveraged

Pedagang ekuiti di UK juga mempunyai pilihan untuk menggunakan leverage pada kedudukan mereka. Memanfaatkan membolehkan anda memperoleh lebih banyak pendedahan di pasaran dengan hanya membayar sebahagian kecil dari jumlah keseluruhan saham. Selebihnya – anda akan meminjam dari broker anda.

Sebagai contoh:

 • Katakan anda hanya mempunyai £ 1,000 dalam akaun perdagangan anda.
 • Anda ingin memperdagangkan 100 saham AstraZeneca pada harga £ 50 setiap saham
 • Anda menggunakan leverage 1: 5 pada perdagangan ekuiti anda
 • Ini membolehkan anda berniaga dengan £ 5,000 – apabila anda hanya mengumpulkan £ 1,000 wang anda sendiri.

Dengan kata lain, memanfaatkan membolehkan anda menyasarkan keuntungan yang jauh lebih besar daripada yang dibenarkan oleh baki akaun anda.

Menurut peraturan ESMA, pedagang ekuiti di UK dapat mengakses jumlah leverage maksimum 1: 5 pada perdagangan ekuiti.

Mulakan Perdagangan Ekuiti UK Dengan Modal yang Rendah

Secara tradisinya, peniaga perlu mengumpulkan sejumlah besar untuk memulakan perdagangan. Namun, dengan munculnya platform dalam talian yang mesra pengguna, perdagangan ekuiti dapat dilakukan dengan memperoleh jumlah yang jauh lebih rendah.

Sebagai contoh, di eToro, anda hanya memerlukan deposit berjumlah minimum $ 200 (kira-kira £ 160) untuk memulakan perdagangan ekuiti. Pentingnya, kepentingan minimum per perdagangan ekuiti hanya $ 50.

Bahagian yang terbaik adalah bahawa banyak broker usia baru juga membolehkan anda memperdagangkan ekuiti dengan komisen sifar. Ini bermakna anda akan menjimatkan sejumlah besar yuran, yang membolehkan anda memperdagangkan ekuiti dengan strategi jangka pendek yang menyasarkan margin yang lebih kecil.

Bersedia untuk menyelami perdagangan ekuiti?

Risiko Perdagangan Ekuiti UK

Walaupun kelebihannya banyak, penting juga untuk memahami bahawa – seperti semua pasaran kewangan lain, perdagangan ekuiti juga mempunyai risiko sendiri. Dengan kata lain, jika anda membuat spekulasi pasaran dengan tidak betul, anda akan kehilangan modal.

Seperti dalam leverage – walaupun dapat meningkatkan keuntungan anda, ia juga dapat meningkatkan potensi kerugian anda.

Oleh itu, penting untuk anda mengira risiko dan menguruskan dana dagangan anda sebelum membuka posisi.

Banyak peniaga menggunakan ‘strategi pengurusan bankroll’ untuk mengehadkan kepentingan mereka dalam perdagangan ekuiti. Satu peraturan umum adalah tidak mempertaruhkan lebih dari 2% dari akaun perdagangan yang ada pada satu perdagangan.

Sebagai contoh, jika terdapat hanya £ 1,000 dalam akaun anda, anda tidak akan mengambil risiko lebih dari £ 20 untuk satu perdagangan ekuiti – dan seterusnya.

Strategi pengurusan bankroll seperti itu akan membantu mengurangkan kerugian semasa berdagang ekuiti.

Selain itu, anda juga dapat memanfaatkan pesanan perdagangan stop-loss untuk mengehadkan kerugian anda jika perdagangan bertentangan dengan anda. Kami akan membincangkan lebih banyak mengenai ‘stop-loss’ dan pesanan perdagangan lain kemudian dalam panduan UK perdagangan ekuiti ini.

Strategi Perdagangan Ekuiti UK

strategi perdagangan ekuiti

Strategi perdagangan sangat penting apabila anda ingin memanfaatkan pergerakan saham di pasaran. Mereka membolehkan anda memberi peluang terbaik untuk memperoleh keuntungan.

Sebilangan besar strategi perdagangan bergantung pada analisis teknikal, carta, petunjuk, dan corak untuk meramalkan harga aset kewangan masa depan.

Semasa berdagang ekuiti di UK – penting bagi anda mencari strategi yang paling sesuai dengan matlamat kewangan anda dan selera mengambil risiko.

Di bawah ini, kami mempunyai perincian strategi yang paling biasa digunakan ketika mengakses pasaran UK perdagangan ekuiti.

Beli dan Pegang Ekuiti

Sekiranya anda baru dalam perdagangan ekuiti – kami mengesyorkan agar anda mencuba strategi ‘beli dan tahan’ terlebih dahulu. Ringkasnya; anda akan melabur dalam ekuiti dan memegangnya sehingga masa yang tepat untuk mengaut keuntungan anda.

Beberapa peniaga memegang ekuiti mereka selama beberapa bulan atau tahun berdasarkan tujuan perdagangan mereka.

Kelebihan terbesar strategi ‘beli dan tahan’ ini ialah anda tidak perlu bimbang dengan pergerakan harga saham jangka pendek. Sebaliknya, anda membuat spekulasi mengenai potensi jangka panjang syarikat yang dipilih.

 • Contohnya, ambil kes Apple.
 • Pada awal 2016, nilai ekuiti Apple berjumlah $ 24 sesaham.
 • Maju cepat ke awal 2021; Ekuiti Apple kini berharga sekitar $ 142 sesaham.

Seperti yang anda lihat, selama lima tahun, Apple telah berkembang hampir 500%.

Di samping itu, jika syarikat berkenaan membayar dividen, sebagai pemilik ekuiti, anda juga berhak menerima pembayaran ini. Ini memberi anda peluang untuk melabur semula dana ke dalam ekuiti lain dan mengembangkan wang anda dengan lebih cepat.

Perdagangan Swing

Apabila anda memperoleh pengalaman yang cukup dengan perdagangan ekuiti, anda mungkin ingin mempertimbangkan strategi jangka pendek – seperti swing swing.

Swing trading adalah pendekatan di mana anda memegang posisi untuk jangka masa pendek – dengan harapan dapat memanfaatkan perubahan dalam momentum harga.

Lazimnya, swing trader membuat perdagangan ekuiti mereka dibuka dari beberapa hari hingga beberapa minggu.

Dalam strategi perdagangan ekuiti aktif ini, anda berharap dapat memanfaatkan kenaikan harga saham yang naik dan turun.

 • Sebagai contoh, jika stok Royal Mail telah meningkat dengan stabil selama 1-2 minggu, swing trader akan terus membeli posisi beli mereka selama tempoh tren ini.
 • Ketika pergerakan hendak mundur atau mengambil ‘ayunan’ ke arah yang berlawanan, pedagang akan keluar dari perdagangan mereka – sehingga menghasilkan keuntungan pada gilirannya.
 • Begitu juga, jika saham Royal Mail menunjukkan trend menurun, swing trader akan dibuka dengan posisi jual – dengan harapan mendapat keuntungan dari pembalikan.

Pedagang yang terlibat dalam perdagangan swing ekuiti mencari peluang mereka menggunakan analisis teknikal dan petunjuk perdagangan. Alat ini digunakan untuk mengenal pasti corak harga dan arah aliran yang berpotensi dari ekuiti yang dipilih.

Perdagangan Hari

Day Trading mempunyai strategi yang sama seperti ‘swing trading’. Walau bagaimanapun, perbezaan utama adalah hari peniaga keluar dari kedudukan mereka sebelum pasaran ditutup pada akhir hari.

Dengan kata lain, posisi perdagangan hari terhad pada satu hari perdagangan, sedangkan perdagangan swing mungkin memegang posisi selama beberapa hari hingga minggu.

Pedagang ekuiti ingin meletakkan beberapa kedudukan sepanjang hari – dengan harapan dapat memperoleh keuntungan sederhana tetapi tetap. Oleh itu, kedudukan mereka mungkin hanya dibuka selama beberapa jam – atau kadang-kadang hanya selama beberapa minit.

Sekiranya anda akhirnya memperoleh lebih banyak keuntungan daripada kerugian – anda akan mengakhiri hari dengan keuntungan. Seperti yang anda duga, perdagangan hari memerlukan anda membuat keputusan pantas berdasarkan pergerakan pasaran saham pada minit.

Oleh itu, strategi perdagangan ekuiti UK ini paling sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai pengetahuan mendalam mengenai analisis pasaran dan teknikal.

Melecur

Scalping adalah strategi perdagangan ekuiti intraday di mana anda akan membeli dan menjual saham dengan kerap sepanjang hari. Oleh itu, anda akan jarang membuka kedudukan lebih dari beberapa minit.

Idea utama adalah untuk mendapat keuntungan dari sedikit pergerakan harga dan menamatkan perdagangan sebelum keadaan pasaran berubah.

Seorang peniaga kulit kepala harus menumpukan sebahagian besar masa mereka untuk mengikuti pergerakan pasaran jangka pendek. Ini kerana mereka harus segera mengambil tindakan ketika peluang terbuka dan melihat perdagangan secara manual.

Baca Lagi: Panduan Scalping Trading UK

Jenis Pesanan UK Perdagangan Ekuiti

Seperti yang telah kita bahas sebelumnya, pesanan adalah salah satu cara untuk mengawal kedudukan perdagangan ekuiti anda.

Perintah perdagangan ini menyampaikan kepada broker dalam talian anda kedudukan apa yang ingin anda ambil. Ini akan merangkumi aspek seperti sama ada anda mahu pergi lama atau pendek, dengan harga berapa anda ingin memasuki pasaran, dan bila anda mahu keluar dari pasaran.

Sekiranya anda merancang untuk terlibat dalam perdagangan ekuiti, adalah mustahak anda mempunyai pengetahuan yang kukuh mengenai pelbagai jenis pesanan.

Di bahagian ini, kami akan menerangkan pesanan perdagangan ekuiti yang paling biasa digunakan dan bagaimana ia berfungsi.

Beli Pesanan dan Jual Beli

Ini adalah yang paling asas dari semua pesanan perdagangan ekuiti. Tidak kira aset kewangan yang anda jual – sama ada saham, forex, atau komoditi, anda harus memasuki pasaran dengan membuat salah satu pesanan ini.

Contohnya,

 • Sekiranya anda berpendapat bahawa harga ekuiti akan meningkat – anda membuat pesanan beli.
 • Sekiranya anda berpendapat bahawa harga ekuiti akan menurun – anda membuat pesanan jual.

Setiap perdagangan ekuiti yang anda buat memerlukan anda menggunakan pesanan beli dan jual – tanpa mengira kedudukan apa yang anda ambil.

 • Sekiranya anda pergi lama dan memasuki pasaran dengan pesanan beli – anda akan menutup perdagangan ekuiti dengan pesanan jual.
 • Sekiranya anda ingin pergi pendek dan memasuki pasaran dengan pesanan jual – anda akan menggunakan pesanan beli untuk menutup perdagangan ekuiti.

Pesanan Pasaran dan Pesanan Had

Pesanan beli dan jual beritahu broker dalam talian anda dengan cara yang anda fikir harga ekuiti akan bergerak. Walau bagaimanapun, anda juga perlu menentukan kapan anda ingin memasuki pasaran.

Lagipun, dalam perdagangan ekuiti jangka pendek, anda ingin memanfaatkan perubahan harga saham pada waktu yang singkat. Oleh itu, anda perlu memastikan bahawa perdagangan anda dijalankan pada waktu yang tepat.

Apabila anda membuka perdagangan, broker ekuiti dalam talian anda akan selalu bertanya kepada anda sama ada anda ingin membuat ‘Pesanan pasaran’ atau ‘Had pesanan’.

Pesanan Pasaran

Pesanan pasaran menunjukkan kepada broker anda bahawa anda mahu perdagangan ekuiti dilaksanakan dengan segera. Ini sangat berguna jika anda mendapat peluang yang menguntungkan di pasaran dan ingin memanfaatkannya dengan segera.

Namun, kerana turun naik pasaran, mungkin ada sedikit variasi antara harga tempat Anda membuat pesanan ekuiti dan harga di mana ia dilaksanakan.

Contohnya:

 • Katakan anda ingin membuat pesanan beli pada ekuiti British American Tobacco PLC (BAT)
 • Saham BATS kini berharga £ 27.24 setiap saham.
 • Anda meneruskan pesanan pasaran supaya anda dapat melakukan perdagangan dengan serta-merta.
 • Beberapa saat kemudian, pesanan beli anda dilaksanakan pada harga £ 27.26 setiap saham.

Seperti yang anda lihat, bukannya £ 27.24, perdagangan anda dilakukan pada £ 27.26 – meninggalkan perbezaan minima hanya £ 0.02.

Perintah Had

Perintah had, sebaliknya, membolehkan anda memasuki pasaran ekuiti dengan harga tertentu. Tidak mengejutkan, sebahagian besar perdagangan ekuiti dilakukan menggunakan pesanan had. Ini kerana mereka memberi anda kawalan sepenuhnya terhadap harga masuk perdagangan ekuiti anda.

Mari kita jelaskan dengan contoh.

 • Anda ingin membuat pesanan beli di BAT- dengan harga £ 27.24
 • Anda percaya bahawa jika harga BAT melanggar £ 27,90, maka stok akan menunjukkan pergerakan kenaikan harga.
 • Oleh itu – anda hanya mahu memasuki pasaran apabila harga BAT mencecah £ 27,90
 • Oleh itu, anda membuat pesanan had pada £ 27,90.

Setelah pesanan had anda dibuat, perdagangan akan kekal tertunda sehingga nilai BAT memenuhi titik harga yang telah ditentukan – dalam kes ini, £ 27.90.

Dengan kata lain, pesanan anda tidak akan dilaksanakan kecuali harga pasaran ekuiti sepadan dengan tahap harga yang anda tentukan atau anda membatalkan pesanan secara manual.

Perintah Berhenti Kerugian dan Perintah Untung Untung

Pesanan pasaran dan had membolehkan anda mengawal bila anda ingin memasuki pasaran. Ini dikenali sebagai "strategi kemasukan".

Yang mengatakan, anda juga memerlukan beberapa "strategi keluar" untuk mengawal sepenuhnya pesanan perdagangan ekuiti anda. Pesanan ini membolehkan anda memutuskan bagaimana anda ingin menutup perdagangan anda.

Perintah Berhenti Kerugian

Perintah stop-loss digunakan untuk membatasi kerugian peniaga pada kedudukan ekuiti. Seperti yang anda sangka, jenis pesanan ini sangat penting bagi anda untuk mengurangkan risiko yang terlibat dalam perdagangan ekuiti.

Tidak kira apa kepakaran perdagangan anda, atau seberapa yakin anda mengenai ramalan anda – selalu disyorkan untuk menggunakan pesanan berhenti-rugi di semua posisi anda.

Seperti yang dapat anda simpulkan dari namanya, pesanan stop-loss digunakan untuk mengehadkan kerugian anda sekiranya pasaran bergerak terhadap perdagangan anda.

Lebih penting lagi, ia akan memberitahu broker anda dengan harga berapa tepat yang anda mahu tutup perdagangan ekuiti.

Secara amnya, pesanan stop-loss dikira sebagai peratusan.

Mari kita membersihkan kabut dengan contoh:

 • Katakan anda mahu membuat pesanan beli pada saham HSBC.
 • Tetapi anda tidak mahu mengelakkan kehilangan lebih daripada 1.5% pelaburan anda.
 • Oleh itu – anda akan membuat pesanan stop-loss yang 1.5% di bawah harga masuk anda.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin membuat pesanan jual, anda akan menetapkan pesanan stop-loss anda pada kadar 1% melebihi harga masuk anda.

Terlepas dari posisi mana yang anda ambil – panjang atau pendek – pesanan stop-loss anda akan menghadkan kerugian anda kepada 1%.

Berikut adalah contoh praktikal bagaimana pesanan stop-loss berfungsi.

 • Mari kita ambil contoh ekuiti HSBC, dan katakan sekarang harga £ 1.50 setiap saham.
 • Anda mengambil kedudukan pendek kerana anda fikir harga ekuiti akan menurun.
 • Untuk memastikan anda tidak kehilangan lebih dari 1%, anda membuat pesanan stop-loss pada harga £ 1.515

Akhirnya, pesanan stop-loss menghilangkan keperluan anda menutup perdagangan untuk mengehadkan kerugian anda secara manual. Anda boleh yakin mengetahui bahawa jika pasaran berubah terhadap anda – yang paling banyak anda akan rugi adalah risiko yang anda ingin ambil.

Pesanan Ambilan Keuntungan

Pada ketika ini, kami telah membahas bagaimana anda dapat memasuki pasar, bagaimana anda dapat menutup pesanan anda, dan bagaimana anda dapat membatasi kerugian anda.

Sekarang, yang tinggal hanyalah menentukan sasaran keuntungan anda. Di situlah anda menggunakan pesanan ambil untung.

Pesanan ambil untung memberitahu broker anda dengan harga spesifik yang anda mahukan untuk mengunci keuntungan anda.

Sebagai contoh:

 • Anda membuat pesanan beli pada saham HSBC dengan harga £ 1.50.
 • Sasaran keuntungan anda, dalam hal ini, adalah 4% – bermaksud anda mahu harga HSBC meningkat 4%.
 • Oleh itu – anda membuat pesanan ambil untung pada £ 1.56.

Sekiranya anda membuat spekulasi dengan betul, dan harga ekuiti HSBC meningkat kepada £ 1.56, broker anda akan mengaut keuntungan anda pada kadar 4%, dan secara automatik menutup kedudukan anda.

Biasanya, peniaga ekuiti membuat pesanan stop-loss dan take-profit pada kedua-dua arah harga masuk. Dengan cara ini, tanpa mengira bagaimana pasaran bergerak – pesanan anda masing-masing akan dilaksanakan secara automatik.

Bersedia untuk memulakan Perjalanan Dagangan anda?

Petua untuk Perdagangan Ekuiti UK

Setelah kita merangkumi beberapa strategi di sebalik perdagangan ekuiti, kita akan melihat bagaimana anda boleh mula membina kemahiran anda.

Pertimbangkan petua perdagangan ekuiti berikut sebelum mengambil risiko!

Petua 1: Berdagang Ekuiti menggunakan Akaun Demo

Kebanyakan laman web perdagangan ekuiti UK yang terkenal akan memberi anda akses ke akaun demo. Seperti yang anda dapat meneka dari namanya – akaun demo ini membolehkan anda terlibat dalam perdagangan ekuiti menggunakan ‘wang kertas’.

Sebenarnya, anda akan mendapat akses ke keadaan pasaran dunia nyata, tetapi anda tidak perlu mengambil risiko sesen pun.

Seperti yang terbukti, ini dapat membantu anda untuk mengetahui dengan teliti urus niaga ekuiti. Anda boleh membiasakan diri dengan strategi perdagangan ekuiti dan juga pengurusan risiko. Apabila anda sudah bersedia untuk memulakan dalam pasaran ekuiti sebenar – anda boleh menukar akaun dagangan anda pada bila-bila masa.

Petua 2: Pertimbangkan Perdagangan Salin

Di platform perdagangan seperti eToro, anda boleh memanfaatkan ciri yang disebut ‘Copy Trading’. Ini membolehkan anda menyalin strategi perdagangan pelabur ekuiti pakar.

Dengan kata lain, anda boleh memilih peniaga pilihan anda dan meniru apa yang mereka lakukan dalam portfolio anda sendiri. Oleh itu, anda akan mempunyai peniaga ekuiti yang berpengalaman ini untuk membuat pesanan bagi pihak anda.

Ciri ini sangat berguna jika anda seorang pemula yang lengkap dalam dunia perdagangan ekuiti. Anda tidak perlu melabur dalam mempelajari analisis teknikal atau asas di sebalik strategi maju.

Sebagai gantinya, anda akan melaburkan minimum $ 200 untuk peniaga salinan masing-masing, dan membiarkan strategi mereka berfungsi untuk anda.

Walau bagaimanapun, Salin Perdagangan di eToro masih memberi anda kawalan ke atas portfolio anda. Misalnya, Anda dapat memutuskan kapan harus keluar dari posisi dan menggunakan pesanan individu untuk menyesuaikan perdagangan sesuai dengan tujuan Anda.

Petua 3: Daftar untuk Isyarat Dagangan Ekuiti

Sekiranya anda tidak yakin dengan kemahiran analisis teknikal anda atau lebih tepatnya tidak mempunyai masa yang mencukupi untuk melabur dalam penyelidikan, lebih baik anda mempertimbangkan perkhidmatan isyarat UK perdagangan ekuiti. ‘Isyarat’ adalah cadangan yang memberitahu anda ekuiti apa yang hendak dibeli atau dijual, kapan memasuki pasaran, dan berapa harganya.

Platform isyarat ekuiti akan memberi anda cadangan ini dalam masa nyata sehingga anda dapat memanfaatkan pergerakan pasaran dengan serta-merta. Selain itu, penyedia terbaik juga akan merangkumi harga stop-loss dan take-profit, serta nisbah risiko-ganjaran.

Ini memastikan bahawa anda menyedari sepenuhnya risiko yang terlibat dan dapat membuat pesanan penting untuk mengurangkan kerugian anda.

Petua 4: Pelajari Analisis Teknikal

Terdapat beberapa cara untuk mengatasi keperluan penyelidikan teknikal. Oleh itu, peniaga ekuiti yang paling berpengalaman selalu memilih untuk melakukan analisis sendiri untuk mengawal sepenuhnya pilihan perdagangan mereka.

Walau bagaimanapun, ini memerlukan anda untuk memahami cara kerja pasaran perdagangan dan petunjuk teknikal.

Analisis teknikal melibatkan mengkaji, menilai, dan menafsirkan carta harga sejarah. Ideanya adalah untuk menyimpulkan data dari trend harga ini dan memahami bagaimana trend ini dapat digunakan untuk meramalkan pergerakan pasaran ekuiti yang akan datang.

Analisis ini dilakukan terutamanya menggunakan petunjuk teknikal seperti MACD dan Relative Strength Index. Terdapat juga puluhan petunjuk teknikal lain yang tersedia untuk anda dalam talian.

Petua 5: Ikuti Kursus Perdagangan Ekuiti

Kursus dalam talian adalah kaedah terbaik untuk memperoleh pengetahuan mengenai selok-belok arena perdagangan. Hari-hari ini, terdapat beratus-ratus kursus yang tersedia yang fleksibel untuk disesuaikan dengan jadual apa pun.

Selain itu, anda juga boleh memilih kursus berdasarkan tahap perdagangan semasa anda. Program-program ini dapat menampung pemula yang lengkap untuk peniaga maju yang ingin mengasah kemahiran perdagangan ekuiti mereka.

Beberapa kursus ini juga disediakan dalam masa nyata, yang bermaksud anda akan dapat berinteraksi dengan penyedia semasa kelas.

Bagaimana Mencari Broker Ekuiti Terbaik UK tahun 2021?

broker ekuiti di uk

Seperti yang anda perhatikan dari panduan ini, broker dalam talian anda memainkan peranan penting dalam kelancaran perdagangan ekuiti anda. Oleh itu, sangat penting bahawa anda mempunyai broker dalam talian yang boleh dipercayai di pihak anda.

Kemungkinan besar, anda akan terharu dengan banyaknya platform UK perdagangan ekuiti di web.

Dengan ini, kami menyenaraikan banyak faktor yang akan membimbing anda dalam mencari broker perdagangan ekuiti yang ideal.

Peraturan dan Perlesenan

Apabila anda memilih broker dalam talian anda, pada dasarnya anda mempercayakan dana dagangan anda dengan mereka. Oleh itu, adalah mustahak bahawa broker anda dilesenkan oleh badan pengawal selia yang betul.

Oleh itu, langkah pertama adalah untuk memeriksa sama ada broker mempunyai lesen yang sah.

 • Di UK, broker perdagangan ekuiti dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (FCA).
 • Anda juga boleh mencari broker yang dilesenkan dari badan pengawalseliaan terkenal lain seperti Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (ASIC) dan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Cyprus (CySEC).

Dengan kata lain, jika broker tidak memegang lesen dari mana-mana badan ini, lebih baik membawa perniagaan anda ke tempat lain.

Yang mengatakan, platform perdagangan ekuiti tanpa komisen eToro dilesenkan oleh ketiga-tiga badan di atas. Sebagai peniaga UK, anda dilindungi oleh FSCS.

Ekuiti yang Disokong

Oleh kerana kami memfokus pada perdagangan ekuiti, pertama anda perlu memastikan bahawa platform pilihan anda menawarkan pasaran pilihan anda. Sebagai contoh, sementara sebilangan peniaga ekuiti UK lebih suka memberi tumpuan di Bursa Saham London, yang lain lebih berminat dengan syarikat asing.

Khususnya, pasaran saham AS popular dengan peniaga jangka pendek – kerana di sinilah anda akan menemui ekuiti seperti Amazon, Google, Tesla, dan Ford Motors.

Platform UK perdagangan ekuiti tertinggi kami eToro menawarkan akses ke 17 pasaran UK dan antarabangsa.

Pemilikan atau CFD

Sebelum anda memulakan, penting untuk anda menentukan sama ada anda ingin menggunakan strategi ‘beli dan tahan’ atau ekuiti perdagangan dalam jangka pendek menggunakan CFD.

Seperti yang telah kami bahas sebelumnya, jika anda ingin mengambil alih saham, lebih baik mencari broker yang tidak mengenakan sebarang yuran atau komisen perdagangan yang berterusan kepada anda..

Ini akan membolehkan anda mengekalkan ekuiti anda selama yang anda mahukan – tanpa perlu membayar caj perdagangan tambahan.

Sebaliknya, jika anda ingin berdagang menggunakan CFD, anda juga mendapat akses untuk memanfaatkan dan menjual pendek.

Perlu diingat bahawa, di UK, memanfaatkan ekuiti terhad kepada 1: 5. Lebih-lebih lagi, ketika berdagang dengan CFD – anda akan diminta untuk membayar ‘swap fee’ untuk memastikan kedudukan anda terbuka semalaman.

Platform Dagangan

Sebilangan besar broker dalam talian juga membolehkan anda melabur dan berdagang melalui laman web mereka. Ini menghilangkan keperluan anda bergantung pada perisian untuk menempatkan peniaga anda.

Anda boleh menangani keseluruhan proses perdagangan dengan masuk ke akaun broker anda di penyemak imbas web anda. Ini mungkin berfungsi sebagai kaedah paling mudah untuk terlibat dalam perdagangan ekuiti.

Tetapi, jika anda sangat bergantung pada analisis teknikal, anda mungkin juga menyukai platform perdagangan seperti MetaTrader 4, MetaTrader 5, atau cTrader.

Dalam kes ini, anda perlu mengesahkan sama ada broker dalam talian anda menyokong platform perdagangan ekuiti pihak ketiga ini.

Selain itu, lebih baik memilih broker yang mempunyai aplikasi perdagangan ekuiti mudah alih asli. Ini akan membolehkan anda mengakses akaun UK perdagangan ekuiti dan menguruskannya dari mana sahaja pada bila-bila masa.

Bersedia untuk menyelami perdagangan ekuiti di UK? Mulakan hari ini!

Yuran Perdagangan Ekuiti UK

Seperti yang berlaku, semua broker dalam talian adalah perniagaan. Untuk melaksanakan pesanan perdagangan ekuiti, mereka akan mengenakan yuran dan komisen kepada anda.

Bayaran ini boleh berbeza antara satu broker dengan broker yang lain.

Berikut adalah senarai yuran perdagangan ekuiti yang paling biasa yang mungkin anda temui di platform broker UK.

Bayaran Urusan

Bayaran urus niaga biasanya dikenakan untuk ekuiti. Ini biasanya dikenakan sebagai kadar tetap untuk setiap perdagangan ekuiti yang anda buat.

Sebagai contoh:

 • Katakan broker ekuiti UK anda mengenakan bayaran sebanyak £ 5 setiap perdagangan.
 • Tidak kira jumlah pelaburan anda – anda perlu membayar £ 5 semasa anda membuka perdagangan, dan sekali lagi, ketika anda menutup perdagangan.

Pada ketika ini, perlu diperhatikan bahawa tidak setiap broker mengenakan yuran ini kepada anda. Sebagai contoh, di eToro, perdagangan saham boleh dilakukan tanpa sebarang bayaran ekuiti.

Komisen Perdagangan

Komisen perdagangan adalah bayaran langsung yang dikenakan oleh broker anda untuk semua perdagangan ekuiti.

Komisen dikira sama dengan kadar tetap bagi setiap perdagangan, atau sebagai peratusan terhadap ukuran kedudukan anda.

Berbeza sekali, eToro membolehkan anda memperdagangkan ekuiti pada kadar komisen sifar. Anda hanya akan dikenakan sebaran – yang akan kami jelaskan seterusnya.

Sebaran

Spread dikira sebagai perbezaan antara harga beli dan harga jual ekuiti. Jurang harga yang lebih besar bermaksud bahawa spread akan lebih tinggi pada perdagangan.

Oleh itu – anda ingin mencari broker yang menawarkan spread yang ketat di pasaran ekuiti.

Berbanding komisen, spread dikira sebagai bayaran tidak langsung. Dengan kata lain – jika broker anda mengenakan 0.70% sebagai spread, anda memulakan perdagangan pada tahap 0.70% dengan warna merah.

Ini bermakna bahawa anda memerlukan kedudukan anda untuk memperoleh keuntungan 0,70% untuk mencapai titik pulang modal.

Deposit dan Pengeluaran

Untuk memulakan perdagangan ekuiti dengan broker dalam talian, pertama anda perlu membiayai akaun perdagangan anda.

Broker ekuiti terbaik UK mempunyai pelbagai pilihan pembayaran untuk anda pilih. Sebagai contoh, di eToro, anda boleh menyimpan dana melalui kad kredit / debit dan pindahan bank, serta e-dompet seperti Paypal dan Neteller.

Anda juga harus perhatikan bayaran deposit dan pengeluaran yang dikenakan oleh broker. Beberapa platform merangkumi caj deposit, sementara yang lain mengenakan sedikit bayaran.

Alat untuk Pemula

Keperluan perdagangan untuk pemula sama sekali berbeza dengan keperluan profesional yang berpengalaman. Oleh itu, jika anda baru dalam bidang ekuiti, anda mahukan platform perdagangan yang menawarkan antara muka yang mesra dan juga alat yang berguna untuk anda belajar berniaga.

Berikut adalah beberapa ciri yang paling dicari oleh pemula perdagangan ekuiti:

Alat Pendidikan

Cukup jelas bahawa peniaga pemula dapat memanfaatkan sumber pendidikan. Platform perdagangan ekuiti UK yang terbaik menyediakan bahan pembelajaran ini dalam bentuk penjelasan, panduan, dan tutorial.

Sebagai contoh, di eToro, anda boleh menemui podcast, analisis pasaran harian, tutorial video, dan sekolah perdagangan yang sepenuhnya dikhaskan untuk pemula.

Perdagangan Automatik

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, broker dalam talian seperti eToro mempunyai ciri Salinan Perdagangan di platform. Ini membolehkan anda melabur secara pasif – dengan mencerminkan strategi perdagangan peniaga ekuiti yang berpengalaman.

Sebagai contoh, jika peniaga ekuiti yang anda pilih membeli 100 saham HSBC, perdagangan yang sama akan dilakukan di akaun anda. Sekiranya mereka memutuskan untuk menjual saham tersebut, anda akan melakukan perkara yang sama.

Perdagangan ini automatik tetapi masih membolehkan anda mengawal akaun perdagangan anda. Anda boleh memilih untuk menambah atau membuang aset dari portfolio anda pada bila-bila masa.

Alat untuk Pedagang Berpengalaman

Walaupun pemula mencari platform intuitif yang dapat menyesuaikan diri dengan tahap mereka, pedagang berpengalaman memerlukan ciri yang lebih maju yang dapat membantu strategi yang dicuba dan diuji.

Ini sangat penting bagi peniaga harian dan swing yang bergantung pada analisis teknikal untuk kedudukan ekuiti mereka:

Berikut adalah senarai alat penyelidikan yang terdapat di platform perdagangan ekuiti terbaik di UK:

 • Petunjuk teknikal seperti MACD, RSI, sentimen pasaran, dan purata bergerak
 • Alat melukis carta untuk membantu analisis
 • Antara muka perdagangan yang boleh disesuaikan – dengan ciri seperti senarai tontonan tersuai dan pelbagai carta
 • Integrasi dengan robot perdagangan automatik

Khidmat Pelanggan

Seperti perniagaan lain, anda mahukan laman web ekuiti dalam talian yang menawarkan perkhidmatan pelanggan yang boleh dipercayai setiap kali anda memerlukannya. Hari ini, kebanyakan broker dalam talian dilengkapi dengan pilihan sembang langsung – membolehkan anda berhubung dengan ejen melalui laman web.

Walaupun begitu, jika anda lebih suka bercakap dengan pakar pelanggan melalui telefon – pastikan platform mempunyai nombor telefon yang tersenarai di laman web mereka.

Sebaiknya anda menjauhkan diri daripada broker yang hanya menawarkan bantuan melalui e-mel.

Bagaimanapun, ini bermaksud bahawa anda tidak akan mendapat sokongan dalam masa nyata, dan mungkin perlu menunggu selama beberapa hari untuk mendapatkan respons dari pasukan.

Bagaimana Memulakan Perdagangan Ekuiti UK – Langkah demi langkah Panduan

Adakah anda bersedia untuk menguji perairan perdagangan ekuiti UK?

Setelah anda menemui broker dalam talian anda, yang perlu anda lakukan hanyalah membuka akaun dagangan anda dan mula membuat pesanan,

Seperti yang kami tekankan sepanjang panduan ini – eToro muncul sebagai broker ekuiti dalam talian terbaik secara keseluruhan untuk pedagang dari semua peringkat.

Oleh itu, kami akan mengakhiri panduan kami dengan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh memulakan dengan eToro.

Langkah 1: Buka Akaun Perdagangan Ekuiti UK

Anda boleh membuat akaun baru di eToro dengan mengklik ‘Sertai sekarangbutang ‘di laman utama.

Kemudian, masukkan nama penuh, alamat, tarikh lahir, dan nombor telefon anda.

Oleh kerana eToro mematuhi peraturan KYC – anda juga perlu mengesahkan identiti anda. Ini dapat dilakukan dengan memuat naik salinan pasport atau lesen memandu anda.

Langkah 2: Dana Akaun Anda

Untuk memulakan perdagangan ekuiti di eToro, anda perlu menambahkan wang ke akaun anda. Deposit minimum yang diperlukan di platform adalah $ 200.

Anda boleh memilih untuk menyetorkan dana melalui pindahan wang melalui bank, kad kredit / debit, atau e-dompet.

Langkah 3: Letakkan Perdagangan Ekuiti UK Pertama Anda

Dengan akaun anda penuh dengan dana, anda kini boleh mencari ekuiti untuk diperdagangkan. Pergi ke ‘Market Markets’ dan pilih ‘Stock’ dari senarai.

Ini akan membawa anda ke papan pemuka di mana anda boleh mencari ekuiti paling popular di eToro.

Ini akan diklasifikasikan ke dalam kategori seperti teknologi, perkhidmatan kewangan, barangan pengguna, dan lain-lain.

Anda juga boleh mencari ekuiti dengan memasukkan nama saham di bar carian di bahagian atas halaman.

Apabila anda telah menemui ekuiti yang ingin anda beli atau jual, klik ‘Trade’. Ini akan membuka borang pesanan baru – di mana anda boleh memasukkan jumlah yang ingin anda jual, dan menentukan pesanan perdagangan anda.

Sekiranya anda memperdagangkan CFD ekuiti, anda juga boleh memilih jumlah leverage yang ingin anda gunakan.

Setelah siap, klik pada ‘Open Trade’ untuk meletakkan perdagangan ekuiti pertama anda di eToro – tanpa komisen!

Ekuiti Perdagangan UK – Kesimpulannya

Ringkasnya – perdagangan ekuiti UK merujuk kepada proses jual beli saham. Anda boleh memperdagangkan ekuiti dalam jangka panjang dan jangka pendek – bergantung pada matlamat kewangan anda.

Sekiranya anda telah membaca panduan kami dengan teliti – anda harus mengetahui strategi dan risiko apa yang terlibat semasa berdagang ekuiti di UK.

Sekarang yang perlu anda lakukan ialah menggunakan senarai semak kami dan mencari broker dalam talian yang tepat untuk anda dan keperluan perdagangan ekuiti anda.

Bagi mereka yang ingin melangkau proses penyelidikan – kami mengesyorkan agar anda melihat eToro. Platform ini diatur oleh FCA dan memberi anda akses ke 17 pasaran perdagangan ekuiti dengan komisen sifar!

eToro – Platform Dagangan Ekuiti UK TOP dengan 0% Komisen

broker etoro

eToro telah membuktikan bahawa mereka boleh dipercayai dalam pasaran saham selama bertahun-tahun – kami mengesyorkan anda mencubanya.

Modal anda berisiko. Bayaran lain mungkin dikenakan

Soalan Lazim

Apakah derivatif ekuiti?

Derivatif ekuiti adalah instrumen kewangan yang mengesan nilai ekuiti pendasar. Contoh utama derivatif ekuiti merangkumi CFD dan opsyen.

Adakah perdagangan ekuiti dan perdagangan saham adalah sama?

Perdagangan ekuiti dan perdagangan saham lebih kurang sama. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa perdagangan ekuiti juga boleh merujuk kepada ETF, selain hanya saham syarikat individu.

Adakah mungkin untuk berdagang ekuiti antarabangsa dari UK?

Ya, broker ekuiti dalam talian di UK dapat memberi anda akses ke pasaran antarabangsa. Di eToro, anda boleh membeli dan menjual saham dari bursa di AS, Eropah, Hong Kong dan banyak lagi!

Berapakah jumlah minimum yang diperlukan untuk memulakan perdagangan ekuiti UK?

Di eToro, anda boleh memulakan perdagangan ekuiti dengan memenuhi deposit minimum hanya $ 200 – iaitu sekitar £ 160.

Adakah bon jatuh ke bawah ekuiti?

Bon adalah sebahagian daripada pasaran hutang dan tidak dianggap ekuiti.

Yang merupakan aplikasi perdagangan ekuiti mudah alih terbaik?

Aplikasi perdagangan mudah alih terbaik untuk anda akan bergantung pada ciri apa yang anda cari. Kami boleh mengesyorkan aplikasi mudah alih eToro – kerana mesra pengguna, dan membolehkan anda berniaga tanpa komisen di mana sahaja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me