Panduan Terbaik untuk Membeli Ripple (XRP) pada tahun 2021

Seluruh dunia terpegun dengan perubahan dramatik dalam nilai cryptocurrency Pada tahun 2017, kami telah melihat banyak cryptocurrency menyentuh nilai tinggi sepanjang masa. Bitcoin mendahului senarai dengan Ethereum dan XRP sebagai pengikut. Cap pasaran keseluruhan mata wang telah mencecah $ 700 bilion. Semua ini berlaku kerana kegunaan teknologi blockchain dalam mata wang ini. Fokus keseluruhan dari semua platform ini adalah untuk mempercepat transaksi rentas sempadan. Riak telah mendapat penghormatan istimewa dalam kes ini kerana blockchainnya memproses transaksi rentas sempadan dalam masa tiga saat.

Apa itu Ripple XRP?

apa itu riak

XRP adalah cryptocurrency. Ripple adalah platform pembayaran berdasarkan protokol sumber terbuka. Seperti semua mata wang maya yang lain, ia menggunakan teknologi blockchain untuk transaksi rentas sempadan yang lebih pantas. Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, kebolehpercayaan, keselamatan, dan skalabiliti platform ini menjadikannya salah satu platform pembayaran dan cryptocurrency teratas di dunia. Protokol pembayaran Ripple memproses transaksi rentas sempadan hanya dalam tiga saat. Pasukan profesional di belakang Riak telah mencipta banyak penyelesaian berasaskan blockchain. Ini termasuk cryptocurrency XRP, xSekarang permohonan untuk bank, xRapid untuk pemproses pembayaran, dan xVia untuk perniagaan.

XRP telah memecahkan banyak rekod tertinggi sepanjang masa pada minggu terakhir bulan Disember 2017. Mata wang ini juga mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 3.80. Ini juga menjadikannya cryptocurrency kedua terbesar di dunia dengan cap pasaran melebihi $ 140 bilion. Kenaikan nilai Ripple (XRP) ini disebabkan oleh gabungan bank besar dan platform pembayaran. Firma pemindahan wang kedua terbesar MoneyGram juga telah mengumumkan untuk mengadopsi protokol pembayaran Ripple untuk memindahkan pembayaran rentas sempadan. Penyertaan American Express, Santandar, dan banyak lagi bank Jepun dan syarikat kad kredit yang besar telah memainkan peranan penting dalam meningkatkan harga mata wang digital ini.

Berikut adalah beberapa perbezaan antara XRP dan cryptocurrency lain yang menjadikannya salah satu platform pembayaran teratas di seluruh dunia.

1-Kelajuan Transaksi

riak kelajuan xrp

Perbezaan pertama antara XRP dan cryptocurrency lain adalah kelajuan transaksi. XRP mengalahkan semua cryptocurrency lain dalam memproses transaksi rentas sempadan. Oleh kerana proses penambangan dalam mata wang kripto lain, transaksi memerlukan masa yang lebih lama untuk diselesaikan. Dalam Ripple, transaksi rentas sempadan selesai hanya dalam tiga hingga empat saat.

Proses 2-Perlombongan

XRP juga lebih unggul daripada yang lain cryptocurrency kerana ia tidak dibuat oleh pengguna melalui proses perlombongan. Sebaliknya, syarikat itu sendiri telah mencipta 100 Billion XRP syiling. Di sini, juga penting untuk disebutkan bahawa 55 Billion daripadanya disimpan sebagai pembayaran escrow untuk meningkatkan kebolehpercayaan platform pembayaran ini.

3-Desentralisasi

Melabur dalam XRP juga bermanfaat kerana ia berfungsi pada rangkaian blockchain yang terdesentralisasi. Ini bermaksud bahawa pelabur dapat beli atau jual Ripple (XRP) melalui sistem syarikat yang selamat. Sebaliknya, mata wang kripto lain dibeli atau dijual melalui pertukaran pusat yang boleh merosot bila-bila masa dan menjadikan pengguna kerugian besar.

Bayaran 4-Transaksi

xrp kos paling rendah

Sebagai Riak berfungsi sebagai protokol pembayaran, memerlukan sedikit kos transaksi. Walau bagaimanapun, bayaran ini dikurangkan sedikit demi sedikit. Mata wang kripto yang lain mengambil lebih banyak yuran transaksi daripada Ripple. Oleh itu, XRP jelas juga pemenang di sini.

Penjejakan 5-Maklumat

Ripple menawarkan lebih banyak keselamatan kerana syarikat dapat mengesan segala jenis maklumat dalam rangkaiannya. Mata wang kripto lain tidak menawarkan penjejakan maklumat ini. Ini hanya dapat mengesan aliran masuk atau aliran keluar duit syiling sementara Ripple dapat mengesan keseimbangan akaun pengguna.

Bagaimana Ripple XRP Berfungsi?

riak berfungsi

Sebilangan besar orang berpendapat bahawa XRP berfungsi seperti semua cryptocurrency. Mereka juga menganggapnya sebagai duit syiling yang bertambah nilainya dengan berlalunya masa. Tetapi, kenyataannya tidak begitu. Pertama, Ripple bukan duit syiling tetapi platform pembayaran yang membantu dalam memproses pembayaran rentas sempadan dengan pantas. Ripple menggantikan bank dalam pertukaran jenis ini. Ia berfungsi sama seperti bank dalam memindahkan wang dari satu tempat ke tempat lain. Ia memilih nodnya dengan teliti untuk memproses transaksi.

Satu perkara yang sangat mengagumkan dalam kerjanya ialah ia tidak membenarkan pihak ketiga campur tangan dalam urus niaga. Ini bermaksud bahawa ia mengawal transaksi melalui sendiri rangkaian blockchain. Ini mengurangkan masa penyelesaian transaksi. Ini meningkatkan keselamatan, kebolehpercayaan, dan skalabiliti transaksi. Ia membolehkan pemindahan duit syiling dari satu akaun ke akaun lain melalui nod yang unik dan disahkan. Pemprosesan transaksi berlaku melalui dua cara pengesahan.

Semua urus niaga disimpan dalam buku besar dalam talian yang terus dikemas kini oleh Ripple. Semua maklumat mengenai transaksi disimpan oleh syarikat dan tidak ada maklumat yang dibocorkan. Tidak seperti semua cryptocurrency lain, Ripple mengetahui semua tentang akaun, baki mereka, pelbagai transaksi, dan banyak lagi.

Adakah XRP Perlu Dibeli pada tahun 2021?

Ripple XRP menunjukkan peningkatan sekitar 35000% pada tahun 2017. Mata wang itu memulakan perjalanan dari $ 0,006 pada Januari 2017 dan mencecah hampir $ 2,80 pada akhir Disember. Bukan hanya ini, XRP telah mencapai tahap tertinggi $ 3.80 sepanjang minggu pada minggu pertama 2018. Keseluruhan ledakan ini disebabkan oleh penggunaan Teknologi blockchain Ripple oleh banyak bank besar dan syarikat pembayaran. Berita bergabung dengan banyak bank Jepun dan syarikat pembayaran telah meningkatkan kepercayaan pelabur terhadap mata wang.

Pakar crypto berpendapat bahawa XRP adalah cryptocurrency yang akan menunjukkan banyak tanda kenaikan harga pada tahun 2020. Ini kerana penyertaan banyak bank besar, institusi kewangan, dan syarikat kad kredit. Ekosistem Ripple berkembang dengan pesat dan semakin banyak syarikat menyertainya. Terutamanya, penyertaan American Express dan Santandar telah banyak memanfaatkannya. Ripple XRP adalah satu-satunya cryptocurrency yang telah mengurangkan pemindahan wang antara Amerika dan Eropah. Perniagaan antara kedua-dua negara ini berkembang.

banyak bank Jepun telah mengumumkan untuk menggunakan Ripple sebagai kaedah pembayaran. Juga, banyak syarikat kad kredit Jepun telah bergabung dengan Ripple untuk membayar pelanggan mereka. Penerapan Ripple oleh SBI Jepun dan Asia sangat penting dalam hal ini.

Juga tiga syarikat besar juga telah mengumumkan untuk bergabung dengan protokol pembayaran Ripple untuk pemindahan wang rentas sempadan. Pemindahan wang kedua terbesar di dunia MoneyGram firma telah memulakan pelancaran ujian. Kedua-dua riak dan MoneyGram telah mengumumkan ikatan mereka. Ini telah memainkan peranan penting dalam kenaikan harga Ripple XRP.

Di sini, penting untuk disebutkan Harga XRP dan semua cryptocurrency telah menunjukkan penurunan sementara pada tahun 2018 dan mungkin masih sangat bijak untuk melabur sementara harga rendah.

Bagaimana Anda Boleh Membeli Ripple XRP?

Seperti Ripple akan menjadi bernilai membeli cryptocurrency pada tahun 2020, perlu dinyatakan di sini cara membeli mata wang ini. XRP boleh dibeli sama ada melalui USD dengan menggunakan Kad Debit / Kredit atau melalui pertukaran dengan cryptocurrency lain seperti Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin Mari kita jelaskan kedua kaedah pembelian ini secara terperinci.

Sebelum kita memulakan, periksa artikel ini:  Cara menukar Bitcoin (BTC) ke XRP

1- Membeli XRP melalui Coinmama

riak coinmama xrp

Coinmama adalah salah satu pertukaran crypto terbesar yang menawarkan untuk berdagang dalam pelbagai cryptocurrency di seluruh dunia. Pertukaran ini beribu pejabat di Israel dan beroperasi di seluruh dunia. Pertukaran ini mempunyai lebih daripada 1,000,000 pelanggan di seluruh dunia. Pertukaran baru-baru ini mengumumkan sokongan untuk Ripple XRP. Para pelabur menyambut baik keputusan ini kerana pertukaran juga menawarkan untuk membeli cryptocurrency melalui kad kredit / debit. Salah satu ciri pertukaran yang paling menarik ialah ia menawarkan had pembelian token XRP yang lebih tinggi daripada semua pertukaran kripto lain yang beroperasi di seluruh dunia. Pengguna boleh beli XRP token bernilai $ 5000 pada satu masa. Pelanggan juga boleh beli XRP token bernilai $ 20,000 dalam sebulan. Ia juga merupakan salah satu pertukaran yang juga menerima sejumlah besar mata wang fiat.

Pertukaran mengambil 6% yuran transaksi pada hampir semua transaksi. Ini bermaksud bahawa pertukaran memerlukan sedikit bayaran yang lebih tinggi daripada pertukaran lain. Ini kerana pangkalan data pertukaran yang semakin meningkat meningkatkan kecairan pertukaran. Berikut adalah kebaikan dan keburukan pertukaran crypto ini.

PROS

  • Ia mempunyai operasi yang lebih luas di seluruh dunia.
  • Pertukaran ini mempunyai antara muka pengguna yang sangat cantik dan menarik.
  • Ia menawarkan untuk berdagang dalam banyak cryptocurrency.
  • Juga, menerima pembayaran dalam banyak mata wang tempatan.
  • Ia menawarkan had pembelian yang lebih tinggi daripada bursa lain.
  • Kecairan yang lebih besar.
  • Ia menyediakan banyak ciri keselamatan.
  • Menerima pembayaran melalui kad kredit.

KEBURUKAN

  • Ia tidak menawarkan kemudahan menjual cryptocurrency tetapi hanya menyediakan kemudahan perdagangan.
  • Tidak terdapat dalam beberapa Amerika Syarikat menyatakan.

Cara Membeli Ripple XRP melalui Bursa ini?

Membeli Ripple XRP melalui pertukaran ini adalah seperti membeli syiling lain. Pengguna boleh membeli mana-mana token yang ada dengan berdagang atau membayar melalui kad kredit / debit mereka. 

Langkah pertama untuk membeli Ripple XRP melalui pertukaran ini adalah untuk mendaftar dengan pertukaran. Di sini, perlu diperhatikan bahawa pertukaran ini beroperasi melalui laman web dan tidak mempunyai aplikasi mudah alih. Pengguna boleh mendaftar dengan pertukaran dengan melayari laman web pertukaran. Terdapat tab Pendaftaran di sudut kanan atas halaman web. Mengklik tab Daftar akan membuka borang untuk diisi. Pengguna harus mengisi nama depan, nama tengah, nama belakang, ID e-mel, dan kemudian memilih negara tempat tinggal mereka melalui anak panah klik bawah. Menerima terma dan syarat pertukaran akan membuat akaun pengguna.

Pertukaran menawarkan untuk membeli token XRP bernilai $ 150 tanpa sebarang pengesahan. Tetapi, untuk membeli sejumlah besar cryptocurrency, pengguna harus melalui proses pengesahan KYC dan AML. Proses ini mungkin memerlukan pasport, lesen memandu, atau Kad Pengenalan pengguna. Dokumen yang disediakan mesti mempunyai nama, umur, jantina, alamat, tarikh lahir dengan jelas. Proses pendaftaran selesai hanya dalam 10 minit. Setelah proses selesai, pengguna dapat membeli duit syiling Ripple XRP bernilai $ 500 pada satu masa.

Pengguna harus memilih mata wang yang perlu dibayar dan jumlah token XRP yang ingin mereka beli dan klik butang beli. 

  mulakan crypto

2- Membeli XRP melalui Kad Kredit / Debit Menggunakan Changelly

changelly mengkaji cryptocurrency

Salah satu masalah terbesar yang dihadapi oleh pelabur dalam membeli Ripple adalah membeli Ripple XRP dengan bank, kad debit dan kad kredit. Ini kerana hanya sebilangan kecil pertukaran memberi anda pilihan untuk secara langsung beli XRP melalui kad kredit / debit anda. Selalunya, anda perlu membeli Bitcoin atau cryptocurrency lain dan kemudian menukarnya dengan Ripple XRP.

Tidak perlu risau sekarang kerana Changelly telah menyelesaikan masalah ini dengan menawarkan untuk membeli Ripple XRP melalui kad kredit / debit. Di sini, penting juga untuk menyebutnya Changelly telah menjadi sangat popular kerana menawarkan cryptocurrency secara langsung melalui kad kredit / debit. Anda hanya memerlukan yang sah Alamat dompet riak untuk membeli syiling dari bursa ini. Berikut adalah langkah-langkah dalam membeli Ripple XRP melalui pertukaran ini.

1-Daftar dengan Changelly

penyanyi changelly

Pendaftaran dengan laman web ini agak mudah dan percuma. Anda boleh mendaftar melalui butang pendaftaran di bahagian atas kanan halaman. Pendaftaran hanya memerlukan ID e-mel yang sah sehingga laman web dapat mengirimi anda nama pengguna, kata laluan, dan maklumat lain yang diperlukan yang berkaitan dengan pendaftaran. Di sini, penting juga untuk menyebut bahawa laman web ini tidak mengenakan sebarang bayaran. Anda hanya perlu membayar semasa melakukan transaksi.

2-Pilih Mata Wang Digital

Setelah membuat profil di Changelly, anda perlu pergi ke halaman utama untuk memilih cryptocurrency yang ingin anda beli. Anda juga boleh memilih mata wang yang ingin anda bayar untuk duit syiling Ripple. Setelah membuat pilihan yang tepat melalui kekunci anak panah, anda dapat menekan butang seterusnya di halaman. Ini akan membawa anda ke skrin masuk jika anda tidak log masuk. Tetapi, jika anda sudah log masuk tekan seterusnya akan membawa anda ke halaman pengesahan pesanan. Di sini, penting juga untuk memberitahu anda bahawa Changelly juga memberi anda kadar pertukaran untuk pelbagai mata wang di halaman ini dan anda boleh memilih mata wang pilihan anda sendiri dengan melihat kadar pertukaran ini.

Pengesahan 3-Pesanan

riak changelly

Di sini, anda diminta untuk memeriksa semua butiran pesanan anda dan tekan seterusnya. Halaman ini juga akan memberitahu anda anggaran masa jangkauan XRP ke dalam dompet anda.

4-Masukkan Alamat Dompet

Dompet Coinpayment XRP terbaik

Seperti yang telah disebutkan, anda perlu mempunyai alamat dompet yang sah untuk menyimpan duit syiling anda. Terdapat banyak dompet dalam talian yang tersedia tetapi Lejar Nano S adalah yang terbaik dari semua. Di sini, perlu disebutkan bahawa beberapa dompet menawarkan tag alamat kepada pengguna. Setelah memasuki alamat dompet dan teg alamat jika disediakan, anda boleh meneruskan dengan menekan butang seterusnya. Di sini, sekali lagi Changelly akan meminta pengesahan.

Baca Artikel Kami Mengenai: 7 Dompet Ripple XRP Terbaik untuk tahun 2021

5-Butiran Kad Kredit / Debit

visa changelly

Seperti yang anda akan beli Ripple XRP melalui kad kredit / debit, skrin akan menunjukkan pembayaran dengan Visa / Master Card. Mengklik tab ini akan membawa anda ke halaman baru di mana anda perlu memasukkan butiran kad kredit anda. Setelah mengisi semua maklumat, klik pada butang bayar. Di sini, sekali lagi jumlah yang akan anda bayar akan dipaparkan.

Pengesahan 6-SMS

telefon changelly

Changelly akan meminta pengesahan dengan menghantar SMS ke nombor telefon bimbit anda yang didaftarkan. Memasukkan kod ini ke halaman akan mengesahkan pembayaran dan pesanan anda. Anda juga boleh mengesahkan melalui cara lain kecuali pengesahan SMS. Ini sama ada melalui kod pada alamat e-mel atau gambar anda dengan kad pengenalan anda atau Pasport di tangan. Dalam kes ini, kod unik akan dihantar kepada anda dalam masa 15 minit. Dengan memasukkan kod ini, pembayaran dan pesanan anda akan disahkan.

7-Menerima Syiling XRP Ripple

Setelah memasukkan kod pengesahan, transaksi anda akan selesai dan anda akan menerima duit syiling anda dalam 5-30 minit. Masa penerimaan syiling juga bergantung pada alamat dompet. Lejar Nano S, di sini, sekali lagi memimpin kerana pemindahan syiling di dompet ini berlaku dengan cepat. Di sini, satu perkara yang perlu diperhatikan ialah transaksi pertama memerlukan banyak masa kerana banyak pengesahan diperlukan oleh syarikat. Kelajuan pemindahan syiling juga bergantung pada polisi dompet.

beli duit syiling changelly

Pada masa kini terdapat sebilangan besar sumber dan pertukaran yang boleh dipercayai di mana XRP dapat dibeli. Kami akan melindungi mereka dalam masa terdekat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me