Analisis Harga Bitcoin: BTC Menuju $ 50,000 Sebagai Mastercard dan BNY Mellon Tambah Sokongan

Ramalan Harga Bitcoin BTC Harian

  • Harga Bitcoin kini berada di atas tahap sokongan yang sihat.
  • SAR parabola telah berubah dari bearish ke bullish.

Harga Bitcoin melonjak dari $ 33,050 kepada $ 48,000 sejak awal Februari. Dalam proses itu, BTC berjaya melonjak tahap kuat dari rintangan ke sokongan. Kenaikan harga ini berlaku apabila Mastercard dan BNY Mellon menyatakan sokongan mereka terhadap BTC. Mari kita lihat lebih dekat dengan analisis teknikal.

Harga Bitcoin Merambat Menjelang $ 50,000

Dengan harga Bitcoin merangkak ke paras $ 50,000, kita dapat melihat bahawa aset tersebut semakin mahal daripada sebelumnya. Namun, ketika indeks kekuatan relatif (RSI) merangkak ke zon overbought, ia dapat mencetuskan potensi pembetulan penurunan harga.

carta harian bct / usd 021221

Imej: BTC / USD setiap hari

Harga Bitcoin berada di atas dua tahap sokongan yang sangat sihat pada $ 47,000 dan $ 46,000. Tahap terkuat adalah pada $ 46,000, di mana 488,400 alamat sebelumnya telah membeli 328,400 token BTC. Kedua-dua dinding sokongan ini cukup kuat untuk menyerap banyak tekanan penjualan.

carta isipadu btc / usd 021221

Imej: IntoTheBlock

Prospek jangka pendek untuk harga Bitcoin tetap meningkat. Pertama, MACD akan berbalik dari negatif ke positif. Tambahan lagi, SAR parabola akan berubah dari menurun ke bullish. Ini memberitahu kita bahawa BTC akan mencapai tahap baru.

btc / usd carta 4 jam 021221

Imej: BTC / USD 4 jam

Aktiviti Alamat Tetap Aktif Untuk Harga Bitcoin

carta stiment btc / usd 021221

Seperti Santiment:

“Kedua-dua alamat aktif # Bitcoin dan bekalan pertukaran #stablecoins seperti $ USDT tetap tinggi, yang merupakan tanda yang menggembirakan.”

Jadi, nampaknya metrik kelihatan sangat positif untuk harga Bitcoin.

Mastercard dan BNY Mellon Akan Segera Menyokong Bitcoin

Mastercard dan BNY Mellon baru-baru ini menyatakan sokongan mereka yang baru ditambahkan untuk Bitcoin. BNY Mellon, salah satu bank tertua di AS, baru-baru ini mengesahkan bahawa ia telah mewujudkan unit baru untuk pelanggan memegang, memindahkan dan mengeluarkan aset digital.

Roman Regelman, ketua servis aset dan digital di BNY Mellon, menekankan "permintaan pelanggan yang semakin meningkat untuk aset digital" dan "meningkatkan kejelasan peraturan." Dia menambahkan bahawa ini adalah peluang besar bagi bank untuk memperluas penawaran perkhidmatannya sekarang ke bidang yang baru muncul.

Beberapa hari yang lalu, MasterCard juga mengumumkan bahawa ia akan segera menambahkan sokongan untuk cryptocurrency di platformnya. Raj Dhamodharan MasterCard berkata:

Melakukan kerja ini akan mewujudkan lebih banyak kemungkinan untuk pembeli dan peniaga.

Syarikat pembayaran menekankan bahawa aset digital menjadi bahagian yang lebih penting dalam dunia pembayaran.

Kami melihat fakta ini berlaku di rangkaian Mastercard, dengan orang menggunakan kad untuk membeli aset kripto, terutamanya semasa kenaikan nilai bitcoin baru-baru ini. Kami juga melihat pengguna semakin memanfaatkan kad crypto untuk mengakses aset ini dan menukarnya menjadi mata wang tradisional untuk perbelanjaan.

Bitcoin sudah berada di tahap kenaikan berikutan pengumuman Tesla mengenai pelaburan Bitcoin bernilai $ 1.5 bilion. Neil Wilson, ketua penganalisis pasaran di CMC Markets UK berkata:

Sokongan korporat terus datang. Ini adalah masalah besar kerana BNY adalah bank kustodian nasional pertama yang menawarkan perkhidmatan jagaan untuk aset kripto.

Ahli Strategi Morgan Stanley: Crypto “Di Sini Untuk Tetap Sebagai Kelas Aset Yang Berat”

Ruchir Sharma, Ketua Pasar Baru dan Makro Global di Morgan Stanley, baru-baru ini menjelaskan mengapa “cryptocurrency berada di sini untuk kekal sebagai kelas aset yang serius.” Dalam sebuah laporan, Sharma menyatakan bahawa beberapa pelabur mungkin berpendapat bahawa Bitcoin pada masa ini berada dalam “gelembung”. Walau bagaimanapun, beberapa yang lain termasuk Morgan Stanley percaya bahawa harga semasa adalah petunjuk bahawa Bitcoin “mengikuti jalan semula jadi penemuan baru, di mana minat pelabur datang pertama dari modal teroka, kemudian dari dana lindung nilai, dan akhirnya – sekitar 10 tahun kemudian – dari pemain Wall Street tradisional. ”

Sharma menambah bahawa terdapat banyak sebab mengapa cryptocurrency adalah kelas aset yang serius. Yang pertama adalah ketidakpercayaan yang semakin meningkat terhadap mata wang fiat kerana terlalu banyak percetakan wang oleh bank pusat. Yang kedua adalah bahawa orang muda pada umumnya melihat cryptocurrency sebagai kemajuan yang menarik berbanding dengan mata wang fiat tradisional, yang terdapat dalam bentuk duit syiling dan wang kertas.

Ketiga, “permintaan yang tidak terikat dari milenium telah membantu menurunkan turun naik Bitcoin, bahkan semasa pandemi”. Sharma mengatakan bahawa di pasaran baru muncul, tingkat ketidakpercayaan terhadap otoritas pusat bahkan lebih besar dari pada milenium.

Walaupun dia mengakui bahawa Bitcoin tidak akan “menjatuhkan dolar dalam masa terdekat”, ahli strategi itu menunjukkan bahawa “tradisionalis terus menolak seriusnya cabaran crypto dengan risiko mereka sendiri”.

Petikan dari laporan tersebut berbunyi:

Oleh itu, walaupun harga Bitcoin muncul, seperti sebelumnya, kegilaan 2020 tidak dapat diketepikan sebagai mania yang tidak rasional. Cryptocurrency masih muda, mereka masih menghadapi kesakitan yang semakin meningkat. Tetapi mereka juga menjanjikan kepantasan, ketelusan, dan biaya rendah yang tidak dapat ditandingi oleh saluran pembayaran tradisional. Mereka memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk alternatif digital untuk emas, aset yang mungkin melindungi pelabur dari percetakan wang secara besar-besaran dan ancaman inflasi.

Harga Bitcoin Dijangka Mencapai Tahap Ini

Harga Bitcoin akan mencapai tanda $ 50,000 sebelum menghadapi pembetulan penurunan harga.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me