Peranan Yang Dimainkan oleh Mata Wang XRP dalam Produk Ripple

Nampaknya sebilangan orang di Crypto Market belum memahami peranan mata wang XRP dalam produk Ripple. Sebenarnya, keseluruhan rancangan Ripple yang dikembangkan setakat ini telah mempersiapkan asas untuk penggunaan langsung aset XRP digital dalam pemindahan rentas sempadan.

Ripple mempunyai matlamat yang ambisius dalam hal XRP, tetapi di sini kita dapat mengatakan bahawa ia berada di ambang pencapaian matlamatnya. Sekiranya saya berfikir dengan baik, Ripple selangkah lagi untuk memenuhi rancangannya? Saya boleh katakan bahawa ini adalah setengah langkah dari memenuhi rancangannya. Mengapa saya mengatakannya? Kerana tahun ini kami mempunyai institusi pertama yang mengumumkan penggunaan XRapid dan XRP secara langsung dalam pemindahan rentas sempadan. Ini adalah Cuallix, yang berkaitan dengan pemindahan antara Mexico dan AS, di koridor fiat MXN / USD. Seperti kata seseorang, ais itu pecah.

Saya akan menggunakan metafora yang dapat menjelaskan tahap evolusi di mana XRP berada dengan lebih baik. Kami akan mempertimbangkan langkah-langkah sebelum penggunaan XRP sebagai pemasangan gegelung untuk kereta api. Kami juga akan mempertimbangkan XRP aset digital untuk menjadi kereta api.

Pada tahun 2017, Ripple mengumumkan bahawa lebih dari 100 institusi kewangan menggunakan teknologi Ripple. Kemudian pada musim panas 2017, diumumkan penciptaan tiga alat XCurrent, XRapid dan XVia baru. Alat XCurrent adalah alat yang telah disertai oleh lebih daripada 100 institusi kewangan.

Sebenarnya, XCurrent adalah alat yang membuka jalan untuk Alat XRapid. XRapid adalah alat yang menggunakan aset digital XRP secara lalai. Setelah Ripple mengumumkan pada Januari 2017 bahawa Cuallix adalah institusi kewangan pertama di dunia yang menggunakan XRP, empat institusi kewangan baru telah melalui ujian XRapid.

Pada Q1-2018, Ripple mengumumkan lima pelanggan perintis XRapid baru – Western Union, Cambridge Global Payments, MercuryFX, IDT, dan MoneyGram.

Mana-mana 100 institusi kewangan boleh memilih untuk beralih dari XCurrent ke XRapid. Tidak syak lagi bahawa XRapid dengan menggunakan aset digital XRP adalah alat unggul daripada XCurrent. XRapid dilengkapi dengan kelajuan, skalabiliti, kos rendah dan peningkatan kecairan. Inilah sebab-sebab mengapa saya percaya bahawa pada masa akan datang banyak daripada 100 institusi kewangan akan berpindah ke XRapid. Beralih ke XRapid akan menjadi langkah semula jadi. Saya juga fikir akan ada institusi baru yang akan menggunakan alat XRapid secara langsung tanpa menggunakan XCurrent terlebih dahulu. 

Saya mengatakan bahawa XRapid mempunyai banyak kelebihan berbanding XCurrent. Ini disebabkan oleh Duit syiling XRP. Pemindahan akan dilakukan dalam 4 saat. Pada masa yang sama, 1500 pemindahan sesaat akan dapat dilakukan. Kos pemindahan ini akan dikurangkan sebanyak 60% berbanding dengan SWIFT klasik sistem pemindahan. 

Jangan lupa tentang kecairan. Salah satu perkara utama dalam agenda Ripple tahun ini adalah peningkatan kecairan XRP. Untuk operasi yang optimum dan menangani jumlah pemindahan fiat yang banyak, XRapid perlu mempunyai kecairan yang sangat baik. Bagaimana untuk meningkatkan kecairan XRP? Dengan menyenaraikan XRP di seberapa banyak pertukaran. Juga, mempelbagaikan jenis syiling fiat / XRP. Kecairan mesti dijamin di sebilangan koridor fiat.

READ Ripple memasuki Eropah sebagai Raja semua Cryptocurrency

Kesimpulannya, rel kereta api XRP dipasang sebahagiannya. Dan sampel pertama kereta XRP dijalankan. Ujian larian telah dinyatakan berjaya. Kerja lebih lanjut sedang dilakukan untuk memperluas bahagian trek dan membuat laluan baru. Saya harap anda menyukai kiasan.

Pada masa lalu, banyak yang meragui bahawa XRP akan digunakan dalam penyeberangan rentas sempadan. Tahun ini, kami kemungkinan akan mempunyai pengumuman penggunaan langsung XRP baru. Dan di sini saya tidak merujuk kepada institusi dengan jumlah rendah (Cuallix), tetapi kepada institusi dengan jumlah pemindahan yang mengagumkan. Saya merujuk di sini untuk MoneyGram dan Western Union. Tidak dinafikan, nama besar ini akan memberi kesan positif kepada Harga XRP.

Saya membaca pelbagai forum dan saya melihat bahawa banyak pembeli “beli dan tahan” agak kecewa dengan evolusi harga duit syiling XRP. Ketidakpuasan yang paling kerap berlaku, “ini adalah berita baik akhir-akhir ini, tetapi harganya tidak naik.” Saya fikir semua berita ini tidak menjadi berita besar akhir-akhir ini. Penggunaan langsung MoneyGram atau Western Union oleh XRP, atau pengumuman lebih daripada 200 institusi kewangan yang menggunakan XCurrent, ini adalah berita besar.

READ Binance Futures semua bersedia untuk melancarkan dua kontrak barunya untuk XRP dan Ethereum Classic

Juga, jika kita melihat sejarah carta XRP, kita akan melihat bahawa pada masa lalu mata wang maya ini mengalami evolusi yang tidak biasa. Khususnya, jangka panjang evolusi harga lateral, diikuti oleh pergerakan menaik yang agresif. Tahun lalu, tempoh pengumpulan antara dua lonjakan adalah dari bulan Jun hingga Disember.

Ingatlah perkara yang ditulis di atas dan cari kesabaran anda. Tanpa kesabaran, anda tidak akan dapat menjana keuntungan yang baik di XRP. Tidak ada orang yang bebas dari segi kewangan atau kaya yang memperoleh kekayaannya dalam beberapa hari atau minggu. Secara amnya, proses mencapai kebebasan kewangan berlangsung selama bertahun-tahun. Itulah sebabnya adalah idea yang baik untuk menetapkan matlamat masa yang realistik PAKAI. Itu bermaksud penghujung 2018, atau bahkan dua, tiga tahun. Sekiranya anda tidak dapat melakukan ini, tidak syak lagi pelaburan di XRP bukan untuk anda.

Pada masa saya menulis artikel ini, ada berita baru dari Ripple. Ripple mengumumkan Xpring. Ripple telah mengupah Ethan Beard, bekas pengarah rangkaian pembangun Facebook dan bekas EIR di Greylock Partners, untuk memimpin Xpring dan lebih luas lagi program pembangun Ripple.

“Tujuannya adalah untuk menyokong perniagaan yang kami percaya akan mendapat keuntungan dari membangun lejar XRP,” kata Eric van Miltenburg, Ripple of Business Operations, kepada TechCrunch dalam wawancara. “Sokongan akan datang dengan berbagai cara: pelaburan, inkubasi, dan potensi perolehan atau pemberian. Kami menumpukan perhatian kepada usahawan terbukti yang dapat menggunakan lejar dan XRP untuk benar-benar mengatasi masalah pelanggan mereka. “

“Ini hanya permulaan, kerana kami akan terus membangun lebih banyak kes penggunaan untuk XRP,”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me