Trend Harga terkini Ripple dan Kemajuan Pantas ke dalam Mainstream Finance

Ripple XRP selalu menjadi duit syiling yang unik kerana kedudukannya yang unik mempunyai jumlah syiling yang terbatas sejak awal dan menjadi sebahagian daripada sistem pembayaran yang unik dan bukannya cryptocurrency konvensional. Oleh itu, perkembangannya juga agak unik dan tidak tertakluk kepada pelombong yang sebaliknya mempunyai pernyataan yang besar dalam kejadian dalam syiling lain. Kali ini, berita mengenai pusat Ripple XRP sekitar harganya (jelas), tuntutan syarikat induk terhadap R3 dan pengisytiharan SWIFT sebagai sasaran no.1 untuk diatasi dalam masa terdekat. Yang lain berita positif merangkumi tonggak baru untuk Ripple XRP sebagai simbolik Pendaftaran ke-100 di RippleNet telah dicapai.

Sekarang terus dengan trend harga terkini dari cryptocurrency, Ripple XRP memperoleh 10% dalam beberapa hari kebelakangan ini mencapai hampir $ 0.27 dalam proses tetapi kehilangan nilainya kemudian dan berakhir pada harga $ 0.25 sekali lagi..

Kini sebahagian besar cryptocurrency lain mengalami trend penurunan semasa XRP berjaya dan itu bukan sesuatu yang baru. Ripple XRP telah menunjukkan kecenderungan untuk bebas dari mata wang lain ketika datang ke arah aliran harga daripada terlibat dalam sekumpulan domino seperti yang lain. Jumlah dagangan juga meningkat dan bukannya menurun dalam beberapa minggu kebelakangan ini seperti dengan cryptocurrency lain.

Keseluruhannya cap pasaran XRP masih mendekati $ 10 bilion dan cukup mengagumkan untuk mata wang yang masih memasuki China. Bitcoin dan Ethereum kedua-duanya secara terbuka diperdagangkan di China walaupun pemerintah menindak bursa sementara Ripple hanya mahu masuk China dalam peranan e-commerce dan bukan hanya untuk tujuan perdagangan semata-mata.

Jadi, semuanya adalah minggu yang cukup neutral untuk mata wang kripto di pasaran dan itu sangat baik memandangkan ia lebih merupakan sistem pembayaran dan bukannya mata wang. Turun naik yang lebih kecil bermaksud kita akhirnya akan mempunyai cryptocurrency yang boleh digunakan untuk jual beli dalam talian dengan cara yang berkesan.

Dalam berita lain, rangkaian Ripple telah menuntut R3 yang pada gilirannya menggugat Ripple sendiri kerana masalah dengan kontrak perkongsian dana usaha sama mereka. Di bawah kontrak asal, R3 akan mempunyai pilihan untuk membeli kekalahan 5 bilion Ripple XRP token untuk harga asas asal $ 0,0085 jika ia memenuhi komitmennya. Wah. Sekarang ini memang menjadi penukar permainan untuk harga duit syiling kerana hanya 100 bilion Ripple XRP yang pernah dibuat dan sejak sekarang harganya melayang sekitar $ 0.24, keseluruhan paket sekarang bernilai $ 1.2 miliar dan meningkat.

Tetapi, Ripple telah membilang R3 untuk mendakwa bahawa yang terakhir tidak memenuhi kewajibannya di bawah undang-undang kontrak dan oleh itu tidak akan dibenarkan beli XRP pada harga tersebut dan sebaliknya terpaksa membayar ganti rugi Ripple dan yuran undang-undang untuk kes tersebut.

Sekiranya anda adalah pelabur XRP, anda perlu mengawasi kes itu seolah-olah R3 berjaya membuat kes kukuh, mereka dapat memperoleh token XRP dan itu dapat menurunkan harga untuk sementara waktu sekurang-kurangnya 5 bilion duit syiling baru bukan yang diperintahkan oleh doktor untuk Ripple. Sudah tentu ini adalah kes yang unik tetapi kejatuhan harga dijamin jika R3 mengikutinya.

Dalam berita lain Ripple juga telah menyatakan SWIFT sebagai sasaran utama untuk masa depan. Adalah wajar bagi Rippe untuk melakukannya kerana cryptocurrency lebih menganggapnya sebagai penyelesaian pembayaran yang dapat merapatkan mata wang fiat dan dunia blockchain dan cryptocurrency bersama-sama. Buku besar transaksi Ripple cepat dan mempunyai semua ciri untuk menggunakan saluran yang mapan seperti SWIFT yang berfungsi di lebih dari 200 negara. Jadi, perkara hebat terletak pada masa depan Ripple XRP yang mungkin berada di luar jangkauan cryptocurrency lain sekarang.

Sekarang seperti yang disebutkan berulang kali, Ripple tidak mahu menjadi mata wang secara khusus, melainkan menggayakan dirinya sebagai mata wang perantara yang akan membantu institusi kewangan konvensional di seluruh dunia. Ini adalah sebahagian daripada sebab mengapa bitcoin diejek oleh ahli ekonomi dan bankir sementara Ripple sering dipuji.

Sebahagian daripada kemajuan Ripple adalah membawa seberapa banyak organisasi kewangan untuk mendaftar ke rangkaiannya. Baru-baru ini, ia meraikan 100 pendaftaran di rangkaian blockchainnya yang disebut RippleNet. Walaupun angka itu kelihatan kecil, ia sebenarnya mewakili organisasi kewangan kelas berat di seluruh dunia yang bersedia untuk bekerjasama dengan Ripple untuk menjauh dari sistem berasaskan hutang semasa yang dilaksanakan di seluruh dunia.

Jenama terkenal termasuk jenama yang mengawal pemindahan wang antarabangsa termasuk dalam senarai pelanggan Ripple yang mengagumkan ini. Penyertaan baru-baru ini merangkumi RAKBANK pemberi pinjaman berdasarkan Emiriah Arab Bersatu dan firma pertukaran mata wang U.K. IFX. Penyedia perkhidmatan kewangan bukan bank yang berpangkalan di Mexico akan menjadi organisasi pertama yang akan menguji Ripple cryptocurrency. Sekiranya berjaya, akan selamat untuk mengatakan bahawa Ripple sangat dekat dengan arus perdana dalam e-dagang dan sektor lain.

Jadi, ikuti perkembangan berita!

BACA Binance X untuk membantu penggunaan massa crypto

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me