Ramalan Harga Solana (SOL) Untuk 2021, 2023, & 2025

Masa depan bagaimana wang akan digunakan dan diedarkan menjadi semakin jelas ketika kita mulai melihat pertumbuhan yang berterusan dan penggunaan kewangan yang terdesentralisasi, atau DeFi, kerana ia lebih terkenal. Namun, kami juga mulai membongkar lebih banyak batasan di sekitar rantaian utama, seperti Ethereum, yang memberi kuasa kepada banyak aplikasi dan platform yang menawarkan perkhidmatan DeFi melalui isu-isu seperti skalabilitas yang buruk, masa pengesahan yang panjang, dan yuran transaksi yang tinggi.

Ini, di sinilah Solana datang untuk tidak hanya menyelesaikan rintangan ini tetapi menawarkan lebih banyak sebagai balasan dengan kemampuan untuk memanfaatkan potensi yang lebih besar dari desentralisasi. Solana adalah blockchain single-throughput tinggi dengan inovasi terobosan yang menumpukan pada pembangunan infrastruktur blockchain yang sangat berskala tanpa mengorbankan keselamatan rangkaian atau prinsip desentralisasi.

Sebagai gantinya, ini membantu menyokong lebih banyak aplikasi yang berpusat pada pertumbuhan dan frekuensi tinggi yang biasanya melumpuhkan rantaian blok lain sambil mengekalkan protokol yang tidak dipercaya dan tanpa izin.

Token yang mendorong rangkaian kuat ini adalah SOL, dan jika anda membaca, anda akan dapati bahawa ramalan harga Solana kami meramalkan masa depan yang sangat cerah yang disokong oleh penerapan berterusan yang berterusan, sehingga menjadikannya pesaing yang layak untuk ditambahkan ke portfolio anda.

Ramalan Harga Solana

Analisis Harga Sejarah Solana

Sejak penubuhannya, Solana telah menjalankan lima pusingan pendanaan yang berbeza untuk token SOLnya, dengan empat penjualan swasta. Pusingan pembiayaan benih pertamanya diadakan pada 5 April 2018, yang mengumpulkan $ 3.17 juta. Ini kemudian memuncak dalam dua pusingan pendanaan Siri A yang diumumkan pada 9 Julai 2018, yang mengumpulkan hampir $ 20 juta dari dana pelaburan utama dan firma modal teroka. Dua lagi penjualan diadakan pada bulan Februari dan Mac 2020 yang mengumpulkan jumlah $ 4 juta lagi.

Token SOL Solana adalah antara projek cryptocurrency terbaru yang dilancarkan baru-baru ini, dengan data perdagangan terawal dari 10 April 2020, menurut CoinMarketCap. Oleh itu, anda harus sentiasa berhati-hati ketika memasuki pasaran yang baru pecah. Tidak lama selepas ia mula diperdagangkan secara terbuka, SOL turun ke paras terendah sepanjang masa $ 0.5052 pada 11 Mei 2020.

Namun, SOL tidak memerlukan masa yang lama untuk mula naik secara parabola sekitar pertengahan 2020, sebelum kemudian mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada $ 4,9400 pada 1 September 2020.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan.

Sejak mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, SOL telah membetulkan kembali ke bawah, sebelum sekali lagi naik dengan cepat pada akhir Disember, 2020. Pada waktu penulisan (15 Januari 2021), harga SOL berada pada $ 3.3600, yang menandakan Penurunan 24 jam 0.86%.

Menurut data Messari, jika anda telah membeli SOL semasa penjualan awam pada tahun 2020 dengan harga $ 0.2200 per token – walaupun pusingan pertama pada tahun 2018 berharga SOL pada harga hanya $ 0.0400 – anda akan memperoleh pulangan pelaburan yang mengejutkan sebanyak 1.427.27%.

Berbanding dengan nilai dagangannya, harga SOL hari ini hanya turun 32.08% dari paras tertinggi sepanjang masa dan keuntungan 564.81% yang mengagumkan dari paras terendah sepanjang masa. SOL telah dirancang sebagai aset deflasi, dibatasi dengan jumlah bekalan sebanyak 500,000,000 SOL. Walau bagaimanapun, Solana juga telah memprogramkan algoritma pembakaran untuk mengurangkan jumlah bekalannya, sehingga mengurangkan jumlah peredarannya menjadi 488,630,611 SOL.

Penawaran yang beredar ketika ini ialah 261,900,137 SOL, yang akan menghargai had pasaran Solana pada $ 879,539,929, menjadikannya cryptocurrency yang paling berharga ke-44.

solanaSolana (SOL)

Kedudukan: 24$ 13.66Harga (BTC) Ƀ0.00027100Marketcap$ 3.61 Bvolume$ 189.54 M24j Perubahan6.4% Jumlah Bekalan488.63 M SOL

Ramalan Ramalan Harga Masa Depan Solana (SOL)

Walaupun projek yang sangat baru muncul, tahun 2020 telah menjadi tahun peledak bagi Solana, yang telah dipilih sebagai pilihan utama untuk peningkatan sejumlah platform yang terdesentralisasi, terutama di sektor DeFi. Solana diproyeksikan akan menindaklanjuti pertumbuhannya yang luar biasa pada tahun 2021 dan seterusnya, kerana penyelesaian lain yang dapat ditingkatkan seperti peningkatan ETH 2.0 yang akan datang untuk Ethereum belum memperoleh fungsi penuh. Oleh itu, ramalan harga Solana kami meramalkan masa depan yang sangat menaik.

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 hari $ 3.776 12.38%
1 minggu $ 4.407 31.16%
1 bulan $ 3.620 7.92%
6 bulan $ 4.726 40.65%
1 tahun $ 6.156 83.21%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
2022 $ 6.156 83.21%
2023 $ 8.970 166.96%
2024 $ 11.806 251.37%
2025 $ 14.351 333.27%

Ramalan Harga Solana 2021

Kami dapat mengumpulkan sentimen yang sangat menaik dari model algoritma yang tersedia berdasarkan faktor teknikal di sekitar token SOL Solana. Melihat seberapa banyak perhatian telah ditarik ke arah platform kewangan yang terdesentralisasi, setelah itu Nilai terkunci $ 22 bilion pada Januari 2021, Solana muncul sebagai alternatif yang kuat untuk Ethereum untuk aplikasi dan platform yang menuju ke arah pertumbuhan yang tinggi. Oleh itu, kita dapat melihat SOL melepasi tahap tertinggi sepanjang pertengahan 2021.

Ramalan Harga Solana 2023

Pada masa ini, cabaran terbesar terhadap Solana adalah bahawa blockchain yang mapan seperti Ethereum atau EOS akan melaksanakan kemas kini yang sangat diperlukan untuk rangkaian mereka untuk menyelesaikan masalah skalabilitas yang melanda, termasuk waktu pemprosesan yang lambat dan bayaran yang tinggi. Walau bagaimanapun, banyak inovasi Solana masih dapat meletakkannya pada kedudukan yang kuat terhadap rakan sejawatnya, termasuk peningkatan yang sangat dinanti-nantikan untuk membolehkan keserasian rentas rantai yang lebih baik antara Solana dan blockchain lain yang dikuasakan oleh token SOLnya.

Ramalan Harga Solana 2025

Sukar untuk meramalkan berapa banyak dunia kewangan akan berubah dalam empat tahun yang panjang, tetapi kita akan bertaruh bahawa nilai desentralisasi akan membuat kemajuan yang lebih besar dalam kehidupan seharian kita melalui penerapan arus perdana desentralisasi (DeFi) dan penggunaan yang lebih besar aplikasi terdesentralisasi (dAPP). Skalabiliti tinggi Solana menjadikannya pilihan kalis masa depan yang kuat untuk platform. Menjadi mata wang asli dari blockchain yang serba boleh dan hebat ini menjadikan SOL sebagai peluang pelaburan yang sangat menarik.

Adakah Solana Pelaburan Yang Baik?

Seperti yang ditunjukkan oleh ramalan harga Solana kami, Solana’s SOL mempunyai asas teknikal yang sangat kuat kerana kebolehgunaannya yang tinggi sebagai token utiliti dan model ekonomi deflasi jangka panjangnya untuk mencapai nilai yang lebih besar melalui kekurangan. SOL adalah cadangan nilai yang bagus jika anda bercadang untuk menambahkannya ke bakul anda, tetapi anda juga harus berhati-hati untuk memasuki pasaran SOL yang masih muda dan masih belum matang. Walaupun melihat ke arah sudut pandang yang lebih mendasar, projek Solana telah memperkenalkan penyelesaian pemecah tanah untuk menyelesaikan cabaran utama peningkatan ke atas.

Buat pertama kalinya, kami mempunyai rangkaian blockchain yang terdesentralisasi yang secara teorinya dapat menyokong platform arus perdana yang besar pada masa ini jika mereka membuat perkhidmatan beralih dan bertaraf perusahaan sambil tetap menjaga keselamatan, pemprosesan pantas, dan biaya rendah. Blockchain lapisan tunggal Solana menjalankan algoritma konsensus Proof-of-Stake (dPoS) yang didelegasikan tetapi digabungkan dengan penyelesaian penskalaan revolusioner melalui “jam” yang terdesentralisasi yang disebut Proof-of-History (PoH).

Ini membolehkan blockchain Solana memproses lebih dari 50,000 transaksi setiap saat, dengan waktu blok 400ms yang sangat rendah dan dengan kos yang sama rendah hanya $ 0,00001 untuk setiap transaksi.

Rangkaian Solana dijamin oleh 488 pengesah simpul di seluruh dunia dan telah memproses lebih dari 5.5-bilion transaksi unik sejak Mac 2020. Blockchain Solana sangat serba boleh dalam menyokong pelbagai jenis perkhidmatan yang berbeza yang dapat dibuat dengan mudah menggunakan bahasa pengekodan yang popular . Kes penggunaan utamanya kini berada di sektor DeFi, dapat memberi kuasa dan mengamankan dompet, pasar, pertukaran, platform pembayaran, pasaran ramalan, perkhidmatan pinjaman atau pinjaman, penyedia awan yang terdesentralisasi, penyimpanan data, dan banyak lagi.

Solana juga melihat peningkatan minat untuk digunakan sebagai asas kepada banyak platform Web3. Terdapat 68 projek yang sedang berjalan di blockchain Solana atau bekerjasama dengan Solana untuk berkongsi dan mengembangkan teknologi baru. Sebilangan besar dari mereka adalah nama yang menonjol di ruang blockchain. Stokcoin besar-besar seperti Tether dan USDC Circle kedua-duanya menggunakan Solana sebagai salah satu blok block yang mengamankan rangkaian mereka yang luas. Chainlink juga telah bekerjasama dengan Solana untuk mengembangkan oracle berkelajuan tinggi yang selamat untuk memperkuat perdagangan pilihan binari.

Kemas kini rangkaian terbesar Solana, Wormhole, juga memperluas kebolehgunaan blockchain Solana yang berkuasa SOL. Ia adalah “jambatan” terdesentralisasi yang membolehkan pengguna memindahkan aset dengan mudah antara Solana dan rantai lain, seperti Ethereum. Ini bermaksud bahawa platform DeFi dapat memanfaatkan blockchain Solana berkelajuan tinggi, murah, dan berskala sementara masih melakukan penyelesaian untuk dilakukan di tempat lain. Interoperabiliti rentas rantai ini akan membawa penggunaan yang lebih besar untuk SOL dan seterusnya pertumbuhan nilai.

Cara Membeli Solana?

Pengesah nod memperoleh token SOL kerana membantu memberi kuasa dan mengamankan blockchain Solana. Sebagai mata wang asli, pelaksanaan kontrak pintar dan yuran transaksi dibayar dalam SOL. Oleh kerana model ekonomi deflasi Solana, pemegang token didorong untuk mempertaruhkan token SOL untuk mendapat keuntungan dari kekurangan yang ada dan juga mengamankan rangkaian.

Token SOL yang baru lahir lebih sukar dicari untuk orang luar dan hanya disokong di beberapa bursa, Binance, OKEx, FTX, MXC, dan Bithumb yang paling ketara. Anda mungkin mendapat senarai lengkap pasaran yang disokong dengan laman web seperti CoinMarketCap, atau CoinGecko.

Maklumat Lanjut Mengenai Solana

Diasaskan oleh veteran perintis dalam sektor teknologi seperti Intel, Qualcomm, Dropbox, dan banyak lagi, Solana menawarkan rangkaian blockchain yang menawarkan throughput tinggi, skalabilitas, dan bayaran yang rendah, sementara hanya menggunakan satu lapisan untuk komposisi yang lebih besar antara projek di ekosistemnya. Inovasi Solana yang paling terkenal dan mengganggu di ruang blockchain adalah penciptaan dan pelaksanaan Proof-of-History (PoH) secara besar-besaran. Cabaran utama dalam rangkaian terdesentralisasi atau diedarkan adalah mencari perjanjian mengenai waktu dan tempat tertentu di mana transaksi berlaku.

Solana’s PoH menggunakan Verifiable Delay Functions (VDF) untuk membolehkan setiap nod mengeluarkan cap waktu yang dihasilkan secara tempatan melalui SHA256, sehingga menghasilkan “jam” yang disegerakkan dan dapat disetujui di seluruh rangkaian. Hasilnya adalah pengedaran cap waktu seragam, yang memungkinkan pemprosesan data jauh lebih efisien. Ini menghasilkan janji Solana untuk skalabilitas yang jauh lebih besar daripada blockchain lain yang bersaing sementara juga menyukarkan ASIC untuk “menyerang” blockchainnya.

Solana menyenaraikan tujuh inovasi utama lain sebagai sebahagian daripada penyelesaian keseluruhannya untuk mengatasi masalah yang melanda rangkaian blockchain tradisional ketika digunakan secara besar-besaran:

• Mekanisme Konsensus Tower Byzantine Fault Tolerance (BFT) – Solana telah melaksanakan versi yang dioptimumkan untuk PoH dari toleransi kesalahan-byzantine (BFT). Ini menggunakan “jam” yang diselaraskan pada blockchain Solana sebelum pemungutan suara konsensus untuk mengurangi overhead dan latency untuk komunikasi, dan koordinasi seluruh rangkaian. Setelah pengesah bersetuju untuk memilih pesanan urus niaga, itu akan menjadi kanonis, dan tidak dapat dikembalikan.

• Turbin – Solana menggunakan protokol penyebaran blok unik yang disebut ‘Turbine’, yang dapat menyokong sebilangan besar nod yang beroperasi di rangkaiannya tanpa mempengaruhi prestasi. Daripada satu nod menghantar data sepenuhnya ke semua nod lain, data tersebut akan dipecah menjadi paket kecil. Ini akan menghantar paket tersebut ke setiap pengesah, yang kemudian akan menyebarkannya ke sekumpulan nod lain sekaligus. Ia membolehkan sekumpulan data direkonstruksi walaupun dengan sebahagian paket.

• Gulf Stream – Solana menggunakan ‘Gulf Stream’ sebagai protokol pemajuan transaksi tanpa Mempool, yang membolehkan pengesahan nod kemampuan untuk melakukan transaksi dengan lebih cepat, mengurangkan masa pengesahan, dan mengurangkan lebar jalur memori untuk pengesah.

• Sealevel – Penggunaan Sealevel oleh Solana menjadikannya kontrak runcit pintar pintar pertama di dunia. Ini menyokong kemampuan pelaksanaan transaksi selari dalam seni bina lapisan tunggal Solana. Sealevel menemui semua transaksi yang tidak bertindih dalam satu blok dan melaksanakannya secara selari untuk mengoptimumkan lagi prestasi pada blockchain Solana.

• Pipeline – Pipeline adalah unit pemprosesan transaksi Solana untuk pengesahan data. Ini mengadopsi mekanisme pengoptimuman dalam desain CPU yang dikenal sebagai ‘pipelining’, di mana data perlu disahkan berdasarkan urutan langkah, dengan perkakasan yang berbeda untuk menguruskan masing-masing. Ini membolehkan pengesahan data dilakukan dengan lebih berkesan dan menggunakan perkakasan yang ada dengan lebih banyak.

• Cloudbreak – Solana menggunakan Cloudbreak untuk menyelesaikan masalah memantau akaun di rangkaian yang diedarkan, tanpa kehilangan prestasi rangkaian kerana kekurangan ukuran memori atau kecepatan akses yang terbatas. Cloudbreak menggunakan bacaan dan penulisan yang sepadan di seluruh konfigurasi RAID 0 pada pemacu keadaan pepejal (SSD).

• Archivers – Penyimpanan data pada blockchain Solana dikeluarkan dari validator ke rangkaian nod yang disebut ‘Archivers.’ Segala data yang diproses diedarkan dan tersebar di antara node, memastikan keselamatan yang lebih besar dalam rangkaian, dan data tersebut disimpan dalam lejar terdesentralisasi.

Kesimpulannya

DeFi telah meletup ke tempat kejadian sejak beberapa tahun yang lalu. Setelah kawalan lama dan berterusan oleh bank dan institusi besar, akhirnya kita dapat melihat permulaan pendemokrasian dalam industri kewangan. DeFi sangat prima dan siap untuk menjadi masa depan bagaimana manusia akan berinteraksi dengan perkhidmatan kewangan, menyediakan akses yang mudah, murah, telus, dan adil untuk semua orang. Tetapi seperti apa pun dalam hidup, mengambil langkah menuju masa depan berarti seseorang akhirnya akan menemui beberapa batu sandungan.

Blockchain telah mengalami lebih daripada beberapa cegukan dalam keberadaannya yang singkat setakat ini, dan kita pasti akan menghadapi lebih banyak lagi di masa hadapan. Tetapi di sini dan sekarang, masih ada cabaran besar yang menghalang penerapan dan penyatuan secara besar-besaran. Blockchain inventif Solana bertujuan untuk menyelesaikan semua itu dengan menyediakan rangkaian yang menawarkan kelajuan, skalabilitas, dan keberkesanan kos tanpa kehilangan nilai inti yang membuat blockchain terdesentralisasi seperti apa adanya. Seperti yang sudah jelas dalam ramalan harga Solana kami, ada masa depan yang sangat diharapkan untuk projek muda ini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me