Ramalan Harga Uniswap (UNI) untuk 2021, 2022, & 2025

Berniaga dan menukar duit syiling boleh menjadi sukar, membingungkan, memakan masa, dan tidak murah. Bukankah lebih baik jika ada protokol di luar sana yang bukan sahaja membolehkan anda menukar atau menukar token tetapi juga sangat mudah digunakan? Oh, tunggu. Terdapat! Ini dinamakan Uniswap, dan token mereka adalah UNI.

Untuk mengatakan terdapat keributan mengenai projek ini dan token ketika dilancarkan pada bulan September 2020 adalah suatu pernyataan yang kurang tepat. Terdapat banyak gembar-gembur di sekitar projek ini sebelumnya, dengan tokennya tersenarai di beberapa bursa dalam beberapa jam sahaja, dan jumlah dagangan mencapai lebih dari $ 5 Billion dalam sehari! Tapi kenapa? Apa itu Uniswap yang membuat semua orang teruja?

Artikel ini akan berusaha menjawab soalan itu dan memberikan ramalan harga Uniswap untuk token jangka pendek dan jangka panjang untuk mendapatkan pengertian yang lebih baik mengapa token UNI terus begitu bullish.

Ramalan Harga Uniswap

Analisis Harga Bersejarah Uniswap

Walaupun pertukaran terdesentralisasi (dex) telah wujud sejak 2018, ia tidak sampai tahun 2020 ketika token UNI wujud. Ketika pertama kali dilancarkan pada 16 September, harganya awal hanya $ 3,00. Namun, kerana gembar-gembur ganas yang mengelilinginya, Tolak harga meningkat secara drastik hingga $ 7.00 pada 19 September 2020, menurut CoinMarketCap.

Setelah gembar-gembur dan kegembiraan mulai mereda, harganya juga mulai turun, tetapi tidak mengalami kejatuhan drastik daripada token lain, dan juga harga terendah sepanjang masa. Rendah sepanjang masa berada pada $ 1.03 pada 17 September 2020, sebelum harganya meningkat, menurut CoinGecko. Walaupun, CoinMarketCap menyatakan harga terendah sepanjang masa menjadi $ 0.4190 pada hari yang sama. Ia mengalami tahap tertinggi sepanjang masa iaitu $ 8.44 hanya sehari setelah ia mula tenang dan menurun.

Harga UNI terus menurun ketika bulan-bulan berlalu, walaupun tidak pernah turun di bawah $ 2 sebelum harga mulai meningkat perlahan-lahan, berkat kenaikan harga 2020. UNI menamatkan tahun 2020 dengan harga $ 5.00. Sejak itu, ia terus meningkat, dengan sekarang berada di ambang melebihi ketinggian sebelumnya.

Harga Semasa, Cap Pasaran, & Butiran Bekalan

Pada masa penulisan artikel ini, harga untuk satu token UNI pada masa ini adalah $ 7.44. Ia kini berada di kedudukan # 20 di seluruh pasaran crypto. Ia mempunyai cap pasaran sebanyak $ 2,070,905,210 dengan 277,250,381 UNI yang sedang beredar. Bekalan maksimum ialah 1,000,000,000.

uniswapUniswap (UNI)

Kedudukan: 8$ 31.44Harga (BTC) Ƀ0.00062300Marketcap$ 16.46 Bvolume$ 1.58 B24j Perubahan11.42% Jumlah Bekalan1.000.00 Juta UNI

Uniswap (UNI) Ramalan Ramalan Harga Masa Depan

Nampaknya hype di sekitar Uniswap tidak pernah reda. Wallet Investor pada masa ini meningkatkan token UNI dengan harga yang sangat tinggi. Ini tidak menghairankan memandangkan populariti platform ini. Walaupun ia mengalami garpu kembali pada awal September 2020, melahirkan dex saingan dan kontroversi yang disebut Sushiswap, pembuat pasaran automatik (AMM) terus dimanfaatkan dengan sangat baik, dengan ini menjadi petunjuk bagi setiap pengguna baru yang baru memasuki pasaran kripto.

Ramalan Jangka Pendek

Tukar Harga Selepas
1 bulan $ 10.48 40.97%
2 bulan $ 12 61.45%
3 bulan $ 10.09 35.78%
6 bulan $ 10.6 42.6%
1 tahun $ 11.11 49.39%

Ramalan Jangka Panjang

Tukar Harga Selepas
2022 $ 12.15 63.37%
2023 $ 13.7 84.28%
2024 $ 20.37 173.98%
2025 $ 24.84 234.06%

Ramalan Harga Uniswap 2021

Ramalan harga untuk tahun 2021 kelihatan sangat positif. Dijangkakan pada akhir tahun ini, mana-mana penjaja UNI dapat menjangkakan kenaikan 49.39% dari harga semasa.

Ramalan Harga Uniswap 2022

2022 kelihatan lebih positif kerana telah diramalkan harganya akan terus meningkat. Diprediksi bahawa pada bulan Jun, mana-mana pelabur dapat mengharapkan kenaikan harga hampir dua kali ganda.

Ramalan Harga Uniswap 2025

2025 tidak tampak berbeda, selain lebih positif. Pelabur boleh menjangkakan kenaikan purata 194.45% dari harga semasa.

Adakah Buka pelaburan yang baik?

Setelah mengkaji beberapa sumber ramalan harga dan meneliti asas-asas protokol, dapat dikatakan dengan penuh keyakinan bahawa melabur di Uniswap adalah pelaburan yang baik. Walaupun hype sekitar token telah menurun jauh, itu tidak berarti permintaan untuk itu juga menurun. Pelabur Wallet, Digitalcoin, Tradingbest, dan lain-lain telah meramalkan tinjauan harga UNI yang sangat positif. Sekiranya anda berpeluang melihat asas protokol dan token, tidak sukar untuk melihat mengapa begitu.

Cara Beli Uniswap?

UNI boleh dibeli dari beberapa bursa yang berbeza. Pada masa ini, anda dapati ia tersenarai di Binance, Coinbase Pro, Uniswap dex itu sendiri (V2), Bithumb, dan lain-lain. Sebilangan besar bursa ini mempunyai kecairan UNI yang tinggi, jadi anda tidak perlu risau tentang penurunan harga secara tiba-tiba. Anda boleh pergi ke CoinMarketCap atau CoinGecko untuk mendapatkan senarai penuh pertukaran yang menyenaraikan UNI.

Maklumat Lanjut Mengenai Uniswap

Apa itu Uniswap?

Uniswap adalah platform pertukaran terdesentralisasi (DEX) di mana pengguna boleh melakukan dua perkara; menukar atau menukar token dengan yang lain dan / atau memberikan kecairan.

Untuk menukar atau menukar, anda perlu memastikan terlebih dahulu anda berada di bahagian pertukaran platform. Kemudian anda menyambungkan platform dengan dompet anda, klik token yang ingin anda tukar, bayar yuran minimum, dan itu sahaja! Semudah itu.

Pengguna juga boleh menambahkan kecairan ke platform dengan pergi ke bahagian kecairan. Anda kemudian mempunyai pilihan untuk menambah kecairan ke kumpulan yang sudah ada atau membuat pasangan mudah tunai anda sendiri. Bayaran yang pengguna bayar ketika menukar token pergi ke penyedia kecairan, yang memperoleh 0.30% daripada bayaran yang sebanding dengan jumlah kecairan yang mereka berikan. Untuk menarik balik yuran tersebut, sekarang menjadi minat, pengguna perlu menarik balik token yang mereka tambah mudah tunai. Sekali lagi, semudah itu!

Peringatan yang adil, walaupun! Pengguna yang menambahkan kecairan mungkin berisiko kehilangan kekurangan.  Apakah itu? Ini adalah ketika penyedia kecairan menghadapi kerugian kerana perbezaan harga. Seperti namanya, kerugian ini dapat dibalikkan apabila salah satu harga token anda mengurangkannya. Namun, itu bukan jaminan dan boleh mengakibatkan kerugian kekal.

Uniswap dex dilancarkan pada bulan November 2018. Menjadi automatik dan bergantung pada kontrak pintar, Uniswap menyelesaikan banyak masalah awal yang melanda pertukaran terdesentralisasi pertama. Pada 16 September 2020, protokol melangkah lebih jauh ketika mula mengeluarkan token pemerintahan UNI kepada banyak pengguna masa lalu. Ini meningkatkan keuntungan dan memungkinkan mana-mana pemegang token UNI untuk bersuara dalam mengatur protokol, memberikan desentralisasi lebih lanjut.

UNI sebagai token Ganjaran dan Tadbir Urus

Ketika Uniswap pertama kali dibuat, ia tidak mempunyai token dan, selain memberikan kecairan, tidak memiliki banyak insentif lain. Hanya setelah garpu Sushiswap dan kaedah perlombongan vampirnya Uniswap mengumumkan pelepasan tokennya sendiri, yang disebut UNI.

Walaupun sebahagian besar bekalan itu diberikan kepada pemaju dan pelabur, yang menarik perhatian semua orang adalah ketika Uniswap mengumumkan bahawa 15% dari keseluruhan 1 bilion token UNI yang dicetak akan diturunkan dan diberikan kepada sesiapa yang mempunyai catatan sejarah mengenai menggunakan uniswap sebelum 1 September 2020. Ini membenarkan sebarang alamat untuk menuntut 400 UNI.

Di samping itu, sesiapa sahaja yang memberikan kecairan sejarah juga diturunkan saham pro-rata berdasarkan masa dan jumlah kecairan yang diberikan.

Walau bagaimanapun, ini hanya 15% daripada jumlah bekalan. Sesiapa yang ingin mendapatkan beberapa UNI harus membeli beberapa dari bursa atau menyediakan kecairan. Sesiapa yang melakukan yang terakhir, hanya ada empat kumpulan cecair yang akan memberi ganjaran kepada pengguna dengan UNi:

  • ETH – USDT (Tether)
  • ETH – USDC
  • ETH – DAI
  • ETH – WBTC (Bitcoin Dibungkus)

Program ini hanya berjalan selama dua bulan, sehingga 17 November 2020. Namun, lebih-lebih lagi, untuk mendapat sejumlah besar UNI tersebut, anda perlu membekalkan sejumlah besar ETH atau stablecoin atau menunggu lama. Itulah sebabnya jauh lebih mudah untuk membeli UNI di bursa, memungkinkan permintaan dibuat, yang menyebabkan harganya meningkat. Oleh itu, anda dapat memahami betapa banyak kegembiraan di sekitar komuniti crypto mengenai Uniswap.

Selain itu, Uniswap menyimpan sejumlah besar UNI sebagai cadangan untuk memberi insentif kepada pengguna sebagai hadiah untuk memberikan kecairan dan mengambil bahagian dalam mengatur protokol. Pemegang UNI mempunyai pendapat ke arah mana mereka mahu Uniswap pergi. Mereka yang mempunyai sekitar 1% dari jumlah penawaran UNI bahkan dapat mengemukakan cadangan. Diasumsikan bahwa mereka yang memiliki suara dalam pemerintahan akan diberi insentif untuk membuat protokol lebih menarik, meningkatkan volume perdagangannya, dan menciptakan permintaan lebih lanjut untuk token, yang jelas akan meningkatkan harga.

Pasukan

Pembangun Hayden Adams mencipta Uniswap. Seorang bekas jurutera kereta, Hayden diberhentikan dari pekerjaannya dan ditinggalkan di tempat penyucian sehingga seorang rakan memperkenalkannya kepada cryptocurrency, terutama Ethereum. Dengan tertarik, dia belajar mengembangkan kod dan mengerjakan banyak projek sebelum menemui pertukaran terdesentralisasi yang sebelumnya disebut EtherDelta.

Hayden tidak terkesan dengan dex itu. Ia kelihatan… rumit dan kasar, dan fikir ia boleh diperbaiki. Namun, apa yang sebenarnya membuat dia mula mengerjakan projek sendiri adalah ketika dia menemui artikel Reddit oleh pengasas Eethereum, Vitalik Buterin, bahawa membaca, “Mari kita jalankan pertukaran terdesentralisasi secara rawak dengan cara kita menjalankan pasaran ramalan.”

Diilhamkan, dia mula bekerja di dexnya sendiri, dan setelah berbulan-bulan melakukan pengkodan yang sengit dan hanya diberi geran $ 65,000 dari yayasan Ethereum, dia mengeluarkan versi pertama Uniswap pada November 2018. A versi 2 dilancarkan pada bulan Mac 2020, menjadikannya lebih selamat dan mantap dan menjadikannya platform dex ikonik yang mungkin di semua ekosistem Ethereum.

Kesimpulannya

Memandangkan potensi ganjaran untuk membeli dan memegang UNI, tidak hairanlah harganya terus meningkat. Dan dengan pasaran lembu semasa yang sedang berjalan dengan lancar, dapat dengan yakin dapat dinyatakan bahawa harga UNI akan menjadi overdrive. Dengan protokol yang sangat mudah digunakan, ia adalah sumber alternatif bagi pengguna untuk memperoleh pendapatan pasif, baik dalam yuran dan UNI.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me