27 Dompet Bitcoin Terbaik 2021 – Panduan Terunggul

1. Lejar Nano S 2. Trezor 3. KeepKey
nano lejar trezor Tinjauan KeepKey-Bitcoin-Wallet
BERMULA! BERMULA! BERMULA!

Bitcoin dikhabarkan sebagai mata wang masa depan, tetapi adakah sesuatu yang nyata? Sesuatu yang boleh anda sentuh?

Sama ada anda sudah membeli Bitcoin atau tidak, panduan ini akan membantu anda dalam menentukan dompet Bitcoin mana yang terbaik bagi mereka yang ingin menyimpan Bitcoin mereka dalam jangka masa yang lama. Mengingat semua berita hari ini mengenai Bitcoin yang dicuri atau hilang, penting untuk anda memilih dompet yang tepat.

Contents

Apa sebenarnya dompet Bitcoin?

Sama seperti bagaimana anda menyimpan wang tunai di dalam dompet anda, dompet Bitcoin adalah sesuatu (atau di suatu tempat) anda menyimpan duit syiling anda. Walaupun duit syiling ini tidak ketara, ia masih boleh disimpan di dalam dompet dalam talian, dompet perkakasan, atau dompet panas.

Apakah jenis dompet Bitcoin?

Mengetahui jenis dompet yang ada dan kelebihan dan kekurangan masing-masing akan membantu anda memilih mana yang paling sesuai untuk anda.

  • Dompet Perkakasan – Dompet ini adalah jenis dompet yang terbaik untuk dimiliki. Ini kerana, tanpa kunci peribadi dan dompet fizikal, tidak ada yang dapat mengakses dompet anda. Dompet perkakasan adalah peranti fizikal yang anda sambungkan ke PC anda melalui pemacu USB untuk membolehkan anda menyimpan / mengakses Bitcoin anda. Mereka datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, dengan yang popular dalam bentuk pemacu USB.
  • Dompet Perisian / Aplikasi – Dompet ini berbeza dari segi keselamatan dan ciri, tetapi ini adalah jenis dompet yang paling popular. Ini kerana terdapat banyak pilihan percuma yang tersedia dan dompet perisian / aplikasi sering lebih mudah digunakan. Walaupun dompet ini selamat, mereka berpeluang diretas, jadi berhati-hatilah menggunakannya jika anda ingin memegang Bitcoin anda untuk masa yang lama.
  • Dompet Dalam Talian – Dompet ini adalah yang membolehkan anda menyimpan Bitcoin anda dalam dompet dalam talian yang boleh anda akses di mana sahaja dengan nama pengguna dan kata laluan yang mudah. Sejauh ini adalah yang paling mudah untuk diretas (berlaku lebih kerap daripada yang anda mahukan) dan merupakan pilihan terakhir yang kami cadangkan. Walaupun mudah digunakan dan mempunyai laman web yang menarik, penggodam dapat masuk ke dalam dompet anda dengan lebih mudah berbanding dengan pilihan lain.

Bagaimana anda membuat dompet Bitcoin?

Untuk membuat dompet Bitcoin, anda mesti memilih jenis dompet yang anda mahukan terlebih dahulu. Sekiranya anda ingin memilih pilihan dompet perkakasan yang disyorkan, anda mesti mengikuti arahan yang disertakan dengan dompet perkakasan untuk menyiapkan dompet anda. Ini biasanya bermaksud anda mesti menyimpan kunci peribadi yang disertakan dengan dompet dan menyediakan alamat Bitcoin anda. Ini juga berlaku dengan dompet perisian / aplikasi / dalam talian. Oleh kerana setiap dompet mempunyai arahan yang berbeza untuk menyediakan dompet Bitcoin, kami mengesyorkan agar anda mengikuti arahan yang disertakan dengan dompet pilihan anda. Pada pendapat kami, memasang dompet dengan dompet dalam talian adalah yang paling mudah, dan memasang dompet perkakasan adalah yang paling sukar.

Apakah dompet Bitcoin yang terbaik dan paling selamat?

Di bawah ini, kami akan mengesyorkan dompet Bitcoin teratas yang boleh anda gunakan sekarang. Senarai di bawah akan merangkumi gabungan perkakasan / perisian / aplikasi / dompet dalam talian sehingga anda mempunyai banyak pilihan untuk dipilih. Baca kebaikan dan keburukan kami dan lihat dompet mana yang paling sesuai untuk anda.

27 Dompet Bitcoin Terbaik 2021

1. Lejar Nano S

nano lejarIni adalah dompet Bitcoin # 1 yang kami cadangkan kerana selamat, mudah digunakan, dan berpatutan.

Kelebihan

Dompet perkakasan ini berpatutan berbanding dompet serupa yang ada di pasaran sekarang. Berbanding dengan dompet yang lebih murah, dompet ini mendominasi dari segi ciri dan keselamatan. Begitu juga, jika dibandingkan dengan dompet tingkat tinggi yang ada, dompet ini mempunyai ciri yang serupa dengan yang ada pada masa yang sama mengekalkan harga yang berpatutan.

Butang fizikal di sisi dompet membolehkan keselamatan lebih baik. Untuk berjaya memindahkan Bitcoin, anda mesti menekan kedua-dua butang di sisi dompet pada masa yang sama. Oleh kerana transaksi tidak dapat disahkan jika anda tidak menekan kedua-dua butang pada masa yang sama, ini memastikan bahawa tidak ada penggodam yang dapat mengakses Bitcoin anda.

Keburukan

Peranti ini tidak disertakan dengan sokongan frasa laluan. Sokongan frasa laluan adalah teks khusus yang mesti anda ketahui selain frasa pemulihan anda. Walaupun orang memastikan menyimpan frasa pemulihan mereka di tempat yang selamat, kata kunci tersebut masih boleh dicuri, tetapi frasa laluan sering merupakan frasa yang dihafal. Ini memastikan bahawa penggodam tidak dapat mengakses Bitcoin dengan memiliki dompet di samping frasa pemulihan.

BERMULA DENGAN LEDGER NANO S

2. TREZOR

trezorSekiranya anda mahukan peranti kecil yang mungkin disalah anggap sebagai kunci (kerana ukurannya yang kecil) dengan bahagian atas enkripsi keadaan, maka TREZOR mungkin patut dilihat.

Kelebihan

Dompet ini dilengkapi dengan paparan yang akan membolehkan anda mengesahkan setiap transaksi dan lebih mengetahui tentang apa yang berlaku di dalam dompet perkakasan anda.

Dari dompet yang menawarkan skrin, dompet ini berpatutan. Walaupun terdapat beberapa jenama terpilih yang menawarkan dompet yang lebih murah dengan skrin, yang ini dilengkapi dengan kelebihan lain seperti reka bentuk minimalis dan kriptografi yang hebat.

Keburukan

Sekiranya anda mencari dompet yang mesra bajet, anda tidak akan menjumpainya di sini. Oleh kerana ini adalah dompet perkakasan $ 99, bukan dompet yang mampu dimiliki oleh banyak orang dengan mudah. Selain tanda harganya, tidak ada keburukan lain dalam pendapat kami mengenai dompet perkakasan ini.

BERMULA DENGAN TREZOR

3. KeepKey

Tinjauan KeepKey-Bitcoin-WalletSekiranya anda mencari dompet perkakasan padat dengan skrin digital, ini adalah pilihan yang tepat.

Kelebihan

Berbanding dengan dompet perkakasan besar dan besar yang tersedia, ini adalah salah satu pilihan paling padat yang ada. Sekiranya anda akan berkeliling dengan dompet anda, maka yang ringkas seperti ini adalah pilihan yang tepat.

Dompet ini adalah salah satu dari sedikit yang dilengkapi dengan skrin digital. Skrin ini membolehkan anda melihat pelbagai maklumat mengenai dompet anda seperti: baki, transaksi, pin, dll.

Keburukan

Berbanding dengan beberapa dompet, seperti yang ada di atas, dompet ini sedikit lebih mahal. Pada harga $ 99, mungkin terlalu mahal bagi sesetengah orang kerana terdapat pilihan yang lebih murah.

BERMULA DENGAN KEEPKEY

4. ARCHOS Safe-T

Terdapat dompet perkakasan baru di bandar. Dan hebat.

Kelebihan

archos-TARCHOS Safe-T mini adalah dompet perkakasan pertama yang datang dari syarikat tersenarai. Mereka bermula dari kod sumber terbuka Trezor, dan memanfaatkan latar belakang keselamatan dan pembuatannya yang kuat, mereka merancang produk baru di sekitar CryptoMemory, cip yang didedikasikan untuk keselamatan yang digunakan untuk menyimpan kunci kriptografi dan melindungi PIN, dan itu dibuat di Perancis dan hanya berharga 49.99 €.

Skrin tertanam cukup besar untuk menampilkan keseluruhan maklumat transaksi dan membiarkan pemegang memeriksa perincian transaksi sebelum mengesahkan menggunakan butang secara fizikal.

Di sisi Perisian, yang akan menjadi sumber terbuka dan tersedia di GitHub, Safe-T Mini membolehkan memulihkan kandungannya ke dalam peranti baru jika hilang atau dicuri, menggunakan benih pemulihan 24-kata, yang dihasilkan semasa Safe-T Mini dijalankan pertama kali. Anda juga boleh menggunakan frasa laluan untuk mengelakkan serangan sepana 5 dolar.

Keburukan

Peranti ini buat masa ini hanya menyokong cryptocurrency utama. Ia menyokong token Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Ethereum, Ethereum Classic dan ERC20. Tetapi sebenarnya 75% daripada keseluruhan marketcap cryptocurrency.

Pasukan ARCHOS dikatakan berusaha untuk menambahkan kesesuaian cryptocurrency baru.

BERMULA DENGAN ARCHOS SELAMAT-T

5. GreenAddress

logo-greenaddressOleh kerana GreenAddress adalah salah satu dompet dalam talian paling selamat yang ada, kami sangat mengesyorkannya kepada mereka yang ingin menggunakan dompet dalam talian tetapi bimbang tentang kekurangan keselamatan yang terdapat di samping dompet dalam talian.

Kelebihan

Oleh kerana dompet dalam talian ini adalah dompet “tandatangan pelbagai”, adalah lebih selamat untuk menggunakan dompet ini berbanding dompet yang lain. Ini kerana anda mengawal satu kunci sementara GreenAddress mengawal kunci yang lain, menafikan penggodam mengakses Bitcoin melainkan mereka mempunyai kunci anda dan kunci GreenAddress.

GreenAddress boleh diakses di telefon bimbit, memberikan anda lebih banyak fleksibiliti tentang bagaimana anda ingin mengaksesnya.

Keburukan

Oleh kerana keselamatan meningkat, mungkin lebih sukar bagi anda untuk mengakses dompet anda. Sekiranya anda menyimpan jumlah Bitcoin dalam jumlah yang lebih kecil, mungkin tidak perlu repot untuk menggunakan dompet ini dan sebaliknya, gunakan yang kurang selamat untuk akses yang lebih baik.

BERMULA DENGAN ALAMAT HIJAU

6. miselium

miseliumSekiranya anda mempunyai peranti android, maka Mycelium adalah cara untuk pergi. Sama seperti bagaimana Amazon dipertimbangkan dengan baik dalam industri penghantaran dalam talian, Mycelium dipertimbangkan dengan baik dalam industri dompet Bitcoin Android.

Kelebihan

Dompet ini mempunyai penarafan tertinggi daripada semua dompet Bitcoin lain yang ada, menjadikannya sangat dihormati dan dompet yang boleh anda percayai.

Terdapat banyak ciri yang boleh anda gunakan seperti akaun perkakasan (luar talian), GLIDERA untuk membeli / menjual Bitcoin, dan juga pasar di mana anda boleh menukar Bitcoin secara tempatan, terus dari aplikasi.

Keburukan

Tidak selamat seperti dompet perkakasan seolah-olah seseorang mencuri telefon anda dan mengaksesnya, orang itu dapat dengan mudah mengeluarkan Bitcoin dari dompet ke dalam dompet mereka sendiri.

Telefon pintar juga boleh diretas jauh lebih mudah daripada dompet perkakasan, menjadikan duit syiling anda jauh lebih rentan dan lebih senang dicuri untuk penggodam.

BERMULA DENGAN MYCELIUM

7. KeepKey – Edisi Emas

KeepKey Hardware Wallet Gold EditionWalaupun dompet perkakasan ini mempunyai harga yang paling kerdil dalam senarai ini, ia adalah salah satu yang terbaik yang boleh anda beli jika anda mahukan dompet berkualiti dan selamat yang akan memastikan keselamatan Bitcoin anda.

Kelebihan

Oleh kerana dompet ini tidak terpasang dengan sistem operasi apa pun, ia tidak mempunyai risiko kerentanan yang dilakukan oleh dompet lain yang disertakan dengan OS, kerana virus mensasarkan maklumat dalam OS. Ini membolehkan dompet ini selamat dari virus atau perisian hasad yang mungkin cuba mencuri Bitcoin anda.

Dompet ini tidak hanya menyokong Bitcoin. Ia juga dapat menyokong syiling popular lain seperti Dogecoin, Dash, Ethereum, dan Litecoin.

Keburukan

Salah satu yang pasti adalah harga dompet ini. Ini adalah banyak dompet berkualiti lain yang sesuai dengan tujuan menyimpan Bitcoin dengan cara yang selamat. Sekiranya anda ingin menjimatkan wang, dompet ini bukan untuk anda.

BERMULA DENGAN KEISTIMEWAAN EMAS KEK

8. Ledger Wallet Nano – Duo Edition

Dompet Lejar Dompet Bitcoin Nano DuoSekiranya anda mencari pilihan yang langsing dan berpatutan, maka dompet perkakasan ini adalah alternatif yang bagus. Ia dilengkapi dengan dua dompet sehingga anda pasti tidak akan kehilangan keseluruhan dompet anda.

Kelebihan

Dompet ini sangat selamat. Ini kerana terdapat dua tahap perlindungan – perlindungan malware dan keselamatan terkini. Kedua-dua ciri ini membolehkan anda melindungi dompet anda daripada perisian hasad yang datang dari PC anda dan dari sumber lain.

Mempunyai dua dompet dengan alamat yang sama membolehkan anda menggunakannya dari kedua arah. Walaupun anda kehilangan satu, anda akan dapat mengakses yang lain dan dengan memiliki dua, anda dapat meletakkannya di dua lokasi yang berbeza untuk digunakan dengan mudah.

Keburukan

Oleh kerana reka bentuknya lebih ramping dan lebih padat, sedikit lebih mudah dipecahkan. Oleh itu, anda harus lebih berhati-hati dengan dompet ini berbanding dengan yang lebih besar dan berkualiti yang dapat menahan penurunan.

BERMULA DENGAN WALLET LEDGER NANO

9. Knot Bitcoin

Logo Bitcoin KnotsDisarankan secara rasmi di Bitcoin.org, dompet luar talian ini memberi anda kawalan yang anda perlukan untuk transaksi yang selamat dan telus.

Kelebihan

Oleh kerana dompet ini disyorkan oleh sumber rasmi dan merupakan salah satu dompet tertua di luar sana, ia mempunyai banyak kredibiliti dan didirikan dalam komuniti Bitcoin.

Dengan dompet ini, anda dapat mengawal berapa banyak perbelanjaan yang anda mahukan untuk setiap transaksi dengan bayaran pelombong. Terutama dengan kenaikan kadar hari ini, ini adalah ciri yang ingin anda selidiki kerana banyak laman pertukaran dalam talian mungkin mengenakan bayaran yang mungkin tidak anda ketahui.

Keburukan

Laman web yang menempatkan dompet sangat ketinggalan zaman dan mungkin kelihatan mengelirukan dan tidak boleh dipercayai. Namun, sudah lama berlalu, jadi kami tetap menyarankan anda memeriksanya.

Penggodam mungkin dapat masuk ke dalam dompet anda jika komputer anda mempunyai perisian hasad virus, jadi berhati-hatilah dengan kelemahan ini dengan dompet dipasang terus di dalam cakera keras anda atau dalam talian.

BERMULA DENGAN KIT BITCOIN

10. Keluaran

logo dompet eksodusSekiranya anda mencari dompet desktop yang menawarkan node penuh dan tanpa nama yang tinggi, maka Keluaran patut dilihat.

Kelebihan

Dengan reka bentuk papan pemuka yang rapi yang membolehkan anda mendapatkan gambaran keseluruhan portfolio anda, anda akan selalu dapat mengikuti aset anda dan berapa banyak setiap duit syiling yang anda miliki.

Berbanding dengan dompet yang menawarkan sokongan hanya untuk tiga syiling teratas yang paling popular, dompet ini membolehkan anda menyimpan lebih banyak lagi termasuk Dash, Litecoin, dan banyak lagi.

Keburukan

Dengan dompet ini, anda tidak akan dapat menggunakan 2FA (autentikasi 2 faktor) untuk mengamankan dompet anda. Oleh kerana ciri ini sangat penting dalam menjaga kripto anda seaman mungkin, ini adalah salah satu masalah keselamatan yang dimiliki oleh dompet ini.

BERMULA DENGAN EXODUS

11. Jaxx

aplikasi mudah alih jaxxSekiranya anda ingin menguruskan wang anda dengan pelbagai jenis syiling, maka Jaxx adalah dompet crypto yang harus anda selidiki.

Kelebihan

Oleh kerana Jaxx berbilang platform, anda boleh mengakses dompet anda menggunakan dompet yang sama di pelbagai peranti yang berbeza. Walaupun anda menggunakan telefon, anda dapat memindahkan duit syiling dari dompet anda ke orang lain menggunakan telefon anda walaupun anda menggunakan Jaxx pada komputer anda.

Oleh kerana kunci peribadi yang disediakan Jaxx kepada anda semasa pertama kali membuka dompet anda disimpan pada peranti itu sendiri, anda tidak perlu risau penggodam masuk ke Jaxx dan mencuri duit syiling anda, kerana kunci tersebut akan disimpan pada peranti fizikal anda.

Keburukan

Urus niaga mungkin mengambil masa agak lama berbanding dompet lain dan memulakan aplikasinya sendiri memerlukan sedikit masa. Oleh itu, jika anda menyukai dompet cepat dan pantas, Jaxx mungkin bukan dompet terbaik untuk anda.

BERMULA DENGAN JAXX

12. Dompet Atom

Dompet Atom adalah aplikasi bebas hak penjagaan berbilang mata wang untuk penyimpanan dan pengurusan Bitcoin, ETH, XLM, XRP, LTC, dan lebih daripada 500 syiling dan token lain. Semua aset dan ciri crypto sentiasa dikemas kini. Kunci peribadi anda disulitkan dengan selamat ke dalam peranti anda, jadi hanya anda yang dapat mengawal sepenuhnya dana anda.

Aplikasi desktop tersedia untuk kebanyakan sistem operasi seperti Windows, macOS, Ubuntu, Debian, dan Fedora. Versi mudah alih tersedia untuk Android; walaupun, aplikasi IOS akan dilancarkan pada akhir tahun 2021. Atomic Wallet adalah salah satu penyimpanan crypto all-in-one, non-custodial paling selamat dengan antara muka yang lancar dan menyeluruh. 

Dompet menyokong Atomic Swap, ciri biasa yang membantu pengguna menjimatkan yuran dengan ketara. Atomic wallet membolehkan anda membeli crypto dengan USD, EUR atau mata wang tempatan yang lain dan menukar aset dengan harga terbaik melalui rakan kongsi yang dipercayai: Changelly, Shapeshift dan ChangeNOW.

Kelebihan

Antara muka yang berguna, Privasi optimum & keselamatan, Desentralisasi, Berbilang mata wang, Bebas Custody, Built-in Exchange, Program keahlian, Beli crypto dengan kad Bank, sokongan segera 24/7.

Keburukan

Belum semua duit syiling menyokong pertukaran Atom

BERMULA DENGAN WALLET ATOM

13. Kunci Keselamatan FIDO U2F

Kunci Keselamatan FIDO U2FWalaupun produk ini bukan dompet, ia boleh berfungsi sebagai ciri keselamatan untuk memberi anda lebih banyak keselamatan dengan aplikasi yang memerlukan pengesahan 2 faktor.

Kelebihan

Sekarang, anda tidak perlu mengeluarkan telefon anda dan menghidupkan Google Authenticator untuk mendapatkan akses ke akaun anda. Yang mesti anda lakukan ialah menyambungkan peranti USB ini ke komputer anda setelah mengesahkannya untuk mendapatkan akses ke akaun yang ingin anda masuki.

Kunci keselamatan ini berfungsi dengan aplikasi yang paling popular, tetapi dalam kes kami dengan duit syiling crypto, kunci ini berfungsi di luar kotak dengan Dashlane. Dengan cara ini, anda dapat melindungi duit syiling anda dengan lebih selamat dan mendapatkannya lebih cepat.

Keburukan

Namun, perhatikan bahawa produk ini bukan pengganti dompet kerana tidak dapat menyimpan cryptocurrency itu sendiri. Anda harus mencari alternatif lain untuk dompet yang menawarkan 2FA sekiranya anda ingin menggunakan produk ini untuk melindungi akaun anda.

Harganya mungkin agak curam bagi banyak orang, memandangkan pada dasarnya ia hanyalah bentuk lain dari 2FA, tetapi jauh lebih selamat dan lebih cepat digunakan.

BERMULA DENGAN FIDO U2F

14. Opendime Bitcoin USB Stick 3-Pack

Opendime Bitcoin USB Stick 3-PackSekiranya anda mencari alternatif yang lebih murah untuk memindahkan Bitcoin atau menjual Bitcoin secara fizikal tanpa perlu risau akan bayaran penambang, maka ini adalah kaedah untuk difikirkan.

Kelebihan

Oleh kerana setiap tongkat USB itu sendiri murah, menambahkan syiling ke pemacu dan memberikannya kepada seseorang secara fizikal akan menjadi lebih murah bagi mereka duit syiling melalui rangkaian Bitcoin. Oleh kerana kunci peribadi setiap pemacu disimpan di dalam pemacu, anda tidak akan dapat mengaksesnya kecuali anda mempunyai pemacu fizikal. Ini memudahkan transaksi tangan-ke-tangan berlaku.

Semua maklumat yang anda perlukan untuk memindahkan dan mengakses dompet di dalam USB disimpan di dalam USB sebagai fail yang berasingan, jadi jika anda ingin mengeluarkan duit syiling dari dompet, anda boleh melakukannya.

Keburukan

USB kecil, jadi jika anda seseorang yang sering kehilangan kunci, dompet ini mungkin bukan yang terbaik untuk anda. Namun, jika anda dapat menyimpan di tempat yang selamat atau di tempat yang dikenali, maka penipuan ini dapat dilayari.

BERMULA DENGAN OPENDIME

15. Coinbase

Kajian semula CoinbaseSeperti yang telah kami jelaskan sebelumnya, dompet dalam talian adalah idea yang mengerikan jika anda merancang untuk menyimpan banyak kripto untuk masa yang lama. Walau bagaimanapun, Coinbase adalah salah satu pertukaran terbesar di dunia dan menawarkan pelbagai ciri yang mungkin anda minati.

Kelebihan

Oleh kerana Coinbase adalah salah satu pertukaran terbesar, ia mempunyai keuntungan untuk melabur banyak ke dalam keselamatan laman web ini. Sejak dompet dalam talian lain diretas, Coinbase telah meningkatkan keselamatannya untuk melindungi duit syiling penggunanya.

Anda boleh menjual duit syiling yang anda ada dengan harga standard kepada Coinbase sendiri dan mengeluarkan wang dengan kaedah pembayaran apa sahaja yang anda sukai dan bukannya perlu bersusah payah menukar duit syiling anda ke USD.

Keburukan

Coinbase mempunyai yuran yang tinggi jika anda melakukan banyak perdagangan. Terutama jika anda akan menjual kembali ke Coinbase selepas anda membeli, anda mungkin akan melihat penurunan keuntungan sekiranya harga duit syiling yang anda beli tidak naik.

Dompet dalam talian selalu mempunyai kemungkinan lebih tinggi untuk diretas kerana lebih banyak kelemahan berbanding dompet perkakasan, jadi ingatlah ini semasa memutuskan sama ada akan menggunakan Coinbase untuk kemudahannya atau adakah kemudahan itu tidak berbaloi.

BERMULA DENGAN COINBASE

16. Elektrrum

Logo dompet electrumElectrum adalah dompet perisian yang selamat yang boleh dimuat turun di PC anda dan merupakan salah satu dompet desktop yang paling dipercayai yang boleh anda gunakan.

Kelebihan

Perisian itu sendiri sangat mudah untuk dinavigasi dan digunakan. Yang mesti anda lakukan ialah memasangnya, menyiapkan dan menyimpan kunci peribadi anda, dan menghantar beberapa duit syiling untuk disimpan di dalam dompet Electrum yang baru anda buat.

Electrum boleh dipercayai dan akan ada ketika anda memerlukannya. Ia juga sangat selamat kerana hanya beroperasi di desktop anda dan hanya anda yang akan mendapat akses ke kunci peribadi yang dibuat semasa anda membuka dompet anda.

Keburukan

Apabila anda menyimpan Bitcoin di dompet Electrum anda, ia akan ditukar menjadi mBTC. Akan memerlukan sedikit masa untuk membiasakannya, tetapi pada mulanya, ia akan kelihatan pelik dan anda mesti menggerakkan perpuluhan beberapa kali di kepala anda untuk mengetahui berapa banyak duit syiling yang anda miliki di BTC.

Tidak ada banyak perisian. Ini bagus jika anda hanya mahu menyimpan dan memindahkan Bitcoin, tetapi jika anda menginginkan beberapa fungsi yang disertakan dengan dompet dalam talian seperti Coinbase, anda tidak akan mendapatkannya di sini.

BERMULA DENGAN ELEKTRUM

17. Dompet Kertas (Penyimpanan Sejuk)

logo bitcoinpaperwallet.comIni tidak memerlukan sebarang peranti, tetapi hanya anda dan sehelai kertas. Dengan mencetak atau menulis kunci peribadi dan kod QR anda, anda dapat melindungi dompet anda dengan memiliki semua maklumat pada beberapa helai kertas.

Kelebihan

Tidak ada penggodam yang dapat mencuri maklumat anda. Kecuali anda ditahan di bawah senapang dan diperintahkan untuk menyerahkan dompet kertas dari peti besi anda, tidak akan ada yang dapat mengakses dompet anda.

Anda juga tidak perlu bimbang tentang kebolehpercayaan dan bayaran tersembunyi kerana tidak ada yang dapat menyentuh atau memotong apa-apa dari dompet anda melainkan anda melakukannya sendiri secara langsung.

Keburukan

Kertas-kertas ini jauh lebih mudah hilang dan tidak dapat dipulihkan jika dibakar, hilang, atau ditutup dengan dakwat, jadi pastikan untuk melakukan segala daya untuk memastikannya seaman mungkin jika anda mengikuti jalan ini.

Jauh lebih membingungkan untuk membuat dompet kertas berbanding dompet dalam talian atau perkakasan, jadi jika anda tidak mahir teknologi, laluan ini mungkin terlalu sukar untuk anda.

BERMULA DENGAN WALLET KERTAS

18. Dompet Bitcoin – Bitcoin.com

bitcoin_com_png_logoSekiranya anda mencari cara mudah untuk menghantar dan menerima Bitcoin dan menyimpannya di telefon anda, maka aplikasi android ini adalah alternatif yang baik untuk pilihan di atas.

Kelebihan

Aplikasi ini sangat senang dan senang digunakan, terutama bagi mereka yang belum pernah menggunakan dompet Bitcoin sebelumnya. Ia mesra pengguna, yang bermaksud bahawa terdapat sekatan yang biasanya tidak anda hadapi dengan dompet yang kompleks.

Anda juga boleh membeli Bitcoin terus dari aplikasi yang sesuai jika anda tidak mahu mempelajari cara membeli Bitcoin.

Keburukan

Bukan dompet paling selamat di luar sana. Ia mempunyai kerentanan OS dan dapat dilanggar jika penggodam cukup baik dan jika peranti anda tidak mempunyai langkah keselamatan yang cukup seperti 2FA.

Semasa membeli Bitcoin terus dari aplikasi, perlu diketahui bahawa yurannya jauh lebih tinggi daripada pertukaran, jadi membeli syiling di tempat lain kemudian memindahkan ke aplikasi mungkin merupakan pilihan yang lebih baik.

BERMULA DENGAN WALLET BITCOIN

19. Perisai Bitcoin

logo dompet persenjataanDompet ini adalah dompet desktop lama dan terkenal yang boleh anda gunakan untuk melindungi dompet anda daripada penggodam dalam talian.

Kelebihan

Oleh kerana dompet boleh disiapkan sebagai penyimpanan sejuk, dompet anda akan jauh lebih selamat dan tidak begitu rentan seperti dompet dalam talian. Sekiranya anda merancang untuk menyimpan banyak duit syiling untuk jangka masa yang panjang, dompet desktop seperti Bitcoin Armory adalah pilihan yang baik.

Oleh kerana dompet ini mula dibina sejak dulu dan juga diuji selama bertahun-tahun, anda boleh yakin bahawa dompet ini boleh dipercayai dan mudah terdedah daripada bug atau kelemahan berbanding dompet yang lebih baru.

Keburukan

Oleh kerana ia sudah tua, ia akan menjadi agak perlahan dan kuno. Walau bagaimanapun, fungsi dompet adalah yang paling penting dengan estetika yang terakhir, jadi jangan biarkan ini menjadi penipu yang menghalang anda daripada menggunakan dompet ini.

BERMULA DENGAN BITCOIN ARMORY

20. Teras Bitcoin

logo teras bitcoinIni adalah dompet lain yang lama dan boleh dipercayai yang boleh anda gunakan tanpa perlu risau tentang masalah kebolehpercayaan.

Kelebihan

Dompet ini disyorkan di laman web rasmi Bitcoin di Bitcoin.org dan dibuat bertahun-tahun yang lalu. Ini bermaksud bahawa dompetnya selamat dan cukup dipercayai untuk dicadangkan oleh sumber rasmi, jadi jika anda ingin menggunakan salah satu dompet yang disyorkan secara rasmi, ini adalah untuk anda.

Keburukan

Seperti Bitcoin Armory, dompetnya agak ketinggalan zaman dan antara muka tidak kelihatan cantik seperti dompet baru dan akan datang. Walau bagaimanapun, ia tetap berfungsi sebagaimana mestinya, dan kami tetap mengesyorkannya untuk mereka yang mencari dompet desktop yang selamat.

BERMULA DENGAN TERAS BITCOIN

21. Copay

logo copayDicipta oleh salah satu penyedia perkhidmatan pembayaran Bitcoin terbesar, Bitpay, Copay adalah alternatif yang hebat dan selamat untuk menyimpan Bitcoin anda.

Kelebihan

Copay adalah dompet multisig, yang bermaksud lebih daripada satu tandatangan diperlukan untuk berjaya menghantar transaksi. Ini meningkatkan keselamatan akaun anda dan akan mengelakkan transaksi jahat berlaku tanpa anda sedari.

Kod dompet adalah sumber terbuka, jadi jika anda ingin menggali kod tersebut untuk melihat apakah ada kod yang akan mencuri Bitcoin anda, anda bebas untuk melakukannya.

Keburukan

Keseluruhan perkhidmatan berkisar pada pengesahan pusat. Sekiranya anda tidak melakukan pengesahan seperti ini di mana akaun pusat terlibat semasa menghantar transaksi, maka Copay bukan untuk anda.

Dompet ini juga agak sukar digunakan untuk pemula kerana konsep multisig, jadi jika anda baru, kami mengesyorkan beberapa pilihan lain yang ada di atas yang lebih mesra pemula.

BERMULA DENGAN COPAY

22. Xapo

xapoSekiranya anda seorang pemula yang tidak memahami sepenuhnya konsep Bitcoin dan bagaimana ia digunakan, maka menggunakan Xapo akan menjadikannya lebih jelas bagi anda.

Kelebihan

Dengan membenarkan anda menukar baki Bitcoin anda dengan mata wang asing tanpa bayaran, anda akan dapat merasakan potensi sebenar Bitcoin dan keunikannya.

Xapo menyimpan kunci peribadi anda untuk anda. Ini mungkin pro atau kontra, tetapi pro ini adalah bahawa jika anda diretas, dompet anda akan tetap selamat kerana disimpan di dalam pelayan Xapo, bukan milik anda.

Keburukan

Oleh kerana Xapo menyimpan kunci peribadi anda, jika pelayan mereka diretas, anda boleh mengucapkan selamat tinggal di dompet anda kerana tidak akan ada cara untuk mengakses kunci peribadi anda setelah mereka dicuri.

Xapo tidak tersedia di setiap negara / negara, jadi mendapatkan akses ke laman web ini bukanlah yang paling mudah jika anda tidak berada di negara / negara yang popular.

BERMULA DENGAN XAPO

23. Syiling Kuat

logo dompet duit syiling yang kuatDompet ini agak unik kerana dompet hibrid; anda dan pelayan akan menyimpan kunci peribadi yang disulitkan yang akan membolehkan akses ke dompet anda.

Kelebihan

Sekiranya anda menghapus PC secara tidak sengaja, anda masih dapat mengakses dompet anda kerana kunci peribadi yang disulitkan disimpan di pelayan Strong Coin.

Dompet menawarkan pelbagai ciri seperti memberi anda dokumen PDF semua transaksi yang dilakukan di dompet anda untuk ketelusan.

Keburukan

Peretasan pelayan utama masih menjadi kerentanan, jadi ingatlah ketika memilih dompet yang disambungkan dalam talian dengan cara, bentuk atau bentuk apa pun.

BERMULA DENGAN COIN KUAT

24. Bitcoin Vault (Hitam)

Bitcoin Vault (Hitam)Sekiranya anda memutuskan untuk memilih jalan dompet kertas, maka produk ini adalah sesuatu yang mesti dilihat.

Kelebihan

Simpan dompet kertas anda di lokasi yang selamat dan selamat yang hanya dapat diakses dengan menyelesaikan kunci. Gabungan 5 huruf akan memastikan dompet kertas anda selamat, terutama jika produk ini juga diletakkan di dalam peti besi.

Logam tuang berat akan mengelakkan selongsong pecah pada hentaman dari kebanyakan alat.

Keburukan

Oleh kerana gabungannya hanya 5 huruf, mudah digodam dan dipecah masuk.

Dengan menggunakan alat berat, logam cor juga dapat dipecah, jadi kami mengesyorkan menggunakannya jika anda mencari pilihan yang menyenangkan untuk menyimpan dompet kertas anda!

BERMULA DENGAN BITCOIN VAULT

25. Cryptosteel MNEMONIK

Dompet simpanan sejuk Cryptosteel MNEMONICIni adalah pilihan lain jika anda merancang untuk menyusuri jalan dompet kertas.

Kelebihan

Produk ini hampir tidak dapat dihancurkan, kerana tahan hingga 2100 F dan dapat bertahan dari sejumlah besar tekanan dari senjata dan alat.

Keburukan

Ia berada di sisi yang mahal dan melainkan jika anda ingin sangat selamat dengan Bitcoin anda, menggunakan dompet perkakasan mungkin merupakan pilihan yang lebih murah dan mesra pemula.

BERMULA DENGAN MNEMONIK CRYPTOSTEEL

26. ArcBit

logo arcbitWalaupun sudah ketinggalan zaman, dompet ini masih dapat menjalankan tugasnya menyimpan, mengirim, dan menerima Bitcoin.

Kelebihan

Ia sangat mudah digunakan dan bahkan kebanyakan pemula akan belajar bagaimana menggunakan dompet dalam beberapa minit.

Yang anda perlukan hanyalah penyemak imbas Chrome untuk dapat menggunakan dompet ini kerana ia akan dimasukkan ke dalam penyemak imbas anda sebagai tambahan.

Keburukan

Sekiranya anda kehilangan akses ke komputer anda, sukar untuk mendapatkan akses ke dompet anda kecuali anda mempunyai kunci peribadi dan maklumat lain yang diperlukan bersama anda.

Dompetnya sudah ketinggalan zaman dan tidak akan kelihatan hebat seperti dompet lain. Fungsinya tidak begitu baik seperti dompet lain, jadi jika anda mahukan dompet yang cantik, anda tidak akan menjumpainya di sini.

BERMULA DENGAN ARCBIT

27. Blockchain

logo blockchainWalaupun dompet dalam talian ini mempunyai kelemahan, ia mempunyai banyak faedah kerana ini adalah dompet dalam talian # 1 yang boleh anda gunakan sekarang. Dengan antara muka yang mudah dan kelemahan yang diuji, inilah yang terbaik yang anda dapat dengan dompet dalam talian.

Kelebihan

Laman web itu sendiri dibuat dengan mempertimbangkan pemula. Walaupun anda tidak mempunyai banyak pengalaman dengan dompet Bitcoin, anda dapat menavigasi laman web ini.

Keburukan

Blockchain.info terkenal kerana mempunyai bayaran yang tinggi dan melakukan transaksi yang perlahan, jadi jika anda tidak mahu mengalami hal ini, maka kami mengesyorkan agar anda tidak menggunakan laman web ini.

Laman web ini juga sangat rentan terhadap penggodaman kerana menjadi dompet dalam talian. Seperti yang anda dengar berita, dompet dalam talian jauh lebih mudah untuk diretas daripada dompet perkakasan kerana terdapat lebih banyak kelemahan. Oleh itu, jika anda mempertimbangkan untuk menggunakan dompet dalam talian seperti ini, pertimbangkan kelemahan ini.

BERMULA DENGAN Rantai Blok

Kesimpulannya

Terdapat banyak dompet Bitcoin yang tersedia, sama ada dalam talian, perkakasan, kertas atau hibrid. Apa sahaja yang anda pilih, pastikan ia selamat dan terdedah kepada kebanyakan kelemahan yang sudah diketahui. Sekiranya dompet rentan terhadap virus dan perisian hasad yang diketahui, itu bermakna penerbit tidak membuat perubahan. Pastikan juga menggunakan dompet yang boleh dipercayai, supaya anda dapat mengakses dompet anda apabila anda memerlukannya.

Bitcoin adalah mata wang masa depan, jadi pilihlah dompet yang selamat dan naik kereta api hari ini!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me