Adakah Bittrex Selamat untuk Dagangan? Peraturan Keselamatan & Pertukaran

Sekiranya anda berfikir untuk mendaftar untuk akaun Bittrex, satu soalan yang pasti terlintas di fikiran anda adalah “Adakah Bittrex Selamat?Bittrex adalah salah satu yang paling selamat, dan juga salah satu pertukaran crypto terbesar di dunia. Ditubuhkan pada tahun 2014 oleh Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach dan Ryan Hentz, dan berpusat di Seattle, Washington. Hari ini ia berdagang di lebih dari 200 cryptocurrency yang berbeza dengan jumlah dagangan 24 jam hanya di bawah 300 juta dolar AS. Memandangkan bahawa pengasas telah bertahun-tahun bekerja di bidang keselamatan untuk syarikat seperti Microsoft, Amazon, dan Blackberry, jangkaan secara semula jadi cukup tinggi. Dan harapan itu telah dipenuhi.

Berapa Lama Bittrex Telah Ada?

Bittrex ditubuhkan pada tahun 2014. Pasukan pengasas berpendapat bahawa untuk berjaya, Bittrex harus memberikan keselamatan bagi penggunanya. Oleh itu, mereka memutuskan untuk memasukkan semua pengalaman keselamatan mereka ke dalam Bittrex.

Adakah Bittrex Dikawal Selia?

Pada mulanya, Bittrex sepenuhnya mematuhi peraturan AS dan undang-undang sekuriti, bahkan merupakan antara syarikat pertama yang memohon BitLicence New York. Walau bagaimanapun, permohonan ini akhirnya ditolak. Menurut negara bagian New York, penolakan didasarkan pada ketidakcukupan dengan anti-pencucian wang Bittrex dan ketekunan wajar ketika menyenaraikan syiling baru. Bittrex mempertikaikan tuntutan ini tetapi masih tidak dapat menawarkan perkhidmatannya kepada penduduk New York.

Jadi, pada masa ini, Bittrex bukan pertukaran yang dikawal selia di bawah undang-undang sekuriti AS. Walau bagaimanapun, Bittrex beroperasi di bawah peraturan yang ditetapkan oleh Kesatuan Eropah dan kerajaan Malta, termasuk Akta Aset Kewangan Maya Malta.

Betapa Selamatnya Bittrex?

Bittrex bertujuan untuk menawarkan penggunanya platform yang cepat, selamat dan boleh dipercayai untuk keperluan perdagangan crypto mereka. Ia menggunakan enjin perdagangan yang dibina khas berdasarkan apa yang dikenali sebagai pengkomputeran elastik berskala untuk memastikan platform dapat menyesuaikan diri dengan kehendak pengguna dan mengekalkan persekitaran perdagangan yang cepat dan selamat.

Bittrex juga menawarkan perkhidmatan pelanggan 24/7/365. Namun, kerana jumlah pengguna sangat besar, kadang-kadang respons dapat menjadi lambat. Beberapa pengguna telah dilaporkan menunggu berminggu-minggu untuk mendapatkan jawapan dari pasukan sokongan. Syarikat itu mengatakan bahawa mereka melakukan yang terbaik untuk memperbaiki masalah ini.

Betapa Selamatnya Bittrex?

Pasukan pengasas mempunyai keselamatan sejak awal. Setakat ini, Bittrex adalah salah satu pertukaran cryptocurrency yang masih belum diretas. Memandangkan betapa menariknya pertukaran crypto untuk penggodam berpotensi, ini membantu membina keyakinan terhadap keselamatan platform.

Keselamatan dicapai dengan beberapa amalan yang berbeza. Pertama, sekitar 80-90% dari semua token disimpan dalam dompet sejuk luar talian, jadi walaupun platform itu dikompromikan, kebanyakan dana tetap tidak dapat dijangkau. Walaupun kecairan yang rendah ini mungkin bermaksud urus niaga yang lebih perlahan bagi pengguna yang memperdagangkan sejumlah besar crypto, itu adalah langkah keselamatan yang disambut oleh kebanyakan orang.

Kedua, Bittrex sangat bergantung pada pengesahan dua faktor atau 2FA melalui perisian seperti Google Authenticator atau Authy. Aplikasi ini menghasilkan kata laluan enam digit rawak yang hanya berlaku selama satu minit. Kata laluan 2FA diperlukan untuk semua pengeluaran dan untuk menggunakan API Bittrex untuk menghubungkan akaun ke aplikasi perdagangan seperti TabTrader atau yang lain.

Sebagai ciri keselamatan tambahan, pemberitahuan akan dihantar ke akaun e-mel yang didaftarkan pengguna pada setiap log masuk, dan harus ada penantian minimum dua minit setelah log masuk sebelum penarikan.

Adakah Dompet Bittrex Selamat?

Walaupun Bittrex sendiri tidak pernah diretas, beberapa pengguna individu telah menyatakan bahawa akaun mereka telah diakses dan token mereka dicuri. Setakat ini, semua kes ini disebabkan tidak mengaktifkan langkah keselamatan seperti 2FA. Di antara pengguna yang mempunyai ciri keselamatan diaktifkan dengan betul, sepertinya tidak ada masalah seperti itu. Jadi, dompet di Bittrex selamat, tetapi sejauh mana keselamatan tersebut bergantung pada setiap pengguna.

Walau bagaimanapun, pengguna tidak menerima kunci peribadi ke dompet mereka. Ini bermaksud bahawa secara teknikal, pengguna tidak begitu memiliki dompet mereka. Ini sebenarnya adalah kebiasaan untuk pertukaran kripto, sebab itulah ia disyorkan kepada pengguna di ada pertukaran tidak menyimpan sejumlah besar token di dompet pertukaran mereka untuk jangka masa yang panjang.

Adakah Bittrex boleh dipercayai?

Bittrex bertujuan untuk menjaga keseimbangan yang tepat antara menawarkan keselamatan terbaik dan mengambil sedikit sebanyak maklumat peribadi dari penggunanya. Ia melakukan ini dengan menggunakan perkhidmatan bernama Jumio. Pengguna dari lebih 200 negara di seluruh dunia hanya perlu memasukkan nama, alamat, dan tarikh lahir mereka, dan Jumio dapat mengesahkannya.

Tahap pengesahan pertama ini memberi pengguna akaun asas, yang mempunyai had pengeluaran 3 BTC (bitcoin) sehari. Akaun yang dipertingkatkan tersedia, setelah memberikan imbasan ID yang dikeluarkan oleh kerajaan dan selfie yang memegang ID tersebut.

Sejauh ini, belum ada laporan mengenai penyalahgunaan maklumat peribadi oleh Bittrex.

Sekiranya apa yang anda baca di atas telah memberikan jawapan yang memuaskan untuk soalan anda “Adakah Bittrex selamat?“, Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana mendaftar dan memulakan perdagangan.

Bagaimana Bermula di Bittrex?

Mendaftar akaun di Bittrex agak mudah.

 1. Pertama, menuju ke Rumah Bittrex halaman dan klik pada butang “Daftar” di tengah-tengah skrin:

  selamat bittrex

 2. Masukkan alamat e-mel anda, pilih kata laluan yang selamat dan klik “Kirim”. E-mel akan dihantar ke alamat yang anda berikan.

  betapa selamatnya bittrex

 3. Buka e-mel, dan klik pada butang “Sahkan E-mel”.
 4. Baca dan terima syarat perkhidmatan.

  adakah dompet bittrex selamat

 5. Sekarang anda mesti melengkapkan maklumat profil asas anda. Isi semua bidang yang diperlukan. Data profil yang diperlukan adalah negara tempat tinggal, alamat jalan, nombor pangsapuri atau unit, kota, negeri atau wilayah, poskod dan tarikh lahir. Bagaimanapun, bidang telah diisi, klik “Teruskan”.

  peraturan pertukaran crypto

 6. Langkah seterusnya adalah pengesahan ID. Arahan di sini menyatakan bahawa walaupun kad pengenalan dan lesen memandu dapat digunakan, prosesnya dapat dipercepat dengan menggunakan pasport. Anda boleh menggunakan imbasan yang ada, atau mengambil gambar dokumen dengan kamera web anda langsung dari halaman. Walau bagaimanapun, anda mesti mempunyai kamera beresolusi tinggi. Sekiranya resolusi kamera web anda terlalu rendah, hanya pilihan muat naik yang berfungsi untuk anda. Setelah anda mempunyai imbasan atau dokumen yang sesuai, klik “Mula Pengesahan”.
 7. Tetingkap akan terbuka, yang membolehkan anda memilih negara tempat tinggal dan jenis ID: pasport, kad pengenalan atau lesen memandu. Setelah anda mengklik jenis dokumen yang betul, anda akan ditanya sama ada anda ingin mengambil gambar atau memuat naik gambar. Perlu diingat bahawa gambar depan dan belakang dokumen anda mungkin diperlukan. Anda mungkin juga diminta untuk memberikan gambar warna wajah anda yang tidak diedit.

  pengesahan

 8. Setelah semua gambar dimuat, klik “Kirim”. Proses pengesahan boleh memakan masa beberapa jam. Semasa ini dilakukan, anda akan mempunyai akses ke sistem dan bebas untuk melihat-lihat. Anda mesti menunggu sehingga pengesahan selesai untuk melakukan perdagangan sebenar.

Itu sahaja. Anda kini mempunyai akaun Bittrex yang disahkan. Terdapat berjuta-juta kemungkinan untuk berdagang mata wang digital (bahkan ada token sebenar yang disebut “Myriad” yang boleh anda jual). Cara melakukan perdagangan sebenarnya adalah di luar ruang lingkup artikel ini, tetapi bahkan pendatang baru yang relatif dengan dunia cryptocurrency akan dapat berdagang di platform tanpa terlalu banyak masalah. Dan sekiranya timbul pertanyaan atau masalah, selalu ada sokongan pelanggan, walaupun kadangkala memerlukan sedikit masa.

Ucapan Akhir…

Sekiranya terdapat satu kelemahan untuk Bittrex untuk pengguna baru, tidak ada sokongan untuk mata wang fiat. Ini bermaksud bahawa anda tidak boleh menggunakan dolar, pound, yen atau euro anda untuk membeli token crypto di platform ini; anda mesti memiliki beberapa syiling digital untuk memulakan. Oleh itu, anda mesti mendapatkan token dengan sebilangan besar kaedah yang ada atau membelinya di bursa sokongan fiat seperti Coinbase atau Kraken dan kemudian memindahkan token tersebut ke Bittrex.

Tetapi, kesimpulannya, jika pengguna mematuhi 2FA yang diaktifkan, Bittrex menawarkan yang cepat, cepat dan keseluruhan selamat dan terkawal platform untuk perdagangan cryptocurrency. Reputasinya sebagai salah satu pertukaran crypto teratas di dunia lebih dari sekadar dibenarkan. Ringkasnya … jawapan untuk soalan pembukaan “Adakah Bittrex Selamat? “ adakah ya. Bittrex selamat seperti yang mereka datangi.

Ada sebarang pertanyaan mengenai perdagangan? Tinggalkan balasan di bawah dengan sebarang pertanyaan atau maklum balas!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me