Ramalan Harga Uniswap 2021-2025: Adakah UNI pelaburan yang baik?

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, pasaran kripto semakin mempengaruhi sistem kewangan dunia. Selepas cryptocurrency, Defi atau Decentralized Finance adalah bahagian kedua terpadu ekosistem crypto dan kira-kira 50% pasaran Defi dimodalkan oleh Uniswap yang baru-baru ini pada bulan September melancarkan UNI koin asalnya. Jadi, hari ini kami mempersembahkan kepada anda Ramalan harga uniswap untuk tahun 2021, 2022,2023.

Tetapi pertama, lihatlah kandungan artikel tersebut.

Apa itu Defi?

Selama bertahun-tahun, pasaran kripto telah banyak berkembang. Terdapat banyak penambahan kuat di pasaran, dan di antaranya, pelancaran Defi atau kewangan terdesentralisasi adalah yang paling menonjol. Defi adalah sejenis kewangan yang, tidak seperti semua kewangan tradisional, tidak bergantung pada perantara pusat seperti bank dan bursa.

Sebaliknya, Defi sepenuhnya terdesentralisasi. Ia berjalan melalui perisian sumber terbuka yang hanya dapat dipengaruhi oleh konsensus penggunanya. Syarikat pertama yang melancarkan protokol Defi ialah Veritseum, pada tahun 2013. Tetapi ketika ini, Ethereum adalah protokol Defi yang paling terkenal di dunia. Setelah dilancarkan pada tahun 2015 Ethereum telah menguasai pasaran Defi sepenuhnya.

Ethereum dan pelancaran Uniswap

Untuk memahami Tolak kami diminta untuk meneroka Ethereum secara ringkas, platform di mana Uniswap dibina.

Pada dasarnya Ethereum adalah platform sumber terbuka sejagat yang membolehkan orang ramai membina aplikasi terdesentralisasi pelbagai guna. Beberapa ciri-cirinya adalah:

Perbankan untuk semua orang: Tidak seperti bank, anda tidak perlu mempunyai apa-apa selain internet untuk menggunakan Ethereum. Ethereum tidak mempunyai batasan sempadan dan platformnya dapat diakses oleh mana-mana orang biasa dari mana-mana bahagian dunia.

Internet yang lebih peribadi: Ethereum tidak memerlukan data peribadi untuk berfungsi kerana anda membayangkan untuk membangun ekonomi berdasarkan nilai, bukan pengawasan.

Rangkaian rakan sebaya: Di Ethereum, seseorang tidak perlu mengupah orang tengah atau perantara untuk melakukan transaksi. Yang menurunkan kos proses dan juga menjadikannya mudah.

Tahan penapisan: Salah satu ciri penting Defi adalah bahawa tidak ada institusi atau pemerintah yang dapat menghentikan orang-orang mendapat manfaat dari perkhidmatannya.

  1. Ramalan Harga Pautan Rantai 2021-2025 Akan MENCAPAI $ 100?
  2. Ramalan Harga Dogecoin 2021-2025 | Bolehkah DOGE mencecah $ 1?

Apa itu Uniswap

Hayden Adams, bekas jurutera mekanikal di Siemens, mencipta Tolak dan melancarkannya pada bulan November 2018. Banyak kapitalis teroka terkenal seperti Andreessen Horowitz, Square Ventures LLC, ParaFi, dan Paradigm Venture Capital melabur di dalamnya. Tetapi pelaburan terbesar adalah Ethereum Foundation yang melabur $ 100,000 di Uniswap.

Walaupun telah mengatasi pelbagai halangan untuk institusi terpusat, pertukaran yang terdesentralisasi (DEX) juga mempunyai masalah sendiri untuk diselesaikan. Yang paling penting adalah berkaitan dengan kecairan. Di sinilah Uniswap melompat masuk. Ini membolehkan DEX menukar token tanpa bergantung pada kecairan yang dibuat oleh pembeli dan penjual, dan pertukaran token ini, hingga tahap tertentu, menyelesaikan masalah kecairan untuk bursa.

Dibina berdasarkan protokol Ethereum, Uniswap membolehkan pengguna melakukan pertukaran token ERC20. Tidak seperti platform lain yang serupa, Uniswap tidak mengenakan sebarang bayaran dan fungsi sebagai barang awam. Dengan Uniswap pengguna dapat melakukan transaksi tanpa memerlukan perantara, yang dapat mengurangkan biaya proses.

Salah satu ciri yang paling menarik yang terdapat di Uniswap ialah persamaan matematik. Apa yang dilakukannya ialah bukannya membiarkan pembeli dan penjual menentukan harga, persamaan (X * Y = K), dengan sendirinya, mengimbangi nilai token yang diperdagangkan.

Selanjutnya, Uniswap adalah protokol Defi terbesar di dunia dengan $ 2.94 bilion terkunci di dalamnya. Ia mewakili 49.6% dari keseluruhan pasaran Defi.

V2 pertama, dan sekarang V3:

Selepas pelancaran awalnya pada tahun 2018, Uniswap melancarkan V2 pada Mei 2020 yang jelas merupakan lelaran blockchain V1 on-chainnya

dan sekarang desakan untuk V3, yang telah diumumkan, semakin meningkat. Versi 3 (V3) Uniswap akan mengurangkan kos proses dan membuatnya akan lebih cepat dan dapat dipercayai. Ia boleh dilancarkan pada pertengahan tahun.

Faktor Harga Tidak Tukar

Untuk duit syiling UNI, dua faktor yang paling penting adalah persekitaran pasaran umum dan pelancaran Uniswap V3, yang akan memainkan peranan penting dalam menentukan harga syiling UNI.

Walaupun Bitcoin sedang melalui masa yang agak sulit setelah melintasi tahap harga $ 40,000, persekitaran pasaran masih tidak begitu buruk, sebenarnya dengan beberapa langkah, ia kelihatan cukup bagus.

Sebagai dua ketua pengawal selia, SEC dan OCC kini diketuai oleh dua eksekutif mesra kripto, Gary Gensler dan Michael S. Barr. nampaknya pasaran kripto akan menguat ketika pentadbiran Biden mengambil alih tanggungjawab.

Sebelumnya, ketika V2 diluncurkan ia telah membawa pasar ke ribut. Oleh itu, ada kemungkinan besar bahawa pelancaran Uniswap V3 dapat membuktikan sangat bermanfaat bagi UNI.

Analisis dan Sejarah Harga Uniswap

Dilancarkan secara langsung pada bulan September 2020, token UNI adalah koin Defi ke-2 terbesar dengan cap pasaran, hanya terletak di belakang Chainlink.

Pada masa ini, duit syiling berada pada tahap bullish mutlak, kerana baru-baru ini mencapai tahap tertinggi sepanjang masa dan Apa yang telah diramalkan oleh banyak orang untuk beberapa bulan akan datang, UNI telah mencapainya.

Baru-baru ini UNI melepasi tahap harga psikologi $ 15, kerana mencecah harga $ 15.50 (tertinggi sepanjang masa). Uniswap diniagakan pada tahap harga $ 4 pada 1 Januari dan sekarang diperdagangkan pada tahap harga $ 14. Sementara itu, ia telah meningkat sebanyak lebih kurang 300% dan jika kita melihat mingguan carta harga kita melihat UNI mengalami pertumbuhan sekitar 180%.

Tambahan pula, cap pasaran UNI juga meningkat sebanyak 350%, kerana pada 1 Januari kapitalisasi pasarannya sekitar $ 1 miliar, dan sekarang, sekitar $ 4 miliar. Ini secara jelas menyatakan bahawa sentimen pertumbuhan duit syiling yang terus meningkat akan membuat pembeli melaburnya secara besar-besaran, yang tentunya akan mendorong koin UNI mencapai tahap tertinggi yang belum pernah terjadi sebelumnya..

Sebelum kami mendedahkan kepada kami tentang kami Ramalan harga tanpa had, mari kita lihat apa kata projek lain mengenai duit syiling UNI.

Ramalan Harga Uniswap 2021-2024 oleh Tradingbeasts

Bagi tahun 2021 Dagangan perdagangan meramalkan bahawa duit syiling akan diperdagangkan antara tinggi $ 19.497 dan rendah $ 13.258 dan dengan perubahan 16.31% duit syiling akan mempunyai harga rata-rata $ 15.598 sepanjang tahun.

Untuk tahun 2022, UNI akan diperdagangkan pada purata $ 20.793 dan akan beralih antara tempat yang tinggi $ 25.991 dan yang rendah $ 17.674 dan akan melihat perubahan 55.06%.

Sepanjang tahun 2023, seperti yang diramalkan oleh Tradingbeast, UNI akan sedikit pincang antara $ 21.078 dan $ 30.997 dan akan diperdagangkan pada purata $ 24.797 sementara itu dengan perubahan harga 84.92%.

Untuk tahun 2024, Tradingbeasts mengunjurkan UNI beralih antara tinggi $ 34.955 dan rendah $ 23.770 dengan harga rata-rata $ 27.964 dan perubahan harga akan menjadi 108.53%.

Ramalan Harga UNI 2025 oleh Walletinvestor

Mengikut Pelabur Wallet, UNI dijangka melepasi $ 50 menjelang tahun 2026 sementara itu akan meningkat lebih dari 300%.

Ramalan Harga Uniswap kami

Setelah mempertimbangkan semua faktor yang dapat mempengaruhi nilai UNI dalam jangka panjang, kami membuat ramalan berikut:

Ramalan Harga Uniswap 2021

Berdasarkan analisis teknikal kami, kami mengunjurkan bahawa UNI akan diperdagangkan antara $ 13.762 hingga $ 20.238, dan rata-rata, duit syiling akan diperdagangkan pada sekitar $ 18.864 sepanjang tahun 2021.

Ramalan Harga Uniswap 2022

Selama tahun 2022, UNI mengunjurkan pincang antara harga terendah $ 19.892 dan tinggi 24.978 dan harganya rata-rata adalah 21.743.

Ramalan Harga UNI 2023

Dengan purata $ 24.897, Uniswap diprediksi akan berubah di antara $ 23.463 dan $ 30.970 sepanjang tahun 2023.

Soalan Lazim Ramalan Harga Uniswap

Adakah Uniswap adalah pelaburan yang baik?

Strategi jangka panjang melabur di Uniswap kelihatan menjanjikan. Menurut unjuran kami, Uniswap akan melepasi tanda $ 50 selama 2-3 tahun akan datang.

Adakah Uniswap akan melepasi tahap harga $ 1000?

Dalam lima tahun akan datang, Uniswap sangat mungkin tidak akan mencapai $ 1000. Tidak sukar bagi $ 100 untuk dicapai menjelang 2025, tetapi $ 1000 adalah aspirasi yang sedikit optimis dalam lima tahun.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me