Ulasan Nebeus: Merapatkan Crypto ke Wang Tunai dengan Cara yang Mudah dan Selamat

Dalam ulasan Nebeus berikut, kami akan melihat platform pinjaman crypto tanpa melihat dan melihat bagaimana ia meningkat berbanding dengan beberapa lelaki besar seperti crypto.com atau Celcius Network. Kami akan melihat semua item penting semasa memilih platform pinjaman crypto untuk mempertaruhkan Bitcoin atau Etherum anda seperti; KYC, hasil tahunan, keselamatan, dan banyak lagi … Oleh itu, mari kita terus menerimanya!

Kajian Nebeus

Ketika dunia telah memasuki dekad baru, mata wang digital perlahan-lahan menjadi wang masa depan. Yang mengatakan, populariti cryptocurrency masih berkembang lebih cepat daripada sebelumnya. Beberapa perkhidmatan membolehkan anda membayar melalui pelbagai jenis crypto dan lonjakan DeFi telah memperkenalkan ratusan peluang pelaburan baru di ruang crypto.

Lanjutkan ke hari ini dan anda bahkan dapat melakukan tugas mudah seperti menempah hotel dengan Bitcoin.

Langkah seterusnya setelah membuat utiliti harian untuk crypto adalah dengan menawarkan perkhidmatan perbankan tradisional seperti pinjaman dan akaun simpanan. Terdapat ratusan juta orang tanpa bank di seluruh dunia ini, yang mungkin menjelaskan (sekurang-kurangnya sebahagian) letupan DeFi dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Platform seperti Nebeus membenarkan pengguna mereka di lebih dari 100 negara untuk menerima pinjaman tunai sebenar yang disokong oleh cryptocurrency. Sedangkan sebelumnya, kemampuan seseorang untuk mendapatkan pinjaman berdasarkan beberapa faktor seperti skor kredit mereka, aset keras, dan lain-lain … kini hampir semua orang dapat memperoleh pinjaman dengan syarat mereka mempunyai cukup cryptocurrency tertentu untuk dijadikan jaminan.

Oleh itu, mari kita lihat lebih dekat platform pinjaman kripto baru ini untuk melihat apa yang ditawarkannya!

Jadi apa itu Nebeus?

Nebeus ditubuhkan pada tahun 2014 dan merupakan platform cryptocurrency lengkap yang ditubuhkan untuk pengguna cryptocurrency dan telah berkembang sejak.

Syarikat ini terkenal menawarkan pelbagai perkhidmatan yang berkaitan dengan cryptocurrency seperti penyimpanan peti besi, dompet crypto, akaun simpanan, pinjaman berasaskan kripto, dan kemampuan untuk berdagang cryptocurrency dengan mudah dan pantas.

Apakah perkhidmatan yang ditawarkan oleh Nebeus?

Ringkasnya, Nebeus menyediakan tiga jenis perkhidmatan utama:

Pinjaman Bitcoin peer-to-peer

Ulasan Nebeus - Pinjaman Bitcoin

Nebeus menyediakan rakan sebaya Pinjaman Bitcoin tanpa perlu melalui sebarang proses kelulusan.

Sekiranya anda tidak mahu menyimpan cryptocurrency anda dalam dompet standard, maka Nebeus dapat membantu anda menukarnya menjadi wang tunai. Syarikat menggunakan cryptocurrency anda sebagai cagaran dan memberikan anda jumlah wang tunai seterusnya yang dimasukkan ke dalam akaun bank anda. Aspek terbaik ialah anda tidak memerlukan cek kredit – anda hanya akan mendapat wang fiat.

Jenis pinjaman Nebeus

Semua pinjaman dilakukan secara peer-to-peer. Ini bermaksud pihak lain menawarkan wang tunai yang anda terima tanpa bank memainkan orang tengah. Sudah tentu, satu-satunya kelemahan di sini ialah prosesnya memerlukan sedikit masa dan tidak seketika.

Sama seperti pinjaman apa pun, gagal membayar hutang anda terbukti tidak menguntungkan. Anda boleh kehilangan semua cryptocurrency anda sekiranya anda tidak dapat membuat pembayaran tepat pada masanya.

Selain itu, anda hanya mendapat separuh daripada nilai tunai Bitcoin anda; untuk mendapatkan pinjaman tunai $ 3,000, anda perlu membuat deposit Bitcoin sebanyak $ 1,500.

Walau bagaimanapun, jika anda dapat membuat pembayaran tepat pada masanya dan mengikuti terma dan syarat, ini adalah perkhidmatan pinjaman yang baik untuk orang yang perlu menurunkan cryptocurrency mereka.

Dompet Crypto

Seperti namanya, dompet crypto adalah ruang di mana anda dapat menyimpan semua cryptocurrency anda dalam peti besi yang selamat dan selamat. Ia juga membolehkan anda melabur dengan sewajarnya.

Dengan pertolongan ini dompet crypto, anda boleh memindahkan cryptocurrency antara pengguna Nebeus yang lain secara percuma.

Walaupun anda ingin memindahkan crypto ke akaun luar, anda boleh melakukannya dengan bayaran yang rendah; semua ciri ini dapat anda lakukan dengan selamat di dalam kawasan kediaman anda.

Selain itu, semua cryptocurrency anda disimpan dalam akaun sejuk (luar talian), sehingga menjauhkannya dari jangkauan penggodam. 

 

Akaun simpanan

Menurut laporan berita, bank telah mulai memperkenalkan suku bunga negatif.

Ini bermaksud bahawa daripada menerima wang sebagai faedah untuk menyimpan wang tunai, anda harus membayar wang kepada bank untuk menyimpan dana anda.

Ditambah dengan kadar inflasi yang lebih tinggi yang dijangkakan pada masa akan datang kerana kerosakan ekonomi COVID-19, nilai keseluruhan simpanan anda mungkin akan semakin berkurang.

Untuk mengatasi masalah ini, Nebeus menawarkan akaun simpanan cryptocurrencynya. Akaun simpanan ini memberi anda kadar faedah tahunan 8.25% terus ke akaun anda (dalam EUR) setiap bulan. Dana tersebut dapat dikompaun atau dikeluarkan dengan serta-merta.

Anda akan menjumpai dua platform simpanan yang boleh anda pilih, berdasarkan masa anda menyimpan akaun dan jumlah crypto.

Akaun simpanan akan membolehkan anda memperoleh pendapatan pasif tambahan sambil memegang cryptocurrency.

Pertukaran kripto

Ini adalah fungsi utama Nebeus – membeli dan menjual cryptocurrency. Mata wang kripto boleh diperdagangkan melalui ciri pertukaran Nebeus.

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda boleh menukar wang anda menjadi crypto atau menukar satu jenis crypto ke yang lain. Nebeus juga membolehkan anda membeli cryptocurrency melalui kad debit / kredit anda atau menggunakan pindahan bank, dengan itu membolehkan anda banyak cara untuk pelaburan cryptocurrency.

Walaupun deposit bank boleh dibuat secara percuma, deposit kad debit / kad kredit memerlukan sedikit bayaran.

Selain itu, anda juga boleh memindahkan wang tunai anda terus dari akaun Nebeus ke akaun bank anda.

Bagaimana anda mendaftar di Nebeus?

Mendaftar di Nebeus sangat mudah dan mudah. Yang perlu anda buat hanyalah menambahkan nama dan alamat e-mel, kewarganegaraan, dan kata laluan anda; iaitu ia! Walau bagaimanapun, proses pengesahan agak sukar. Akaun anda perlu disahkan melalui SMS – anda perlu mengisi borang, melampirkan sebarang bil utiliti, dan akaun Nebeus anda sudah siap!

Apakah proses memohon pinjaman?

Memohon pinjaman sangat mudah. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah:

  • Pergi ke platform Nebeus; di sini, ketik ‘Mengeluarkan Pinjaman.’
  • Ketik butang ‘Buat Permintaan Pinjaman’ dan kemudian pada ‘Permintaan Pinjaman’.
  • Setelah selesai, anda hanya perlu mengisi borang.

Ada baiknya jika anda ingat bahawa semua terma dan syarat akan ditunjukkan kepada calon pemberi pinjaman juga. Oleh itu, anda mesti mengisi seberapa banyak maklumat sehingga pemberi pinjaman dapat mengenali anda dengan lebih baik mengenai keadaan kewangan anda. Secara keseluruhan, ini hanya akan meningkatkan peluang anda mendapatkan pinjaman.

Kesimpulan Kajian Nebeus

Nebeus adalah salah satu platform crypto terbaru yang mudah difahami dan digunakan, sehingga menjadikannya tempat yang sempurna untuk pemula dan profesional. Laman web ini mempunyai beberapa ciri hebat seperti akaun simpanan, dll. Namun, kebanyakan pengguna cenderung menggunakan Nebeus untuk mendapatkan pinjaman, berkat kaedah yang cepat dan mudah. Nebeus pastinya laman web yang berfungsi seperti daya tarikan, platform yang disyorkan jika anda berurusan dengan cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me