Kako je tek početak 2021. godine, također je savršeno vrijeme za neke projekcije. Dakle, danas vam predstavljamo zvjezdane lumene predviđanje cijena.

Kada točno pogledamo kripto tržište, jedan od čimbenika koji nam se odmah pojavljuje je dojam da kripto tržištu uopće ne ide loše, već prilično impresivno.

Dvije očite činjenice koje potvrđuju ovaj pojam su: Prvo, sve kriptovalute na prvih deset popisa (po tržišnoj vrijednosti) rastu, osim XRP-a čija se vrijednost iscrpljuje jer je pogođena SEC tužbom, a druga je izvedba bitcoin, koji je zabilježio rast od oko 60% tijekom posljednja tri tjedna.

Opće tržišno okruženje i performanse Bitcoina uvijek su najvažniji čimbenici prilikom izrade analize bilo kojeg Altcoina, uključujući Stellar. No, prije nego što uskočimo u analizu cijena Stellar-a, prvo istražimo o čemu se radi u ovom altcoin-u.

Što je Zvijezda?

Zvjezdani je mreža otvorenog koda, što u osnovi znači da svaki korisnik Stellera može pristupiti njegovim sustavima i utjecati na rad. Prihvaća sve vrste novca, nikoga ne privilegira i podržava ljude da stvaraju, šalju i trguju svim vrstama valuta.

Steller poput svih ostalih poznatih kriptovaluta prolazi preko decentralizirane mreže, izgrađene na blockchainu koji mrežu drži sinkroniziranom. Stellar Blockchain povećava učinkovitost mreže, smanjuje troškove, štedi vrijeme, a također omogućava mreži da adekvatno obavlja prekogranične transakcije. Iako je po svojoj prirodi mnogo sličan bitcoinu i Ethereumu, praktički se prilično razlikuje od njih jer sebe u osnovi prikazuje kao plaćanje, a ne kao kriptovalutu.

Prije je djelovao na protokolu 13, ali 23. studenog Stellar razvojni fond nadogradio je mrežu, a sada Stellar radi na protokolu 15, koji je relativno prikladniji i učinkovitiji.

Stellar je također poznat po jedinstvenom konsenzusnom protokolu koji je prvi takve vrste. Zvjezdani konsenzusni protokol prva je praktična provedba FBA (Federated Byzantine Network) protokol koji je 2015. godine idealizirao profesor David Mazieres.

Još jedna stvar koja čini Stellar jedinstvenim među vršnjacima je njegova vizija da poboljša i revolucionira kripto tržište. financijski sustav najma. Drugim riječima, on je ovdje da podrži postojeći financijski sustav, a ne da ga izazove. U osnovi je dizajniran da premosti praznine između različitih financijskih instituta, a glavni mu je cilj stvoriti sinkronizirano okruženje za sve vrste financijskih mreža.

Kratka povijest Stellar XLM

Jed McCaleb je um koji stoji iza inovacije tvrtke Stellar. on je jedan od glavnih sudionika u kripto tržištu, tržište koje danas vidimo duguje mu puno Jed. Također je suosnivač Ripplea, a s negativne strane, isti je čovjek koji je izumio zloglasnu kripto razmjenu Mt. Gox (koji je u jednom trenutku bio najveća kripto razmjena na svijetu i držao je više od 70% Bitcoina) koji je Okružni sud u Tokiju proglasio bankrotom u travnju 2014..

Jed McCaleb surađivao je s odvjetnicom Joyce Kim i pokrenuo Stellar 2014. godine. Kasnije se Stellar udružio s izvršnim direktorom Stripea Patrickom Collisonom i zajedno su pronašli Zvjezdani temelj, neprofitna organizacija koja podupire razvoj i usvajanje platne mreže Stellar Lumens. U početku je Stripe također podržao Stellar uloživši 3 milijuna dolara u sjeme.

Stellarov XLM, za razliku od Bitcoina ili Ethereuma, niti može biti miniran, niti ga protokol može dodijeliti. Fiksni broj Stellar XLM proizveden je kad je prvi put pušten u rad.

U početku je proizvedeno 100 milijardi XLM-ova, a planirano je da se njihov broj povećava za 1% svake godine, ali kasnije je zajednica Stellar izglasala ograničavanje XLM-ponude za 50%, u listopadu 2019., kao rezultat toga sada imamo 50 milijardi XLM-ova, Od toga 20 milijardi trguju, kupuju i koriste korisnici Stellar, a preostalih 30 milijardi drži Stellar fondacija za potporu i promicanje usvajanja Stellar kao platne mreže.

  1. Cardano Predviđanje cijena 2021.-2025. | Hoće li ADA ikad doseći 10 dolara?
  2. Predviđanje cijene dogecoina 2021.-2025. | Može li DOGE ikad postići $ 1?

Stellar (XLM) Povijest cijena svih vremena

Godinama nakon lansiranja Stellar zapravo nikada nije postigao značajna stopala, ali u prosincu 2017. Premašio je razinu cijena od 0,10 USD u prvom tjednu prosinca. Zatim je u prvih nekoliko dana siječnja 2018 prešao razinu cijene od 0,50 USD i isti tjedan , Stellar je dosegnuo najvišu razinu od 0,93 dolara (u tom je trenutku dosegao i vrhunac na BTC / XLM trgovački par i dosegao 6.300 satoši-a najmanja jedinica BTC-a).

Ali nije uspio dugo održati tu razinu cijena, jer je u sljedeća tri tjedna izgubio otprilike 70% vrijednosti, a zatim je Stellar mjesecima nastavio teturati na različitim razinama cijena, a sredinom prosinca 2018. cijena je pala na manje od 0,10 USD razina cijena i nastavila se po prosječnoj cijeni od otprilike 0,07 dolara mjesecima sve do repa novembra 2020. i od tada Stellar je trgovao po prosječnoj razini od 0,15 USD.

Mjesec siječanj 2021. pokazao se izuzetno unosnim mjesecom za Stellar jer je njegova vrijednost porasla za otprilike 60% u posljednjih nekoliko dana, upravo danas Stellar je također dosegnuo najvišu razinu od dvije godine od 0,41 USD, ovo nedavno skok cijena je još jednom smjestio Stellar na top 10 popisa riječi najveće kriptovalute.

XLM skok nedavnih cijena

Zvjezdana cijena predviđanja

Zvjezdana cijena predviđanja

Stellar je sada 9. najveća kriptovaluta na svijetu, jedna od kovanica s najboljom izvedbom među svojim vršnjacima, a tijekom posljednjeg je tjedna porasla za više od 160%, s tržišnom kapitalizacijom od 7.533.322.623 dolara.

Sada da vidimo što su poznate agencije za predviđanje predviđale o tome?

Zvjezdana cijena predviđanja LongForecast

Agencija za prognoze, Long Forecast napravila je najopsežnije predviđanje cijene zvjezdice. Njihova predviđanja su niža u odnosu na trenutnu situaciju na tržištu.

Predviđanje cijene Stellar XLM 2021

Prema projekcijama dugoprognozirane agencije Stellar trgovat će se negdje između 0,26 i 0,32 dolara u travnju 2021. godine, tijekom kolovoza 2021. trgovat će se oko 0,35 – 0,45 dolara, a tijekom prosinca 2021. Stellar će trgovati negdje između 0,45 – 0,50 američkih dolara.

Predviđanje cijene Stellar XLM za 2022.-2023

Predviđaju da će zvijezda ostati negdje između 0,60 i 0,70 dolara tijekom 2022. Međutim, njegova će vrijednost tijekom kolovoza 2022. malo pasti, jer se predviđa da će Stellar u međuvremenu trgovati između 0,50 i 0,55 američkih dolara, a na kraju godina ne bi bilo nikakvih značajna promjena njegove vrijednosti i kovanica će nastaviti trgovati između 0,60 i 0,70 američkih dolara. U prvom tromjesečju 2023. predviđa se da će Stellar iznositi između 0,72 i 0,80 američkih dolara, a na kraju godine procijenit će se na između 1 i 1,50 američkih dolara.

Zvjezdana predviđanja cijena 2024.-2025

Zvjezdana (XLM) predviđanja od 5 godina, koja se sada čine, djeluju grubo, jer su kriptovi nestabilni i ne možemo donijeti određenu odluku hoće li reagirati u sljedećih nekoliko minuta. Ali, XLM je trebao poletjeti do kraja 2025. Cijena će biti otprilike 3 dolara. To znači da je trenutna cijena porasla za više od 600 posto.

Zvjezdana cijena predviđanja od Captianaltcoin

Iako projiciraju kratkoročni rast vrijednosti Stellera tijekom 2021. godine, jer sugeriraju da će se tijekom godine trgovati ispod 0,50 USD.

Prema projekcijama koje su napravili, Altcoin Stellar sigurno može biti stvar, s obzirom na stabilno tržišno okruženje koje može dovesti do toga da možda prijeđe razinu cijene od 5 dolara, u razdoblju od sljedećih 5 godina.

Zvjezdana cijena predviđanja 2025 Premotač novčića

Prema Coinswitchu, Stellar će se trgovati oko 0,77 dolara u 2021. godini i sigurno će dostići 5 dolara do 2025. godine.

Zvjezdana cijena predviđanja 2025 Kriptozemlje

Cryptogroud projicira Stellar da će doseći oko 0,74 dolara do 2025. godine. Tim RippleCoinNews se ne slaže s ovim predviđanjem cijena.

Zvjezdana cijena predviđanja 2021

Zvjezdana cijena predviđanja 2021

Naše zvjezdano (XLM) predviđanje cijene

Nakon razmatranja svih čimbenika koji utječu na varijaciju cijene Stellar, donosimo sljedeća predviđanja o XLM-u:

Tijekom 2021. godine vrijednost će se zadržati između 0,30 i 0,50 američkih dolara, u 2022. godini može krenuti nagore i predviđa se trgovanje između 0,45 i 0,65 američkih dolara, nastavljajući svoj rast vjerojatno može prijeći 1 američki dolar i može se trgovati između 1 do 1,40 američkih dolara godine 2023.

Dalje tijekom 2024. godine Stellar će nastaviti putovanje prema 2 dolara, a u međuvremenu će ostati negdje između 1,45 i 1,70 dolara, a ako sve bude išlo glatko i skepticizam tržišta prema kriptovaluti nastavi iscrpljivati, na kraju će prijeći vrijednost od 2 dolara kako završava 2025. godinu.

Zaključak

Zvijezda sa svojim ogromnim potencijalom može se brzo uzastopno dizati. S obzirom na tržište, okruženje ostaje stabilno i Bitcoin nastavlja s nesmetanim performansama što sigurno utječe na sve rastuće altcoine. Štoviše, ako Stellar nastavi raditi u dobrom smjeru, nije nevjerojatno da će postati jedan od prvih pet kovanica na digitalnom tržištu i dostići 5 dolara ranije nego što se očekivalo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me