Отворена мрежа на Telegram се забави и иска да върне пари на инвеститорите в GRAM

Telegram, едно от водещите приложения за съобщения в света, е принудено да забави разкриването на Telegram Open Network (TON) и издаването на токена GRAM. Отворената мрежа на Telegram беше един от най-горещите проекти за 2018 г., събрал над 1,7 милиарда долара инвестиции за 3 фази. Мнозина възприемаха мрежите на телеграмите като начин да внесат повече маси в децентрализираната екосистема, тъй като приложението за съобщения беше над 400 милиона активни потребители месечно. Планирано е токенът $ GRAM да бъде интегриран директно в приложението Telegram заедно с поддръжка за интелигентни договори. На всичкото отгоре TON предлага и функции за интелигентни договори – позволяващи децентрализирано финансиране (DeFi) и други приложения. Първоначално мрежата трябваше да бъде пусната на 30 април, но руската компания пусна писмо до своите инвеститори (на руски) на 29 април, казвайки, че това ще трябва да се отложи най-късно още една година.

Тази новина е разочарование за много инвеститори, които очакваха TON да съперничи на проекти като Libra на Facebook (също забавено). Тези проекти се конкурират пряко с цифровите валути на Централната банка, които придобиват все по-голяма сила с пускането на китайския DCEP. Въпреки че мнозина може би са отдали промяната в датата на пускане на настоящата пандемия на коронавируса, която е поставила света на колене, всъщност се свежда до регулаторни проблеми.

Правни проблеми с Американската комисия за ценни книжа и борси (SEC)

SEC спря цифровото предлагане на Telegram Open Network през 2019г

В писмото се твърди, че решението е взето „в светлината на неотдавнашното решение на окръжния съд на САЩ“. Делото, за което се отнасят, е решението на американския съдия от миналия месец, че компанията не може да продължи с никакви блокчейн проекти или да издаде токени, докато не разрешат спора си с Американска комисия за ценни книжа и борси (SEC). 

Миналия октомври SEC заведе дело срещу Telegram за нарушаване на законите и продажба на грам жетони незаконно. Комисията е била предупредена за Telegram, след като са направили 1,7 милиарда долара от първоначалното си предлагане на монети (ICO) на своя Gram токен. Тази предварителна продажба не е била разрешена от SEC и е била в разрез със закона за ценните книжа. 

Този SEC проблем е нещо, което Telegram трудно се отърсва. Те бяха принудени да забавят своята блокчейн TON преди това, от октомври 2019 г. до април 2020 г. Сега те бяха принудени да забавят още повече. 

Финансови затруднения

Животът на изпълнителния директор на Telegram и основателят на ВКонтакте Павел Дуров - InsiderПавел Дуров, главен изпълнителен директор на Telegram Inc.

Всеки път, когато мрежата се забави, Telegram и изпълнителният директор, Павел Дуров, също губят пари. Последното забавяне наистина ги е ударило силно. По писмо до инвеститорите тези, които са добавили към проекта, ще получат 72% от парите си обратно. Онези, които обаче чакат до април 2021 г., ще получат 110% от първоначалната си инвестиция. 

Обаче как парите или Gram жетоните се връщат на инвеститорите е малко във въздуха. В писмото се очаква да се успокоят инвеститорите, които взеха решенията си миналия петък, казвайки: „Продължаваме да участваме в дискусии със съответните органи във връзка с TON и издаването на токени на първоначалните купувачи“.

Писмото продължава: „Ако получим съответните разрешения преди 30 април 2021 г., купувачите, които са избрали заема, ще имат по-нататъшната възможност да получат грамове или евентуално друга криптовалута при същите условия като тези в техните първоначални споразумения за покупка (към степен, разрешена от приложимите регулаторни ограничения). “

Така или иначе, създаването на тази блокчейн и криптовалута трябва да бъде скъпо начинание за Дуров, особено сега средствата за инвеститори се възстановяват. Главният изпълнителен директор на Telegram заяви в писмото, че ще изплати дълга, направен чрез собствен капитал. 

„С 400 милиона потребители месечно и органичен ръст от 1,5 милиона регистрации всеки ден, Telegram е най-изтегляното приложение за социални медии номер 1 в 27 държави … Въз основа на оценката на услугите за съобщения на подобни етапи от техния растеж, ние вярваме, че собственият капитал на Telegram стойност ще надхвърли общия размер на потенциалния си дълг, произтичащ от тази оферта, поне няколко пъти, “

Павел Дуров

Услуги за възстановяване на фалшиви телеграми

Fake Telegram Refunds Service се нарежда на първо място в търсенето с Google

След обявяването на възстановяването на GRAM се появиха няколко измами, предлагащи фалшиви „Възстановявания на суми от Telegram Token“. Тези услуги обикновено изискват от жертвите да им платят предварително с обещанието за по-голяма сума. Тези типични измами с криптовалута, които веднага ще избягат със средствата на жертвата.

Кога ще се стартира Telegram Open Network

Според последния бюлетин за инвеститорите най-ранната дата на стартиране на TON ще бъде 2021 г. TON е претърпял различни забавяния поради регулаторни проблеми, като предстоящото разследване от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC).

Има ли възстановяване на сумата за GRAM

За законните купувачи на GRAM има 110% възстановяване за инвеститори (неамерикански) и 72% възстановяване за американски инвеститори. Моля, имайте предвид фалшивите услуги за възстановяване на средства от Telegram, които изискват да платите пари.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me