Bilten br. 12

Pregledan tjedan

Razvojna priča: OKEx obustavlja povlačenje sredstava … ali ima li još toga?

16. listopada 2020. OKEx iznenada najavio jedan od njihovih privatnih vlasnika ključeva (kasnije je potvrđeno da je Star Xu, izvršni direktor i suosnivač OK Grupe) surađuje s “uredom javne sigurnosti” i nije ga moguće dobiti. Stoga Burza ne može dovršiti autorizacije za transakcije te je stoga odlučila obustaviti sva povlačenja digitalne imovine / kriptovaluta od 16. listopada 2020. u 11:00 (HKT).

Ali postoji li još nešto od ovoga?

Pogledajmo neke događaje 16. listopada 2020. koji bi mogli (ili ne) biti relevantni za ovo:

 • 13:00: Twitter korisnik @whale_alert tvitovi: 5.000 #BTC (57.033.847 USD) prebačeno iz nepoznatog novčanika u #OKEx
 • 04:00: Twitter korisnik @whale_alert tvitovi: 1.180 BTC (13.588.646 USD) prebačeno iz OKEx-a u nepoznati novčanik
 • 9:00: Korisnik Twittera @whale_alert tvitovi: 50.000.000 TRX (1.317.074 USD) prebačeno iz OKEx-a u nepoznati novčanik.

  11:55: Kineska kripto medijska platforma 非 小號 (Feixiaohao) i UAICOIN objavljuju obavijesti tvrtke OKEx da će povlačenje sredstava biti obustavljeno od 15:00 sati. pa nadalje. O tome je također izviješteno u a cvrkut suosnivača kineskog kripto medija @redtheminer koji također primjećuje glasine koje kruže kineskom kripto zajednicom da je preko 800 računa s “određene velike kripto burze” uključeno u prekogranično pranje novca.

 • 12:00: OKEx Obavijest da će obustaviti povlačenje od 11:00 sati. pa nadalje.
 • 13:00: konačno OKEx tvitovi njihova najava o suspenziji povlačenja.
 • 14:00: Izvršni direktor OKExa Jay Hao tvitovi, uvjerava da sve ostale operacije nisu pogođene i da se, „Istraga odnosi samo na osobno pitanje određenog vlasnika privatnog ključa. Bit će objavljene daljnje najave. “
 • 14:51: Netko pita Podrška za OKEx “Zašto se stranica Xi Weibo ispraznila?” a oni su odgovorili: “Osoba na koju mislite nema nikakve veze s našom platformom”.
 • 15:51: Korisnik Twittera @whale_alert tvitovi: 998 BTC (11.333.911 USD) prebačeno iz Huobija u OKEx.
 • 22:31: Korisnik Twittera @whale_alert tvitovi: 3.500 BTC (39.627.432 USD) prebačeno iz OKEx-a u Binance. Međutim, sumnjaju da je to možda interni prijenos.

* Sva vremena navedena su u HKT, ako nije drugačije određeno.

Postoje izvještaji iz kineskih medija da je Xu zapravo već bio uhićen prije tjedan dana, dok su dvojica rukovoditelja koji su također uhićeni u međuvremenu premješteni uz jamčevinu. Njegovo uhićenje izaziva pomutnju jer drži privatne ključeve sredstava OKExa, a prema Podaci Glassnode-a, OKEx drži oko 200 000 BTC, tj. Bitcoina u vrijednosti 2,3 milijarde USD.

Iz događaja i kako je OKEx mogao jednostavno napraviti još jedan “manje alarmantan” razlog za obustavu povlačenja, imamo osjećaj da su i Burzu začudili događaji. Iako postoje izvještaji da je Xu uhićen zbog pitanja koja nisu povezana s OKExom. To je bilo posebno u vezi sa sredstvima koja je posudio od podzemne banke sa sjedištem u Shanxiju za potrebe backdoor popis OKC Holdings na hongkonškoj burzi u 2019.

U međuvremenu možemo samo čekati daljnje službene najave Burze.

To smo već spomenuli u našem prethodnom biltenu o hakiranju KuCoin – izvadite svoje kriptovalute s burzi i spremite ih izvan mreže u hardverski novčanik. Ako ga još nemate, razmislite o njegovom nabavci. Pogledajte našu recenziju Ledger Nano X ili kupi ovdje.

Cjelovito i kontinuirano izvještavanje o ovom incidentu potražite u našem članku “Razvojna priča: OKEx obustavlja povlačenje sredstava … ali ima li još toga?”

Potencijalne crvene zastave i sagovi tjedna

Zbog neodoljivog pozitivnog odgovora, vraćamo popis potencijalnih problema s poljoprivrednim projektima DeFi / Yield. Imajte na umu da su neka od ovih poteškoća predmet daljnje provjere, pa vas molimo da napravite vlastito istraživanje. Evo o čemu se razgovaralo ovaj tjedan na našem Telegramu / Discordu sama:

 • cVault Finance ($ CORE): Nije povezano sa samim projektom, ali postoji prevara koja se pretvara da je “službeni” dar od 1.000 CORE s lažnim telegramskim kanalom.
 • Decore.finance ($ DCORE): Web stranica kaže da su zbog pogreške u ugovoru zaustavili postupak dodavanja / povlačenja likvidnosti iz trezora. Očito je jedan od naših članova razgovarao s revizorom ugovora koji je prilikom početnog pregleda rekao da se ne čini da je išta sumnjivo. Međutim, primjećujemo da je na Coingeckovoj stranici za projekt postavljena obavijest da su dobili navode da je tim napustio projekt i traži od korisnika da nastave s oprezom.
 • Zamjena goriva. finance ($ FUEL): Nešifrirana mreža koja se koristi za povezivanje s vašom Metamaskom što bi moglo rezultirati gubitkom sredstava. Telegrama više nema.
 • Justswap.finance ($ JUST): Nije povezano s justswap.io Justina Sunca. Ovo je virus / zlonamjerni softver prerušen u zračnu kap. Web stranica će vam uzeti novac i napasti vaše računalo zlonamjernim softverom ubačenim u web mjesto.
 • Piratetoken.finance: Svi obrti očito bi dobili 5% piratskog poreza koji se nasumce podijeli jednom vlasniku dnevno, a zapravo nije bilo nagrade. Web mjesto više nije moguće pronaći.
 • Rabbitwallet.org: Bit ćete spriječeni da povučete i ispraznite novčanik ako odobrite ograničenje potrošnje na web mjestu.
 • Seal Finance ($ SEAL): potencijalni kôd koji razvojnim programerima može omogućiti povlačenje tokena iz vašeg novčanika. Imajte na umu da je financijski tim tvrtke Seal odgovorio da je ovaj kôd samo za njihove ugovore o uzgoju cSeal tokena i da samo njima pomaže korisnicima koji pogrešno prenose svoju imovinu.
 • Thirm protokol ($ THIRM): U početku je rečeno da je novčanik njihovog ranog programera hakiran i upozorio korisnike da što prije uklone likvidnost. Tim kasnije razjasnio da je zapravo novčanik promotora hakiran i bačen oko 2.000 TREĆIH. Stvorit će se novi tokeni i NJIHOVI će vlasnici prije hakiranja dobiti isti saldo plus 2% bonus žetona.
 • Triangle.finance ($ TRI): Web stranica i Telegram su nestali. Twitter ima samo jedan post od 12. listopada 2020.
 • Wineswap.finance: Cijeli ugovor ispražnjen je u roku od 20 minuta od pokretanja, a društvenih mreža sada više nema.

Hvala CC, Cheatbandit, Coderwongy, madrick8, Ronaldu Jonesu, RyGuy31581156 i Lolibuttsu!

Uništavaju li prevare DeFi svima drugima uzgoj prinosa?

Ovaj tjedan s nama je razgovarao CoinTelegraph o našim stavovima o “Eskalirajuće DeFi prevare koje ocrnjuju tržišnu nišu kripto prinosa”. U vezi s temom, definitivno mislimo da nedavni nizovi prijevara DeFi ozbiljno utječu na ugled ovog područja i interes ljudi. Također smo dali uvid u to kako pokušavamo izbjeći prevare istraživanjem i neke od naših metodologija.

Maincoin Filecoin konačno je pokrenut i na popisu nakon 3 godine

Filecoin ($ FIL) bio je jedan od najzanimljivijih kineskih projekata još u ludilu Inicijalne ponude kovanica (ICO) 2017. godine, prikupivši 200 milijuna USD. Oko 15:00 sati (UTC) 15. listopada 2020. mreža je napokon pokrenuta i razmjene kao što su Binance, FTX i Huobi itd. Požurile su na popis FIL.

Nakon popisa, cijene za FIL pucao 118%, a to je zbog vrlo male cirkulirajuće opskrbe u to vrijeme – oko 0,7% ukupne. I u vrlo ranim trenucima uvrštavanja, zbog razlika u cijenama za FIL $ na različitim burzama kao što su HuoBi i FTX, neki su trgovci mogli iskoristiti prednost kupnjom kratkog i dugog na svakoj od tih burzi. To je dalje objašnjeno u našem prijenos uživo 16. listopada 2020. (u 5:13 minuta). Razlike u cijenama su se, međutim, približile, tako da ovaj “IQ 200 play” više nije održiv &# 128577;

Kao i kod većine novih popisa, cijene su se spustile nakon početnih trenutaka uvrštavanja. Cijene su niže za 45%, ali čini se da se silazna putanja usporava. Trenutno su cijene i dalje iznad 40 USD.

Međutim, postavljamo pitanje što bi se dogodilo s cijenama kada se oslobodi još 0,7% od $ FIL? Također, potpuno razrijeđena procjena iznosi 136 milijardi USD – otprilike 4x Ethereuma. Je li to realno?

Pokretanje PlotX Mainneta

13. listopada 2020. PlotX ($ PLOT) je lansiran na Ethereum Mainnet i naveden na Uniswap.

PlotX je bio jedno od najiščekivanijih pokretanja posljednjih tjedana, budući da je to decentralizirani tržišni protokol koji predviđa korisnike da pogode budući tržišni ishod i budu nagrađeni za točna predviđanja. Ovdje možete pročitati naš članak o projektu i pogledati Michaelov video s Ish Goel, suosnivačem PlotX-a.

YouTube poster Olakšavanje tržišta predviđanja – PlotX s Ishom Goelom

Kao i mnogo puta prije, sate koji su prethodili lansiranju karakterizirali su lažni tokeni koji se pojavljuju na Uniswap-u stvarajući probleme ometenim investitorima. Cijena uvrštavanja iznosila je 0,05 USD, ali je na početku narasla na više od 1 USD, da bi kasnije započela svoju fazu stvarnih cijena otkrića. Do sada se stabilizirao oko skromnijih 10 centi.

SWAG Finance (ugodno) iznenađuje sve ranim lansiranjem

SWAG Finance ($ SWAG) nudio je decentralizirani token upravljanja zajednicom, tj. $ SWAG kao dio širenja Swag.livea. Swag.live je popularna platforma za zabavu za odrasle s više od 10 milijuna korisnika širom svijeta. Trenutno imaju sjedište u Aziji, ali planiraju proširiti svoje djelatnosti na Sjevernu Ameriku i širom svijeta.

SWAG je pokrenuo svoj prvi swap događaj u 22:00 sata. UTC 14. listopada 2020., koji bi omogućio korisnicima da se zamijene za SWAG i imaju pravo na njihovu raspodjelu nagrada, poznatu kao SQUIRTS.

Ovo je lansiranje bilo izuzetno uspješno i prema timu, SWAG cijene porasle su 240% nakon lansiranja. Iako cijene više nisu na vrhuncu svih vremena, još uvijek rastu gotovo 3 puta u odnosu na lansiranje.

Andre Cronje se vraća

Prije nekoliko dana Andre Cronje, jedna od najpoznatijih ličnosti u kriptografiji, kao i jedan od najboljih i najgenijalnijih programera, izašao je s novim člankom o mediju “Raspakirao sam svoje sudjelovanje u DeFi-u“.

Nakon što je neko vrijeme nestao nakon primanja prijetnji smrću povezanih s epizodom Eminence ($ EMN), kada je puno kripto ulagača koji su počeli špekulirati i kupovati njegov još neobjavljeni projekt na kraju izgubilo novac (hak za ukupno iznos od 15 milijuna USD, od kojih ih je haker vratio 8), Andre se vratio da razjasni nekoliko stvari. Među njima:

 • “Ne gradim kako bih povećao broj”. Što znači da želi graditi samo za programere i omogućiti im da lako stvaraju proizvode iz njegovog početnog rada
 • “Tokeni nisu dionica”, kupujete žeton da biste sudjelovali u projektu, a ne prolaznik
 • “Razvojni proces”, gdje objašnjava da je njegova poznata izjava “test in prod” pogrešno protumačena i da “postoji kako bi odvratila ljude od korištenja sustava bez istraga”.

Zatim pojašnjava da je samo suradnik Yearn Finance ($ YFI), a ne autor i da je sada prestao koristiti Twitter kako bi izbjegao daljnje nesporazume, sve dok koristi svoj račun za postavljanje (što njegove nove projekte čini odmah sljedivo natrag do njega, stoga započinje FOMO).

Završava svojim osobnim razmišljanjima o ovom prostoru, koja mu daju pomiješane osjećaje koje zapravo ne zna izraziti. Također vidimo nedostatak povjerenja koji se povećava među zajednicom i da smo u posljednje vrijeme čuli i glasine o grupi korisnika DeFi-ja koji se grupiraju i planirajući ga tužiti za ono što se dogodilo.

Shvaćamo da se stvari u njegovom umu zbrajaju, stvarajući još veću zbrku oko toga što za njega donosi budućnost.

Sve više i više tvrtki koje ulažu u Bitcoin

Bitcoin riznice u tvrtkama s kojima se javno trguje

Popis javnih tvrtki koje koriste Bitcoin kao rezervnu imovinu raste iz dana u dan. U rujnu 2020. otkrili smo kako je Microstrategy uspjela povećati svoj udjel na Bitcoin u vrijednosti od preko 435 milijuna USD i samo nam je još jednom pokazao kako Crypto još uvijek nije ništa u usporedbi s tradicionalnim financijama u smislu broja. Njezin je izvršni direktor Michael Saylor tweetao: “Da bismo stekli 16.796 BTC-a, neprekidno smo trgovali 74 sata, izvršavajući 88.617 trgovina ~ 0,19 BTC svake 3 sekunde”, što je prevedeno u oko 39.414 USD u BTC-u u minuti.

Posljednji dodatak kripto igri bio je Stone Ridge koji je otkrio a Ulaganje od 115 milijuna USD (dio spinofa od milijardu dolara) i Square, koji su uložili 50 milijuna USD. Njegov izvršni direktor, Jack Dorsey, već je neko vrijeme poznat kao navijač za Bitcoin.

Uz sva ova velika imena koja vjeruju u budući ishod Bitcoina, tko smo mi da sumnjamo u njihovu prosudbu?

DCEP – testiranje kineske digitalne valute, stil lutrije

Kineska nacionalna digitalna valuta DCEP sada prolazi na testiranju javnosti u Shenzhenu. Vlada u Shenzhenu dala je 10 milijuna RMB u eksperimentu za testiranje njihove digitalne valute, koja nije tradicionalna kripto valuta, kako ih obično zamišljamo, jer je centralizirana i pod nadzorom Narodne banke Kine.

Nedavno su stanovnici Shenzhena uspjeli da se prijave za lutriju kako bi dobili besplatni DCEP za testiranje. Lutrija je bila pretplaćena, a samo sretnih 2,61% uspjelo je dobiti RMB200 (oko 30 USD) DCEP-a da ih potroše u određenim trgovinama.

Ako želite saznati više o tome što je DCEP, pogledajte naš članak.

Nadolazeći događaji

19. listopada 6:00: Injektivni protokol ($ INJ) zahtjev za ulaznicu otvorit će se na Binance Launchpadu. Više detalja ovdje.

19. listopada 14:00: Trgovanje se otvara za CryptoLocally ($ GIV) na Bithumb-u.

20. listopada 8:00: Objavit će se dobitne ulaznice za Injective Protocol.

21. – 22. listopada: Blockchain Life 2020 (Moskva)

22. listopada: Prodaja žetona počinje za Grafikon ($ GRT) za već registrirane sudionike.

* Sva su vremena navedena u UTC, ako nije drugačije naznačeno.

Ovdje pogledajte povratna izdanja našeg biltena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me