Prije nego što počnemo

Ovaj je članak samo u informativne svrhe i nije namijenjen komentiranju održivosti FalconSwap-a (FSW). Kao i kod svih projekata kriptovaluta, to uključuje ogroman rizik. Svatko tko namjerava sudjelovati trebao bi detaljno istražiti i prethodno pažljivo razmotriti rizike.

Zamjena sokola ($ FSW) rješenje je skaliranja sloja 2 izgrađeno na Uniswap-u i dalje proširivo kako bi se objedinile druge platforme za decentralizirano financiranje (DeFi) poput Mooniswap, Kyber, Balancer, Airswap i Bancor. Cilj mu je riješiti tekuće probleme u ekosustavu Ethereum poput visokih naknada za transakcije, proklizavanja u trgovanju, nedostatka privatnosti, sporih transakcija i lošeg korisničkog iskustva.

Sažetak

 • Platforma obećava da će ponuditi značajke kao što su Layer-2 Matching Order, DEX agregacija, niže naknade za trgovanje, niska proklizavanja, dodatna privatnost i brže transakcije.
 • FalconSwap (FSW) tokeni dizajnirani su za poticanje vlasnika tokena i korisnika platforme nudeći popuste za naknadu, nagrade za ulaganje, opekline žetona i značajke rudarstva likvidnosti.
 • Potencijalne crvene zastave uključuju nedostatak bijele knjige i mape puta, nema javnog Github profila, anonimnog tima i neizvjesnost investitora.
 • Može li tim prevladati ove prepreke kako bi zauzeo tržišni udio od postojećih igrača i uspostavio se kao rješenje za skaliranje Ethereuma?

Što FalconSwap pokušava riješiti?

DeFi platforme stekle su veliku snagu u 3. kvartalu 2020. Prema podacima iz DeFi puls, ukupna vrijednost zaključana u protokolima DeFi porasla je s blizu milijarde američkih dolara u lipnju na 9 milijardi američkih dolara u rujnu. Uniswap se pojavio kao najtraženija platforma za trgovanje i zamjenu digitalne imovine na Ethereum blockchainu. 30. kolovoza 2020. Uniswap je postao prva decentralizirana burza (DEX) koja je preuzela najveću kripto burzu sa sjedištem u SAD-u, Coinbase.

Međutim, kako zajednica DeFi nastavlja potiskivati ​​svoje aktivnosti izvan mrežnih ograničenja, zagušenja na mreži dovela su do sve većeg broja nepotvrđenih transakcija, duljih vremena čekanja i većih naknada jer se korisnici natječu da brže potvrde svoje transakcije, što je čini izuzetno presudna prepreka za budućnost Ethereuma kao platforme pametnog ugovora. Naknade za plin Ethereum narasle su posljednjih mjeseci s više od 5.869 ETH (2,17 milijuna američkih dolara) utrošenih prema najnovijim podacima iz Glassnode, s naknadama do čak 15.374 ETH (3,5 milijuna USD) zabilježenima 11. lipnja 2020.

Ukupne naknade za transakcije Ethereuma na dan 02. kolovoza 2020

Stoga postoji neposredna potreba za rješavanjem problema skaliranja Ethereuma kako bi se korisnicima i projektima omogućilo da maksimalno iskoriste rastući DeFi ekosustav. Tu FalconSwap želi pružiti rješenje.

Pregled FalconSwap-a

Nazvavši se “Powerhouse for DeFi”, FalconSwap djeluje kao rješenje drugog sloja na Uniswap-u i drugim DeFi platformama. Cilj mu je riješiti tekuća pitanja visokih naknada za transakcije, proklizavanja u trgovini, nedostatka privatnosti, sporih transakcija i lošeg korisničkog iskustva u ekosustavu Ethereum. To planira učiniti nudeći sljedeće značajke:

 • Podudaranje redoslijeda sloja 2: Narudžbe se podudaraju u sloju-2 i agregiraju prije pristupanja likvidnosti iz Uniswap bazena.
 • DEX agregacija: Narudžbe se agregiraju u više grupa likvidnosti kao što su Uniswap, Mooniswap, Balancer, Kyber itd..
 • Niže naknade za trgovanje: Zbirni nalozi distribuiraju naknade za transakcije između više korisnika, čime se snižavaju naknade po korisniku.
 • Nisko proklizavanje: Agregirajuće platforme pružaju veći fond likvidnosti za izvršavanje naloga, smanjujući time klizanje u trgovanju.
 • Privatnost: Podudaranje naloga-sloja 2 događa se bez lančanog poznavanja trgovine.
 • Brže transakcije: Brže transakcije pokretane agregiranjem i izvršavanjem nekoliko trgovina u Layer-2.

Da bismo ovo bolje razumjeli, pretpostavimo da 3 kupca kupuju tokene vrijedne 2 ETH, 3 ETH i 5 ETH, a 3 prodavača koji prodaju narudžbe vrijedne 6 ETH, 6 ETH i 8 ETH.

Bez i sa FalconSwap-om (Slika zasluga: Srednji)

Koristeći trenutni pristup trgovanju na Uniswap-u, svaki korisnik plaćao bi vlastitu naknadu za plin, a ukupne potrošene naknade bile bi 6 puta veće od naknada za plin po narudžbi. Korisnik bi također mogao doživjeti klizanje transakcija i čak veće naknade ako su njegove narudžbe raspodijeljene među višestrukim bazenima likvidnosti.

Međutim, kada se gore spomenute trgovine plasiraju i izvršavaju na FalconSwap platformi, protokol će objediniti 6 naloga koji odgovaraju nalozima za kupnju u vrijednosti od 10 ETH i nalozima za prodaju vrijednim 10 ETH. Preostalih 10 ETH naloga za prodaju bit će poslane Uniswap-u ili raspodijeljene među različitim skupinama likvidnosti. To bi pomoglo optimizirati naknade za plin po korisniku i smanjiti klizanje.

FalconSwap žeton ($ FSW)

FalconSwap tokenomics dizajnirani su za poticanje korisnika i vlasnika tokena na sljedeći način:

 • Popust na naknade: Nositelji FSW tokena ostvaruju dodatni popust na naknade do 50% za korištenje FalconSwap-a iznad i iznad uštede naknade od izvršenja trgovine Layer-2.
 • Ulog: Dio naknada prikupljenih od protokola FalconSwap koristit će se za kupnju tokena FSW s tržišta i distribuirati vlasnicima uloga FSW tokena.
 • Spaljivanje žetona: FSW je deflacijski žeton. 10% prikupljenih naknada koristit će se za kupnju žetona FSW s tržišta i spaljivanje.
 • Rudarstvo likvidnosti: Korisnici miniraju žetone FSW kada trguju na FalconSwap-u.

Na dan 4. rujna 2020., žeton FSW rangira 381 od 5890 kovanica navedenih na CoinGecko. Trenutna cirkulirajuća opskrba tokena iznosi 33 milijuna uz maksimalnu opskrbu od 100 milijuna. Token FSW trenutno je dostupan za kupnju na Uniswap V2 (ETH / FSW) i Hotbit razmjene.

Rezultati FalconSwap testneta

27. kolovoza 2020. tim je izvijestio da je uspješno ispunio svoju prvu prekretnicu, a to je bila izgradnja decentraliziranog protokola za agregiranje narudžbi na Uniswap-u i javno podijelio rezultate mrežnih testova sa zajednicom. Prema rezultatima, trgovanje na FalconSwap-u nudilo je uštedu plina od približno 64% po transakciji u odnosu na Uniswap.

Rezultati FalconSwap testneta (zasluga za sliku: Srednji)

Potencijalne crvene zastavice: Je li FalconSwap zakonit?

FalconSwap ima nekoliko aspekata zbog čega dovodimo u pitanje legitimnost projekta, na primjer, nedostatak tehničke dokumentacije i Githuba. Također imamo zabrinutost zbog činjenice da je tim anoniman i pita se dali ih investitori doista podržavaju kako se tvrdi. U vezi s tim pitanjima, kontaktirali smo FalconSwap tim i bili su ljubazni da odmah odgovore. Ispod su detalji naše zabrinutosti oko FalconSwap-a i odgovora tima.

Nema bijelog papira

Nesumnjivo najvažniji dokument za svaki nadolazeći projekt je detaljna i strukturirana tehnička knjiga s jasnom mapom puta za potencijalne investitore. To je prvi lakmusov test koji projekt mora očistiti da bi se mogao smatrati pouzdanim. FalconSwap još nije objavio svoju bijelu knjigu za zajednicu.

Prema timu, ne postoji bijela knjiga jer tim već namjerava lansirati konačni proizvod do kraja rujna 2020. godine i udružio se s tvrtkama poput DEX alati za početno rudarstvo, trgovanje i integracije likvidnosti. Putokaz bi trebao biti predstavljen zajedno s predstavljanjem proizvoda.

Nema Githuba

Većina projekata danas ima aktivan Github profil gdje redovito pružaju ažuriranja napretka svog koda za stručnu provjeru i identifikaciju kvarova od strane zajednice. FalconSwap nema takav javni Github profil. Što se tiče ovog problema, FalconSwap tim kaže da njihov GitHub nije objavljen tako da mogu imati prednost nad konkurentima i izbjeći kopiranje njihovog koda. Međutim, bit će objavljeno i nakon objavljivanja proizvoda.

Anonimni tim

Još jedna potencijalna crvena zastava je da je momčad anonimna. Da budemo pošteni, postoje neki projekti kod kojih se timovi odlučuju ostati anonimni zbog prijetnje od potencijalnih vladinih represija ili operativnog rizika. Međutim, ti projekti prekomjerno nadoknađuju transparentnošću svih ostalih aspekata svojih projekata kako bi povećali povjerenje, što FalconSwap trenutno nema. Kad smo tim pitali o tome, odgovorili su da su odlučili ostati anonimni kako bi izbjegli bilo kakav štetan učinak na operacije.

Nejasni investitori / partneri

Web stranica FalconSwap spominje 6 pouzdanih partnera Fengshui Capital, Tenzor Capital, TRG Kapital, Mapleblock Capital, Magnus Capital, i Crni Zmaj. Međutim, osim Fengshui Capital, niti jedan partner nije naveo FalconSwap kao dio svojih investicijskih portfelja na vlastitim web mjestima.

Primjećujemo da je to da li ulagači ili partneri spominju FalconSwap na svojoj web stranici ili ne, izvan kontrole FalconSwap tima. Iz našeg daljnjeg istraživanja bilježimo da je TRG Capital Direktor Etienne VantKruys tvitao o FalconSwap-u. Također napominjemo da su neki od članova zajednice FalconSwap proveli vlastita istraživanja i poslali e-poštu investitorima kako bi potvrdili istinitost svojih partnerstava s FalconSwapom. Članovi Zajednice potvrdili su da su dobili pozitivne odgovore.

Završne misli

FalconSwap je očito prepoznao važno pitanje koje muči ekosustav Ethereum. Njihovo rješenje agregacije transakcija Layer-2 moglo bi biti jedan od najboljih odgovora za skaliranje Ethereuma i niže naknade. Tim stoga ima vrlo mali prozor za predstavljanje proizvoda na tržištu, jer tim Uniswap-a također radi na svom rješenju Layer-2 koje bi trebalo biti lansirano kasnije ove godine.

Štoviše, zdrava konkurencija očekuje se od novopokrenutog Polkadot protokola koji već omogućuje cross-blockchain prijenose bilo koje vrste podataka, imovine ili tokena, zajedno s skalabilnošću transakcija širenjem transakcija kroz više paralelnih blockchain-a. Sam Ethereum mogao bi se skalirati vrlo brzo, otčepljujući mrežu, snižavajući naknade i povećavajući brzinu transakcija, ostavljajući vrlo malo poticaja za upotrebu platforme FalconSwap u budućnosti.

Međutim, ako tim isporuči lansiranjem platforme u obećanom roku i ako kôd učini javno dostupnim zajednici, zasigurno može zauzeti značajan tržišni udio od postojećih igrača, steći povjerenje zajednice i uspostaviti se kao GO rješenje za Ethereum skaliranje.

Važne poveznice

Web stranica: https://FalconSwap.com

Telegram: https://t.me/Falcon_Swap

Srednji: https://medium.com/FalconSwap

Cvrkut: https://twitter.com/Falcon_Swap

Serija o decentraliziranim financijama (vodiči, vodiči i još mnogo toga)

Sa sadržajem i za početnike i za naprednije korisnike, pogledajte našu YouTube DeFi seriju koja sadrži upute o OSNOVNIM ALATIMA koji su vam potrebni za trgovanje u DeFi prostoru, na pr. MetaMask i Uniswap. Kao i duboko zarobljavanje u popularne DeFi teme poput Reef.finance ($ REEF) i Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na ovom web mjestu također obuhvaća teme koje nisu istražene na YouTubeu. Za uvod o tome što je DeFi, pogledajte Pregled decentraliziranih financija (DeFi): Vodič za NAJPOVOLJNIJI trend u kriptovalutama

Vodiči i vodiči za ESSENTIAL DEFI ALAT:

 • Vodič za MetaMask: Kako postaviti račun? PLUS savjeti i hakovi za napredne korisnike
 • Otklonite pregled i vodič: Vodič za početnike i napredni savjeti i trikovi
 • Vodič i pregled serumskog DEX-a
 • Objasnio SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap i Chi GasToken: Vrhunski pregled i vodič

Za detaljnije informacije o drugim specifičnim projektima DeFi, pogledajte naše vodiče za DeFi tokene. Evo nekih od najpopularnijih vodiča:

 • DOSEG ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Osnovni vodič za ovaj DeFi protokol
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna karika u DeFi prostoru
 • Krem financije ($ CREAM): Što je to?
 • Vodič za financiranje krivulja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni pružatelj likvidnosti na lancu
 • Linearno financiranje ($ LINA): Budućnost sintetičkih platformi za razmjenu?
 • Polkadot ($ DOT): Sve što trebate znati o DeFi ljubimcu Kine
 • RAMP DeFi: Kako otključava vrijednost uložene imovine?
 • Reef Finance ($ REEF): Sveukupna Defi platforma
 • Solana ($ SOL) je objasnila
 • Grafikon ($ GRT) – Sljedeća razina decentraliziranih aplikacija
 • Objašnjenje Trustswap ($ SWAP) – Sljedeća generacija DeFi transakcija
 • Čeznite za financiranjem spajanja ekosustava DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – platforma za posudbu kredita DeFi

Više videozapisa i članaka stiže uskoro kao dio naše serije DeFi, zato se PRETPLATITE na našu Youtube kanal i (za sada) BESPLATNI tjedni bilten tako da možete biti obaviješteni čim izađu!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me