5 razloga zašto bi Bitcoin mogao udvostručiti vaš novac 2021. godine

Zašto bi Bitcoin mogao udvostručiti vaš novac ove godine

Tijekom godina bilo je nekoliko prilično neobičnih tvrdnji o Bitcoinu, s pričama o kripto milijunašu preko noći i potencijalu da digitalna valuta zamijeni sve druge oblike plaćanja.

Međutim, od 2021. to se ne može poreći Bitcoin je jedna od najbrže rastućih aktiva na tržištu. Iako je nekada mogao biti rezerva nekolicine tehnoloških glava i svih, ali ne i najpametnijih ulagača, BTC se sada smatra bitnim dodatkom bilo kojem portfelju koji razmišlja unaprijed.

Uz sve više platformi koje usvajaju kriptovalute i povećavaju pozornost institucionalnih ulagača, izgleda da će sljedećih dvanaest mjeseci biti uzbudljivo vrijeme za kriptovalute općenito, ali posebno Bitcoin – koji je daleko najveći u smislu tržišne kapitalizacije i lako najvrjedniji žeton na tržištu.

Ako želite ulagati u Bitcoin BTC brzo i jednostavno, sa 0% provizija, odjava eToro razmjena!

Pa je li Bitcoin dobra investicija u 2021. godini? Slijedi pet razloga zbog kojih biste možda trebali razmotriti dodavanje Bitcoin BTC-a u svoj portfelj što prije.

5 razloga zašto bi Bitcoin mogao udvostručiti vaš novac 2021. godine:

1. Usvajanje bitcoina ubrzava se

Kripto pismenost raste širom svijeta. Samo u Velikoj Britaniji an procjenjuje se da je 86% javnosti svjesno tokena poput Bitcoina i Ethereuma. Ovo je daleko od prvih nekoliko godina postojanja Bitcoina kada se na kriptovalutu gledalo kao na nešto novost, a tradicionalni ulagači propitivali njezinu dugoročnu održivost.

Unatoč ekonomskom padu koji je izazvao COVID-19, 2020. godine otvoren je rekordan broj Bitcoin novčanika, jer je porastao i interes potrošača i investitora za kriptovalutama. Zapravo, tvrtka koja stoji iza Blockchain novčanika izvijestila je o porastu s 43 milijuna na preko 62 milijuna novčanika tijekom cijele godine.

bitcoin novčanike

Izvor: blockhain.com

Naravno, sve veći broj kripto novčanika bit će zanimljiv potencijalnim investitorima jer signalizira potencijal za povećanu potražnju – što je, naravno, ključni pokretač povećanja vrijednosti bilo koje imovine. To bi samo po sebi moglo biti dovoljan razlog za kupnju Bitcoina 2021. godine, ali brojevi novčanika samo su jedan dio priče. Također postoji ogroman broj maloprodajnih ulagača koji kripto imovinu drže uz skrbničku platformu, poput Cash App ili Coinbase.

Primjerice, Cash App izvijestio je da su mu prihodi od Bitcoina porasli na 1,63 milijarde dolara, generirajući bruto dobit od 32 milijuna dolara u trećem tromjesečju 2020 – što je predstavljalo impresivan rast od 1.000% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uz to, gigant za internetska plaćanja PayPal pomogao je krajem 2020. godine poslati cijene Bitcoina na nove visine dajući podršku tokenu, zajedno s Eterom, Bitcoin Cashom i Litecoinom. To zapravo otvara kriptovalutu za oko 300 milijuna registriranih korisnika PayPala.

Gledajući naprijed, PayPalovo usvajanje kriptovaluta ključni je čimbenik za sve koji žele ulagati u Bitcoin 2021. Tijekom prvog tromjesečja očekuje se da će velik dio 26 milijuna PayPalovih trgovaca početi prihvaćati kripto valutu kao način plaćanja. Iako ostaje vidjeti koliko bi ovo moglo biti popularno, treba napomenuti da je PayPal već povećao ograničenje kupnje kripto s 10.000 USD na 15.000 USD tjedno zbog neviđene potražnje korisnika.

Izvorni zadatak kriptovalute trebao je postati alternativna platforma za plaćanje. Čini se da je razvoj događaja u proteklih 12 mjeseci zabilježio određene korake u tom smjeru i, ako se ovaj trend nastavi, mogao bi dovesti do ogromnog povećanja cijena u kriptovaluti. Kao takav, mogao bi se pokazati pametnim potezom za ulaganje u Bitcoin 2021. godine.

2. Wall Street usmjerava pozornost na kripto

Je li Bitcoin dobra investicija za 2021. godinu? Čini se da velik dio najvećeg američkog financijskog središta vjeruje da je Bitcoin dobra investicija 2021. godine.

Tesla je uložio 1,5 milijardi dolara u Bitcoin i počinje prihvaćati kriptovalute kao plaćanje, cijena Bitcoina doseže novi rekord iznad 44 000 USD nakon vijesti.

BTC je bio među najuspješnijim klasama imovine 2020. godine, čak je i nadmašio zlato u prvoj polovici godine – što Wall Street nije mogao proći nezapaženo.

Jedan od zapaženih primjera je MicroStrategy, tvrtka za poslovnu analitiku. U posljednjih je nekoliko godina u više navrata utapao milijune u BTC – stječući oko 70.784 Bitcoina u vrijeme pisanja ovog teksta, čija je zajednička vrijednost oko 1,13 milijardi dolara.

"Ovo ulaganje odražava naše uvjerenje da je Bitcoin, kao najprihvaćenija kriptovaluta na svijetu, pouzdana zaliha vrijednosti i atraktivna investicijska imovina s više dugoročnog potencijala aprecijacije nego držanje gotovine “, rekao je izvršni direktor MicroStrategy Michael Saylor, dodajući da:” MicroStrategy je prepoznao Bitcoin kao legitimnu investicijsku imovinu koja može biti superiornija od gotovine, te je u skladu s tim Bitcoin učinio glavnim udjelom u svojoj strategiji riznice."

MicroStrategy nije jedini glavni igrač koji je uložio u Bitcoin za 2021. godinu: američka tvrtka za financijske usluge Square uplatila je 50 milijuna dolara u BTC krajem prošle godine. “Vjerujemo da Bitcoin može biti sveprisutnija valuta u budućnosti”, rekla je glavna financijska direktorica Amrita Ahuja. „Kako raste u usvajanju, namjeravamo učiti i disciplinirano sudjelovati. Za tvrtku koja gradi proizvode temeljene na inkluzivnijoj budućnosti, ovo je ulaganje korak na tom putu. “

Squareova investicija izjednačila se s oko 4.709 BTC tokena i u vrijeme pisanja ovog članka predstavljala je oko 1% portfelja tvrtke. Uz to, Square je prethodno osnovao neovisni tim koji se isključivo fokusirao na doprinos bitcoin otvorenom radu, a nedavno je pokrenuo i Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), neprofitnu organizaciju koja potiče kripto inovacije.

Gigant osiguranja MassMutual također je dao svoju vjeru u Bitcoin, otkrivajući ulaganje od 100 milijuna dolara u kriptovalutu krajem 2020. Prema Nikolaosu Panigirtzoglouu iz JPMorgan, "Kupnje Bitcoina od MassMutuala predstavljaju još jednu prekretnicu u usvajanju Bitcoina od strane institucionalnih investitora. Može se vidjeti potencijalna potražnja koja bi se mogla pojaviti tijekom sljedećih godina dok se druge osiguravajuće kuće i mirovinski fondovi slijede MassMutualov primjer. “

Preuzimanje bitcoina od strane velikih financijskih institucija važan je čimbenik za potencijalne ulagače jer pokazuje visok stupanj povjerenja u ono što je još uvijek tržište u nastajanju. Vjerojatno ćemo vidjeti da više ključnih institucija kupuje Bitcoin 2021. godine, što će samo povećati cijene, kao i postati stabilnije.

3. Stručnjaci predviđaju velike stvari za Bitcoin 2021. godine

Tržište kriptovaluta notorno je nestabilno i u prošlosti su se predviđanja jako razlikovala u svojoj točnosti. Međutim, 2020. godine vidjele su se mnogo jedinstvenija predviđanja o potencijalu Bitcoina u bliskoj budućnosti – uključujući i neke od najistaknutijih glasova financijskog svijeta.

Jednu od najzapaženijih prognoza dao je direktor Citibank Thomas Fitzpatrick, koji je hrabro predvidio da Bitcoin bi mogao proći 300 000 USD po žetonu do prosinca 2021. S obzirom na to da je BTC u trenutku pisanja ovog članka vrijedio nešto više od 30 000 američkih dolara po žetonu, to bi predstavljalo ogroman rast za sve koji se odluče na kupnju bitcoina 2021. godine.

Gospodin Fitzpatrick objasnio je razloge svog predviđanja rekavši to "razdvajanje zlata od fiat valuta, pandemija COVID-19 i želja za središnjim bankama da vode agresivnu politiku kvantitativnog ublažavanja mogli bi dovesti do budućeg eksplozivnog rasta cijena bitcoina."

Inače, izvršni direktor DeVere Grupe, Nigel Green, komentirao je da je velika državna potrošnja tijekom pandemije potaknula inflacijski strah, što je zauzvrat dovelo do investitora "gomilanje u imovinu u sigurnom utočištu, posebno onu koja nije vezana za neku određenu zemlju, poput bitcoina i zlata, kao štit od turbulencija."

DeVere Grupa također je objavila da je 73% od više od 700 klijenata milijunaša koji su sudjelovali u godišnjem istraživanju kriptovaluta financijske savjetodavne tvrtke reklo da su već uloženi u kriptovalute ili da planiraju ulagati u njih 2023. – porast od 68% u odnosu na prošlu godinu jer pojedinci s visokom neto vrijednošću i dalje prihvaćaju kripto.

Kao znak promjene osjećaja među glavnim financijskim divovima, milijarder i izvršni direktor JPMorgan Chasea, Jamie Dimon, nedavno je okrenuo BTC na 180 stupnjeva. Nakon što je prethodno odbacio kriptovalutu kao prijevaru, gospodin Dimon sada priznaje da je “vjernik” u blockchain tehnologiji.

Konačno, istaknuti kripto stručnjak Willy Woo izuzetno je raspoložen za Bitcoin u godini koja je pred nama. “Moj top model koji predlaže 200.000 USD po bitcoinu do kraja 2021. izgleda konzervativno, 300.000 USD ne dolazi u obzir," tweetao je. Nakon analize različitih tržišnih signala dodao je da je putanja Bitcoina "ukazujući na povećanje refleksivnosti, pojačanu bikovsku povratnu spregu 2021. godine".

Predviđanja cijene bitcoina Willy Woo

Izvor: Willy Woo Twitter

Naravno, ovi su komentari zajednički generirali ponovni interes za potencijal kriptovalute kao imovine, ali predviđanja stručnjaka nikako nisu jamstva i svatko tko planira kupiti Bitcoin 2021. trebao bi osigurati da je dio raznolikog portfelja.

4. Model zaliha protoka je obećavajući

Bitcoin nije podložan tolikoj inflaciji i devalvaciji kao fiat valute. Zbog načina kopanja BTC-a moguće je točno izmjeriti njegovu dionicu u protoku – investicijski pojam koji se koristi za kvantificiranje nestašice imovine, pri čemu se “dionica” odnosi na ukupnu ponudu u opticaju, a “protok” opisuje količinu nova opskrba dostupna godišnje.

Bitcoinov S2F ključni je razlog zbog kojeg mnogi analitičari savjetuju investitorima da kupuju Bitcoin 2021. U vrijeme pisanja ovog članka, Bitcoinov S2F ocijenjen je s 56 – otprilike ekvivalent zlatnom. Međutim, to je slijedilo nakon najnovijeg prepolovljenja Bitcoina u svibnju 2020. Kada se Bitcoin ponovno prepolovi, povećat će oskudicu tokena izvan one zlata – što bi moglo dovesti do skoka cijena.

Tipično, cijena BTC-a dosegla je vrhunac oko 18 mjeseci nakon prepolovljenja, što bi nas odvelo do studenoga 2021. Iako to nikako nije zajamčeno, to svakako sugerira još jedan dobar razlog za ulaganje u Bitcoin 2021. godine.

Ideju da će sve veća oskudica povećati vrijednost BTC-a analizirao je trgovac poznat kao PlanB. Stvorio je model Bitcoin zaliha u protoku (S2F), predviđajući da bi cijena BTC-a mogla premašiti 288 tisuća dolara, pod pretpostavkom da model i dalje drži.

Izvor: Plan b

Bilo je naravno puno skeptika – bilo koji teoretski model podložan je nepredviđenim okolnostima. Međutim, PlanB nije jedini koji je ukazao na važnost Bitcoin-ovog S2F-a. Fidelity Investments izdali su izvješće u srpnju 2020. i to "Bitcoin-ov protok pomračit će zlatni nakon sljedećeg prepolovljenja (2024.)."

U konačnici, sve se svodi na ponudu i potražnju. Opće je poznato da je ponuda Bitcoina ograničena na 21 milijun kovanica – nešto što je učinkovito povezano s blockchain tehnologijom. To samo po sebi stvara oskudicu jer ukupna ponuda – ili zaliha – već ima konačan broj.

Uz ograničene zalihe, aspekt protoka BTC-a također jenjava. Nakon trećeg prepolovljenja u svibnju 2020., blokovska nagrada rudarima Bitcoin pala je s 12,5 BTC po bloku na 6,25 BTC. To znači da se u ekosustav pušta manje bitcoin tokena.

Pa što to znači za one koji žele investirati u Bitcoin 2021. godine? To znači da bi potražnja uskoro mogla nadmašiti ponudu. Zapravo, Samo korisnici PayPala već generiraju veću potražnju za BTC-om nego što rudari mogu pratiti. Tradicionalno, ako ima više kupaca nego prodavača imovine, prodavači mogu odrediti mnogo veću cijenu.

Spremni za ulaganje Bitcoin?

5. Pristupačnost

Često previdjena prednost ulaganja u kriptovalutu je jednostavno njena dostupnost. Tradicionalno ulaganje često može potrajati, zahtijevajući specijalne brokerske usluge i često namjenske bankovne račune. Jedna od glavnih prednosti Bitcoina je što je, zahvaljujući svojoj decentraliziranoj prirodi, izuzetno dostupan svakodnevnim investitorima.

Maloprodajne platforme poput eToro ili Coinbase može se uspostaviti u roku od nekoliko trenutaka i omogućiti investitorima da sami kupuju, prodaju ili trguju kriptovalutama ili raznim izvedenicama. Ne postoji zahtjev za suradnjom s bilo kojim bankama ili institucijama, a iznos koji ćete odlučiti uložiti ovisi o vama.

Mogućnost preciziranja vaše financijske obveze također otvara tržište kriptovaluta za svaku razinu ulagača. Dok obveznice i imovina često imaju vrlo visok prag ulaska, početnik ulagač može započeti svoj portfelj kriptovaluta sa samo 10 dolara.

Naravno, onima koji žele investirati u Bitcoin 2021. godine, dostupnost kriptovaluta također izravno utječe na cijene.

To se nigdje ne ističe bolje od spomenutog usvajanja digitalne valute od strane PayPal-a. To je efektivno dalo milijunima korisnika mogućnost da kupuju i troše kripto pritiskom na gumb – nešto što je odmah poslalo visoku cijenu BTC.

Još jednom, dostupnost i potražnja međusobno su povezani – i svi znamo važnost potražnje kada je riječ o procjeni imovine.

Zaključak – je li Bitcoin dobra investicija u 2021. godini?

Prema stručnjacima, Bitcoin je vrlo dobra investicija 2021. Bitcoin je jedna od najuspješnijih klasa imovine 2020. godine, a brojni stručnjaci iz industrije predviđaju velike stvari 2021. Financijski teškaši poput Mikea Novogratza, Toma Fitzpatricka i popularnog kriptoanalitičara Willyja Woo su voljni bitcoina – i znalo se da su u pravu u prošlosti.

Dakle, je li Bitcoin dobra investicija u 2021. godini? Kao i uvijek, teško je predvidjeti što će se dogoditi na tržištu kriptovaluta, ali postoji obilje pokazatelja da bi naredni mjeseci mogli biti vrlo profitabilni za pametne kripto ulagače. Prihvaćanje BTC-a od strane glavnih institucionalnih investitora sigurno nudi glasovanje o povjerenju na tržištu i sugerira da se može očekivati ​​da BTC i dalje dobro posluje.

Slično tome, PayPal-ova podrška za digitalnu valutu otvorila je tržište milijunima korisnika, koji bi mogli uočiti skok potražnje, što bi zauzvrat moglo povećati vrijednost BTC-a.

Kad se sve uzme u obzir, odabir kupnje Bitcoina 2021. godine mogao bi biti vrlo pametan potez, pod pretpostavkom da je to dio strategije koja uključuje raznoliki portfelj ulaganja.

eToro – najbolji posrednik za kupnju bitcoina

etoro broker

eToro su se tijekom godina pokazali kao pouzdani u kripto industriji – preporučujemo vam da ih isprobate.

Virtualne su valute vrlo nestabilne. Vaš je kapital u opasnosti.

Pitanja

Gdje mogu kupiti Bitcoin?

Jedna od sjajnih stvari u odabiru kupnje Bitcoina 2021. godine je koliko je to jednostavno. Najbolji način da započnete kripto putovanje je pronalaženje pouzdanog mrežnog brokera ili burze. Jedna od najboljih platformi za početnike ulagače je eToro, jer nudi obilje resursa i sadrži jednostavno, inovativno sučelje. Ako ste novi u svijetu digitalne valute, možda bi vrijedilo pogledati naš vodič o ulaganju u kriptovalute.

Je li dobra ideja ulagati u Bitcoin 2021. godine?

Odabir hoćete li ulagati u Bitcoin 2021. ovisit će o vašim ciljevima. Dosta stručnjaka i ključnih djelatnika očekuje da će 2021. biti velika godina za kriptovalute, pa nije dobro vrijeme za razmotriti dodavanje BTC-a u svoj portfelj. Koliko ćete se obvezati ovisit će o vašoj apetit za rizikom, ali CNBC-ova financijska autorica, Darla Mercado, savjetuje da ulagači 1% ukupnog uložnog kapitala ulažu u Bitcoin.

Trebam li kupiti bitcoin 2021. godine?

Donošenje odluke o kupnji Bitcoina 2021. godine moglo bi se pokazati vrlo isplativim – ako je vjerovati predviđanjima stručnjaka. Međutim, kao i uvijek, umjerenost je ključna. Kripto tržišta notorno su nestabilna i ulagači bi trebali ulagati samo sredstva koja mogu priuštiti da izgube.

Kako ulažem u Bitcoin?

Ulaganje u Bitcoin nikada nije bilo lakše zahvaljujući bezbroj brokera i burzi na tržištu. Ako ste novi u industriji, vrijedi pogledati naš vodič o ulaganju u Bitcoin kako biste pronašli odgovore na nekoliko uobičajenih pitanja.

Čitaj više:

Što je Bitcoin i vrijedi li ulagati u Bitcoin 2021. godine?

Predviđanje cijene bitcoina: Koliko će to vrijediti 2021. i nakon toga?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me