Najbolje kripto burze za američke trgovce (2020)

Regulacija kriptovaluta dramatično se promijenila od pokretanja Bitcoin blockchaina 2009. Prva razmjena kriptovaluta – koja je sada ugašena 2010. BitcoinMarket.com – pokrenuta je 2010. godine, a slijedi je danas zloglasni Mt. Gox platforma za trgovanje.

Ekosustav trgovanja kriptovalutama razvio se iz uglavnom neuređenog “divljeg zapada” u kojem je bilo tko mogao trgovati kriptovalutom bez davanja podataka o identitetu na visoko uređeno financijsko tržište nadzirano zahtjevima KYC-a i AML-a za većinu glavnih burzi.

Iako je povećani nadzor omogućio kripto burzama da nude više razine sigurnosti i pouzdanosti, strogi regulatorni zahtjevi uspostavili su razbijeni trgovinski ekosustav u kojem je dostupnost burze podijeljena prema zemljopisnom položaju i nadležnosti.

Sada na mreži postoje stotine burzi kriptovaluta – odabir prave znači pažljivo uravnoteženje različitih čimbenika kao što su pouzdanost, sigurnost, povijest, struktura naknada i podržane kriptovalute. 

Ako tražite pregled najboljih svjetskih razmjena kriptovaluta, pogledajte naš vodič koji detaljno opisuje Najbolje kripto burze u 2020. Ako imate sjedište u Sjedinjenim Državama, nastavite čitati – najbolje razmjene kriptovaluta za trgovce iz SAD-a malo su drugačije.

Zašto neke kripto burze nisu dostupne u Sjedinjenim Državama?

Sjedinjene Države stavljaju značajan regulatorni stres na kripto burze, što američkim kriptotrgovcima može otežati utvrđivanje platformi za trgovanje koje odgovaraju njihovim potrebama. Burze kriptovaluta koje posluju u Sjedinjenim Državama podliježu regulaciji Komisija za trgovanje ročnim terminskim ugovorima (CFTC), koji provodi razne programe i zahtjeve za sprečavanje pranja novca, FinCEN regulativa, kao i druga pravila i propisi različitih vladinih agencija.

Na primjer, razmjene kriptovaluta koje posluju u državi New York smatraju se uslugama prijenosa novca – prisiljavajući mjenjačnice koje djeluju u regiji da dobiju određeno licenciranje. Mnoge kripto burze koje korisnicima omogućuju transakcije u kripto imovini koja je prema američkim saveznim zakonima o vrijednosnim papirima definirana kao vrijednosni papiri također moraju osigurati da su u skladu s raznim zahtjevima SEC-a.

Regulacija kriptovaluta u Sjedinjenim Državama stvorila je tržišni ekosustav u kojem trgovci sa sjedištem u SAD-u ne mogu trgovati niti se registrirati na nekim većim kripto burzama ili moraju koristiti namjenske burze specifične za SAD. Binance, na primjer, djeluje a namjenska razmjena posebno za korisnike sa sjedištem u SAD-u.

Utvrđivanje koje razmjene u skladu s američkim propisima nude najveću razinu sigurnosti, usluga i konkurentnih naknada može biti složen i dugotrajan proces. Ovaj će članak predstaviti 5 najboljih burzi kriptovaluta za kriptotrgovce i investitore sa sjedištem u SAD-u. 

Što treba uzeti u obzir pri odabiru američke kripto burze

Brojni su standardni čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odabiru prave kripto razmjene, poput razine identifikacijske dokumentacije potrebne za prijavu, trgovinskih ograničenja, valutne potpore i naknada za trgovanje.

Međutim, odabirom prave kripto razmjene sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, trgovcima se postavlja nekoliko dodatnih zahtjeva. Uz provjeru struktura naknada, osiguranja i načina pologa ili isplate, bitno je osigurati da burza ima zakonsku dozvolu da djeluje u vašoj nadležnosti.

Prilikom procjene kripto razmjene u skladu s SAD-om, važno je procijeniti sljedeće čimbenike:

Usklađenost s propisima

Trgovanje kriptovalutom unutar Sjedinjenih Država znači trgovanje na burzi koja je u skladu s američkim propisima o kriptovalutama

Zahtjevi za ID

Mnoge berze kriptovaluta dostupne u SAD-u zahtijevat će više identifikacijske dokumentacije od svojih međunarodnih kolega, kao što je dokaz o adresi.

Fiatova valutna podrška

Postoje neke kripto burze koje ne nude podršku fiat valuta, što može minimizirati količinu podataka o identitetu potrebnih za stvaranje računa. Ako planirate trgovati kriptovalutom za USD, neophodno je osigurati da razmjena koju koristite nudi fiat podršku u USD.

Ograničenja trgovine

Neke kripto burze koje su dostupne u Sjedinjenim Državama postavljaju ograničenja na količinu kripto valute koja se može kupiti ili trgovati u jednom danu.

Trgovački parovi

Ako želite trgovati određenom kriptovalutom, najbolje je provjeriti podržava li razmjena kripto imovinu kojom želite trgovati prije registracije. Neke američke burze, poput Gemini, ne podržavaju toliko različitih kripto valuta kao glavne međunarodne burze.

Haktovi i sigurnost

Mjenjači kriptovaluta i trgovci često su na meti hakera. Važno je osigurati da vaša razmjena posjeduje snažne sigurnosne rezultate i nudi snažne sigurnosne značajke kao što je dvofaktorska provjera autentičnosti.

Koje su najbolje kripto burze u Sjedinjenim Državama?

Sljedećih 5 kripto burza nudi najbolju sigurnost, naknade i trgovačke parove za američke kripto trgovce danas:

Coinbase američka kripto razmjena

1. Coinbase

Coinbase je najpopularnija i najuspješnija burza kriptovaluta sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama i nudi izuzetno user-friendly korisničko sučelje i iskustvo trgovanja. Osnovan 2014. godine sa sjedištem u San Franciscu, Coinbase je izvrstan izbor i za nove trgovce i za profesionalne investitore.

Korisnici Coinbase mogu se mijenjati između jednostavnog sučelja za posredovanje u kriptovalutama s pojednostavljenim kontrolama trgovanja ili sučelja Coinbase Pro bogato značajkama idealno za složenije zahtjeve trgovanja. Platformi Coinbase može se pristupiti putem web sučelja ili namjenske aplikacije za pametni telefon, a nudi robusne sigurnosne značajke.

Što je najvažnije, Coinbase nikada nije patio od velikog hakiranja kriptovaluta i ima snažne sigurnosne rezultate. Uz zaštitu korisničkih sredstava, Coinbase aktivno sprječava korisnike da šalju kriptovalute na poznate prevare, pružajući novijim trgovcima dodatni sloj zaštite. Sredstva koja se drže na Coinbaseu osigurana su od FDIC-a, što znači da je fiat valuta koju su stanovnici Sjedinjenih Država položili na platformu Coinbase osigurana do najviše 250.000 američkih dolara.

Zahtjevi za ID

Stanovnici SAD-a trebat će priložiti važeću osobnu iskaznicu prilikom potvrde računa na Coinbaseu uz selfie sliku.

Ograničenja trgovine

Coinbase stanovnicima SAD-a omogućuje svakodnevnu trgovinu neograničenom količinom kriptovaluta, ali u većini slučajeva ograničava podizanje novca na 25.000 američkih dolara dnevno.

Naknade za trgovanje

Coinbase danas ne nudi najkonkurentnije naknade na tržištu, s naknadama za one koji preuzimaju između 0,05% i 0,25%, a naknade za tvorce od 0% do 0,15%. Međutim, relativno standardne naknade nadoknađuju se visokom razinom sigurnosti i korisničkom uslugom.

Fiatova valutna podrška

Coinbase podržava depozite u USD i raznim drugim fiat valutama.

Depozit & metode povlačenja

Polozi i isplate mogu se izvršiti putem ACH-a. Za kupnju kreditne ili debitne kartice naplaćuje se dodatnih 3,99% naknade, dok se za povlačenje deviznom doznakom naplaćuje 10 USD.

Podržane kriptovalute

Coinbase podržava širok raspon od 39+ kripto valuta, uključujući BTC, ETH, DASH, EOS, LINK, XRP i mnoge druge. Međutim, Coinbase ne podržava Tether – američki korisnici Coinbase dobivaju USDC kao stabilno valutu vezanu za USD.

Binance US

2. Binance.US

Binance je posvećen Inačica Binancea samo za SAD, jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih svjetskih burzi. Platforma Binance u SAD-u pokrenuta je kako bi udovoljila specifičnim američkim regulatornim zahtjevima za razmjenu kripto valuta, a, poput Coinbase, sa sjedištem u San Franciscu. 

Platforma Binance US pokrenuta je u rujnu 2019. godine i odgovorna je za otprilike 15 posto Binanceova globalnog prometa. Glavna razlika između Binance US-a i globalne platforme za razmjenu Binance je broj dostupne kripto imovine – Binance US filtrira kripto imovinu koristeći kriterije koji procjenjuju zakonske zahtjeve mjenjačkog poslovanja u Sjedinjenim Državama i kvantitativne standarde, što smanjuje ukupan iznos imovine kojima se može trgovati na Binance US.

Unatoč relativno ograničenom izboru kripto imovine dostupne na Binance US, Binance UI je uglavnom nepromijenjen, što ga čini idealnim za profesionalne trgovce i kripto investitore koji traže složenije alate za trgovanje. Važno je, međutim, napomenuti da Binance US trenutno nije dostupan za američke trgovce sa sjedištem u New Yorku.

Zahtjevi za ID

Kao i Coinbase, Binance US zahtijeva vladin ID i selfie sliku kako bi potvrdio račun. 

Ograničenja trgovine

Binance ne provodi stroga ograničenja trgovine, ali nameće progresivni sustav ograničenja pologa i povlačenja za stanovnike SAD-a. Korisnici Binance SAD-a mogu uplatiti ili podići do 5.000 USD, što se povećava do 30.000 USD i više s naknadnim uplatama ili povlačenjima.

Naknade za trgovanje

Binance nudi naknade za spot trgovanje od 0,1%, uz trenutnu naknadu za kupnju / prodaju od 0,5%. Naknade za trgovanje utvrđuju se na temelju 30-dnevnog volumena trgovanja, a trgovci većeg obima imaju koristi od nižih naknada.

Fiatova valutna podrška

Binance US dopušta uplate i isplate u USD.

Depozit & metode povlačenja

Binance US podržava depozite ili isplate putem ACH-a

Podržane kriptovalute

Binacne US nudi ograničenu podršku za kriptovalute, što uključuje BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, BNB i USDT.

CEX.io Američka kripto razmjena

3. CEX.io

CEX.io relativno je novi dodatak na popisu razmjena kriptovaluta koje su u skladu s SAD-om, nedavno je dobio licencu za prijenosnik novca u devet država diljem SAD-a 2019. Novo licenciranje platforme proširilo je doseg CEX.io-a, koji je prije bio ograničen na države u kojima novac licenciranje odašiljača nije potrebno.

Razmjena CEX.io sada je dostupna stanovnicima SAD-a u 28 država. Osnovan u Londonu 2014. godine, CEX.io je isprva pokrenut kao dobavljač rudarstva u oblaku, ali je ubrzo preokrenut u razmjenu kriptovaluta. CEX.io nudi američkim trgovcima raznovrstan raspon kriptozahvata koji uključuje glavnu kripto imovinu poput Bitcoina, Ethereuma i Ripplea, kao i imovinu manjih ograničenja kao što su Matic, Ontology i Cosmos.

Poput Coinbase, CEX.io nudi dvije različite platforme za trgovanje namijenjene trgovcima početnicima i profesionalnim trgovcima. Slučajni ili isprekidani investitori mogu pristupiti brokerskoj usluzi CEX.io, koja pojednostavnjuje kupnju kriptovaluta, dok profesionalni trgovci imaju koristi od robusnog, značajkama bogatog trgovačkog sučelja.

Zahtjevi za ID

CEX.io razdvaja korisnike na temelju razine provjere. Osnovna provjera zahtijeva provjeru osobne iskaznice koju je izdala vlada, dok viša razina zahtijeva provjeru adrese.

Ograničenja trgovine

Osnovni provjereni računi mogu svakodnevno kupiti ili podići kriptovalute u vrijednosti do 1.000 američkih dolara. Adresirani računi mogu svakodnevno kupiti kriptovalute u vrijednosti do 10.000 USD i podići do 50.000 USD,

Naknade za trgovanje

CEX.io naknade za trgovanje djeluju na modelu proizvođača / preuzimača, a naknade se kreću između 0,16 i 0,25 posto. Za financiranje SEPA-e naplaćuje se 2,99 posto naknade, dok se za naknade za povlačenje plaća naknada od 3 posto uz naknadu za uslugu od 25 USD, ovisno o korištenom načinu povlačenja.

Fiatova valutna podrška

CEX.io podržava USD, EUR, GBP i RUB. Trgovci sa sjedištem u SAD-u automatski se registriraju u USD kao zadanoj valuti računa.  

Depozit & metode povlačenja

CEX.io trgovcima sa sjedištem u SAD-u omogućuje polaganje i povlačenje putem ACH transfera, kao i SWIFT-a. Podizanje ili polog eura može se izvršiti putem SEPA transfera.

Podržane kriptovalute

CEX.io nudi relativno širok izbor kripto imovine za kupce sa sjedištem u SAD-u i pruža snažnu likvidnost za BTC, ETH, Ripple, DASH, LINK i Litecoin.

Američka razmjena Blizanaca

4. Blizanci

Blizanci jedna je od rijetkih burzi sa sjedištem u SAD-u koja je u potpunosti sukladna državnom zakonu New Yorka i sa sjedištem u New Yorku. Gemini koju su pokrenula braća Winklevoss 2014. godine, visoko je regulirana kripto razmjena platforma koja usko surađuje s regulatorima kako bi osigurala usklađenost – što postupak provjere Gemini može učiniti nešto kompliciranim.

Svi depoziti u USD koji su položeni Geminijima osigurani su od FDIC-a, što Gemini čini atraktivnom opcijom za velike kripto trgovce i institucionalne trgovce. Gemini je trenutno skrbnik više od 1 posto ukupnog svjetskog volumena Bitcoina i podliježe newyorškom bankarskom zakonu – što ga čini najsigurnijom opcijom za američke kripto trgovce.

Zahtjevi za ID

Gemini provodi stroge zahtjeve za provjeru osobne iskaznice, zahtijevajući vladin izdani identifikacijski dokument sa fotografijom, potvrdu adrese s računom za komunalne usluge starije od 90 dana i selfie sliku.

Ograničenja trgovine

Blizanci ne nameću ograničenja trgovanja, ali ograničavaju količinu kriptovalute koja se može kupiti kreditnom ili debitnom karticom na 500 američkih dolara dnevno. Nema ograničenja na devizne prijenose ili transakcije digitalne imovine za provjerene korisnike.

Naknade za trgovanje

Gemini djeluje na strukturi naknada za proizvođača / preuzimača koja započinje s 0,25%. 

Fiatova valutna podrška

Blizanci podržavaju USD, uz HKD, CAD i AUD.

Depozit & metode povlačenja

Gemini podržava lokalne američke bankovne račune, kao i devizne doznake i kupnju kreditnih / debitnih kartica.

Podržane kriptovalute

Gemini nudi impresivan raspon trgovačkih parova od 26 USD, koji uključuju BTC, ETH, LTC, BCH, ZEC, LINK, OXT i DAI.

Kraken razmjena za SAD

5. Kraken

Kraken jedna je od najdugovječnijih burzi kriptovaluta koja opslužuje Sjedinjene Države i nudi relativno izravan pristup trgovanju kriptovalutama. Za razliku od Coinbase, Kraken je prvenstveno usmjeren na iskusne kripto trgovce i nudi složene usluge trgovanja poput maržnog trgovanja.

Platformi Kraken pristupa se samo putem weba, ali mobilna aplikacija je u aktivnoj izradi i trenutno se testira u Njemačkoj, Španjolskoj i Nizozemskoj. Krakenu se može pristupiti u svim američkim državama, osim u državi Washington i New Yorku.

Usluge koje američki trgovci pruža Kraken uključuju sve mogućnosti trgovanja dostupne međunarodnim trgovcima, osim EUR trgovačkih parova ili depozita za stanovnike New Hampshirea ili Teksasa.  

Zahtjevi za ID

Kraken zahtijeva potvrdu osobne iskaznice i adrese za američke trgovce sa sjedištem u SAD-u.

Ograničenja trgovine

Kraken izračunava ograničenja trgovine i povlačenja na temelju razine provjere – dnevna ograničenja za povlačenje kriptozapočinju od 5000 USD u rasponu do 10 milijuna USD dnevno, ovisno o opsegu trgovine i razini provjere. 

Naknade za trgovanje

Naknade za trgovanje Krakenom kreću se između 0,14% i 0,26% za trgovce koji imaju manje od 100 000 USD mjesečnog obujma trgovine. 

Fiatova valutna podrška

Kraken podržava depozite i isplate u USD za provjerene korisnike, uz EUR, CAD, AUD, GBP, CHF i JPY.

Depozit & metoda povlačenja

Kraken nudi široku paletu mogućnosti povlačenja za trgovce sa sjedištem u SAD-u, što uključuje FedWire i SWIFT. 

Podržane kriptovalute

Kraken nudi opsežnu podršku za razne kriptovalute, navodeći glavne kriptore poput BTC-a, ETH-a i XRP-a, uz manju kripto imovinu kao što su ADA, LINK, REP, DAI i FIL.

Ključni za poneti

Razvijajući se ekosustav regulacije kriptovaluta u Sjedinjenim Državama stvorio je tržište na kojem se američkim trgovcima pružaju pogodnosti i sigurnost koji nisu dostupni u drugim zemljama – poput FDIC osiguranja za depozite u USD – s nedostatkom dodatnih zahtjeva za provjeru identiteta..

Pri odabiru najbolje razmjene kriptovaluta za američke kupce, važno je surađivati ​​s razmjenom koja je u potpunosti usklađena s propisima o kriptovalutama u vašoj državi. 

Crypto porezni softver

Softver za porez na kriptovalutu

Porezna uprava ozbiljno shvaća poštivanje poreza na kriptovalute i većinu glavnih burzi kriptovaluta sa sjedištem u SAD-u pošaljite 1099-u Poreznoj upravi kako bi osigurali da svi njihovi kripto trgovci sa sjedištem u SAD-u ispunjavaju svoje obveze poreznog izvještavanja. Da biste ispunili svoje zahtjeve za porezno izvještavanje kao kripto trgovac ili investitor sa sjedištem u SAD-u, važno je voditi detaljan dnevnik svih kripto transakcija, jer je svaka trgovina mogući oporezivi događaj.

CryptoTrader.Porez je vodeća softverska platforma za oporezivanje kriptovaluta koja pojednostavljuje postupak prikupljanja podataka o kripto trgovanju za porezno izvještavanje, olakšavajući brzi uvoz cijele povijesti trgovanja s burzi uz jednostavnu integraciju. 

Izravnom integracijom sa svim glavnim burzama, CryptoTrader.Tax automatski generira vaš potrebni porezni obrasci iz vaše aktivnosti kripto ulaganja u nekoliko jednostavnih klikova, smanjujući administrativno trenje i osiguravajući točno izvršavanje izvještaja o kripto porezu.

Možete saznati više o kako ovdje radi CryptoTrader.Tax, ili možete pročitati više o kako ovdje rade porezi na kriptovalute

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me