Най-добрите компании за крипто и биткойн заеми

Биткойн заемите стават популярни сред крипто инвеститорите, които търсят ликвидност, без да се налага да продават крипто.

Използването на крипто като обезпечение е чудесен начин да направите неща като покупка на къща, финансиране на бизнес или изплащане на дълг с висока цена. Освен това може да има данъчни облекчения при заемането на крипто. За разлика от продажбата на крипто, заемът, обезпечен с крипто или биткойн, не предизвиква данъчно събитие за капиталова печалба, спестявайки ви главоболието крипто данъци. Компании, които предлагат крипто и биткойн заеми, се появяват навсякъде, за да предложат този вид услуги на инвеститорите. Тази статия разглежда най-доброто от тези крипто кредитори.

Заем за биткойн

BlockFi

Базиран в Ню Джърси, BlockFi предлага финансови продукти за притежателите на криптовалута, за да направят повече с цифровите си активи. Компанията обслужва клиенти по целия свят, включително 47 щати в САЩ, с лихвени сметки и евтини заеми в щатски долари, подкрепени от крипто. BlockFi има впечатляващ списък с инвеститори, включително Galaxy Digital, Susquehanna, Akuna Capital, Fidelity, Recruit Strategic Partners, Coinbase Ventures, CMT Digital, SoFi, ConsenSys Ventures и Morgan Creek Digital.

За да получите заем, вие поставяте Bitcoin, Litecoin или Ethereum като обезпечение. В момента компанията предлага до 50% съотношение заем / стойност (LTV) на вашата крипто.

Това означава, че за да вземете заем от 25 000 долара, ще трябва да предоставите около 10,06 BTC като обезпечение (понастоящем на стойност около 50 000 долара към момента на писането). Лихвените проценти започват от 4,5% при продължителност на заема от 12 месеца.

заем за биткойн

Окован капитал

Базиран извън Остин, Тексас, Окован капитал е друг доставчик на крипто и биткойн заеми. Компанията следва бърз 3 стъпков процес за получаване на заем. С лесния процес те могат да одобрят до 1 000 000 долара в криптозаеми за един ден.

Unchained използва уникален подход за попечителство и обезпечаване на вашия заем. Чрез разработването на модел за съхранение с много подписи, те елиминират единствения модел на повреда на крипто пазенето.

Три независими притежателя на ключове си сътрудничат, за да защитят обезпечението, което след това се съхранява в адреси с много подписи, изискващи 2-от-3 ключове за харчене. Тези ключове се държат от вас (кредитополучателя), Unchained и трета страна ключ агент. Никой човек или организация не е единична точка на провал. Този интелигентен защитен елемент е голямо предложение за Unchained.

Свързани: Научете за данъчните последици от криптозаемите, DeFi и маржин търговията

биткойн заеми

Посочване на сол

Базиран извън Денвър, Колорадо, Посочване на сол е друга популярна платформа за създаване на крипто и биткойн заеми. Твърдейки, че е оригиналният заем, обезпечен с блокчейн, Salt предлага заеми в Bitcoin, Litecoin и Ethereum също при LTV съотношение 50%.

Компанията разширява своите заеми в САЩ и в страни като Бермудските острови, Бразилия, Хонконг, Швейцария, ОАЕ и Виетнам, за да предостави на хората и бизнеса достъп до финансова свобода, осигурена от достъп до фиат валута чрез blockchain активи.

Salt също така осигурява наблюдение в почти реално време на вашата уникална сметка и предоставя определени гаранции, че активите ви са там за вас, когато имате нужда от достъп до тях.

Криптозаем SpectroCoin

SpectroCoin

Базиран в Литва, SpectroCoin е най-добрият избор сред европейските крипто брокерски услуги от 2013 г. Компанията наскоро стартира услуга за крипто-обезпечени заеми и предлага един от най-ниските минимуми на пазара от само 25 EUR, но може да отпуска заеми до 1 милион EUR. Освен това SpectroCoin има опция да отпусне заем с водещо съотношение 75% LTV.

Компанията поддържа BTC, ETH, XEM и DASH като валути за обезпечение. Клиентите могат да теглят и изплащат заеми в големи криптовалути и евро.

В допълнение към кредитите, обезпечени с крипто, компанията предлага също портфейл, услуга за обмен на крипто-фиат, дебитни карти и специални IBAN за своите клиенти.

криптозаеми

Nexo

Със седалище в Швейцария, Nexo е един от глобалните лидери в крипто кредитирането. Nexo дава на потребителите достъп до незабавна кредитна линия, когато депозират биткойн и крипто в своя портфейл Nexo.

Компанията предлага заеми в множество или криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, XRP, BNB и Litecoin.

The четиристепенен процес за получаване на заем от Nexo включва депозиране на криптовалута в сигурен портфейл Nexo и след това незабавен достъп до заем, не са необходими проверки на кредита. Портфейлът е напълно застрахован и ви позволява да вземате назаем в над 45 различни валути на FIAT по целия свят.

В допълнение към заемите, Nexo предлага лихвоносни сметки и други финансови услуги, използващи вашата криптовалута. Днес компанията вече е издала над един милиард долара криптозаеми.

биткойн заеми

Крипто данъчен софтуер

Използвате ли крипто и биткойн заеми, за да спестите от данъци? Заемането срещу криптовалута не предизвиква a облагаемо събитие. Получаването на лихвени плащания обаче прави и отчитането на данъци за всички ваши транзакции с криптовалута може да бъде предизвикателство. Можете автоматично да изчислите и докладвайте своето крипто данъчно задължение чрез използване на данъчен софтуер за крипто като CryptoTrader.Tax.

криптозаеми

CryptoTrader.Tax е водещата платформа за подготовка на данъци за криптовалута, използвана от десетки хиляди крипто ентусиасти за обработка на техните крипто данъци. Просто качете историята на крипто транзакциите си в платформата и автоматично генерирайте необходимите крипто данъчни отчети. Можете да предоставите тези отчети на вашия данъчен специалист или да ги качите в софтуер за подаване на данъци като TurboTax или TaxAct.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me