Cara Memindahkan Dari Coinbase Ke Bittrex [2021 PANDUAN MUDAH]

Coinbase dan Bittrex kedua-duanya digunakan pertukaran berasaskan AS secara meluas. Coinbase mempunyai lebih banyak pasangan fiat, di mana pelanggan dapat menukar mata wang fiat untuk ditukar dengan cryptocurrency. Sebaliknya, Bittrex mempunyai lebih banyak pasangan crypto, di mana cryptocurrency dapat ditukar. Seperti yang kita lihat, walaupun melayani fungsi yang sama, mereka cenderung ke arah pasar yang berbeza.

Soalan yang dijawab dalam artikel ini adalah, Bagaimana Memindahkan Dari Coinbase ke Bittrex?

Pemindahan dari bursa yang berpusat di AS boleh menjadi tugas yang menakutkan jika anda melakukannya untuk pertama kalinya. Nasib baik, ia sama rumitnya dengan melakukan Pemindahan Dana Elektronik atau EFT dari portal perbankan dalam talian anda.

Sekiranya itu juga kelihatan menakutkan, jangan risau kerana kami akan menerangkannya selangkah demi selangkah.

Cara pemindahan dari Coinbase ke Bittrex

Cara Menghantar Bitcoin Dari Aplikasi Coinbase

⦁ Pertama, jika anda belum melakukannya, daftar ke Coinbase dan Bittrex, mengesahkan akaun anda jika diperlukan.

⦁ Untuk lapisan keselamatan tambahan, sediakan 2FA anda di kedua-dua akaun.

Kami mengesyorkan Pengesah Google, pilih setiap kotak yang mungkin untuk menggunakan penggodam 2FA yang licik. Sekarang kita tidak mempunyai semua dokumen dan persediaan keselamatan. Seterusnya adalah untuk,

⦁ Mulakan dengan proses menghantar bitcoin yang dibeli ke dompet Coinbase anda.

Perkara pertama yang anda perlukan adalah alamat dompet Bittrex Bitcoin anda; jika anda membuat kesilapan dan menghantar dana ke Bitcoin Cash, Ethereum, atau alamat dompet blockchain lain, duit syiling anda akan hilang selamanya.

Oleh itu, selalu ingat untuk memeriksa tiga perkara yang anda lakukan. Ikuti panduan ini yang disediakan oleh Bittrex jadi anda boleh mendapatkan alamat penerima, atau anda dapat melihatnya video.

Co Di Coinbase, anda perlu menavigasi ke dompet bitcoin anda;

⦁ Tampal alamat penerima dan jumlah yang ingin anda hantar

Bahagian yang menakutkan ketika menghantar dana anda ke alamat yang salah akan membuat anda sentiasa berada di jari kaki. Namun, tidak berbeza dengan melakukan EFT atau mengirim surat atau e-mel kepada rakan.

Kecuali untuk Bitcoin, alamat lebih rumit untuk diingat oleh manusia tetapi komputer tidak menghadapi masalah dengan data ini. Terdapat tangkapan untuk menghantar bitcoin dan itulah yurannya.

Pindahkan dari Coinbase ke Bittrex

Langkah 1:

Perkara pertama yang pertama, log masuk atau daftar ke Bittrex.

Langkah 2:

Anda akan melihat Pegangan di bahagian atas, klik padanya.

Langkah 3:

Sekarang anda dapat melihat semua baki anda. Pilih simbol BTC yang terdiri daripada mata wang Bitcoin dan klik Deposit. Untuk hasil yang baik, pastikan pilihan baki sifar pertunjukan tertentu dipilih kerana akaun / bil kosong dengan kestabilan sifar sekarang tidak akan dipaparkan.

Langkah 4:

Anda hampir sampai, sekarang anda boleh menghasilkan alamat Bitcoin baru untuk pertukaran Bittrex.

Langkah 5:

Sekiranya anda melihatnya, ini bermakna anda tidak Mengenal Pelanggan Anda.

Langkah 6:

Sekiranya semuanya selesai, anda akan melihat skrin ini. Sebelum anda menyalin alamat, kami perlu menuju ke Coinbase.

Langkah 7:

Seterusnya, pergi ke Coinbase dan log masuk atau daftar.

Langkah 8:

Sekiranya anda tidak diletakkan di skrin utama, pilih Laman Utama dan Bitcoin.

Langkah 9:

Sekarang anda perlu memilih Wallet dan Send untuk memulakan proses transaksi.

Langkah 10:

Sekarang kita kembali ke Bittrex dan terus dari langkah 6. Pilih Salin alamat.

Langkah 11:

Anda akan melihat ucapan: Disalin ke papan keratan.

Langkah 12:

Pada langkah ini, anda perlu meletakkan alamat yang anda salin dan menampalnya di medan penerima di Laman Coinbase sekarang, kami memerlukan anda untuk menghentikan dan panik transaksi bitcoin tidak boleh diterbalikkan.

Pemeriksaan dua kali ganda alamat yang ditampal sesuai dengan alamat dari Bittrex. Jangan berhenti panik namun kirim transaksi percubaan, kerana ini akan dikenakan biaya lebih tinggi kerana biaya transaksi. Sejujurnya, adakah anda lebih suka kehilangan keseluruhannya kerana kesalahan?

Langkah 13:

Deposit mesti menunggu. Ini mungkin mengambil masa sebentar.

Langkah 14:

Buat semula langkah 11 untuk baki dana yang ingin anda pindahkan.

Langkah 15:

Tunggu 10 minit, dan tahniah kepada anda kerana berjaya memindahkan Bitcoin di blockchain.

Coinbase Hantar Yuran Bitcoin

Bitcoin menggunakan penyulitan, yang mencapai keselamatan berdasarkan nilai, yang membolehkan pengirim mengetahui bahawa penerima akan mendapat apa yang dihantar. Pertukaran tidak boleh diubah atau dimusnahkan tetapi dengan serangan 51%, itu sangat mahal untuk dijalankan dan oleh itu tidak menguntungkan.

Oleh itu, Bitcoin menggunakan POW (Proof Of Work) untuk menyediakan enkripsi dan desentralisasi yang dijangka dapat dilakukan oleh pekerja miner yang tidak bekerja tanpa sebarang kos dan diberi ganjaran dua kali kerana mengendalikan maklumat ini menjadi blok. Ganjaran pertama adalah ganjaran sekatan, yang ditetapkan pada 12.5 BTC.

Selain itu, pelanggan yang melakukan penyusunan Bitcoin harus membayar caj pertukaran. Perbelanjaan pertukaran ini sama seperti kos penghantaran melalui pos, pada umumnya, dibahagikan kepada 3 tahap.

Tahap 1 mempunyai bayaran tertinggi yang boleh dianggap sebagai penghantaran semalam dan boleh memakan masa selama 10 minit, jumlah masa yang diperlukan untuk menambang satu blok rata-rata. Bergantung pada tempat dana dihantar, penerima mungkin memerlukan banyak pengesahan untuk mengetahui transaksi anda.

Bittrex hanya memerlukan satu pengesahan, dan dana akan muncul dalam masa 10 minit. 2 tahap yang lain lebih perlahan dan boleh dilihat sebagai penghantaran 3 hari atau 7 hari. Waktu urus niaga untuk bayaran yang lebih rendah boleh memakan masa dari beberapa jam hingga sehari. Ini sangat sesuai untuk pemindahan dana ke dompet yang anda kendalikan jika dana itu untuk simpanan jangka panjang.

Sekarang, anda mungkin bertanya mengapa pelombong memerlukan 2 hadiah. Setiap 210,000 blok, ganjarannya dibelah dua. Akhirnya, ini tidak akan berlaku apabila itu berlaku, pelombong akan terus menambang jika menguntungkan kerana bayaran yang berkaitan dengan transaksi.

Pelombong juga sentiasa perlu membayar peralatan dan elektrik; banyak pelombong telah gagal dan muflis.

Tidak Dapat Menghantar Bitcoin Dari Coinbase

Coinbase mempunyai panduan berguna yang menyoroti mengapa transaksi anda mungkin gagal. Kami percaya sebab nombor satu adalah kekurangan dana. Ini sama dengan “adakah anda telah mencuba menghidupkan dan mematikan komputer anda lagi.”

Memang, masa kita dalam crypto telah menunjukkan kepada kita beberapa perkara pelik yang dilakukan oleh pertukaran. Salah satu penyelesaian yang mungkin ingin anda cuba ialah membatalkan dan mengirimkan semula transaksi anda dengan setiap blok yang berlalu. Secara amnya, ini hanya memerlukan 3 kali percubaan.

Belum ada pertukaran yang menjelaskan mengapa ini berlaku, kami menjangkakan masalah dalaman, membatalkan dan memulakan semula transaksi, sama seperti mematikan dan menghidupkannya semula, dan ia berjaya. Setiap kali kita menarik diri dari bursa, kita tertanya-tanya apakah ini akan berlaku ketika kita keluar dari penipuan.

Adakah pertukaran telah rosak? Adakah saya akan mendapat bitcoin saya? Sebanyak 98% masa, dana dapat dilihat dalam 10 minit, atau kita perlu mencuba penyelesaian semula. Nasib baik dana kami tidak pernah dicuri sehingga kini, kerana kami tidak pernah menyimpannya di bursa tetapi menggunakan dompet perkakasan kami dengan beragama. Kami tidak percaya bahawa diretas dan kehilangan dana semestinya menjadi hak untuk sesiapa sahaja.

Menghantar Bitcoin Dinyahaktifkan Sementara

Pasar kripto berfungsi 24 jam sehari, 7 hari seminggu, 365 hari dalam setahun. Perdagangan memerlukan waktu henti simpanan. Kedua-dua Coinbase dan Bittrex adalah perdagangan yang boleh dipercayai dan akan menyatakan tempoh sokongan dan baik pulih lebih awal.

Ada sokongan tambahan yang dapat diambil, sedangkan lokasinya sudah habis. Sebarang perdagangan boleh melakukan pengoptimuman dompet backend untuk memajukan pentadbiran yang mereka tawarkan. Dompet terus dikemas kini untuk mengikuti perkembangan bitcoin.

Kami mengingatkan agar berhati-hati, kerana masalah utama perdagangan melibatkan penglibatan menggunakan akaun konvensional mereka masih akan menangani pertukaran BTC untuk sementara waktu. Setelah anda mengetahui masalah menyimpan wang, tarik balik bitcoin anda dengan cepat. Kami telah melihat reka bentuk ini dalam banyak perdagangan Mt. Gox dan QuadrigaCX.

Coinbase Pro

Walaupun Coinbase mempunyai pertukaran altcoin dalaman Coinbase Pro, ia mahal jika dibandingkan dengan Bittrex. Oleh yang mahal, kami bermaksud kos transaksi Coinbase pro jauh lebih tinggi daripada Bittrex.

Ini bukan sebab paling banyak kami mencadangkan Bittrex berbanding Coinbase Pro semasa memilih perdagangan altcoin; ia ada di sekitar pilihan duit syiling. Kedua-dua Coinbase Pro dan Bittrex mempunyai keselamatan yang luar biasa, dan ini semestinya menjadi perhatian utama anda, secara berterusan dan hingga akhir masa, ketika menguruskan dengan cryptocurrency.

Pilihan altcoin kriteria utama, Coinbase, hampir tidak memberikan cabaran kepada penentuan perlawanan perdagangan Bittrex dan tidak pernah menjadi cabaran. Pada satu ketika, Poloniex mendekati Bittrex. Poloniex juga mempunyai keperluan KYC yang lebih sedikit, yang layak dimiliki tetapi secara berterusan meninjau keselamatan terlebih dahulu.

Leverage Bittrex

Produk Bittrex Leveraged Trading menawarkan Leverage 3x dan dijamin dalam BTC, yang membolehkan anda memperdagangkan BTC-ETH, BTC-XRP, dan BTC-BCH Markets. Ini memungkinkan Lindung Nilai Pasaran Langsung, yang luar biasa kerana ini memungkinkan lebih banyak dilakukan pada satu pertukaran dan bukannya bertukar dari pertukaran ke pertukaran.

Ini menjejaskan keselamatan syiling dengan meletakkan lebih banyak duit syiling anda pada satu pertukaran untuk diperdagangkan. Memiliki kemampuan untuk membentuk posisi pendek dan panjang dalam pameran yang sama atau menggunakan posisi sebagai pagar untuk mengekang persembahan iklan mungkin merupakan alat pertukaran yang luar biasa.

Walaupun posisi dibuka dan ditutup secara bebas, posisi masih tidak dapat dibalik atau diselesaikan secara khusus. Had pinjaman yang diperluas diputuskan dengan menunjukkan kecairan semasa membuka posisi.

Isipadu Bittrex

Seperti yang kita cintai Bittrex, mereka adalah pertukaran yang tidak likuid jika dibandingkan dengan Coinbase Pro. Semasa anda menganalisis data di FTX Volume Monitor, anda melihat ketidaksamaan yang nyata dengan Coinbase Pro yang berada di tempat ke-10 berdagang $ 200 juta sehari vs Bittrex di tempat ke-24 berdagang $ 20 juta sehari, sedikit perbandingan.

Bergantung pada gaya perdagangan anda, ini boleh berfungsi untuk dan menentang anda. Volume menguruskan perbezaan antara spread Bid dan Inquire. Sekiranya anda bersabar dan menggunakan pesanan pengekangan, ini tidak akan menjadi masalah apabila anda membeli atau menawarkan pesanan.

Ini mungkin berlaku sekiranya anda ingin meninggalkan aset anda dalam perdagangan. Kami sangat menentang metodologi ini kerana pelbagai sebab dan secara konsisten mencadangkan dompet perkakasan. Salah satu masalah serius dengan pertukaran altcoin adalah bahawa wang syiling boleh masuk ke zon objektif anda.

Sekiranya anda bermain permainan pendek, membiarkan aset anda diperdagangkan memadai jika anda dapat menilai bahaya. Untuk semua usaha yang dibuat, anda harus menggunakan dompet perkakasan secara konsisten dengan keinginan untuk mendapatkan pulangan dalam julat tahap yang signifikan. Sekiranya anda perlu mengetahui mengenai Bittrex, kami mempunyai artikel lain di sini.

Pindah Dari Coinbase Ke Bittrex Kesimpulan

Kesimpulannya, memindahkan dana anda dari satu pertukaran ke pertukaran yang lain untuk membuat portfolio yang lebih pelbagai boleh menakutkan tetapi tidak mustahil. Dengan sedikit amalan bertransaksi dalam Bitcoin boleh menjadi sifat kedua.

Bitcoin dirancang untuk digunakan oleh orang-orang, dan sistem sedang dikembangkan untuk menjadikannya lebih mudah. Mempelajari cara memandu kereta yang dibina pada tahun 1960-an atau 1980-an akan menjadikan anda pemandu yang hebat apabila anda menaiki kereta yang dibuat pada tahun 2020.

Menggunakan Bitcoin pada masa ini agak rumit, tetapi pengaturan sedang dibuat untuk menjadikannya lebih mudah. Beberapa pembekal faedah akan membuang peluang tertentu sekiranya anda memberikannya alternatif. Mengetahui bagaimana melakukan pertukaran menggunakan banyak dompet dan dengan banyak perdagangan tidak boleh dirugikan dan akan, seperti dulu, memberi anda pilihan. Masa depan anda boleh menjadi cerah jika anda memilih untuk menjelaskannya dengan pengetahuan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me