Kraken vs Coinbase: Vodič za usporedbu razmjene kriptovaluta 2021

I Kraken i Coinbase su sami po sebi izvrsna razmjena. Iako se oboje u potpunosti odvajaju na tržištima zbog značajki razmjene, ponuđenih kovanica i načina polaganja, učinimo to Kraken vs Coinbase usporedbu tako da možete odlučiti koja vam je prikladnija.

Unutar ekosustava djeluju i na različitim krajevima spektra, početnici naspram profesionalca, investitori naspram trgovca i ETF naspram terminskih poslova.

Obje ove razmjene predstavljaju oličenje pouzdanih trećih strana zbog prirode njihovog statusa kao razmjene u Sjedinjenim Državama.

I Kraken i Coinbase imaju vrlo stroge procese provjere koji prkose svrsi kripto etosa. Coinbase ima FDIC osiguranje, a Kraken trguje maržom za građane Sjedinjenih Država.

Usporedba Kraken i Coinbase

KrakenCoinbase
Kraken Coinbase
Kraken vs Coinbase Kraken vs Coinbase
Naša ocjena: 5 Naša ocjena: 5
Tvrtka Luanch: 2011 Tvrtka Luanch: 2012. godine
Mjesto tvrtke: San Francisco, CA Mjesto tvrtke: San Francisco, CA
Vrsta razmjene: Američka marža kriptovaluta Vrsta razmjene: Jednostavna razmjena metoda kupnje / prodaje
Dostupne kriptovalute: 32 Dostupne kriptovalute: 19
Trgovački parovi: 131 Trgovački parovi: 19
Način kupnje / pologa: Kriptovaluta, bankovni prijenos Način kupnje / pologa: Bankovni prijenos, kreditna kartica, debitna košarica
Način prodaje / povlačenja: Bankovni prijenos, kriptovaluta Način prodaje / povlačenja: Bankovni prijenos, Paypal, kriptovaluta
Naknade: Niska Naknade: Srednji
Sigurnost: Izvrsno Sigurnost: Sjajno
Povjerenje zajednice: Sjajno Povjerenje zajednice: Sjajno
Potrebna potvrda: Da Potrebna potvrda: Da
Korisnička podrška: Dobro Korisnička podrška: Dobro
Mobilna aplikacija: Ne Mobilna aplikacija: Da
Pogodno za početnike: Ne Pogodno za početnike: Da
Posjetite Exchange Posjetite Exchange

Razmjene

Prvo što treba učiniti prije usporedbe Kraken-a i Coinbase-a jest poznavanje njih, pa pogledajmo ih bliže kako bismo bolje razumjeli različite značajke.

Što je Kraken?

Kraken vs Coinbase

Kraken je kripto razmjena koju je u srpnju 2011. osnovao Jesse Powell. Jesse Powell radio je na Mt. Gox je mislio da može i bolje, i učinio je kao što je Kraken od pretpostavke nije pretrpio niti jedan hak. Kraken ima sjedište u San Franciscu u Kaliforniji.

Kraken je prva kripto razmjena koja je podatke o trgovanju prikazivala na Bloomberg terminalu. Kraken je ujedno i stečajni upravnik Vlade Tokija i njemačka banka BaFin pod nadzorom Fidor banke.

Kraken je bio jedan od prvih koji je ponudio polugu s povećanom maržom, a ujedno i prvi koji je prošao kriptografski provjerljivu reviziju dokaza o rezervama

Kraken investitori uključuju Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group i SBI Investment.

Što je Coinbase?

Kraken vs Coinbase

Coinbase je kripto razmjena koju su u lipnju 2012. osnovali Brian Armstrong i Fred Ehrsam. Coinbase je želio osporiti dominaciju planine Mt. Gox s 30 milijuna korisnika i oni su to učinili. Sjedište Coinbase je u San Franciscu u Kaliforniji.

Coinbase je učinio puno regulatornih propisa kako bi se registrirao kao tvrtka za novčane usluge kod FinCEN-a i pridržava se Zakona o tajnosti banaka, Američkog zakona o patriotizmu i raznih državnih zakona i propisa o prijenosu novca.

Kriptovalute koje putem Coinbase osigurava putem interneta osigurava sindikat Lloyd’s iz Londona. Stanja novčanika američkih kupaca u SAD-u pokriveni su FDIC osiguranjem do 250 000 USD.

Ulagači u Coinbase uključuju Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), New York Stock Exchange (NYSE), USAA i nekoliko banaka.

Kraken vs Coinbase: Recenzije

Kraken Review

razmjena krakena

Dizajn je Kraken kompliciran za upotrebu. Ova početna zbrka nastaje zbog sigurnosnih značajki koje su ugrađene kako bi se nametnula sigurnost korisnika.

Kraken je poznat po tome što nije odgovarao na ulaznice / žalbe ili probleme korisnika. Puno su učinili na tome i njihova nedavna statistika pokazuje poboljšanje.

Ako je tržište kriptovaluta u padu, Kraken vam omogućuje da smanjite. To je, po mom mišljenju, najvažnija značajka potrebna za stalno trgovanje tržištem.

Kraken Pros

 • Niske naknade
 • Veliki broj kriptovaluta i trgovinskih parova
 • Najveća likvidnost na tržištima eura
 • Nikad nije hakiran
 • Trgovanje maržom

Kraken Cons

 • Teško korisničko sučelje za upoznavanje
 • Vremena provjera su duža
 • Problemi s poslužiteljem kada se tržište jako mijenja

Posjetite Exchange

Coinbase Review

Coinbase je izuzetno jednostavan za upotrebu. Ovaj dizajn olakšao je investitorima mame i popa da diverzificiraju svoja imanja.

Coinbase nudi podršku putem telefona i e-pošte. Telefonska podrška pravo je umirući kupac. Ova značajka olakšava i starijim i mladim osobama da vjeruju usluzi. Ideja da razgovaramo s čovjekom, a ne s botom smiruje ljude i Coinbase je definitivno to ispravno shvatio.

FDIC osiguranje znači da je za neke ulagače sve, ali nemogućnost skraćivanja poštena je zamjena za osiguranje. Znati da čak i ako Coinbase bankrotira, vaši su fondovi i dalje vaši i niti jedna treća strana nema pravo na njih potraživati, jednostavno je čudesno kad svake večeri idete spavati znajući da hakeri istražuju sve tražeći slabost.

Coinbase profesionalci

 • Neposredna kupnja dok se sredstva ne podmiruju
 • Bankovni transferi, kreditne kartice i debitne kartice
 • Korisniku ugodno za novake
 • 98 posto izvan hladnjače
 • Udovoljava raznim američkim propisima
 • FDIC osiguranje

Coinbase Cons

 • Visoke naknade
 • Korisnički novčanici imaju sigurnosnih problema zbog korisničke pogreške
 • Praćenje i izvješćivanje raznih američkih agencija

Posjetite Exchange

Naknade

Kraken naknade

Kraken je na glasu kao jeftinija razmjena u usporedbi s Coinbaseom. To se svodi na to kako se razmjena koristi. Kraken korisnici izvršavaju transakcije više puta u mjesecu, otvarajući i zatvarajući više transakcija u prosjeku u različitim valutama. Pristup obima trgovine vrlo je unosan.

Kraken naknade treba pregledati i razumjeti kako bi se učinkovito trgovalo. Ponuđeni razredi mogu uvelike utjecati na mjesečni rezultat za profesionalnog trgovca ili investitora. Troškovi trgovanja mogu biti astronomski za korisnikov saldo trgovanja kada se ne uzimaju u obzir.

Ovisno o vašem mjestu, možda ćete morati otići u svoju banku kako biste izvršili međunarodnu bankovnu transakciju. To znači da će vam postavljati pitanja o tome zašto to radite, odakle novac i primijeniti oporezivanje kako bi se sredstva vratila na vaše račune.

Coinbase naknade

Coinbase ima suprotnu reputaciju da je skuplja razmjena u usporedbi s Krakenom. To se može sažeti prema vrsti razmjene koju Coinbase nudi – jednostavna, laka za upotrebu i dizajnirana za zaljubljenike u kripto-mamu i mamu.

Masovna privlačnost ove burze kao prve kontaktne točke generira ogroman opseg investitora koji kupuju i drže. Njihovi korisnici mogu kupovati jednom mjesečno i slično prodavati jednako često. Ovaj pristup glasnoći koji se temelji na korisniku također je vrlo unosan za dno Coinbasea.

Naknade za Coinbase, kao i kod Krakena, i za uspješno ulaganje treba razumjeti. Te su naknade krute i vrlo brzo vam mogu pojesti obrtna sredstva. Mali trgovac ili investitor mora pažljivo razmotriti sve transakcije.

Naknade Coinbase skupe su jer nude više načina unosa kripto debitnih kartica, kreditnih kartica i deviznih transfera. Međunarodno bankarstvo nije jeftino, ali učinkovito u reguliranju i osiguranju pravnih transakcija.

Međunarodni bankovni transferi su opcija, a iako to može smetati, treba se žrtvovati za sigurnost i sigurnost.

Sigurnost i povjerenje

Je li Kraken siguran?

Kraken je zasad najsigurnija razmjena koja ne trpi niti jedan hak. Ovo je prema dizajnu, a ne slučajno. Inženjeri tvrtke Kraken odvojili su vrijeme za dizajn sustava koji funkcionira i koji je većinom korisan.

Automatsko odjavljivanje smeta, ali ovo manje iritiranje je sigurnosna značajka i kako trebamo postupati s prijavljenim web mjestima.

Još jedna nevjerojatna značajka je 2FA ili dvofaktorska provjera autentičnosti. To znači da su vam potrebna dva čimbenika / stvari da biste koristili uslugu. U ovom se slučaju prvo prijavite kao i obično. Drugo, pružate kôd koji na vašem telefonu obično generira Google Authenticator za dotičnu web lokaciju. Svaki se kôd generira posebno za vaše korisničko ime i web mjesto u stvarnom vremenu; stari kodovi neće raditi, a slučajni kodovi definitivno neće raditi.

Još jedna nevjerojatna značajka je Global Settings Lock. Ova značajka blokira IP adrese koje nisu povezane s računom.

To se može prevariti / napraviti da izgleda kao da se koristi druga adresa od stvarne adrese podrijetla, što znači da netko u Sjedinjenim Državama može izgledati kao da putem interneta računa iz Austrije. Ovo bi morao biti ciljani napad i, uglavnom, vjerojatno korisnikova krivnja. To ne bi imalo nikakve veze s Krakenom.

Je li Coinbase siguran?

Iako su klijenti Coinbasea hakirani, sam Coinbase je siguran i siguran. Imaju velik bazen i 98 posto kriptovalute svojih kupaca nije na mreži u novčanicima za hladnjake. Ovi izvanmrežni novčanici za hladnjače čuvaju se u sigurnim trezorima i sefovima širom svijeta.

Coinbase koristi SMS 2FA. Coinbase će vašem mobilnom telefonu poslati broj koji treba unijeti nakon vaših podataka za prijavu. To je sigurno osim ako netko ne pronađe vaše podatke na mreži i ako ne spomenete svoje kripto interese. Također možete koristiti Google Authenticator.

Kraken vs Coinbase: Zaključak

Kad razmatramo Kraken vs Coinbase, prvo moramo shvatiti da njih dvoje služe dvije potpuno različite zajednice. Analogija je jedenje odreska nožem i vilicom.

Investitori (vilica) i trgovci (nož) iz različitih razloga kreću u postupak kupnje kriptografije. Oboje trebaju obaviti istu transakciju kupnje kriptovaluta (jedenje odreska).

Kraken je za naprednije korisnike koji žele aktivno trgovati. Kao takav pruža više trgovačkih parova i manje naknade kako bi se omogućio veći broj kupnji i prodaja. S Krakenom također možete kratiti (prvo prodati, a kasnije kupiti) kriptovalute koje pomažu uravnotežiti tržište.

Coinbase je jednostavniji za upotrebu. Coinbase omogućava korisnicima da kupuju kripto dok čekaju da se bankovni prijenos očisti, što je nevjerojatna značajka. Coinbase je dizajniran za tradicionalne ulagače da sudjeluju u kripto, a to su učinili izuzetno dobro, pogurajući cijenu.

Za kraj, pitanje: Kraken vs Coinbase, “Što je bolje?” ovisi o korisnikovoj vještini i onome što investitor želi postići.

Vidi također: Kako prenijeti Bitcoin s Coinbase na Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me