Binance Exchange Review (2020) Najbolja kripto razmjena?

Binance je najpopularnija svjetska burza kriptovaluta s najvećim organskim opsegom trgovine. Ima širok raspon kriptovaluta kojima se trguje, zajedno s moćnim trgovačkim alatima kao što su trgovanje polugama, trgovanje opcijama i platforma za posudbu. Brzo dodavanje novih značajki u Binance često je zadivilo stručnjake u industriji kriptovaluta, a mnogi kritičari komentiraju brzi odgovor Binanceova izvršnog direktora Zhao “CZ” Changpeng na događaje. Povrh glavne burze Binance.com, tvrtka također ima nekoliko jedinstveno istaknutih verzija, uključujući američku podružnicu Binance US, Binance Jersey i Binance DEX. U ovom pregledu ističemo svaku od njihovih različitih značajki i kontroverzi koje trebate znati.

Ključne prednosti Binancea

 • Svjetska Najpopularniji razmjena s najvećim opsegom trgovine.
 • Nudi najveći raspon proizvoda i usluga s nekima koji nisu nigdje drugdje pronađeni.
 • Održava osiguranje protiv krađe i hakiranja.

Ključne značajke i funkcije

Binance (novo) Napredno trgovačko sučelje

Binance (Binance.com)

Binance (Binance.com) glavna je burza, najpopularnija je i ima čitav niz usluga koje nudi burza. Ključne značajke uključuju:

 • Najviše podržane kriptovalute (preko 1.000 kovanica).
 • Zahvaljujući svojoj popularnosti, ima najveći obim trgovine širom svijeta.
 • Pristup Binance Launchpad, platforma za početnu razmjenu ponuda (IEO) za uvrštavanje novih kriptovaluta.
 • Funkcija Stop-Limit. Narudžba će se izvršiti nakon što se postigne zadana cijena zaustavljanja. Tako će stop-limit nalog postati granični nalog za kupnju ili prodaju po graničnoj cijeni ili boljoj.
 • Binance posudba. Korisnici mogu držati svoje kriptovalute na Burzi određeno vrijeme i zaraditi kamate.

Binance US (Binance.us)

Binance US (Binance.us) bio je Binanceov odgovor na američke propise koji zabranjuju građanima trgovanje na Binanceu. Ključne značajke uključuju:

 • U skladu s američkim propisima
 • Ima fiat za parove za trgovanje kriptovalutama. Korisnici mogu koristiti USD za kupnju kriptovaluta izravno na Burzi.
 • Dostupno je povezivanje bankovnih računa.

Povijest Binancea

Binance je osnovao Changpeng (CZ) Zhao 2017. Naziv dolazi od kombinacije riječi „Binarni“ i „Financije“. Binance je porijeklom iz Kine. Međutim, zbog oštrih postupaka kripto regulacije u zemlji, Burza se preselila u povoljnije jurisdikcije izvan Kine.

„Kao odgovor na kinesku odluku, premještamo svoje IP-ove iz Hong Konga na offshore mjesto … Dakle, registrirani smo na više lokacija i imamo ljude na više lokacija. Na taj način nikada nas neće utjecati jedno regulatorno tijelo. “

Changpeng Zhao (CZ), izvršni direktor tvrtke Binance (2017.)

Trenutno se Binance nalazi u više jurisdikcija, uključujući Maltu, Singapur i Hong Kong, a njegovi poslužitelji nalaze se širom svijeta. Njihova glavna stranica nudi podršku na engleskom, kineskom, korejskom, japanskom, ruskom, španjolskom i francuskom jeziku.

Doista, Binance je veliki igrač u prostoru kriptovaluta, uz to što je jedna od najvećih svjetskih kripto burza koju je u travnju 2020. stekao Coinmarketcap, vjerojatno najpoznatiji resurs za rangiranje tržišne granice kriptovaluta, grafikone i druge podatke.

Podržane zemlje

Binance (Binance.com) je podržan u većini zemalja, osim u SAD-u.

Američki građani mogu SAMO trgovati Binance US (Binance.us), osim onih iz sljedećih država:

Alabama Connecticut Florida
Gruzija Havaji Idaho
Louisiana Sjeverna Karolina New York
Teksas Vermont Washington

Podržane kriptovalute i načini plaćanja

Binance (Binance.com)

Binance podržava trgovanje preko 1300 kriptovaluta uključujući vlastitu kriptovalutu, Binance Coin (BNB). Kliknite ovdje da biste saznali više o Binance Coin (BNB).

Binance prihvaća plaćanja kreditnom karticom (Visa i MasterCard), debitnom karticom i kriptovalutom. Međutim plaćanja debitnim i kreditnim karticama su ograničena na sljedećim mjestima:

 • SAD: New York, Connecticut, Hawaii, Georgia, New Mexico i Washington;
 • Nekoliko kineskih banaka; i
 • Neke zemlje u potpunosti na pr. Afganistanu, Iraku i Libiji.

Korisnici mogu platiti USD ili EUR samo da bi kupili Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH / BCHABC) ili Ripple (XRP) koristeći debitne i kreditne kartice na Binanceu.

Binance je samo kripto-kripto-razmjena. Dakle, korisnici moraju prvo kupiti gore navedene kriptovalute koristeći fiat, prije nego što mogu trgovati s drugim kriptovalutama na Burzi.

Binance US (Binance.us)

Binance US, koji je nedavno pokrenut u rujnu 2019. podržava samo oko 20 kriptovaluta. No, očekuje se da će se u budućnosti dodati još.

Korisnici mogu koristiti svoje debitne kartice za izravni prijenos USD sa svojih bankovnih računa na svoj Exchange račun putem ACH-a ili bankovnim prijenosom.

Naknade za polog i povlačenje

Za Binance.com i Binance US, naknade su različite, ovisno o kriptovaluti koja se prenosi. Naknade se naplaćuju u odgovarajućoj kriptovaluti koja se prenosi. Na primjer, isplate Bitcoina (BTC) koštaju 0,0005 BTC po transakciji. Tamo su Ne naknade za polog.

Za fiat transfere, na Binance US, Povlačenje deviznih sredstava u USD košta 15 USD / 35 USD za domaće ili međunarodno povlačenje. Depoziti su općenito i povlačenja putem ACH-a besplatna.

Kliknite ovdje za strukturu naknada za Binance.com i Binance US odnosno.

Naknade za trgovanje

Naknade za trgovanje za Binance.com i Binance US su obično 0,1% za proizvođače i uzimatelje sa sljedećim iznimkama:

 • Binance.com i Binance.us: Korisnici s većim opsegom trgovine ili s određenim iznosom BNB-a ispunjavaju uvjete da postanu VIP-ovi. Viši VIP nivo pruža vam niže naknade za trgovanje. A za sve korisnike postoji popust od 25% ako se naknade plaćaju putem BNB-a.

Binance ima konkurentne naknade za trgovanje u usporedbi s nekim drugim burzama kriptovaluta. Na primjer:

 • Coinbase: 0,50% transakcije plus dodatnu naknadu za Coinbase ovisno o iznosu transakcije. Napomena: jeste li znali da možete Izbjegavajte njihove skupe naknade za povlačenje? Saznajte više na CoinBase naknadama – kako ih izbjeći?
 • Kraken: 0,16% (proizvođač) / 0,26% (uzimalac) 
 • Bittrex: 0,25% (proizvođač i preuzimatelj)
 • Poloniex: 0,15% (proizvođač) / 0,25% (korisnik) (Napomena: Poloniex je do 31. prosinca 2019. snižio svoje naknade na 0,00%)
 • OceanEX: 0,10%, popusti se nude za plaćanja njihovim OceanEx kovanicama.
 • KuCoin: 0,10%, popusti se nude za plaćanja njihovim KCS novčićem.
 • Huobi: 0,20%
 • OKEx: 0,10% (proizvođač) / 0,15% (uzimalac)
 • BitMEX: -0,025% (proizvođač) (tj. Daje se popust) / 0,075% (uzimalac). Ova burza, međutim, trguje samo marginom.
 • BitFinex: 0,10% (proizvođač) / 0,20% (uzimalac) 
 • BitMax: 0,085% (proizvođač i preuzimatelj) za veće kovanice s tržišnom kapitalizacijom, 0,10% za ostale kovanice

Gore spomenute razmjene svrstali smo u kategoriju “najčešće korištene” u “izbjegavanje pod svaku cijenu”. Gdje spada svaka od tih razmjena? Pogledajte našu Vrhunsku razmjenu kriptovaluta iz 2020. godine i saznajte.

Kontroverze

Kao i svakoj razmjeni, ni Binanceu nisu nepoznate kontroverze. Mnogi pitaju je li Binance na sigurnom, od ukradenih bitcoina do baze podataka Know Your Customer (KYC). Pogledajmo neke nedavne kontroverze.

Binance hack: ukradeno 7000 bitcoina

Početkom svibnja 2019., Binance je obavijestio javnost da su hakeri povukli 7000 Bitcoina (tada vrijednih oko 40 milijuna USD) u jednom velikom sigurnosnom proboju. Razmjena kaže da su hakeri koristili razne tehnike kao što su krađa identiteta i virusi za dobivanje podataka za prijavu svojih korisnika.

Burza se poslužila svojim SAFU fond – njihov fond za hitno osiguranje kako bi u cijelosti pokrili sve gubitke pogođenih korisnika.

Binance KYC kršenje podataka

U kolovozu 2019. haker je tvrdio da su dobili ogroman dio Burzinih podataka Upoznaj svog kupca (KYC). Haker je uspostavio nekoliko Telegram grupa koje navodno sadrže ove privatne podatke. Haker je također od Burze zatražio ukupno 300 Bitcoina (tada vrijednih oko 3,5 milijuna USD) ili će u protivnom objaviti više podataka.

Binance zahtjevi procurili su podaci iz veljače 2018. kada je Burza koristila trećeg dobavljača usluga za obradu svojih KYC potvrda. Međutim neki cgovorili su ommentatori da bi Binance trebao snositi većinu krivnje za incident.

Da bi popravio situaciju, Binance je ponudio nagradu svima koji mogu pružiti informacije za identifikaciju hakera. Međutim, čini se da je haker pronađen.

U međuvremenu, Burza ponudio doživotno VIP članstvo i povlaštene naknade za trgovanje i usluge pogođenim korisnicima.

Je li Binance siguran 2020?

Vidjeli smo da su mnoge razmjene postale žrtvama hakiranja. Neki, poput hapšenja Burze Cryptopia, bili su toliko ozbiljni da je Burza otišla u likvidaciju, a korisnici nisu mogli povući svoja sredstva.

Binance, kao najveća svjetska burza očito bi bila glavna meta za hakere. To su doista pokazala dva haka 2019. godine. Međutim, Binance je podnio hakere kompenzirajući pogođene korisnike iz svog fonda osiguranja i pružajući im razne pogodnosti.

Pa je li Binance još uvijek siguran u 2019. godini? Rekli bismo da će iz evidencije, kada je hakirana, Exchange uskočiti kako bi ispravio vaš gubitak. Međutim, ističemo da niti jedna zamjena nije 100% sigurna. Stoga ističemo važnost uklanjanja svojih kriptovaluta s razmjene i pohrane u izvanmrežne hardverske novčanike. To je jedini način na koji se držite puno skrbništvo vaših kriptovaluta.

Koji biste hardverski novčanik trebali nabaviti? Pogledajte našu usporedbu top 3 hardverska novčanika na tržištu. Ili pojedinačne detaljne recenzije za Ledger Nano X, Trezor Model T i KeepKey.

U nastavku možete pogledati i moj videozapis u kojem se uspoređuju Ledger Nano S (prethodnik Nano X-a), Trezor Model T i KeepKey:

YouTube poster Trezor Model T Vodič & Pregled: Usporedba s Ledger Nano S i KeepKey

Zaključak: Binance za i protiv

Pros

 • Razmjena s najvećim svjetskim opsegom trgovine.
 • Zabilježite poduzimanje koraka za uklanjanje pogođenih korisnika kada su ih hakirali.
 • Konkurentne naknade za trgovanje.
 • Velika količina podržanih kriptovaluta.
 • Nudi mnoštvo jedinstvenih usluga i značajki.

Protiv

 • Stvaranje KYC potvrđenog računa može potrajati do 2 tjedna.
 • Problemi pri kupnji kriptovaluta pomoću kreditne kartice.

Prijavite se za Binance ovdje: 

Ažurirano 25. travnja 2020 .: Uklonjeni zastarjeli sadržaj i veze. Ažurirana tablica pregleda i česta pitanja

{ "@kontekst": "http://schema.org/", "@tip": "Proizvod", "marka": "Binance", "Ime": "Razmjena Binancea", "slika": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2017/12/binancelogowhite.png", "opis": "Binance je najpopularnija svjetska burza kriptovaluta s najvećim organskim opsegom trgovine. Ima nekoliko jedinstveno predstavljenih verzija, uključujući Binance, Binance US, Binance Jersey i Binance DEX. U ovom pregledu ističemo svaku od njihovih različitih značajki i kontroverzi koje trebate znati.", "pregled": { "@tip": "Pregled", "naslov": "Pregled razmjene Binance – Usporedba, naknade i funkcije", "Ime": "Razmjena Binancea", "opis":"Binance je najpopularnija svjetska burza kriptovaluta s najvećim organskim opsegom trgovine. Ima nekoliko jedinstveno predstavljenih verzija, uključujući Binance, Binance US, Binance Jersey i Binance DEX. U ovom pregledu ističemo svaku od njihovih različitih značajki i kontroverzi koje trebate znati. Pa je li Binance još uvijek siguran u 2019. godini? Rekli bismo da će iz evidencije, kada je hakirana, Exchange uskočiti kako bi ispravio vaš gubitak. Međutim, ističemo da niti jedna zamjena nije 100% sigurna. Stoga ističemo važnost uklanjanja svojih kriptovaluta s razmjene i pohrane u izvanmrežne hardverske novčanike. To je jedini način na koji zadržavate potpuno skrbništvo nad svojim kriptovalutama.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/binance-exchange-review/", "reviewBody": "Binance je najpopularnija svjetska burza kriptovaluta s najvećim organskim opsegom trgovine. Ima nekoliko jedinstveno predstavljenih verzija, uključujući Binance, Binance US, Binance Jersey i Binance DEX. U ovom pregledu ističemo svaku od njihovih različitih značajki i kontroverzi koje trebate znati. ", "datumObjavljeno": "2019-11-1", "reviewRating": { "@tip": "Ocjena", "ratingValue": "4.5", "najgora ocjena":"0", "bestRating": "5" }, "Autor": { "@tip": "Osoba", "Ime": "Angela Wang" }, "izdavač": { "@tip": "Organizacija", "Ime": "Boxmining", "logo": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponude": { "@tip": "Ponuda", "cijenaValuta": "USD", "cijena": "0,00", "url":"https://pit.blockchain.com" }}

Najčešća pitanja

Ekosustav razmjene – što su Binance Jersey i Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey (Binance.je) je slično Binance US za korisnike koji nisu američki državljani. Ključne značajke uključuju:

 • Kupnja / prodaja kriptovaluta s fiatom (USD / EUR).
 • Povezivanje bankovnih računa za banke iz Velike Britanije i nekih europskih zemalja.

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX (Binance.org) poznat je i kao Binance Chain. Ključne značajke uključuju:

 • To je decentralizirana razmjena razvijena na Binanceovom vlastitom Binance Chain blockchainu;
 • Korisnici održavaju skrbništvo i kontrolu nad svojim privatnim ključevima i sredstvima. To znači da su sredstva korisnika mnogo manje osjetljiva na hakiranje ili zatvaranje burzi; i
 • Prihvaćaju se samo ograničene narudžbe. Za razliku od ostalih razmjena, Binance DEX ne podudara se s narudžbama kontinuirano. Umjesto toga, podudara se s otvorenim narudžbama primljenim povremenom dražbom.

Ovdje saznajte više o Binance DEX-u.

Koje zemlje prihvaćaju Binance Jersey i Binance DEX?

Binance Jersey (Binance.je)

Binance Jersey dostupan je u sljedećim zemljama:

Argentina Eswatini (bivši Svazi) Lihtenštajn Singapur
Armenija Finska Litva Slovačka
Australija Francuska Luksemburg Slovenija
Austrija Njemačka Makao Južna Afrika
Azerbejdžan Gibraltar Malta Južna Korea
Belgija Grčka Mauricijus Španjolska
Brazil Hong Kong Meksiko Švedska
Bugarska Mađarska Monako Švicarska
Kanada Island Nizozemska purica
Čile Irska Novi Zeland Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE)
Hrvatska Izrael Norveška Ujedinjeno Kraljevstvo (UK)
Cipar Italija Peru Urugvaj
Češka Republika Jamajka Poljska
Danska Dres Portugal
Estonija Latvija Rumunjska

Binance DEX (Binance.org)

Binance DEX dostupan je u većini drugih zemalja, osim u sljedećim:

SAD Albanija Bjelorusija Bosna
Burman Centralna Afrička Republika Demokratska Republika Konga Demokratska Narodna Republika Koreja
Obala Bjelokosti Regija Krim u Ukrajini Hrvatska Kuba
Hercegovine Iran Irak Kosovo
Libanon Liberija Libija Makedonija
Moldavija Srbija Somalija Sudan
Južni Sudan Sirija Venezuela Jemen
Zimbabve

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me