Преглед на WAX Token – Децентрализирана игрална борса

WAX има за цел да се превърне в платформа, която позволява на всеки да създаде свой собствен виртуален пазар за цифрови активи. Той също така ще позволи на настоящите и бъдещите пазари да взаимодействат лесно помежду си чрез използването на техния WAX токен. Това ще увеличи ликвидността на цифровите активи като цяло и ще улесни хората да извличат стойност от и между игрите.

Платформата WAX (Worldwide Asset eXchange) се разработва от OPSkins. OPSkins е цифровият пазар номер едно в света с над 100 милиона транзакции годишно. WAX ще позволи на всеки да създаде напълно работещ пазар на цифрови артикули с нулеви инвестиции в инфраструктура за сигурност и обработка на плащания.

Основни характеристики и предимства на WAX

Предпазва от нестабилност на цените – Предмети, продавани на платформата, могат да се използват Договори за активи на WAX. Колебанията на цените са много непредсказуеми по отношение на крипто и наличието на фиксирани договори за активи на WAX предлага известна сигурност на потребителите.

Сигурност срещу измами – Геймърите могат свободно да купуват и продават своите цифрови стоки незабавно и безопасно интелигентни договори

Висока ликвидност на платформата WAX – Въпреки че виртуалните артикули са от различни игри, те могат да се търгуват с помощта на WAX жетони или договор с фиксиран актив на WAX.

По-ниски разходи – По-ниските разходи и по-лесните методи за сетълмент означават, че както продавачите, така и купувачите могат да печелят повече от всяка транзакция.

Огромен утвърден пазар – Предлага се с a вградена пазарна база в OPSkins, с над 2 милиона седмични транзакции

WAX протокол

Протоколът WAX е децентрализирано блокчейн решение, което се фокусира върху трансфера и обмена на виртуални стоки и услуги. За да се отговори на големия обем транзакции, изисквани от тези пазари, беше избран алгоритъм за консенсус за делегирано доказателство за залог, първоначално създаден от BitShares. Потребителите могат да заложат своите токени WAX, за да изберат потвърждаващи възли, наречени „Гилдии“.

Гилдии

Гилдиите са потвърждаващите възли на платформата WAX. Докато платформата WAX ще има 64 гилдийски позиции при пускане, това ще бъде увеличено с пускането на нови игри и сървъри. Освен валидиране на блокчейна, Гилдиите ще имат и допълнителни отговорности, които трябва да изпълнят. За да бъде избрана гилдия, те първо трябва да представят предложение до мрежата, в което се посочва играта, която ще обслужват, процентът на таксите, които ще споделят на обещаните потребители и как ще наблюдават агентите за прехвърляне.

Трансферни агенти

За разлика от ботовете, които в момента се използват от OPSkins, платформата WAX ще използва агенти за прехвърляне. Те са поверени да улеснят прехвърлянето на виртуални стоки между купувача и продавача.

1. Общувайте с продавача и купувача да организира вземането и доставката на артикула

2. Предприеме контрол на виртуалния актив от продавача

3. Проверете автентичността на виртуалния актив

4. Подпишете цифрово Договора за изпълнение на споразумение, че са получили виртуалния актив

5. Доставям виртуалния актив на купувача

6. Подпишете цифрово Договора за изпълнение на споразумение, че са доставили виртуалния актив

Те също трябва да издадат облигация от WAX Tokens, от които не могат да надвишават 25% от общата стойност на възложените в момента договори за изпълнение на сетълмент. За услуги за изпълнение на сетълмента те получават процент от таксата с WAX Tokens.

WAX Token (WAX) и информация за ICO

WAX токенът (WAX) ще има 185 милиона общо предлагане. Всички WAX токени ще бъдат генерирани в начален блок. 64 750 000 WAX токени се разпределят за цялата продажба на символи, която е само 35% от общото предлагане.

Подробности за продажбите и разпределението на токени WAX

Финални мисли за WAX

Това е поредното предложение за игрови блокчейн по подобие на Gameflip и Енджин. Огромното предимство на WAX е, че има подкрепата на OPSkins. Това носи определено родословие и опит в проекта. Вградената потребителска база също е огромна полза. Само въз основа на тази точка това е солидно предложение.

Има обаче някои неща, които трябва да се вземат под внимание. Платформата WAX няма да разчита на директна интеграция на API с издателите на игри. Това може да е добро или лошо нещо. Ползата е, че позволява възможно най-широката аудитория от геймъри чрез децентрализирани пазари. Недостатъкът е, че те ще бъдат на милостта на разработчиците на игри и позволеното един ден може да промени следващия.

Друго нещо, на което трябва да обърнете внимание, е ниският процент на жетони, налични при продажбата на токени. 35% от общото предлагане не изглежда като цяло и това дори не взема предвид 30-те милиона, запазени за институционалната предварителна продажба.

Преглед на WAX Token

от BoxMining

Резултат: 8,5 / 10

Ресурси:

WAX уебсайт https://www.waxtoken.com/

Бяла хартия https://www.waxtoken.com/wp-content/uploads/WAX_White_Paper.pdf?1101

Блог https://medium.com/waxtoken/what-sets-wax-apart-from-other-tokens-91f24bef39c2

OPSkins https://opskins.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me