Apa yang perlu dilakukan dengan 1099-K anda dari Coinbase, Gemini, Kraken, atau Coinbase Pro untuk cukai crypto

Pertukaran Coinbase, Coinbase Pro, Gemini, Uphold, Kraken, dan crypto lain mula mengeluarkan dokumen cukai 1099-K kepada pelanggan mereka. Dokumen-dokumen ini menghantar pelabur crypto ke dalam dunia kebingungan dan panik kerana mereka telah melihat sejumlah besar borang yang tidak dijangka. Penting untuk diperhatikan bahawa jumlah besar ini BUKAN yang anda bayar dalam cukai (* menghembus nafas). Oleh itu, soalan yang ditanyakan oleh semua orang adalah soalan yang ditangani oleh artikel ini: Apa yang perlu saya lakukan dengan 1099-K saya?

Cukai Crypto – Asasnya

IRS menganggap cryptocurrency sebagai harta benda. Ini bermaksud bahawa cryptocurrency seperti Bitcoin, Ethereum, XRP, dan alt-coin lain mesti dilayan seperti memiliki bentuk harta benda lain (saham, emas, harta tanah) untuk tujuan cukai. Sama seperti bentuk harta tanah yang lain, anda diminta untuk mengemukakan keuntungan dan kerugian modal dengan IRS pada akhir tahun. Untuk gambaran mendalam mengenai proses ini, sila baca panduan kami yang merangkumi asas-asas cukai kripto.

Apa itu 1099-K, dan mengapa Coinbase menghantar saya satu?

A 1099-K adalah borang maklumat untuk melaporkan transaksi kad kredit dan pembayaran rangkaian pihak ketiga yang telah anda terima sepanjang tahun. Ia adalah bukan sebuah "kemasukan" dokumen, bermaksud anda tidak perlu melampirkan atau "merangkumi" dalam penyata cukai anda.

Sering kali, anda menerima 1099-K jika anda menerima pembayaran dari transaksi kad kredit atau pembayaran dari rangkaian pihak ketiga. Dalam kes cryptocurrency, rangkaian pihak ketiga (Coinbase, GDAX, Gemini, atau pertukaran lain) diminta untuk menghantar 1099-K kepada anda jika pembayaran anda melebihi $ 20,000 atau anda mempunyai lebih dari 200 transaksi.

Sebagai contoh, jika anda membuat 250 perdagangan di Coinbase pro, dan semua perdagangan ini menambah jumlahnya melebihi $ 20,000 apabila masing-masing dijumlahkan, anda akan menerima 1099-K. Coinbase menghantar salinan 1099-K ini kepada anda dan IRS dalam keadaan ini.

Jumlah kasar pembayaran yang dilaporkan pada 1099-K anda tidak termasuk penyesuaian, dan memang ada tidak mewakili keuntungan atau kerugian yang mungkin anda perlukan untuk melaporkan IRS. Ini hanya melaporkan hasil kasar dari semua transaksi yang anda buat di rangkaian – dalam hal ini Coinbase.  

Rebus

Itu banyak bahasa yang menarik. Diturunkan, 1099-K menunjukkan secara keseluruhan berapa banyak yang telah anda urus niaga di pertukaran cryptocurrency seperti Coinbase. Tetapi ia tidak laporkan jumlah keuntungan atau kerugian anda!

1099-K ini secara automatik dikirim ke IRS, jadi mereka mempunyai idea tentang aktiviti anda di pertukaran pihak ketiga. Walau bagaimanapun, INI BUKAN jumlah yang anda mahukan untuk cukai anda.  

Sama ada anda menerima 1099-K atau tidak, anda diminta untuk laporkan cryptocurrency anda transaksi atas cukai anda. Tetapi anda hanya membayar cukai ke atas keuntungan modal anda. Sekiranya anda mengalami kerugian sepanjang tahun, anda sebenarnya dapat menjimatkan wang pada bil cukai anda. Baca lebih lanjut mengenai menjimatkan wang dari cukai anda dari kerugian crypto anda di sini.

Sebagai contoh

Sekiranya anda memulakan dengan $ 100 Bitcoin dan anda menjualnya dengan harga $ 500 setelah menahannya selama enam bulan, anda akan dikenakan cukai atas keuntungan $ 400 itu. Sebaliknya, jika anda membeli $ 2,000 ETH pada Januari 2018 dan memperdagangkannya ke LTC pada bulan November, anda mungkin akan mengalami kerugian dan dapat menghapuskannya dari cukai anda. Sekiranya anda tidak biasa dengan keuntungan dan cukai modal crypto, baca artikel kami di sini.

Saya tidak menerima 1099-K. Adakah saya masih perlu melaporkan keuntungan dan kerugian crypto atas cukai saya?

Ya, anda mesti melaporkan transaksi cryptocurrency anda mengenai cukai anda. Setiap penjualan dan setiap perdagangan syiling-ke-syiling adalah peristiwa yang dikenakan cukai. Ini semua mesti dilaporkan di Borang 8949 anda. Oleh itu, sama ada anda menerima 1099-K atau tidak, anda masih perlu memfailkan cukai kripto anda.

Sekiranya tidak dengan 1099-K, bagaimana saya melaporkan transaksi kripto saya atas cukai saya?

Anda memerlukan dua borang untuk memfailkan cukai crypto anda dengan betul: Tahun 8949 dan juga 1040 Jadual D. Senaraikan semua perdagangan ke 8949 anda bersama dengan tarikh perdagangan, tarikh anda memperoleh crypto, asas kos, hasil anda, dan keuntungan atau kerugian anda. Setelah anda menyenaraikan setiap perdagangan, jumlahkan di bahagian bawah, dan pindahkan jumlah ini ke Jadual 1040 D. Anda. Sertakan kedua-dua borang ini dengan penyata cukai tahunan anda. Baca lebih lanjut mengenai cara melaporkan crypto anda mengenai cukai anda di sini.

Coinbase 1099-K

Automasikan proses dengan perisian cukai crypto

Ini dapat menjimatkan masa dan tenaga anda untuk mengotomatisasi keseluruhan proses pembuatan dan pemberian cukai crypto 8949 dengan memuat naik perdagangan anda ke dalam CryptoTrader.Tax. Perisian ini akan menghasilkan dokumen cukai yang diperlukan secara automatik yang kemudian dapat diberikan kepada profesional cukai anda atau memuat naiknya ke dalam perisian penyediaan cukai seperti TurboTax.

Cerita dari pelanggan CryptoTrader.Tax yang menerima 1099-K

Kami fikir adalah relevan untuk berkongsi cerita di bawah ini yang dihantar melalui e-mel kepada salah seorang pelanggan kami. Dia menerima sepucuk surat dari IRS yang sama sekali tidak tepat sebagai akibat dari 1099-K yang mengelirukan. Penting untuk diperhatikan bahawa anda tidak sendirian dalam menavigasi perairan pajak yang keruh. Terdapat beribu-ribu orang lain di luar sana seperti anda. Pasukan kami di CryptoTrader.Tax sedia membantu. Anda boleh menghubungi kami secara langsung!

"Daud,

Ini adalah maklum balas positif yang telah lama tertangguh yang anda dan syarikat anda mahukan. Saya akan menyimpan cerita ini sesingkat yang saya boleh.

Pada tahun 2017, saya telah memperdagangkan pelbagai mata wang kripto dengan Coinbase dan Gdax / CoinbasePro. Pelaburan awal saya adalah $ 100 dan saya (setelah banyak perdagangan) akan berakhir tahun ini dengan jumlah keuntungan sebanyak $ 456. Pada musim cukai berikut, saya melaporkan keuntungan jangka pendek saya (walaupun tidak betul) pada pulangan 2017 saya.

Pada awal bulan Ogos 2019, saya menerima sepucuk surat dari IRS yang menyatakan bahawa, kerana maklumat yang diterima dari pihak ketiga, saya berhutang $ 17,318. Tidak sejuk!

Coinbase telah memberikan maklumat kepada IRS yang tidak sesuai dengan yang saya masukkan semasa saya kembali. Kepulangan yang tidak betul sudah tentu adalah kesilapan saya. Namun, saya yakin akan keuntungan $ 456 saya — bukan $ 17,318!

Setelah menghubungi IRS dan surat kedua dari mereka, saya mula meminta pertolongan dari BPA untuk menyelesaikan masalah tersebut. Satu CPA biasa dengan masalah crypto dan menganggarkan bahawa perkhidmatannya akan berharga $ 1600. (4 jam @ $ 400 / jam.) Saya menelefon untuk mencari akauntan yang akan dikenakan bayaran lebih sedikit. Saya memang mengambil nasihat dari CPA tersebut dan meminta dari Coinbase salinan apa yang dihantar ke IRS. Ini adalah 1099k ketika saya belajar dari “surat”. Maklumat cukai ini tidak dapat dilihat di mana-mana akaun Coinbase saya, jadi saya meminta salinan sokongan Coinbase. Mereka mengambil masa 5 minggu untuk menghantar maklumat ini kepada saya.

Setelah menelefon tanpa berjaya mendapatkan akauntan yang mengetahui atau memahami masalah crypto, saya mengetahui mengenai perkhidmatan anda dan CryptoTrader.Tax. Saya mendaftar untuk demo, menyukai apa yang saya lihat dan membayar $ 86 untuk laporan saya. Jumlah syarikat anda untuk keuntungan bersih saya ialah $ 454.99 berbanding $ 456 saya. dan itu untuk ratusan perdagangan. Kerja yang sangat baik untuk anda semua!

Dengan maklumat ini dari anda dan panggilan lain ke IRS, akhirnya saya dapat menyelesaikan salah faham ini dengan menghantar beberapa borang kepada pemerintah melalui faks. Saya menambah bahawa hari terakhir untuk mengemukakan petisyen di mahkamah cukai adalah pada hari Isnin 1/13/20, dan saya menghubungi IRS pada hari Jumaat sebelumnya. Saya menghantar kepada mereka salinan borang 8949 yang telah diisi oleh syarikat anda dan kira-kira empat halaman yang lain.

Seluruh kekacauan telah ditutup oleh IRS dan saya mempunyai surat dari mereka yang menyatakan bahawa.

Terima kasih!!"

Kesimpulannya

Untuk merakam: Coinbase atau pertukaran cryptocurrency anda yang lain menghantar anda 1099-K kerana mereka terpaksa dan kerana anda mempunyai urus niaga bernilai lebih dari $ 20,000 atau lebih dari 200 transaksi. IRS telah dihantar salinan 1099 ini, sehingga mereka mengetahui aktiviti anda. 1099 tidak menunjukkan jumlah hutang anda dan menggunakannya untuk melaporkan cukai tidak tepat. Untuk melaporkan cukai anda dengan betul pada aktiviti perdagangan anda, lengkapkan jadual 8949 dan 1040 D. 

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai cukai crypto, pasukan kami boleh dihubungi terus di [email protected].

* Catatan ini hanya untuk tujuan maklumat dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat cukai atau pelaburan. Bercakap dengan pakar cukai anda sendiri, BPA atau pengacara cukai mengenai bagaimana anda harus memperlakukan percukaian mata wang digital.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me