Analiza cijene Ethereuma: Bikovi se suočavaju s laganim otporom oko 650 dolara dok CME uvodi ETH futures

Dnevna prognoza cijene Ethereum ETH

  • IntoTheBlock-ov IOMAP pokazuje zdravu podršku na 20-dnevnom SMA.
  • Ethereum je dosljedno privukao najmanje 150 000 novih adresa tijekom posljednja tri mjeseca.

Ethereum je preskočio razinu od 600 dolara i približio se psihološkoj razini od 650 dolara. Međutim, čini se da su kupci i prodavači počeli koristiti razinu od 650 USD kako bi ušli na tržište i napustili tržište. Pogledajmo što se događa iza kulisa.

Medvjedi i bikovi se igraju konopa

Ethereum je skočio s 20-dnevnog SMA-a i kreće se blizu nivoa od 650 dolara. Od sada se bikovi i medvjedi hrvaju kako bi kontrolirali tržište. Međutim, MACD pokazuje sve jači zamah, što znači da će kupci na kraju povratiti kontrolu.

eth / usd dnevni grafikon 121820

Slika: Dnevni grafikon ETH / USD

IomoAP IntoTheBlock također pokazuje da je otpor od 650 dolara slab do umjeren. Kupci bi trebali biti u mogućnosti preuzeti ovu barijeru i ubiti se iznad 750 USD.

Slika: IntoTheBlock

S negativne strane, najzdravija podrška leži u 20-dnevnom SMA (590 USD). Ranije na ovoj razini, 1,17 milijuna adresa kupilo je 9,62 milijuna ETH tokena. Ovaj bi zid trebao biti dovoljno robustan da apsorbira ogroman prodajni pritisak.

eth / usd 4-satni grafikon 121820

Slika: ETH / USD četverosatni grafikon

Grafikon cijena od 4 sata pokazuje još jedan snažan otpor od 675 dolara. Čini se da je kad se cijena približila ovoj zoni, indeks relativne čvrstoće (RSI) gurnut u zonu prekupovanja. Međutim, nakon odbijanja, cijena je pala ispod 70.

Sljedeće ćemo provjeriti broj novih adresa koje ulaze u Ethereum tijekom posljednja tri dana.

grafikon adresa ethereuma 121820

Slika: IntoTheBlock

Kao što vidite, Ethereum je dosljedno crtao najmanje 150 000 novih adresa, što je znak zdrave mreže.

Ugovor o depozitu Ethereum 2.0 sada ima >$ 1B

Ethereum 2.0 trenutno prvi put ima Ether (ETH) vrijedan preko milijardu dolara. Blockchain je svjedočio porastu depozita, jer je broj ETH porastao s 98.000 prošlog mjeseca na trenutnih 1,5 milijuna ETH.

Povećanje depozita nastavljeno je čak i nakon što je 24. studenog zadovoljen minimalni zahtjev od 524.000 ETH. Pojedinačni ulagači i davatelji usluga uloga uplaćuju delove od 32 ETH.

Kraken je u ime svojih kupaca poslao oko 100 000 ETH. Ostale razmjene, poput Coinbase, spremne su za lansiranje Ethereuma. Stopa sudjelovanja 35.000 aktivnih validatora je iznad 99%, prema izvještaju Trustnodes.

Sustav koji funkcionira kako bi trebao biti povećava povjerenje novih ulagača koji ne mogu vidjeti svoj položeni ETH najmanje dvije godine. Međutim, mjesta trgovanja mogu im omogućiti da svoja udjela zamijene za nezauzeti ETH, nazvan BETH. Prema izvještaju Trustnodes, uloženi iznos mogao bi doseći 10 milijuna ETH puno prije nego što se očekivalo. To znači praktično smanjenje od 10% ukupne ponude Ethereuma.

CME najavljuje ETH futures

Grupa trgovačke razmjene u Chicagu (CME) nedavno je objavila svoje planove za uvođenje terminskih ugovora s Ethereumom u gotovini. Ethereum se neprestano kreće prema gore, a cijena mu je nedavno premašila 600 USD.

Neki nagađaju da je rastu cijena ETH-a pomogao najnoviji skok cijene Bitcoina, koji je nedavno dosegnuo novi vrhunac svih vremena iznad 20.000 dolara. Međutim, čini se da postoji još jedan katalizator uzlazne putanje ETH-a. CME Grupa najavila je da će u veljači 2021. lansirati ETH futures ugostiteljstvo za svoje institucionalne investitore.

Službena web stranica kaže da će jedan ugovor sadržavati 50 ETH, dok video s objašnjenjima pojašnjava da će se ugovori namirivati ​​u gotovini. To je slično načinu na koji rade bitcoin futures na CME. Tvrtka je također jasno stavila do znanja da ih je snažna potražnja kupaca natjerala da krenu tim putem.

Na web mjestu tvrtke stoji:

Kao i za svaki novi proizvod ili uslugu, i mi smo odlučili pokrenuti Ether futures na temelju jake potražnje kupaca i jasno artikulirane potrebe kupaca.

Danas je eter druga po veličini kriptovaluta i po tržišnoj kapitalizaciji i po dnevnom obujmu. Etherski terminski poslovi na reguliranoj, vremenski provjerenoj burzi mogu ponuditi način da se ulagači zaštite od izloženosti riziku na eter tržištu novca – stvaramo krivulju prema naprijed kako bi ulagači mogli bolje upravljati rizikom cijena.

Ključne razine cijena za gledanje

Psihološka razina od 650 američkih dolara apsolutno je ključna jer bi osvajanje nje ETH trebalo gurnuti u zonu od 750 američkih dolara.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me